practica agricola???? din nou???

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Si eu am amintiri frumoase de pe vreme aiaCum ne mai bateam cu ceapa si rosii...uitasem...dar nu mi-ar place copii mei sa mearga .Nu stii ce se poate intampla...Si apoi si asa sunt tratati ca vitele de unii profesori,la scoala...pai la camp i-ar lua cu bata .Cu mine nu si-au gasit.Sa-i scada nota la purtare.Nu asa se proceda?Si asa ma enerveaza ca trebuie sa faca de servici pe scoala,ce imbecilitate.Sa puna domne gardieni.Sper sa se schimbe treburile...in bine,in 4-5 ani cand va fi in clasa 5 sa faca de servici.O fi legala chestia asta?Sigur doar la noi e si cel mult in Rusia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

De unde stiu eu ca e impus exact in forma asta de catre UE?

Bun, deci revenim la ideea ca atunci cand preluam ceva ar trebui sa incercam sa si controlam. Incredere in ei n-am nici eu. Dar hai sa nu facem metafore. Nu putem pune semnul de egalitate intre aplicarea unei idei si ideea in sine. Ideea in sine exista in EU si se aplica cu succes. Nu ideea e proasta, ok? E important sa faci ceva practica agricola, sa fie o actiune de echipa si voluntariat. Asta-i tot ce am sustinut.

Ma pot autocita ca sa nu cumva sa oboseasca cineva cetind ce am scris in primul post pe pagina trei. Si sa tat "basadim" in gol...

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Acuma io-s total contra practicii agricole pentru elevi cum se facea pe vremuri ....
Totusi ideea cu practica agricola are doua puncte comune cu educatia moderna. Prima este ca practica agricola bine gandita serveste la acumularea si aprofundarea naturala si fara efort a unor notiuni de civism, biologie si botanica. Iar a doilea motiv de a introduce ideea de voluntariat si munca in folosul altcuiva.
Bineinteles nu ma astept ca-n .ro sa se realizeze vreun punct din cele doua.



Citat:
citat din mesajul lui beren
Iar despre parintii care se opun... nu stiu. Poate merg cu copii pe munte in vacanta sa curete lacurile glaciare de conserve, cine stie?


Ce propui intruneste toate criticile aduse activitatii precedente: unsafe, insalubru, dormi pe cine stie unde si e munca pe de gratis pentru comunitate. Eh cineva aici vinde gogosi de elitism si dispret ambalate frumos in grija. Cine are doar grija se teme de aplicare nu de ideea in sine. Dar lasa nu-i bai tout le monde il est beau, tout le monde il est gentil ... Et dans un tel combat, je ne puis que me rendre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu zic ca ne infierbantam mult prea tare...ne si vedem copiii expoatati la sange, in conditii mizere, in soare arzator pe tarlaua de cartofi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Cred ca se revolta copii din noi....Parintii nostrii nu prea se infierbantau ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
...
Ideea in sine exista in EU si se aplica cu succes. Nu ideea e proasta, ok? E important sa faci ceva practica agricola, sa fie o actiune de echipa si voluntariat. Asta-i tot ce am sustinut.



Andreea, nu cred ca cineva se va opune sau va avea ceva de comentat daca ar fi proiecte pe langa scoala sau vizite de-o zi la ferme/sere etc. Am mai spus, eu am preluat stirea de pe Realitatea si cand am citit faza cu cazarea si masa am simtit ca-mi creste tensiunea! Repet, nu mi se pare nimic anormal sa implici copiii in diferite activitati, dar imi displace complet sa fie dusi cine stie pe unde si sa pateasta cine stie ce!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Si nu-mi veniti cu are bunici la tara... ca si eu stau la tara si nu-s fermiera.



De "venit" cu strabunicii (nu bunicii) de la tara eu am venit, nu stiam ca nu e voie, scuze.
Nici ei nu sunt fermieri, cred. ASa cum cred ca exista putini fermieri in Romania. Dar isi cresc pe langa casa tot ce le trebuie pentru a-si asigura traiul de zi cu zi: gaini, rate, curcani, oi si capre, porci, au vaca si cal, cultiva rosii, castraveti, ardei, ceapa, cartofi. Au pomi fructiferi si vie.
Nu vad de ce o vizita la strabunici n-ar avea efectul de descoperire a naturii similar cu cel de care vorbesti tu recte vizita de jumatate de zi la o ferma pentru vizionare si-atat.

Mai spuneai ca societatea este datoare sa-si responsabilizeze cetatenii.
Eu nu vad societatea ca pe o entitate supranaturala infailibila (nu este nici in Romania si nici in US, altfel probabil nu s-ar muri nici acolo cu zile daca n-ai asigurare medicala). In spatele deciziilor si actiunilor societatii stau idei si concepte ale unor cetateni ca tine si ca mine, supusi si ei greselii ca mine si ca tine si am dreptul sa nu accept fara sa trec prin filtrul gandirii si valorilor proprii orice actiune si orice decizie a "societatii" pe care o invoci aproape cu evlavie.
Pentru ca stiu ca traiesc intr-o societate bolnava.

Cat despre fermele pedagogice itinerante sau nu pe care ni le dai exemplu din Franta... cum spuneam mai devreme, poate stranepotii mei sa faca cunostiinta cu asemenea realitati. Noi deocamdata incercam sa reducem analiza la conditiile realitatii in care traim acum si cu care copii nostrii de 7-8-9 ani trebuie sa faca cunostinta prin practica agricola. In Romania. Azi sau foarte curand.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui beren

De unde stiu eu ca e impus exact in forma asta de catre UE?

Bun, deci revenim la ideea ca atunci cand preluam ceva ar trebui sa incercam sa si controlam.

OspitalitateaGaiei


Concret cum anume am putea incerca sa controlam? Si mai concret cine anume este inclus in cei care trebuie "sa incercam sa controlam"?
Ce instrumente exista in Romania azi pentru a "prelua controlat" si in ce masura sistemul permite cetateanului sa se implice in proces?
A.. ca pas cu pas si cu efortul fiecaruia dintre noi o sa ajungem probabil odata sa fim preceputi si altfel decat ca fiind fraierii care sunt buni numai la platit taxe nu neg.
Insa copilul meu are 8 ani acum, cum se aplica acum principiile astea teoretice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Ideea in sine exista in EU si se aplica cu succes. Nu ideea e proasta, ok? E important sa faci ceva practica agricola, sa fie o actiune de echipa si voluntariat. Asta-i tot ce am sustinut.




Ideea in sine exista de mult timp si la noi. Mai precis exista invatatori sau diriginti care organizeaza excursii de o zi la ferme, la stane, la salina, la foste inchisori comuniste, la muzee, etc. Deci nu ideea in sine trebuie importata. Dar centralizarea ei nu isi are rostul. E o treaba care trebuie lasata in bucataria fiecarei clase in parte, cei de la oras sa mearga in vizita la ferma iar cei din mediul rural sa mearga la o piesa de teatru in oras.

Si mai este o nuanta diferenta intre vizita si practica. Practica de o zi ar fi un haos. Si pentru ferma si pentru copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Ieri am avut ocazia sa discut vreme de 3 ore cu o fetita care tocmai a terminat clasa a 6-a la un liceu de elita din Cluj. Desi am observat ceva probleme de atitudine si la ea, per total e un copil constiincios si muncitor. Dar, mi-a descris scene de la ea din clasa, scene pe care nu stiu cati parinti le stiu sau cati parinti vor sa le stie. Pe langa noi creste o generatie fara scrupule, fara respect, intr-o deriva fantastica. Deriva asta vine in mare parte si din razvratirea noastra a parintilor impotriva a tot ce se propune. Am ajuns o societate care critica si respinge tot fara a pune nimic in loc. Vedem probleme/ amenintari si incercari de pacalire in tot.
Spunea cineva mai sus ca profesorii isi trateaza elevii ca "pe niste vite". S-a incercat un dialog cu profesorii respectivi? Relatia dintre elevi si profesori in momentul de fata in Romania e compromisa din start din start. E compromisa pentru ca noi, parintii in loc sa incurajam relatia asta, blamam tot si o facem in fata copiilor nostri. Noi le spunem copiilor nostri sa nu accepte nimic din ce nu le face placere, fara a exemplifica. Si asa se ajunge la: azi nu vreau sa raspund la ora, azi n-am chef sa rezolv problema la tabla din partea unor copii de clasa a 6, copii care fumeaza, copii care sunt Emo si se taie cu lama in baie.

