Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (393)
Raspunsuri - Pagina 16
cecilia L spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitz78 gata!pozele promise... http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/palma%20de%20mallorca%202010/ gabi, mamica de stefan(13.07.2003) si eliza(28.10.2007) |

Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)
cecilia L spune:
HELPPPPPPPPPP cine ma ajuta, unde sa mai caut costum de baie, incercat in toate variantele de magazine unde se poate proba...dar cum vreau eu nu am gasit sau ce am gasit era micccccccccc/mareeeeeee, am eu 50kg
dar nici chiar asa, acum sa recunosc nu sunt dispusa sa dau mai mult de 1 mil![]()
Cecilia si
Gabriela77 spune:
Erina, la 3 luni avea 5,850 kg.
Gabriela, mami de
Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele
Erina spune:
Gabriela multumesc pentru raspuns. David azi dimineata avea 5850g. La 3 luni 2 saptamini si o zi.
M-am mai linistit!
A sosit si tatai, ma tot cearta ca ma amarasc de geba. Imi spune ca David arata exelent. Fug sa beau lapte iar miine imi cumpar Galactogil.
-------------------------------
Erina mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Erina spune:
Cecilia cind gasesti raspunsul spune-mi si mie.
La Jolidon au modele frumoase si preturi acceptabile.
Deasemeni poti comanda de pe net.
-------------------------------
Erina mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
cecilia L spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Erina Cecilia cind gasesti raspunsul spune-mi si mie. La Jolidon au modele frumoase si preturi acceptabile.Deasemeni poti comanda de pe net. ------------------------------- Erina mamica Dariei si a lui David![]() L'amor che move il sole e l'altre stelle |
am fost la Jolidon, am gasit modele care imi placeau, dar nu marimea mea, a sunat sa-mi caute un model in tot Bucurestiul si nu aveau marimea mea

Cecilia si
adimercedes spune:
Fetelor, va pup cu drag 
In primul rand, multe felicitari pt nou-anuntatele gravidute, Prisilica si Nanuta!!! Sa aveti parte de o sarcina frumoasa, o nastere usoara si bbei sanatosi!!!
Eu nu am apucat sa citesc mare lucru din urma, copiii sunt ambii bolnaviori, Adam pare virusat, Lisa tot asa sau cu entero, ca azi a dat afara de 2 ori. Sunt obosita si seara cad ca un bolovan unde apuc!
Pt operatia lui Lisa am programare marti, sper sa fie totul bine pana atunci. Ieri a vazut-o chirurgul si a zis ca e ok pt operatie, dar si in ziua cu pricina ii fac un consult sa fie siguri ca totul e ok.
Adam e biped cu ajutor de cateva saptamani deja. De-acuma incepe sa dea drumul la maini. Inca pica, dar il urmaresc cand va face pasul magic, fara sa se tina de nimic. Sunt absolut socata ca e asa de precoce, credeam ca Lisa a luat-o repede la pas, dar Adam a demonstrat ce inseamna sa ai o sora mai mare cu care sa lupti pt jucarii si langa care vrei sa fii parte din activitati! Si apropos de activitati, ieri l-am luat cu mine pt prima oara la gimnastica si a fost fff incantat sa urmareasca o anume minge si sa lupte pt ea cu un baietel mai mare, cam de varsta lui Lisa (e ff vocal si infingaret). Azi am fost cu el la grupul de joaca si desi era obosit de pica, nu a fost chip sa il adorm nici macar in curte si a trebuit sa il duc inauntru sa fie si el cu copiii si jucariile de acolo. A adormit tarziu de tot, cu smiorcaieli dupa ce am adormit-o pe Lisa franta si ea, mai ales ca a vomat pe drumul spre casa: eu la volan tipam sa scuipe afara si am oprit in mijlocul strazii la noi, noroc ca eram la cateva secunde de casa.
Nu am apucat sa va zic prea multe de gradinita unde merge Lisa. Poate apuc azi. Hai ca trimit, pt orice eventualitate si incep alt mesaj.
"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
adimercedes spune:
Sa va zic putin cum e sistemul aici. Sunt crese, care cel mai adesea fac parte din cadrul unei gradinite cu program prelungit si accepta copii de la 0 la 6 ani si ofera mancare in timpul zilei. Apoi sunt preschools (cu program de la 9 la 3, scolar, vacante, copiii isi duc sandwichuri in geanta etc), care accepta copii de la 3 la 6 ani. Si sunt kindergartens care fac parte din cadrul scolilor primare, cu copii de la 4 la 6 ani si restul ca la preschools. Si, bineinteles, preturile variaza in functie de programul scurt sau prelungit, dar cel scurt incepe undeva in jur de $60 pe zi in functie de varsta copilului. Pt bebelus pana la 2 ani se plateste de la $75 pe zi in sus. Se pot alege numarul de zile pt care il inscrii pe copil. La preschools bune locurile se dau cu cel putin un an inainte! La crese nu stiu cum e, ca nu m-a(m) interesat. NU exista conceptul de gradinita de stat!!!! DAAARRRR, statul ramburseaza partial din costuri in functie de venituri!
Noi am hotarat sa o dam doar dupa 3 ani, am tot cautat si am gasit o gradinita (preschool) de care am fost incantata, am mers in februarie la interviu cu directoarea, am facut cerere pt februarie viitor. Am primit scrisoare in mai ca sansele sunt slabe sa o primeasca la anu', ca au ff multe cereri de dinaintea noastra si daca ii ofera ceva va fi doar 1 zi pe sapt!
Insa Lisa a inceput sa se ceara la "scoala" de prin ianuarie, ca 2 dintre prietenele ei care au deja 3 ani au inceput sa mearga la preschool. Asa ca a trebuit sa incep sa caut ceva pt ea. Am umblat de m-am innebunit. Vroiam ceva relativ apropae, sa imi fie cam la maxim 20' de mers cu masina, sa pot merge si cu trenul cand are sotul nevoie de masina, sa imi placa atmosfera, educatoarele, meniul etc. Era sa dau in depresie, am vazut niste locuri, vai de mine (de ei!!!). Pana la urma am dat accidental peste o gradinita ce abia se deschisese in februarie si aveau doar 5 copii in grupa la 2 educatoare tinere (daca ma intrebati pe mine eu cred ca sunt studente). Am vorbit cu directoarea, am analizat meniul, am mers acolo in cateva zile pt 2-3 ore sa se obisnuiasca Lisa cu toate si apoi a fost ok sa o las sa stea. Avand experienta grupurilor de joaca si a diverselor activitati nu a fost problema. Merge din aprilie cate 2 zile pe sapt, martea si miercurea, am avut cateva zile cand s-a smiorcait si m-a rugat sa stau putin cu ea, asa ca am stat si am cantat cu ei, am tinut-o in brate, am stat langa ea la masa de fructe (parintii trebuie sa duca 2 fructe pe zi). A avut la inceput probleme cu dormitul acolo pt ca ea adormea numai cu mine si numai cu povesti si cantece etc. Dar pana la urma a decis sa doarma cu ceilalti copii. Suntem fara scutec de ff multa vreme, doar noaptea mai punem. A mai avut mici accidente, dar numai din cauza ca a asteptat prea mult pana sa mearga la baie. La gradi mai facea in pantaloni ca sa isi schimbe hainele de pe ea si dupa ce m-am prins de situatie, ii spuneam dimineata ca poate sa isi schimbe hainele cand vrea, fara sa le ude pe cele de pe ea si nu a mai avut probleme deloc.
Dupa cum am zis, grupa e mica, abia acum ce sunt 8-10 copii. Varstele sunt amestecate pana la 5 ani, ea e cea mai mica, dar e o personalitate ff puternica si se infige la joaca cu oricine, ii organizeaza pe acolo si a invatat multe. Per total suntem multumiti, au program ff exact, activitati amestecate, pe mine ma intereseaza sa se distreze si sa socializeze si sa se simta bine! De scris si citit are vreme, desi participa la activitati "didactice" impreuna cu toti ceilalti copii, chiar daca atentia ei e de max 5'.
Pauza, il aud pe Adam ca tuseste, cred ca se trezeste. Am fugit! 
"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
adimercedes spune:
No, l-a, adus pe Adam jos, Lisa inca doarme. Adam e vocal, misuna si e un scump. Muceste, saracutul, stranuta si tuseste, sper sa nu fie whooping cough (tuse magareasca?!?), ca m-au sunat de la gradi de la Lisa sa imi spuna ca unul din copii a fost diagnosticat sapt trecuta. Ei amandoi au fost vaccinati, dar, na, tot imi fac griji.
Adam se intarca. Nu pot face nimic decat sa ii tot ofer intre mese, seara la culcare, noaptea cand se trezeste, dimineata si sa il las pe el sa hotarasca daca vrea si cat vrea. Si Lisa cam tot in perioada asta a renuntat, deci nu ma stresez extrem de mult pe tema asta. Adam are zile cand mananca ok de 2 ori, alte zile cand mananca extrem de putin de mai multe ori. Ok inseamna 2-3 minute pe masa, extrem de putin inseamna 1 minut cumulat!
Fug sa ii dau papic ca e flamand.
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
Sabina spune:
Adi, sananatate pititcilor. Tin pumnii pentru marti.
Si ce frumos suna ce zici de gradinita asta, asa felxibila.
Eu am venit sa ma laud, 56.9
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo