practica agricola???? din nou???

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

cam offtopic da nu ma pot abtine
Accept, constientizarea si scoaterea copiilor din cuibul de aur cu celular la ureche la cinci ani nu are nimic de-a face cu imnul national, nici cu admiratia sau non-admiratia cuiva pentru Aamerica; sigur nu pica America de pe harta din cui ca n-o admiram noi;
implicarea copiilor in societate trezeste printre altele empatie si compasiune, empatie ca face sa nu existe tinara din centrul bucurestiului pe linga care lumea trece nepasatoare si se stinge ca un ciine pe trotuar; si multe alte, interesul si respectul pentru munca aluilalt mai reducind uneori % de somaj si nasul pe sus.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Nu draga mea. E datoria societatii sa-si responsabilizeze cetatenii.

[...]

Cel putin eu sunt mandra ca scoala copiilor mei o face.

Traiesti intr-o societate in care imnul national se asculta in picioare cu mana la inima. Nu ma mira deloc faptul ca pe la toate subiectele cei din US au divergente de opinie cu cei din tara. Suntem complet diferiti si intre noi fie vorba eu nu am nici o urma de admiratie pentru societatea americana. Dar lasand asta la o parte, exemplele de acolo sunt irelevante.

De ce nu crezi ca sunt tari in care se cinta imnul national cu mina pe inima si cei care o fac sunt sinceri ? Si in care tari te simti in siguranta si respectat pentru ca esti om.

In orice caz, esti de o intoleranta care nu stirneste nici cea mai mica urma de admiratie. Dimpotriva !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:

Citat:

[...]

Traiesti intr-o societate in care imnul national se asculta in picioare cu mana la inima. Nu ma mira deloc faptul ca pe la toate subiectele cei din US au divergente de opinie cu cei din tara. Suntem complet diferiti si intre noi fie vorba eu nu am nici o urma de admiratie pentru societatea americana. Dar lasand asta la o parte, exemplele de acolo sunt irelevante.

De ce nu crezi ca sunt tari in care se cinta imnul national cu mina pe inima si cei care o fac sunt sinceri ? Si in care tari te simti in siguranta si respectat pentru ca esti om.

Ba tocmai ca tind sa cred. Pot insa sa nu admir treaba asta? Mie imi suna a spalare de creier. O opinie absolut personala bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

In USA nimeni nu este obligat sa tina mana pe piept cand se canta imnul. Daca simti sa o faci o faci si gata, daca nu , nu. Spalare de creier este faptul ca sunt romani multi de tot care nu stiu o strofa din inmul national , spalare de creier este faptul ca nu-ti mai pasa de cel de langa tine nici daca este cazut jos , spalare de creier este insasi ideea de a reveni la practica agricola a copiilor in scoala, ca fiind motivata de elementul educational. Aia care conduc acum la aceasta ora Romania, prin aberatiile propuse pentru populatie au creierele spalate de sistemul comunist din care provin si acum se bat cu pumnul in piept ca lupta pentru democratie.
La romani inca nu a trecut sentimentul "sa moara si capra vecinului" de aceea sunt persoane care nu apreciaza nimic ce fac altii bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Bun sa clarificam. Eu am citat ce am citit eu. Absolut nimic legat de "cazare & comp" in citatele de pe antene. Si nu-s de acord ca niste copii atat de mici sa stea departe de parinti noaptea. Deci nu-mi puneti in carca ce nu am zis! Totusi practica agricola de o zi este un lucru binevenit.

Unde se poate face o asa practica scolara? In Franta cel putin exista ferme pedagogice. In fapt exista in vreo cateva modele: ferme pédagogique itinérante care-i o ferma care vine cu animalele in gradinite de obicei, ferme d'animation in care vine publicul si personalul se ocupa de prezentari ca intr-un muzeu si ca atare nu prea produc pentru comercializare; ferme pédagogique mixte in care o ferma normala face si prezentari copiilor. Aceasta e rezervata in general copiilor mai mari (liceu) carora li se prezinta si probleme de comercializare, rotatii de culturi. Si da la acest gen de ferme se poate si sta peste noapte, se pot petrece vacante, etc.

Uitati o retea de asemenea ferme in Franta: http://www.bienvenue-a-la-ferme.com/ferme-pedagogique/liste-fermes-2671

Situatia din .ro si tensiunile sociale intre clasele sociale vin si din faptul ca nu exista mixitate in nimic nici macar la varste fragede. In practica agricola sunt doua chestii importante cunoasterea prin observatie degajata a naturii si spiritul de echipa in a face ceva manual. Important e sa se faca bine si copiii sa se simta bine.

Pe mine m-au amuzat postarile gen odorul mamei, protectia excesiva si claustrarea intr-un mediu social necontaminat de munca fizica in care personalitatile renascentiste ale copiiilor nu pot sa se intrerupa din studiu. Si m-a amuzat si exploatarea copiilor daca muncesc o zi la ferma:)) In lumea civilizata a EU asa ceva se pratica si nu da nimeni in judecata pe nimeni pentru exploatare. Incercati sa nu va puneti cliseele peste proiectele EU. EU da atatea milioane de euro ca sa mai propuna o activitate de facut copiilor. O activitate care aduce cunostinte fara a ridica un procentaj de abandon scolar deja marit. In plus aceea activitate e la tara, ca sa mai poata .ro pastra la tara si lume mai educata. E un mod de a produce venituri suplimentare pentru micile ferme biologice, etc.

Si nu-mi veniti cu are bunici la tara... ca si eu stau la tara si nu-s fermiera.

Copiii mei au frecventat scoli in Franta si US in mod as zice egal. A fost cam la fel cu mica observatie ca-n Franta se fac mai putine local in scoala si mult mai multe vizite la ferme ... incepand cu gradinita de la trei ani. Asa ca nici macar nu-i US in top cu practica agricola in afara scolii. Dac-ai fi citit ce am postat, nu doar "fusherit" ai fi vazut ca prima vizita la apicultor era in Franta.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:

Citat:

[...]

Ba tocmai ca tind sa cred. Pot insa sa nu admir treaba asta? Mie imi suna a spalare de creier. O opinie absolut personala bineinteles.

I-am dat un quote sa nu "se" editeze.

Cat despre US cu ai ei spalati la creier pentru ca-si respecta statul. Pledge-ul spune asta ca sa nu crezi ca-i ceva la fel de pompos ca imnul romanesc:

I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all.

E sa faci pe cineva spalat la creier pentru ca e respectuoas in timpul pronuntarii unei fraze e o refulare anti-americana care in plus in cazul meu absolut pe langa tinta. Raté nu-s americanca! La cat seamana .ro cu US anilor 1910-1920 nu-mi explic "corentul ista" anti-american. Io-l vad mai curand anti-spirit de echipa si anti-munca excesiva:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Mi se par inutile si exagerate comparatiile intre voluntarismul din US si 'practica agricola' din Ro. Si mi se mai pare ca va indreptati fara nici un motiv catre inca un conflict artificial 'diaspora vs. bastina'. Chill out...

Aici e vorba despre 'agricultorii mioritici', nu despre admiterea la colegiu in US. Ori, in sensul asta, proiectul ministrului e ridicol: o mare parte din elevii din Ro stau la sate, unde muncesc oricum prea mult pentru familie si invata prea putin pentru viitorul lor. Exploatarea copiilor inca are loc la tara, din partea unor parinti. Ce incredere sa ai in respectul pe care l-ar avea "primarii" locali fata de copii? Proiectul asta n-ar face decat sa institutionalizeze posibilitatea de abuz.

Sunt o gramada de moduri de a implica elevii in proiecte sociale si de responsabilizare, fara complicatiile si conotatiile negative ale 'epocii de aur'.

Pe o nota secundara, exista destui americani care nu-s de acord cu pledge of allegiance, in special din cauza lui 'one nation under god'. Ups, uite-asa vin parintii la scoala si cer sa nu fie supusi copii lor la juramant. Chestie de civism.

Mergi la inceput

Eu is chilled ... m-a tras careva de maneca cum ca mi se trage de la subiectul cu indemnizatia de CIC.

Voluntarismul si treaba facuta in echipa sunt importante in orice societate. Daca am dat un exemplu spunand cat e de pretuit, nu te agata de asta. In rezumat EU da banii, nu guvernul Romaniei. EU face copy-paste dintr-un model care merge. Vizita la ferma e tipic frantuzeasca. Suna ideal ce vrei tu Beren cu pretentiile de adaptare locala si ne-amestecul cu melodramele comuniste. Dar aceste pretentii nu sunt sustinute de nimic financiar. Romania e a n-spea la caruta europeana si nici pe departe promotor de idei noi pe banii Germaniei. Sa visezi programe scolare dedicate e chiar copilarie. S-a impus clasa de dinainte de scoala? Se va impune si asta si se va aplica in mod romanesc. Dar nu ar trebui sa fie asa ... ar trebui sa ne vedem locul in lume si din ce ne pica in cap sa vedem cum putem sa-l adaptam noi local. Daca refuzi tot ce primesti si nu ai puterea financiara de a concepe ceva ... apai ramai unde esti sau ajungi mai jos.

Legat de copiii de la tara... ai avea partial dreptate. Partial pentru ca mitul gospodariei taranesti indestulata cu de toate , nu-i decat un mit. Prin Moldova acum niste ani era saracie lucie in multe locuri. Ca-ntr-un film neorealist italian stateau adesea oamenii la poarta in asteptare. Oricum protestele de pe topic erau ale mamelor copiilor de la oras cu casa tara. Asa ca nu se aplica.

Beren desi e absolut secundar in scolile laice private adesea se omite "under God" in fine. Romanii n-au treaba in general cu D-zeu-ul din propozitie ci cu patriotismul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

De unde stiu eu ca e impus exact in forma asta de catre UE? Mai degraba UE da banii, insa politicienii locali gasesc 'implementari'. Asa cum sunt conditionati sa gandeasca de pe vremuri de trista amintire. Iar despre parintii care se opun... nu stiu. Poate merg cu copii pe munte in vacanta sa curete lacurile glaciare de conserve, cine stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Din cate imi amintesc nici inainte de revolutie copiii de la I-IV nu mergeau la practica agricola. De unde pana unde rezulta din ce se vehiculeaza acum ca acestia vor fi plecati de acasa 2 saptamani? Sunt niste vizite. Nici cei din V-VIII. Drept sa spun nu imi amintesc daca am indurat umilinte, ma rog in afara unor randuri de vie/porumb/ceapa luungi cat o zi de post.

Nu cred ca vor exista derapaje legate de timpul petrecut la aceasta practica agricola. Nu cred ca se pune problema de exploatarea copiilor la nivel de tara. Mai ales ca nici nu prea vad unde ar mai putea sa faca aceasta practica la cota la care o faceam noi, cei acum mari. In final se reduce tot la calitatea oamenilor cu care vor avea de a face copiii. Toata chestia sa ne si spuna apoi acasa sau sa detecteze ca ceva nu este in regula.

Mergi la inceput