Apoi ma uit la cei cu care lucrez, majoritatea tineri intre 21 si 27 de ani, tineri care nu au nici o responsabilitate sociala, care penduleaza intre serviciu si nopti de petreceri, tineri care nu stiu si nu au nici cel mai mic interes sa stie care e situatia tarii din care fac parte. Sunt tineri intelectuali, de altfel, care au ca unic tel sa primeasca mariri de salariu (fara o baza reala de merit) si sa nu fie "fortati" sa faca nimic din ce nu au chef.

Nu neg, sunt profesori (si probabilnu putini) care nu fac cinste meseriei, dar acolo este datoria noastra de parinti sa intervenim, dar sa intervenim civilizat, ascultand ambele parti ale povestilor.

Legat de subiectul, practica agricola:
Din start totul e compromis. La o simpla cautare pe google vei vedea ca articolele pe subiectul asta sunt insotite de poze vechi din practica agricola de pe vremuri si de texte care mai de care mai "inspirate": ca pe vremea lu' Ceasca, dupa 20 de ani de democratie.....
Eu sunt foarte incantata de idee si de proiect. La fel de adevarat, insa e si faptul ca nu voi sta cu mainile in san, si o sa merg sa vad cum se pune in aplicare. E strigator la cer sa te revolti importiva unui proiect fara sa te gandesti o clipa ca noi ca si parinti putem si suntem datori sa "auditam" modul de aplicare al respectivului proiect.
Inca o chestie, copiii nostri relationeaza, acumuleaza informatii si experiente complet diferit in mediul lor. Nu se compara situatiile la bunici la tara cu practica agricola. Nu e una mai buna si una mai rea. Sunt doua situatii diferite din care copiii nostri invata/ experimenteza diferit. Si din pacate, nu ne dam seama ca din revoltele noastre copiii nostri sufera, si sufera pe termen lung. De ce a face altceva decat munca de intelectual/ patron... este privit cu atata dispret in Romania? Eu zic sa ne invatam copiii sa fie toleranti, sa respecte ceea ce ii inconjoara (oameni/ locuri/ munca), sa ii lasam sa experimenteze si sa nu mai punem noi etichete pe nimeni si pe nimic. Copiii nu se simt (si nu sunt umiliti) de munca (oricare ar fi ea si pe masura capacitatilor fiecaruia) decat daca noi ca si parinti o etichetam asa.



People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Carina, n-am inteles nimic. Ce treaba are ca sunt aia emo cu prefectura?
DAr ca unii copii sunt atat de tulburati incat se automutileaza e ceva de aratat cu degetul in contextul asta? Asta o judecata de genul "daca munceau la camp de dimineata pana seara , nu mai aveau dileme d-astea existentiale! o fac de prea mult bine!" ?
Nu imi voi educa copiii sa respecte neconditionat pe nimeni, pentru ca eu nu vad asa respectul. Da, ii voi educa sa se comporte civilizat si politicos in orice situatie, dar respectul cuiva se castiga in timp precum increderea, nu se ofera a priori.
Cat priveste "auditarea" respectivului program...deocamdata sa apara. Daca e vorba chiar si numai de transport din partea scolii, pe mine m-a pierdut deja de client. Eu sunt paranoica cu siguranta, asta este.
Nu consider muncile agricole inferioare per se. Sunt impotriva muncii fortate, impotriva exploatarii copiilor si nu mi-as pune copiii in situatii pe care le consider periculoase.
Nu am niciun fel de rude la tara, nu am avut nici cand eram copil si am reusit sa studiez totusi germinatia la rosii si in aceste conditii urbane vitrege.



Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput