practica agricola???? din nou???

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

Daca ar fi vorba de 1 zi, sa VADA, doar si strict cu scop didactic, cum creste un morcov, cum se da cu sapa, cum se pune un cartof, sunt de acord.
Dar daca e vorba de munci agricole, atunci as intreba si eu: ce dreaq fac satenii? Ca daca vine vorba de pensii de agricultori, se plang, dar iar copiii sa lucreze in locul lor, si militarii, ca pe vremuri, e bataie de joc.

Adica cum ce fac satenii?Ai impresia c-o sa vina mamaie sa ii ia pe copii tai sa-i puna la sapa?Sau ca vreunu d'asta cu pensie agricola,are vreo ferma si iti exploateaza copii?
Ce e rau daca invata si copii de azi ca laptele nu il face supermarketul,ca puii au cap si picioare,ca virgula cartofii nu cresc in pungi direct sarati.
V-as intelege revolta,daca i-ar lua sa sape porumb,ca sa nu mai plateasca oameni,dar asa,ca o plimbare prin natura,sa vada cam cu ce se mananca toate astea,nu vad ce e rau in asta.
Acusor,hannen,mindy

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui NinaR

Sa vezi ce comisioane grase vor incasa directorii de scoli ca sa mearga copiii la ferma X..........sa munceasca precum sclavii pe plantatie.

Tu daca ai avea ferma ti-ar conveni sa vina niste pusti necalificati si care nu pot fi trasi la raspundere sa ti-o devalizeze? Eu nu cred ca exista fermier care sa isi doreasca sa i se umple ferma de copii care sa faca "practica" la el, e absurd. Intotdeauna va prefera sa plateasca pe cineva care face asta cu responsabilitate, si care poate fi tras la raspundere pentru greselile lui. Asa ca e absurd sa ne inchipuim ca isi doreste cineva sa ii adune copiii recolta.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Mai, spun Antenele o vorba si hop sarim cu scenarii care mai de care duse la extreme, ca se intorc comunistii, ca vor fi exploatati copii etc...se pare ca fantomele trecutului nu ne lasa sa vedem viitorul si altfel. Presa, ii inteleg, ca au vrut o stire bomba si au stiut sa o imbrace de asa natura sa aibe efectul dorit, dar de aici pana la a crede ca ce vor astia sa faca, este sa exploateze copii si sa revina la "practica agricola" mi se pare aberant.

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

In primul rand: stirea am "cules-o" de pe Realitatea. In al doilea rand: ce va spune voua acest lucru: "primariile vor asigura cazarea si masa copiilor" ?????? Mie imi spune ca vor fi trimisi 2 saptamani sau cat o fi, in alta localitate. Eu exact asta nu doresc sa se intample, pentru ca stiu ce inseamna. Mi-e groaza sa ma gandesc la spalat, toalete etc. Am mai spus, una este o mica sera/ferma pe langa scoala unde sa presteze niste ore de munca sau vizite la ferme/sere de-o zi si alta e trimisul la Cuca Macaii in conditii insalubre!!!!! Chiar asa de greu e de inteles acest lucru? Am spus din primul post de cazare si masa asigurate de catre primarii, dar vad ca nu s-a observat!

Mergi la inceput

Eu astept sa puna in practica prostia asta, opinia mea este ca iar i-a luat gura pe dinainte si vorbesc inainte sa gandeasca. Eu nu las copiii mei nici macar sa fie transportati de altcineva, daramite sa fie "cazati" sau sa li se ofere mancare in cine stie ce conditii. Toate aceste mie nu mi se par safe si am incheiat subiectul. Cum spuneam, nu ne poate forta nimeni sa ne dam acordul pentru nimic.Asa ca din punctul meu de vedere e furtuna intr-un pahar cu apa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mindy
...
CL -cred ca tu ai nimerit tare nasol cu practicile. Eu nu am ajuns sa fiu cazata pe nicaieri. Cred ca depindea de zone.
...

De la noi au fost trimisi si baieti la Canal... Unii nu s-au mai intors (nu i-am cunoscut pe cei care nu s-au mai intors, dar am auzit povestile colegilor)...

Mergi la inceput

Inaioana, ce faci insa daca Practica Agricola va deveni disciplina (Practica de pe vremuri), cu notare? Copilul nu va putea trece clasa fara situatia incheiata la aceasta disciplina.
Sper sa le vina mintea la cap si sa termine cu aberatiile acestea!

