practica agricola???? din nou???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Daca e pt. studentii de la facultatile cu profil e ok , pt. elevi mi se pare cam trasa de par toata povestea.
Referitor la munca neremunerata , hai sa fim seriosi , marius , n-au bani sa plateasca angajatii si tu vrei sa plateasca studentii ?

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Nu poate fi legal sa fie obligati copii (am inteles ca vor sa aplice inclusiv pt. gimnaziu) sa munceasca neplatiti atata timp cat codul muncii interzice munca (remunerata!!!!) a minorilor sau o permite doar de la 16 ani in sus (din cate imi amintesc) in conditii mult diferite de cele pentru adulti.
Pe de alta parte probabil ca au si parintii un cuvant de spus in sensul asta. N-am nimic impotriva sa se puna accentul spre intoarcerea tinerei generatii catre natura dar cred ca exista si alte mijloace decat sortatul cepei sau scosul morcovilor din pamant. Ore in aer liber, excursii, tabere tematice.
Mai repede as fi de acord cu actiuni de curatat zonele turistice sau plantat copaci insa cred ca lucrurile astea trebuiesc facute pe baza de voluntariat dupa ce convingem copii ca vor face un lucru bun.
Prin constrangere "toata lumea trebuie sa faca asta pentru ca toata lumea trebuie sa cunoasca natura" nu facem decat sa obtinem efectul invers.
Mi se pare numai mie sau parca ne intoarcem in timp?

Cat despre amintiri placute legate de practica agricola ce sa zic... mi s-au intamplat lucruri amuzante si la coada la portocale la -10 grade unde petreceam 5-6 ore pentru un kg. de fructe dar asta nu inseamna ca mi-ar placea sa retraiesc momentele alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

ce idiotenie!!! ne lipsesc uniformele de UTC-isti .
am facut practica agricola la greu, tinand cont ca am terminat horticultura. ar fi fost ok, daca se facea cum trebuie, insa la taiat via aveam foarfeca rupta si legata cu sarma, aveam bataturile cat nuca! la "sapa", ne scoteau cand era pamantul uscat, dadeam cu sapa de ne sarea in cap...aveam tarana in nas, ochi, in suflet...

dedicatia mea de azi:

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

cred ca exista si alte mijloace decat sortatul cepei sau scosul morcovilor din pamant. Ore in aer liber, excursii, tabere tematice.

Subscriu si eu la ideea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

http://www.antena3.ro/stiri/romania/elevii-vor-merge-din-nou-in-practica-agricola-asa-cum-se-intampla-inainte-de-revolutie_101981.html

Haz de necaz.......

In epoca respectiva, un reporter trebuie sa scrie un reportaj despre stadiul strangerii recoltelor. Ajunge in sat, si... satul gol. In final, vede o baba si o intreaba:
-Mamaie, unde sunt taranii din sat?
-La caminul cultural. Invata limba engleza.
-Dar femeile?
-Dar tinerii?
-Bine, si batranii?
-Si porumbul cine-l culege?
-I don't know, maybe the students.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Acum am facut legatura. Proiectul de x milioane de euroi care "a compromis-o" pe dna consilier a lui Funeriu (Vergu sau Svergu cum o chema-o) nu era fix pe tema practicii? Mi-a ramas in cap numele proiectului de la tv "practica sa inveti, invata sa practici" tocmai pentru ca mi s-a parut de o platitudine maxima...
Acu' or fi dat femeia afara, da' proiectul trebuie sa mearga inainte nu? Si ce cobai mai buni decat copii nostrii. In final dna Severgu asta bifeaza activitatile si incaseaza si ce i-a mai ramas de incasat. Deci clar nu ne intoarcem spre comunism, e capitalism curat :), ia uite cum creste mediul privat.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Daca e pt. studentii de la facultatile cu profil e ok , pt. elevi mi se pare cam trasa de par toata povestea.
Referitor la munca neremunerata , hai sa fim seriosi , marius , n-au bani sa plateasca angajatii si tu vrei sa plateasca studentii ?

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

In articolul citat se specifica "elevii din clasele I-VIII" .... deci 7 - 15 ani.

Daca este vorba de o zi pe semestru in care sa mearga cum scrie acolo la o statiune de cercetare sau o ferma e ok. Daca este vorba despre o luna sau ceva de gen e o aberatie mare, mare.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Articolul e scris cu picioarele ca sa fie "bomba de presa". Nu e vorba despre nicio practica agricola, ar fi cu totul si cu totul ilegal.

Ramiris, pe cucoana o cheama Vergu, dupa casatorie are doua nume adica Mandas (si) Vergu.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

sa vedeti bataie pe patronii de ferme sa primeasca la ei elevi in practica ,

-------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Daca ar fi vorba de 1 zi, sa VADA, doar si strict cu scop didactic, cum creste un morcov, cum se da cu sapa, cum se pune un cartof, sunt de acord.
Dar daca e vorba de munci agricole, atunci as intreba si eu: ce dreaq fac satenii? Ca daca vine vorba de pensii de agricultori, se plang, dar iar copiii sa lucreze in locul lor, si militarii, ca pe vremuri, e bataie de joc.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput