'legea educatiei' reloaded-scoala de la 6 ani?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sorana,si noua ni s-a spus sa pastram bine diplomele de la concursurile din clasa intai.Anul viitor la noi este Nastasescu rom/mart si Cangurasul in continuare rom/mat,urmand ca in clasa a treia sa se adauge engleza/germana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Intr-a 2-a am fost anuntati ca mergem la Cangur, Nastasescu si Winners. Romana si mate la toate plus engleza la Winners si Cangur.
Probabil ca intr-adevar va fi portofoliu cu concursuri si de-aia ... Altfel invatatoarea noastra zisese ca nu prea are rost la a I-a, ca sunt prea mici, de ce sa-i stressam, etc ... se pare ca s-a inselat si ca le-a facut un deserviciu ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Engleza in clasa a doua la Cangur??Eu stiu ca este o combinatie engleza/germana sau franceza/spaniola dar la clasa a treia.Este o poveste cu intrebari fie jumate engleza-jumate germana fie jumate spaniola-jumate franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Intr-a 2-a am fost anuntati ca mergem la Cangur, Nastasescu si Winners. Romana si mate la toate plus engleza la Winners si Cangur.
Probabil ca intr-adevar va fi portofoliu cu concursuri si de-aia ... Altfel invatatoarea noastra zisese ca nu prea are rost la a I-a, ca sunt prea mici, de ce sa-i stressam, etc ... se pare ca s-a inselat si ca le-a facut un deserviciu ...

Sorana stai linistita ca are timp sa mearga la sute de concursuri... sunt atat de multe incat poate sa dea unul pe saptamana... daca insisti doua...

Eu nu sunt de acord cu concursurile, asa ca am mers doar la doua anul trecut, la evaluare la romana (asta numai pentru ca la scoala este considerat slab si eram curioasa cum este in realitate) si la cangur la matematica. (unde a avut rezultate foarte bune )

Ca sa nu mai vorbesc ca legea trecuta a invatamantului nu a apucat sa se aplice, ca a fost schimbata, asa ca nici asteia nu-i vad un viitor stralucit... mai ales pentru ca se da legea inainte sa se creeze premisele aplicarii ei.

Lory asa este cu cangurul la engleza.... subietele sunt comune clasa a III-a a IV-a...
Oricum cangurul de matematica este cel recunoscut international, iar subiectele din clasa a III-a incolo sunt mult mai complicate, mai ales pentru copii nostri, care nu fac in scoala matematica aplicata.

Mergi la inceput

Da,m-am uitat si eu pe subiectele de la clasa a treia si intr-adevar se mai complica un pic lucrurile.De altfel,pana acum 2-3 ani nici nu exista Cangurul la clase I si II.
Legat de diplome,zau daca stiu cum se va face diferenta intre 100 care,de exemplu,au la Cangurul excelent pentru ca nu se scrie nicaieri punctajul,care,logic,ar trebu sa faca diferenta.

Mergi la inceput

Un model de portofoliu gasiti aici
http://www.unpasinainte.edu.ro/
in stanga jos.

In ce priveste concursurile scolare iata un topic mai vechi:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135716

Mergi la inceput

E posibil sa nu fie engleza la aII-a.
Recunosc ca eu am intrebat de engleza si mi-a zis invatatoarea ca poate merge daca vreau. Ei fac italiana la scoala, Monica face acasa.
E posibil sa nu fi stiut nici invatatoarea.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Filofteia stiu topicul cel vechi. Si nici nu mi se pare normal ca sunt atatea concursuri, in special pana in cls IV-a. Parca era ceva ca nu trebuie sa fie mediu concurential .... dar ca de obicei una e teoria si alta practica.
Si nu sunt deloc convinsa ca trebuie sa mearga la 100 de concursuri.
Dar m-am speriat de chestia asta cu "pastrati diplomele ca intra in portofoliu" si m-am gandit ca poate e rau ce gandesc eu (adica foarte putine concursuri) si e rau ce gandeste si invatatoarea (ca sunt mici si ca n-are rost) si ca poate ar trebui dusi la concursuri ca sa nu le creem un handicap cand va fi cazul.
Ai si tu dreptate - nu ai cum sa stii ca la anul nu va fi o noua lege, care o va contrazice pe asta.
In devalmasia din invatamant nu stii ce e rau si ce e bine si deciziile pe care le iei (de ex. asta cu multe sau putine concursuri) n-ai cum sa stii daca e buna sau rea ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Pai , in conditiile astea, trebuie sa pastrez si diplomele de la gradi! Ca in 2 ani de gradinita a strans mai multe diplome decat mine in 12 ani de scoala! Si zau ca am avut cel putin o diploma pe an!
La gradi avem ...Piticot, Mac cel istet, Olimpiada cunosterii, Europrescolarul...si multe altele!
Si functioneaza pe principiul ca fiecarui participant i se da un cadou - un cub, o folie cu stickere, o carticica de colorat cu personaje din desenele de pe CN pe care oricum nu le urmareste. Asa ca, sa vezi plansete pe copii care nu participa la concurs, cand vin cadourile. Care fie vorba intre noi, ar trebui date in asa fel incat ceilalti copii , neparticipanti, sa nu le vada...dar cum s-ar mai atrage clientii...
Asa ma supar pe sistemul asta, si nici n-am terminat gradi!

Mergi la inceput

Citat:
Pai , in conditiile astea, trebuie sa pastrez si diplomele de la gradi! Ca in 2 ani de gradinita a strans mai multe diplome decat mine in 12 ani de scoala! Si zau ca am avut cel putin o diploma pe an!

Da... Oricum le pastrezi pentru amintire... nu?
Vorba lui barbata-miu ... copilul nostru are in clasa a III-a mai multe diplome decat am avut noi in toata scoala (inclusiv facultatea ).
Noi avem si cateva diplome de la concursurile de canto ...

Mergi la inceput