practica agricola???? din nou???
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana Ha-ha! Atata le trebuie!Uite ca nu stiam cum sa ii dau in judecata, mai fac si eu un ban cinstit... ![]() Serios, e exclus sa faca asa ceva in zilele noastre. O sa ramana cu vorbele fara cap si atat. Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza. |
Vezi ca daca e, sunt si eu amatoare. Plus proteste si tot tacamul aferent! Totusi, SPER ca o sa le vina mintea la cap!
Sorana, crezi ca se vor uita cine ce va manca? Unii vor face foamea la greu!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ardeiash spune:
40 galeti de struguri/ piersici - asta era norma / zi
daca nu... tipau profele la noi de zici ca ce!
si-acum mai simt bataturile in palme;; eram a 11-a si facem 7 saptamani de practica agricola;;asa pregateam bacul
desigur; ne saturam de fructe sau legume ..iar prin copaci era bestial sa mananci cirese, piersici ;; mai primeam si-n cap de la copacii vecini... frumos.. dar trist
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana Aproape la fel de mult ca si duioasele amintiri din vremea practicii agricole comuniste imi place si siguranta celor care stiu ele exact ca elevii ar fi luati neaparat "din fata televizorului" si a "chips-urilor cu bacon" si ca asta e singura si ultima lor sansa de a vedea cum creste maru-n pom. In principiu, da, eu realizez ca ideea este hilara. Sper sa realizeze acest lucru si ministrul agriculturii, cel care a avut-o. www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Subscriu.
Nu inteleg de ce neaparat copii ai caror parinti nu ageeaza ideea asta mareata sunt neaparat abandonati in fata TV si a consolelor de jocuri si indopati cu hrana de fast-food deci in esenta niste tampitei obezi.
Eu una tocmai pentru ca ma intereseaza ce se intampla cu al meu aleg cu grija unde merge, cu cine si de ce si accept propuneri educationale daca mi se pare ca au valoare.
Altfel ... am sadit impreuna pomi fructiferi si ii ingrijim, are strabunici la tara si stie cum arata animalele, poate culege fructe si legume din curtea lor oricand doreste si nu-si imagineaza nici ca laptele creste in cutii si nici ca rosiile se coc in galantar la supermarket. Exista si alte metode de responsabilizare in scoala primara, copilul meu are responsabilitatile lui casnice pe masura varstei si puterii lui, face sport in mod organizat si respecta un program strict de antrenamente, etc.
Nu cred ca ar fi vreo mare dovada de parenting responsabil sa-l las sa doarma intr-un dormitor comun prin cine stie ce sat si in cine stie ce conditii, sa manance "ce-i pune primaria la dispozitie" si sa se caleasca la munca campului o saptamana sau doua sau trei.
Asta nu mi-ar demonstra mie ca sunt un parinte mai bun si nu cred ca ar face mare lucru in plus pentru viitorul lui. Probabil ca la 7-8 ani copii astia crescuti in conditii ceva mai bune decat au crescut parintii lor (slava domnului) s-ar simti abandonati si n-ar intelege de ce mami si tati care ar trebui sa-i protejeze n-o fac. Bonusul ar fi probabil necesitatea terapiei psihiologice pentru o perioada.
Ca sa nu mai vorbim ca sportul principal la sate este alcoolismul si sincer nu cred ca copilul meu trebuie sa faca neaparar cunostinta cu aceasta realitate daca-l pot proteja. Nu mai vorbim de violente si pedofilie.... educatv, ce sa zic.
Cred ca din SUA sau de aiurea se vad toate astea ca niste izmeneli patetice insa din pacate Romania rurala este inca intr-o stare de inceput de secol 19 sau poate chiar mai rau. N-as zice nici car daca ar exista mini-ferma la scoli si copilul meu ar fi responsabil de parceluta lui insa de unde suntem acum si pana acolo.... poate stranepotii mei sa apuce asa ceva.
Pana una alta ideea asa cum a fost ea facuta publica este proasta. Dar nu ma ingrijorez, slabe sanse sa se si fnalizeze ceva in tara asta. Sau daca se finalizeaza sa si dureze. Doar invatamantul este intr-o permanenta schimbare de 20 ani.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariel_7000/ariel_7000.jpg)
ariel_7000 spune:
ramiris, ai spus exact ce aveam eu de spus.
mami de alexutza (10.04.2003)si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happy_in_TO/Happy_in_TO.jpg)
Happy_in_TO spune:
Halal tara de rahat care incurajeaza child labour!!!
Eu nici nu imi pot inchipui ca eu, ca parinte, sa nu imi pot proteja copiii in situatia asta. Adica sa fiu nevoita sa consimt la asa ceva! Daca vreau sa culeaga copiii fructe din pom si sa vada animalele, ii duc eu la ferma. Dar nu sa imi ia mie fetele citeva saptamini sa le cazeze undeva unde pot fi abuzate sau violate.
Mama, ce as da in judecata statul si scoala pentru porcaria asta! Este de neadmis in zilele noastre!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
inaioana spune:
Pai exact despre asta si vorbeam mai devreme: este pur si simplu periculos (unsafe) chiar si daca nu aduc in dicutie problema muncii fortate. Cum sa poata obliga statul niste copii sa aiba "domiciliu fortat" in alta parte o vreme. Daca eu - parinte aleg sa imi trimit copiii in tabara sau in excursie sau mai stiu eu pe unde, e treaba mea si responsabilitatea mea si o fac in deplina cunostinta de cauza. Sa ii ia in tabere de munca sub pretextul de a le arata cum creste rosia ...e halucinant. Dar , repet, cred ca ne speriem degeaba, asa ceva este ilegal si imposibil, e absurd sa ne isterizam de orice prostie spune un proaspat alfabetizat cu "fonctie" care se trezeste ca vorbeste gura fara el.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Cred ca ar trebui sa fie decizia fiecarui parinte cum alege sa-si responsabilizeze copiii. Copiii mei nu sunt 'ai patriei' sa mi-i responsabilizeze ea cum doreste. Sistemul de invatamant sa-si rezolve in primul rand problemele de la baza. Ar fi grozav sa trimiti copilul la scoala cu impresia ca si invata ceva acolo. Cand se va intampla asta promit ca voi fi deschisa si catre practica agricola. |
Nu draga mea. E datoria societatii sa-si responsabilizeze cetatenii. In primul rand ca voi sunteti la scoala publica care are ca scop si educatia civica si sensibilizarea copiilor la toate aspectele societatii. Muncile grele, bolnavii, saracii fac parte din societate. Desi voi ca adulti plictisiti n-aveti chef de amarati si joburi necalificate, este foarte probabil ca niste copii mici sa fie impresionati si sa-si doreasca sa ajute. Inclusiv o scoala privata care pregateste oameni de calitate si responsabili fata de societate va face la fel. Cel putin eu sunt mandra ca scoala copiilor mei o face.
Exact cum spunea Mindy se face si treaba agricola, sunt invatati si sa adune bani pentru cauze bune. Copiii de clasa a doua bat la usile vecinilor, parintii stau la distanta cat sa supravegheze si colecteaza intre 1 penny si cinci dolari pentru bolnavii de cancer, pentru veterani, etc. Nu se accepta cecuri semnate de parinti.
Am zis clar ca nu-s de acord cu practica agricola cum o faceam noi. Era si munca grea si responsabilii n-aveau mereu fata umana. Nu-s de acord nici cu cazarea undeva. Dar EU a dat banii pentru programe vestice, nu pentru retrairea cosmarelor unora. Excursiile dureaza doar o zi si la cei mici doar o jumatate. Daca e in afara scolii, parintii pot refuza sa mearga copilul undeva. La mini-fermele din scoala si la munca de acolo, nu. In loc sa negati o chestie, de ce nu incercati sa fie facuta bine?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui AB_AC
Nu draga mea. E datoria societatii sa-si responsabilizeze cetatenii. In primul rand ca voi sunteti la scoala publica care are ca scop si educatia civica si sensibilizarea copiilor la toate aspectele societatii. Muncile grele, bolnavii, saracii fac parte din societate. Desi voi ca adulti plictisiti n-aveti chef de amarati si joburi necalificate, este foarte probabil ca niste copii mici sa fie impresionati si sa-si doreasca sa ajute. Inclusiv o scoala privata care pregateste oameni de calitate si responsabili fata de societate va face la fel. Cel putin eu sunt mandra ca scoala copiilor mei o face. Exact cum spunea Mindy se face si treaba agricola, sunt invatati si sa adune bani pentru cauze bune. Copiii de clasa a doua bat la usile vecinilor, parintii stau la distanta cat sa supravegheze si colecteaza intre 1 penny si cinci dolari pentru bolnavii de cancer, pentru veterani, etc. Nu se accepta cecuri semnate de parinti. Am zis clar ca nu-s de acord cu practica agricola cum o faceam noi. Era si munca grea si responsabilii n-aveau mereu fata umana. Nu-s de acord nici cu cazarea undeva. Dar EU a dat banii pentru programe vestice, nu pentru retrairea cosmarelor unora. Excursiile dureaza doar o zi si la cei mici doar o jumatate. Daca dureaza numai atat de unde responsabilitatile primariilor in ce priveste cazarea si masa?Daca e in afara scolii, parintii pot refuza sa mearga copilul undeva. La mini-fermele din scoala si la munca de acolo, nu. In loc sa negati o chestie, de ce nu incercati sa fie facuta bine? eu una nu incerc pentru ca inca am dreptul la opnie si nu cred in asta |
AB_AC, vad ca traiesti intr-o tara care se mandreste cu respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor sai asa ca nu-mi imaginez ca militezi pentru ca societatea sa-si faca "datoria" si sa ne "responsabilizeze" copii cu forta. Pe taramurile astea au mai fost unii care stiau mai bine decat noi ce ne trebuie.
Ca sa reducem la absurd si sa facem o paralela cu filmele americane cu procese, ar trebui ca societatea asta sa demonstreze mai intai ca felul in care imi responsabilizez eu copilul nu este suficeint sau este incorect, sa ma decada din drepturile parintesti si abia dupa sa poata decide in locul meu cum considera ca e mai bine sa-mi fie educat copiul.
Poate maine ministerul invatamantului hotaraste ca in mina sau in carierele de piatra se responsabilizeaza copii mai abitir ca in agricultura si ... cine sunt eu sa-i contrazic?
Cum spuneam, de acolo de unde privesti tu poate parea o problema strict ideologica, Romania insa nu e o tara in care lucrurile sa functioneze iar datoria mea ca parinte este sa-mi protejez copilul.
Romania este tara in care copii mor in spital de la o banal fractura de antebrat iar eu ar trebui sa las sistemul asta bolnav sa se ocupe de responsabilizarea copilului meu?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
petra spune:
A dori sa faci educatie despre natura copiilor este una si cu totul alta este sa se reintroduca practica agricola, care poate fi si obligatorie. M-i se pare hilara ideea ca primariile o sa suporte cheltuielile cu masa si cazare, asta in conditiile in care unele primarii abia daca au bani de un var sa dea pe la scoala cand incepe anul scolar. Ce practica agricola le trebuie la copii de la tara care sunt satui pana peste cap de cum arata vaca, cartoful si sapa. Ce pe acesti copii ii duce la practica pe computer undeva la oras??
Daca vor sa inplementeze in scoli educatia despre natura ar trebui sa inceapa sa faca ceva ca in marile orase sa nu se distruga parcurile si sa se faca in loc "zone rezidentiale" care nu au un petic de verdeata, sa opreasca poluarea apelor cu toate mizeriile aruncate, sa opreasca defrisarea intentionata a padurilor si lista poate continua.Daca vrei sa inveti copilul in scoala cum creste o rosie sunt si alte posibilitati sa o vada, nu sa mearga sa munceasca in agricultura.
Aici la scoala copii au experiente de acestea care sunt foarte educative. Spre ex. in clasa I copii au invatat cum ies puii de gaina din ou. Au adus de la o ferma de pui o mica clocitoare electrica(l-i s-a explicat inainte ca o gaina ar face acelasi lucuru in mod natural dar cum ei nu pot tine o gaina pe aua in clasa lor, au ales aceasta metoda) , au adus si oua verificate si fiecare copil a pus acolo cate un ou si au urmarit, sustinuti de materiale informative , evoltuia puiului in ou pana acesta iese din gauace. Au reusit ca aiba in clasa 15 puisori, copii au fost incantati peste masura au fost chemati si parintii la scoala pentru ca fiecare copil sa-i explice parintelui ce a inteles el din acest proces, si dupa 10 zile puiutii au fost dusi tot de copii la o ferma unde au fost lasati sa creasca mai departe.Tot asa au scos fluturi, au plantat in ghivece mari seminte fel de fel si copilul meu a invatat astfel foarte multe din aceste experinete, mult mai mult ca mine in practica agricola unde ne ducea la reparat laditele pentru mere si unde muncitorii aia (cred ca fosti puscariasi) vorbeau urat cu noi fetele despre cum tinen ciocanul in mana, sau cand ne inghetau mainile pe sfecla pe care trebuia sa o curatam de frunze.nici nu vreau sa-mi amintesc.
Eu iubesc natura, am o gradina mare de care ma ocup cu placere, sunt pentru statul copiilor cat mai mult afara decat in casa la tv si computer, dar nu ar mai fi de acord cu reintroducerea practicii agricole in forma asemanatoare celei pe care am avut-o eu.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Nu draga mea. E datoria societatii sa-si responsabilizeze cetatenii. [...] Cel putin eu sunt mandra ca scoala copiilor mei o face. |
Traiesti intr-o societate in care imnul national se asculta in picioare cu mana la inima. Nu ma mira deloc faptul ca pe la toate subiectele cei din US au divergente de opinie cu cei din tara. Suntem complet diferiti si intre noi fie vorba eu nu am nici o urma de admiratie pentru societatea americana. Dar lasand asta la o parte, exemplele de acolo sunt irelevante.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)