'legea educatiei' reloaded-scoala de la 6 ani?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Lala si Camelia, multumesc pt raspunsuri

Camelia, sunt perfect de acord cu educatia timpurie. Exact, la noi tendinta este de a da copilul la scoala in clasa I si la aproape de 8 ani, ceea ce mi se pare o varsta foarte inaintata. Dar binenteles, e numai parerea mea

Lala, , stiu ca si tu te afli cu Andrei in aceeasi situatie. Si daca ai fi putut l-ai fi dat la scoala inainte de a implini 6 ani?

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui CameliaBianca

In lege scrie ca poti sa-l dai la scoala daca implineste 6 ani pana la 31 decembrie sau daca nu vrei poate repeta grupa pregatitoare.

Te referi la proiectul de lege ma gandesc- stiam de prima parte ,,ca poti sa-l dai la scoala daca implineste 6 ani pana la 31 decembrie,, dar partea care ai scris-o mai departe nu ... poti copia aici paragraful respectiv te rog sau un link

Fiica mea are acum 5 ani si cateva zile si din toamna va merge in gr pregatitoare si daca se va putea amana va face de doua ori grupa pregatitoare.
Ea va avea 7 ani si 3 luni cand va fi in clasa intai cel putin asa speram noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mercedes

Citat:

In lege scrie ca poti sa-l dai la scoala daca implineste 6 ani pana la 31 decembrie sau daca nu vrei poate repeta grupa pregatitoare.

Te referi la proiectul de lege ma gandesc- stiam de prima parte ,,ca poti sa-l dai la scoala daca implineste 6 ani pana la 31 decembrie,, dar partea care ai scris-o mai departe nu ... poti copia aici paragraful respectiv te rog sau un link

Fiica mea are acum 5 ani si cateva zile si din toamna va merge in gr pregatitoare si daca se va putea amana va face de doua ori grupa pregatitoare.
Ea va avea 7 ani si 3 luni cand va fi in clasa intai cel putin asa speram noi.

Mercedes, momentan se poate sa se repete grupa pregatitoare.
Vom vedea daca mai este posibil si in legea noua doar dupa ce vom sti forma ei finala si va fi publicata in MO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

In situatia in care, intr-o gradinita, exista suficienti copii, se organizeaza separat, grupa mare, pregatitoare pentru scoala cu copii de 5-6 si grupa mare, pregatitoare pentru scoala cu copii de 6-7 ani.

Aceasta se intalneste, de regula, in gradinitele cu program prelungit si are la baza posibilitatea amanarii inscrierii la scoala a copiilor de 6 ani, la solicitarea parintilor.

Matei e nascut in decembrie si va intra la scoala in toaman, la 6 ani si 9 luni. La Mara (face 5 ani in august) nu stiu care va fi situatia.

Oricum, legea daca va trece de Senat si va intra in vigoare din anul scolar 2010-2011, are precizari expres cum ca anumite articole nu se vor aplica decat din anul scolar 2011-2012....si asta cu inscrierea in cls I e printre ele....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Lala si Camelia, multumesc pt raspunsuri

Lala, , stiu ca si tu te afli cu Andrei in aceeasi situatie. Si daca ai fi putut l-ai fi dat la scoala inainte de a implini 6 ani?

Si eu sunt pro educatie timpurie
Cel mare a mers la scoala la 6 ani si 3 luni in conditiile in care toti colegii lui erau cu cel putin un an mai mari, e singurul care a terminat clasa a patra fara sa aiba 10 ani impliniti, ii face maine
Nu am regretat nicio secunda, a fost de departe foarte bine adaptat si a terminat ciclul primar cu rezultate exceptionale.
Insa depinde foarte mult de copil.
La el am fost convinsa ca asta ii trebuie 100%, nu am avut dubii si nu m-am inselat.

La Andrei, momentan, nu as decide pentru mers la scoala la 5 ani si 9 luni DECAT daca se va face acea grupa/clasa 0 , ce momentan a disparut din proiect.
Pentru clasa I strict, cum a fost cea a lui Bogdan, nu, nu l-as da la 5 ani si 9 luni sa fie in clasa cu colegi de 7-8 ani.

Minim 6 ani impliniti mi se pare o cerinta necesara pentru oboseala si volumul de munca de clasa I.
Ar face fata intelectual dar fizic e obositor inainte de 6 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Adica partea cu amanatul? Teoretic nu e chiar amanat, ar fi varsta legala la care sa mearga la scoala, 6 ani si 9 luni (ma refeream la cazul Jasminei), pentru a merge la 5 ani si 9 luni cum doreste ea ar trebui sa faca o cerere speciala.

Nu stiu nimic despre conditiile in care se poate amana anul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Mie mi-ar fi convenit sa faca clasa 0 (clasa pregatitoare) la scoala dar senatorii se pare ca au scos prevedrea asta....

Mergi la inceput

Citat:

Se face acum foarte simplu : pur si simplu completezi cererea de reinscriere in grupa pregatitoare si copilul va mai sta un an la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Problema mea stricta legata de gradinita ar fi ca ar trebui sa repete grupa mare, deci ar insemna sa stagneze. Asta referitor la ce a spus Claujro, ca nu e diferenta intre grupa mare si grupa pregatitoare. Daca s-ar face lucruri diferite, in sensul ca la grupa pregatitoare sa faca lucruri diferite fata de cele invatate la grupa mare ar fi altceva. Asta e ceea ce ma ingrijoareaza pe mine, pentru ca as vrea sa fie stimulat cat mai mult, nu sa repete cunostintele primite la cele doua grupe, sa invete aceleasi lucruri timp de 2 ani. Intelegeti ce vreau sa zic?

Si pe mine m-au dat la scoala la 6 ani si cateva luni si a fost ok, m-a bucurat sa termin liceul la 18 ani si nu la 19 sau la 20...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:

Se face acum foarte simplu : pur si simplu completezi cererea de reinscriere in grupa pregatitoare si copilul va mai sta un an la gradi.

lala-bine subliniezi ,,acum,,.
Tare mi teama ca daca va fi obligatoriu de la 6 ani la scoala de la anul 2011/2012 sa nu existe exceptii doar pentru copilasi care au ceva probleme.
Cand ma gandesc ca fiica mea si-a si vazut si vorbit cu viitoarea invatatoare si viitoarea clasa si poate acest lucru nu va fi posibil ...

Unde apar ultimele modificari , apar doar articolele modificate ori tot proiectul de lege? ma gandesc ca e modificat art 25 dar nu gasesc in detaliu modificarile.

Mergi la inceput