Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (21)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns child spune:

Fetelor cu biberoane, sa inteleg ca voi puneti la microunde biberonul de plastic? Nu se topeste?

ANDRA tie si lui Ianis. EU nu as incepe diversificarea, i-as da ori LP ori as adauga, la masa de seara, cereale.

IRINA si Albert face saptamana viitoare 4 luni si nu se intoarce decat ocazional de pe burta pe spate. El nu a fost prematur, doar dismatur (greutate mica la nastere).
Eu zic ca fiecare copil are ritmul lui de crestere, nu trebuie sa urmeze litera tratatelor de pediatrie.

child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Salutare fetel,

Moaaama ce vorbarete sunteti...si mai ziceti ca va tin bebeii ocupate..Glumesc si eu, da?

Noi am fost astazi la medic si avem un baschetbalist printre noi: are 70 cm si 6650 g(gol pusca)..Dar ma gandeam eu ca e lungan, pt ca toate hainitele marimea 68 ii sunt fixe...cam trag de body-uri sa le inchid Asa ca , daca tot m-am convins ca e lung si de fapt nu mi se pare, am mers si la o tura mica de cumparaturi Dar mica, mica...adica doar 2 compleuri cu body si pantalon!

Ma duc sa recuperez cele 15 pagini scrise de voi si necitite de mine

Anca
mami de Codrin
de Lucas

Botez Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

andra ce teste i-au facut pt motricitate? mie pediatrul nu mi-a facut niciun test si chiar ma intreb dc si piticul meu e ok sau nu. eu imi fac probleme ca inca nu se intoarce de pe burta pe spate si invers, desi am vazut aici ca sunt pitici care se rasucesc de la 3 luni...in rest nici eu nu mai stiu ce ar trebui sa urmaresc.
legat de probiotice eu ii dau inca din a doua luna probiotice ii dau de la baby jaro, sunt bune si pt imunitate si mai multe afectiuni, nu i-au creat nicio problema.
legat de diversificare mi-a zis sa incep de la 5 luni insa in amestecatura aia nu mi-a dat cartof doar morcov, pastranac, telina, patrunjel si dovlecel. unde se poate face acest test bailey si in ce consta?

mamica de Rares 21.02.2010

pai peiatru l-a tinut in sus sa vada daca isi sustine capul, apoi l-a ridicat de pe spate in fundulet, la inclinat in cele 4 puncte cardinale ca sa vada daca incearca sa-si indrepte capsorul, "l-a tras" de maini, de picioare, l-a intors pe toate partile, etc

testul bayley noi l-am facut la clinica alcosan, la dr neonato toma (seful sectei de neonato de la maternitatea giulesti) si consta in testarea copilului cu "niste jucarii" (clopotel, un cerc atarnat de un snur, un cub parca ... mai era ceva, nu mai retin) si cu ele ii determina reactiile la anumiti stimuli si daca are anumite aptitudini (psihice si motrice) caracteristice varstei corectate, apoi intr-un tabel standard se introduc niste valori, se fac niste calcule siastfel se poate determina stadiul de dezvoltare si carei varste ii este corespunzator rezultatul testului, atunci ianis avea 2,5 luni varsta corectata si 4 luni varsta necorectata. el era de 3,5luni - 4 si dr a fost f multumit. de la dr stiu ca rezultatel acestui test sunt cel mai elocvente la varsta de 4 si 6 luni, in cazul prematurilor fiind vorba de varsta corectata.
si de asemenea ii face si examen clinic (asemanator cu ce ti-am descris la pediatru)

POZE

Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010)

Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!!

Mergi la inceput

Am vazut poze cu MaraRebi , ai 2 copilasi tare frumosi..Si tu mami, esti chiar neserioasa sa ne si spui ca ai 55 kg...Aoleu cat Montinac trebuie sa mai tin...

Andira, deja parca imi miroase a fursecuri din alea bune cu unt Eu am facut odata reteta ta...cand eram gravi, si tare bune sunt!

Vazut pozici si cu marineru Petru Gabriel..dulce foc si el!

Ma duc sa termin capitolu 20 si revin!

Anca
mami de Codrin
de Lucas

Botez Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

oho chiar baschetbalist! lucas cum a fost, anca?

child nu, nu se topeste

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE

AMr...2kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Erina exact asa face si Floricica, maninca un pic, dupa aia lasa mamelonul, iar il ia, intinde de el, inghite o gura, iar il lasa... se joaca, e vesel, nu nervos. Lapte e vizibil ca am, ma lasa cu camnalele curgind si nu mai vrea la sinul doi.
Pt ca nu e nervos si nici macar nu se supara cind ma satur de joaca cu sinul si-i inchid restaurantul, deduc ca e multumit cu putinul pe care-l maninca.
Mai nou, de 3 nopti, ma trezeste cam de 7-8 ori, dar de cele mai multe ori nici nu vrea sa manince, cred ca-l foiesc gazele sau ceva, oricum, il linistesc cam in 5-10 minute, nu egrav - doar ca sint chioara de somn... Deci acum nici noaptea nu mai maninca ca lumea... Ma uit la el, arata bine, nu inteleg din ce anume creste (nu l-am mai cintarit in ultima saptamina, dar in general ia pe medie sau usor sub). Lungut si al meu, 63 cm la 3 luni, vesel si vioi. Ca atare am hotarit sa-l mai tin o vreme exclusiv pe alaptat, doar daca vad ca ia f rau in greutate sau pare nesatul o sa ma gindesc la LP.

Andra draga, imi pare rau ca esti suparata. Dar trebuie sa-ti treaca cit de repede, ca nu e nimic grav.
In primul rind, cintarirea poate avea mari erori: daca la cintarirea precedenta nu facuse kk si pipi de curind, iar acum era "golit", deja sint cam 250 g. Intre minact si nemincat iar e diferenta de 100-200g. Ca sa nu mai zic ca acelasi cintar, in aceeasi zi, daca-l muti pe masa, iti da diferenta de pina la 300 g fara probleme, pt ca se schimba centrul de gravitatie. Asadar cintarirea nu e relevanta la doctor, ca aia muta cintarul tot timpul (uite, la mine e diferenta de 200g daca il cintaresc cu capul in dreapta fata de cintarire cu capul in stinga - iar cintarul meu e bun!:))
Ok, acum ca s-a vazut 100g crestere, inseamna ca sigur nu a luat 1 kg, dar poate ca a luat 500 g ceea ce e onorabil, zau...
Tie cum ti se pare "din ochi", a crescut sau nu?
Apoi: diversificare la 5 luni nu e o problema, mai ales ca mesele principale tot de lapte vor fi - poti sa diversifici f lent. Sau poti suplimenta cu LP daca nu vrei sa diversifici inca.
Oricum, ce vreau sa zic e ca nu trebuei sa ne facem asa mari probleme ca nu e totul ca la carte, diversificat la 4 sau la 6 luni tot copil sanatos e (noi am fost hraniti cu biscuiti de la 4 luni, nu? si sintem sanatoase!), cu cartof sau fara tot pe acolo, in cel mai rau caz avem niste gaze si ne razgindim. Fii mai relaxata si va fi bine :)
De asemenea, e bine sa se mai uite un pediatru, ca sa te linistesti, bine?
Multumeste-i Domnului ca nu e bolnavior, restul sint mizilicuri !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Stiti cumva cat de repede intra banii pe card dupa ce a venit decizia?

Mamica de George-Theodor

7 Martie 2010

Doamne ajuta!

Eu si bebe il iubim pe tati !Muuult!Pt ca este cel mai bun tatic din lume!

www.flickr.com/photos/9821718@N07" target="_blank">Pozici si nu numai...
Poveste fara sfarsit

Mergi la inceput

Dayanara, pai ce se intampla draga cu Silvana?? Ea nu stie ca vrei sa slabesti ? Chiar nu te ajuta deloc, deloc? tz, tz, tz..sa doarma ea atata!

Am vazut ca au continuat discutiile pe tema papat noaptea...exemplele cu mancat noaptea pana la 2 ani jumate nu ar trebui sa va consoleze fetelor, ci sa va puna pe ganduri...zau asa!
Adica, cum zicea Vladi, daca copilu nu ia bine in greutate, e de inteles sa nu scoatem mesele!

Anca
mami de Codrin
de Lucas

Botez Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

anca azi n.a mai dormit atat...intr.adevar astea 2 kg nu vor deloc sa plece, dar azi e ultima zi cand mi.am permis un hamburger :)
de maine incep iar nemancatul :))

silvana chiar daca a luat in greutate nu.i voi scoate masa de noapte decat cand va vrea ea

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE

AMr...2kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

ellanik e f misto textul ala cu copilul la botez :))
Tu l-ai scris?

Mergi la inceput