'legea educatiei' reloaded-scoala de la 6 ani?
Raspunsuri - Pagina 5
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Jasmin012 Problema mea stricta legata de gradinita ar fi ca ar trebui sa repete grupa mare, deci ar insemna sa stagneze. Asta referitor la ce a spus Claujro, ca nu e diferenta intre grupa mare si grupa pregatitoare. Daca s-ar face lucruri diferite, in sensul ca la grupa pregatitoare sa faca lucruri diferite fata de cele invatate la grupa mare ar fi altceva. Asta e ceea ce ma ingrijoareaza pe mine, pentru ca as vrea sa fie stimulat cat mai mult, nu sa repete cunostintele primite la cele doua grupe, sa invete aceleasi lucruri timp de 2 ani. Intelegeti ce vreau sa zic? Si pe mine m-au dat la scoala la 6 ani si cateva luni si a fost ok, m-a bucurat sa termin liceul la 18 ani si nu la 19 sau la 20... Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007) www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas |
Ei... nu-i chiar asa .
Daca educatoarea a avut cu aceiasi copii grupa mare si acum are tot cu ei grupa pregatitoare evident ca nu va face acelasi lucru, din nou.
Va aprofunda la un alt nivel baza programei si va lucra axandu-se pe marirea timpului de concentrare la o activitate , va introduce si notiuni noi etc.
Bogdan nu s-a plictisit nici la grupa mare, nici la pregatitoare, a fost stimulat insa cu siguranta ar fi urat sa mai stea inca un an pregatitor in gradi.
Asa ca a mers la scoala.
Jasmin012 spune:
Lala, m-ai linistit, cu raspunsul tau. Asa e, educatoarea trebuie sa vina cu ceva nou la grupa pregatitoare.
Jasmin si micutzul
Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
claujro spune:
Referitor la cum aplica educatoarele programa, tb sa le intrebati pe ele. Oricum isi depasesc cu muuuuult atributiile si depasesc extrem continutul programei, vad la Matei, are caiet de scriere tip I si caiet de matematica pt socoteli.
Asta in conditiile in care in primele luni din clasa I se fac semnele premergatoare literelor, se invata cifrele, se fac adunari si scaderi... pe care ei le stiu de la gradinita, insa nu intotdeuna le invata corect. Fi-miu scrie literele si cifrele invers si o sa fie foarte greu sa se dezobisnuiasa in cls I de hibele astea dobandite in gradinita, datorita faptului ca educatoarele nu l-au corectat. Nu odata am vazut copii care "scriau" semne grafice pe un colt de masuta, intr-o pozitie absolut defectuoasa, nesupravegheat.
Dar asta e alta discutie.
bebestrumfitza spune:
Decizia de a da copilul la scoala de la 6 sau 7 ani pana la urma o ia fiecare familie....nici eu nu sunt impotriva educatiei timpurii, doar ca educatie nu inseamna doar dezvoltare cognitiva si stat in banca nemiscat cate 3-4-5 ore pe zi (cum din pacate cam arata la noi invatamantul), ci mai inseamna si dezvoltare fizica, emotionala, relationala, incurajarea creativitatii copiilor, stimularea imaginatiei, incurajarea si dezvoltarea unor aptitudini,talente personale .
Si ma tem ca lucrurile astea sunt ignorate in mai toate formele revizuite/votate/discutate ale legii.
Decizia nostra este de a-l da la scoala de la 7 ani.
Intrebarea este, acea sintagma cu "invatamant obligatoriu de la X ani" ce presupune?....adica sunt atatia copii de la sate care nu merg deloc la scoala (din cauza problemelor financiare ale parintilor, sau altele) si statul "uita" de ei. In schimb ne va obliga (in ce fel?) pe noi sa ne dam copiii la scoala la o anumita varsta dupa cum se trezeste fiecare ministru ca vrea sa schimbe legea?!
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui bebestrumfitza Decizia de a da copilul la scoala de la 6 sau 7 ani pana la urma o ia fiecare familie....nici eu nu sunt impotriva educatiei timpurii, doar ca educatie nu inseamna doar dezvoltare cognitiva si stat in banca nemiscat cate 3-4-5 ore pe zi (cum din pacate cam arata la noi invatamantul), ci mai inseamna si dezvoltare fizica, emotionala, relationala, incurajarea creativitatii copiilor, stimularea imaginatiei, incurajarea si dezvoltarea unor aptitudini,talente personale . Si ma tem ca lucrurile astea sunt ignorate in mai toate formele revizuite/votate/discutate ale legii. Decizia nostra este de a-l da la scoala de la 7 ani. Intrebarea este, acea sintagma cu "invatamant obligatoriu de la X ani" ce presupune?....adica sunt atatia copii de la sate care nu merg deloc la scoala (din cauza problemelor financiare ale parintilor, sau altele) si statul "uita" de ei. In schimb ne va obliga (in ce fel?) pe noi sa ne dam copiii la scoala la o anumita varsta dupa cum se trezeste fiecare ministru ca vrea sa schimbe legea?! bebestrumfitza |
In cel mai rau caz se va putea ajunge la amanare cu motivatie , de tip medical, de exemplu, cum se amana pe vremea lui "Ceasca".
Nu iti pot da un raspuns clar pana nu vom vedea cum este formulata legea.
Isis_23 spune:
| citat din mesajul lui claujro Referitor la cum aplica educatoarele programa, tb sa le intrebati pe ele. Oricum isi depasesc cu muuuuult atributiile si depasesc extrem continutul programei, vad la Matei, are caiet de scriere tip I si caiet de matematica pt socoteli. Asta in conditiile in care in primele luni din clasa I se fac semnele premergatoare literelor, se invata cifrele, se fac adunari si scaderi... pe care ei le stiu de la gradinita, insa nu intotdeuna le invata corect. Fi-miu scrie literele si cifrele invers si o sa fie foarte greu sa se dezobisnuiasa in cls I de hibele astea dobandite in gradinita, datorita faptului ca educatoarele nu l-au corectat. Nu odata am vazut copii care "scriau" semne grafice pe un colt de masuta, intr-o pozitie absolut defectuoasa, nesupravegheat. Dar asta e alta discutie. |
In programa pt.grupa pregatitoare,nu este prevazut k educatoarea sa ii invete semnele grafice/literele.de fapt,este contraindicat,din motivul pe care l-a amintit claujro:in cls.I au perioada unde invata corect componentele literelor si ale cifrelor.
Educatoarele care cer caiet tip,fac asta ori din exces de zel ori la presiunea parintilor, care cred k un copil care merge la clasa I trebuie sa stie sa citeask si sa scrie!
Mami mandra de Edith de pe 23.01.2009
http://www.flickr.com/photos/44563043@N03/?saved=1
sorana spune:
La mine s-a nimerit sa ne fiebine ca varsta indiferent de lege (fi-mea e nascuta pe 28 septembrie, deci a mers la scoala inainte de a implini 7 ani
).
Monica a terminat cls I, la toamna suntem in cls II-a.
Am inteles din proiectul initial (al guvernului) ca se vor da examene la finalul cls II, IV, VI, VIII.
La ce materii? Sunt modificari la chestia asta?
In plus nu mi-e deloc clar cum e chestia aia cu "portofoliul" elevului. La o alta scoala (si copil care a terminat cls III-a) li s-a zis parintilor sa pastreze diplomele de la concursuri pentru ca vor trebui sa-i faca portofoiu copilului si diplomele alea vor fi necesare.
Noi in cls I n-am fost la nici un concurs. Ne-a zis invatatoarea ca dintr-a II-a vom merge la vreo 3 concursuri. Chiar vor conta punctajele obtinute in clasele I-IV la admiterea la liceu? Mie una mi se pare aberant dar ....
Sorana si Monica (7 ani)
sorana spune:
Lala poti da un link deunde ai luat chestia aia cu modificarile? Merci mult.
Sorana si Monica (7 ani)
sorana spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Corect. Insa daca va fi adoptata varianta votata joi in comisie nu se va mai putea sa il ti acasa pana la 7-8 ani , ca acum, deoarece au prevazut punctual si varstele pentru fiecare categorie scolara. |
Cum adica "nu vor putea" sa ii tina acasa pana la 7+?
Mie imi suna asta ca multe alte legi din .ro. Adica "e obligatoriu sa ..." si daca nu? Pai daca nu, nu-i nimic ....
Ce vreau sa zic este ca degeaba zici in lege "e obligatoriu" daca nu prevezi si sanctiuni. Si sincer in cazul asta nu prea vad ce sanctiuni le poti aplica parintilor care isi tin copilul acasa pana la 7 ani. Ce faci? Te duci la usa si le iei copilul cu forta? Nu li-l primesti la scoala daca a implinit deja 7 ani?
Va fi ca si pana acum un fel de recomandare sa iti dai copilul la 6 ani la scoala, dar daca nu-l dai nu cred ca au ce-ti face ...
Sorana si Monica (7 ani)
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui sorana Lala poti da un link deunde ai luat chestia aia cu modificarile? Merci mult. Sorana si Monica (7 ani) |
http://www.gds.ro/Ultima%20ora/2010-06-17/Comisia+de+invatamant+a+Senatului+propune+invatamant+obligatoriu+de+11+clase+sau+pana+la+18+ani
http://www.financiarul.ro/2010/06/18/invatamantul-obligatoriu-va-fi-de-12-ani-au-decis-senatorii-din-comisia-de-invatamant/
http://ocd-pnl4.blogspot.com/2010/06/comisia-de-invatamant-din-senat-doreste.html