practica agricola???? din nou???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Eu n-am citit nimic legat de saptaminile si lunile noastre de practica. Uite io asa cetii:

"Elevii vor merge din nou în practic#259; agricol#259;. E drept, condi#355;iile vor fi diferite. Din toamn#259;, to#355;i elevii din clasa întâi pân#259; în clasa a VIII-a vor merge în excursii la ferme, dar #351;i în sta#355;iuni de cercetare pentru a înv#259;#355;a cum s#259; culeag#259; fructe #351;i legume. "

Aici culesul e la ferma dureaza o zi si nu se "cazeaza" nimeni nicaieri. Copiii mei au fost la Johnny Appleseed Day, America sarbatorind oarecum "eroul" cu un festival al merelor: aduna dimineata, curata apoi si fac placinte cu care vin acasa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Appleseed

De asemenea se merge la ferma inainte de Halloween sa-si aleaga dovlecii si apoi si-i sculpteaza. Tot pe atunci aduna paie de camp si premiu isi umplu si ei cate o sperietoare de ciori cu paie, apoi o imbraca in hainele vechi aduse de acasa.
Exista un festival al capsunilor primavara in care se culeg din greu capsuni. Platesti pentru zi si pleci cu cat culegi acasa. Ai optiunea sa donezi de asemenea ca ai copii culeg nu se incurca. Io ce sa fac cu vreo cincisprezece de ladite de capsuni?

Ce-i rau mey in ceva munca fizica si mers la ferma?

Edit ca uitai ... in Franta fatuca mea o fost pe la patru ani in vizita cu gradinita la un apicultor si o fost tare fain.
----------------------

OspitalitateaGaiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Ce-i rau mey in ceva munca fizica si mers la ferma?

Nu e nimic rau, atata vreme cat nu se abuzeaza. Eu nu cred ca imi doresc sa mearga sa munceasca 8 ore (norma unui adult) un copil de 7-10 ani. Parerea mea.

Ca lucreaza 1-2 ore intr-o gradina, e ok, se mai lungesc cu joaca, hai 3 ore. Dar 8 ore????(ca noi cam atata lucram pentru ''propasirea comunismului'' pe ''ogoarele patriei'')
In rest ideea pare a fi ok (pe ogoarele si prin fermele cui vor lucra astia mici si pentru ''propasirea" cui?)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Mai, spun Antenele o vorba si hop sarim cu scenarii care mai de care duse la extreme, ca se intorc comunistii, ca vor fi exploatati copii etc...se pare ca fantomele trecutului nu ne lasa sa vedem viitorul si altfel. Presa, ii inteleg, ca au vrut o stire bomba si au stiut sa o imbrace de asa natura sa aibe efectul dorit, dar de aici pana la a crede ca ce vor astia sa faca, este sa exploateze copii si sa revina la "practica agricola" mi se pare aberant.

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nu sunt ''scenarii'', unii dintre noi au trait pe viu aceste ''scenarii"... Nu le facem ca au fost facute deja, de cam multisor.
S-a precizat clar ca in principciu este ok, dar sa nu sa faca abuz ca in alte vremuri. Atata tot.
Acuma care-i problema, nu mai poate omul sa spuna chiar nimic, ca gata merge la extreme??? Extremele astea au fost fain, bine mersi ani de zile. Au fost, iar cei care inca mai iau decizii le-au trait si le vad ok.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ideea in sine , aceea de a lasa copilul sa "simta" natura nu-i rea. Insa,ea nu se va infaptui prin aceasta noua practica agricola.
In mod sigur in Romania, acest proiect va fi un nou mod de a se misca fonduri, un nou mod de a camufla nereguli.
Nici eu ca parinte nu as fi incantata.

Pentru ca treaba sa mearga in folosul copiilor, proiectul trebuie gandit punctual.La nivel de scoala, sector sau cel mult judet.Nu poate merge peste tot, in toate zonele tarii un proiect gandit si controlat de Bucuresti.Si nici la toate nivelurile de invatamant.
Si trebuie facut tot zonal cu implicarea de la inceput pana la sfarsit(adica si in gandire si in aplicare) a unui grup de parinti. Voluntari in general. Ce trebuie sa aiba putere de control.
Altfel, in Romania se va abuza sigur. Daca cei ce il gandesc de sus sunt aceeasi ce il aplica si sunt aceeasi ce-l controleaza, in mod sigur va fi un fiasco.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

pai stirea suna bine, nimic dramatic sau din care sa reiasa ca vor fi exploatati copiii.

AB si eu ma tot mir de cate fac copiii astia si in clase asa de mici de 6-8 ani. I-am vazut ca merg la farmers market si vand legume cultivate de ei. Sau vand limonada, sau cookies facute tot de ei si apoi doneaza banii in fonduri caritabile (pt copiii cu leucemie). Si cum cresc un pic cum isi iau joburi de vara platite f putin fara sa se simta umiliti.

CL -cred ca tu ai nimerit tare nasol cu practicile. Eu nu am ajuns sa fiu cazata pe nicaieri. Cred ca depindea de zone. Noi mergeam dimineata la 7 la ferma (agronomie, cluj o cladire care s-a desfintat) si de acolo ne lua o masina si ne ducea la camp care era la periferia orasului. La 3:30 eram inapoi. Ne intorceam cam odata cu parintii, si aveam sentimentul ala ca am fost si noi la munca. Ne impachetam mancare si apa. Practica agricola era de 2 sapt pe trimestru si nu trebuia recuperat nimic la scoala. Cand ploua in timpul practicii ne trimiteau acasa. Mai era o practica de mers prin fabrici, cu durata de o zi la fiecare fabrica. luam toate fabricile la rand si invatam toate procesele de fabricare. Chiar si la croitorie sau la intreprinderi de reparatii papuci ne-au dus. Ne intorceam fascinati de acolo dupa ce vedeam de unde provin toate si cum lucreaza oamenii pt ele. Luam pauza de masa odata cu ei. Peste tot muncitorii si maistrii/instructorii erau draguti si ne dadeau cate ceva.

eu zic ca va fi benefica practica sta. munca ii va face mai responsabili, mai respectuosi.
si probabil ca va exista si optiunea 'scutire' la care vor apela cei care nu sunt de acord sa isi lase copiii acolo si toata lumea va fi multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

eu zic ca va fi benefica practica sta. munca ii va face mai responsabili, mai respectuosi.

Cred ca ar trebui sa fie decizia fiecarui parinte cum alege sa-si responsabilizeze copiii. Copiii mei nu sunt 'ai patriei' sa mi-i responsabilizeze ea cum doreste. Sistemul de invatamant sa-si rezolve in primul rand problemele de la baza. Ar fi grozav sa trimiti copilul la scoala cu impresia ca si invata ceva acolo. Cand se va intampla asta promit ca voi fi deschisa si catre practica agricola.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Accept- am vrut sa zic expunerea la munca, nu neaparat doar munca. Sunt si f multe alte lucruri care ii fac pe copii responsabili, munca e un exemplu.

eniuei, daca s-ar fi folosit un alt cuvant in afara de 'practica agricola" altele ar fi fost reactiile. practica agricola prea ii duce pt multi cu gandul la ceausescu, exploatarea omului de catre om, patrie infloritoare, propagande si alte cele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Pai presa a folosit special sintagma asta ca sa creeze asemenea reactii. Dupa cum spuneam, mie nu mi se pare a avea nicio legatura.
Dar nu ne opreste nimeni daca se va dovedi ca exista vreo legatura sa refuzam politicos sa ne expunem copiii la o asemenea practica ilegala, gasesc ca e extrem de simplu. Nu ne poate forta nimeni.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Sa vezi ce comisioane grase vor incasa directorii de scoli ca sa mearga copiii la ferma X..........sa munceasca precum sclavii pe plantatie.

Mergi la inceput