Mergi la inceput

Ha-ha! Atata le trebuie!Uite ca nu stiam cum sa ii dau in judecata, mai fac si eu un ban cinstit...
Serios, e exclus sa faca asa ceva in zilele noastre. O sa ramana cu vorbele fara cap si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Faza cu cazarea mi-a scapat.
Mi se pare imposibil de aplicat asa ceva.
Adica nu vad cum o sa ma oblige sa le dau copilul 1 saptamana si nu vad cum ar putea o invatatoare (sau un "indrumator de practica") sa aiba grija de 25 de copii de 7 ani.
Pe vremea mea se facea practica la liceu. La scoala generala eu nu am facut. Am facut PTAP si alte minuni dar nu practica agricola. Ma gandesc ca era din cauza ca nu isi asumau raspunderea sa aiba grija de noi .
Eu nu am nici un fel de amintiri urate din practica agricola (in timpul liceului) pentru ca n-am fost niciodata . Mi-a facut mama rost de scutiri medicale . Ceea ce voi face si eu cu fi-mea daca va fi cazul. Tind totusi sa cred ca nu, prea e aberatia mare.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am sa copii aici un text pe care l-am scris in urma cu cateva luni pentru o alta revista.Pe atunci nu debitase nimeni ideea creata cu practica la copii din clasele I-XIII.

Ne-au cazat la o ferma din Odobesti. Imaginati-va o cladire lunga care avea un hol de acces unde erau 3-4 chiuvete si doua camere unde, in paturi supraetajate, se ingramadeau 40-50 de suflete. Toaletele erau afara si tot afara erau, spanzurate in perete, si robinetele de apa, curgand intr-un jgheab... Aaa! Si toate (si cele de afara, si cele dinauntru) doar cu apa rece.
Am mai primit si doua galeti de tabla si am fost trimisi in vie. Norma era 100 galeti, cei ce o terminau puteau merge in dormitor, cei care adunau cei mai putini struguri erau, dupa ce ieseam de pe tarla, "de servici" la toalete.
Exista o sala de mese unde, in farfurii de tabla si cu tacamuri de aluminiu, primeam masa. Aceasta consta dintr-o ciorba careia dupa ce ii adaugam sare era oarecum comestibila (ca un amanunt incredibil, si acum imi amintesc sunetul pe care il facea sarea grunjoasa cand se topea!) si un felul doi... Ne odihneam o jumatate de ora, apoi se intra in vie pana in jur de 6. Urmau spalatul, masa de seara (un talger de ceva si o felie de paine) si distractia. Nici acum nu realizez de unde puteam avea atata energie. Va imaginati cat de murdari puteam fi, cat de flamanzi, cat de obositi (culegeam in medie 70-80 galeti de struguri pe care le caram la capatul randurilor pentru a fi puse-n bene, insa nimeni nu se imbolnavea, nimeni nu se plangea, toti asteptam seara cand in sala de mese era "discoteca" (aveam un casetofon gajait) si stateam de vorba fete-baieti si se innodau idile.
Daca ar trebui sa treaca fiul meu prin asta banuiesc ca fie as plati un medic pentru un certificat medical, fie un credit in banca sa platesc cazarea o luna (atat dura de obicei practica) la un hotel din zona, plus mancarea aferenta.
Si totusi eu n-am patit nimic... Ba da, mi-am amintit, am venit acasa cu paduchi, m-a dat mama cu gaz, apoi, o intreaga duminica am stat cu capul in poala dansei si mi-a curatat fiecare fir de par de "lindenii" lipiti, iar a doua zi la liceu asistenta medicala ne-a dat cu o solutie (usturatoare) pe toti elevii, ca nu ma captusisem doar eu, cum crezusera ai mei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am uitat sa mentionez ca fi-mea este alintata maxim. Nu-si pune singura pasta pe periuta de dinti (cica nu poate), nu se spala singura pe cap, la dus ma cheama sa o spal pe spate, nu se leaga la sireturi, doarme numai pe pernuta ei si cu Scooby Doo in brate (pe astea le caram cu noi peste tot), nu-si poate desface singura o sticla cu apa, nu-si taie singura carnea, etc, etc.
Si nu sunt deloc convinsa ca e o exceptie printre copiii de cls I. Tind sa cred ca macar jumatate sunt asa.
Tare as vrea sa vad pe cineva avand grija de vreo 10 de-astia plus inca vreo 15 care se alearga si nu stau o secunda locului.
Si pana acum fi-mea n-a fost niciodata singura peste noapte undeva (in tabara sau ceva de gen). Si nici nu vrea, refuza categoric idei de genul asta.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput