Trombofilia o cauza a infertilitatii - 26 -
Raspunsuri - Pagina 9
Ruxandrada spune:
Buna seara, dragele mele!
Revin la capitolul asta, dupa o pauza in care am luat constiincios tratamentul dat de doamna Uscatescu; minunea s-a intamplat, in sfarsit, testul de sarcina a iesit pozitiv si, evident, de acum au inceput intrebarile...
Eu am , pe lamga mutatiile MTHFR C677T si A1298C genotip heterozigot, si tiroidita autoimuna si sindromul ovarelor polichistice. La indicatia doamnei Uscatescu, am luat, din februarie, Omega 3( 1/zi), Aspenter (1/zi), Vitamina E ( 1/zi, in primele 10 zile ale cm), MAgnerot(1/zi), Acid folic (10mg/zi), si, imediat dupa ovulatie, Clexane de 0,2.
Marti i-am scris doamnei doctor ca s-a pozitivat testul si am intrebat-o ce fac in continuare; n-am primit raspuns inca, probabil nu a avut timp sau e plecata. Gravidutele cu trombofilie de la Odisee m-au lamurit ca ar trebui sa trec pe Clexane de 0,4, ceea ce am sa si fac din seara asta; problema e ca doamna doctor mi-a spus sa-mi fac rost de Femibion si de Medyn Forte. M-am conformat, am facut stocuri, si acum va intreb: ma sfatuiti sa le iau deja? Sunt o urgenta? Si daca da, in ce doze?
Sa va dau si explicatia disperarii mele: am pierdut doua sarcini, ambele oprite in evolutie la 7 saptamani, aproximativ, iar "bomboana pe coliva" e ca am 38 de ani...
Va pup pe toate si ma rog la Dumnezeu sa reusim!
R
letzy81 spune:
Ruxandrada mie mi-a spus sa-mi fac rost de Medym sau Femibion.Mie mi-a trimis cineva din Germania Medym cand aveam 5 sapt sau chiar aproape 6 si am inceput imediat sa le iau,unul pe zi.
Tu daca le ai pe ambele nu stiu care ar fi mai indicat sa-l iei.
Parca balanta tm lua Femibion.
Eu sunt sigura ca=ti va raspunde dr U,stiu ca nerabdarea e mare.
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
20+
letzy81 spune:
Incearca sa-i dai un mesaj privat balantei tm ,poate te lamureste ea.
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
20+
balanta_tm spune:
Sunt aici .
Intr-adevar, eu am luat si Medyn forte si Femibion.
Eu insa am facut FIV si la mine difera schema:
- aproximativ cu 3 luni inainte de FIV am luat Medyn forte cate o capsula pe zi
- din ziua in care am inceput FIVul am luat zilnic Femibion 800 cate o capsula pe zi + 1 acid folic de 5 mg
Din cate imi amintesc, Medyn forte are o cantitate maricica de vit B12 si ea poate fi periculoasa in primele saptamani de sarcina. Oricum, dr cu care am facut FIV a zis sa nu iau deloc Medyn in sarcina, ci Femibion. In prezent continui tot cu Femibion + acid folic, doar ca din sapt 13 am schimbat Femibion 800 cu Femibion 800+DHA. Desigur, iau in continuare si acid folic.
Pe de alta parte, este o mamica, mcrissa, care a luat parca in sarcina Medyn forte, dar nu a luat si Femibion. Si parca ea lua si 2 acid folic pe zi. Nu imi amintesc insa din care saptamana de sarcina a inceput cu Medynul.
Nici nu stiu ce sa zic, cum ar fi bine sa procedezi.
17+
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
JadeJador spune:
Buna fetelor ,
Trebuie sa ajung cat mai repede la dr Uscatescu , stie cineva daca o gasesc sau e plecata pe undeva ?
Ruxandrada spune:
Letzy, balanta tm, va multumesc din suflet!
Aveti dreptate, nerabdarea e mare, poate ca ar trebui sa stau cuminte pana imi raspunde doamna. Sper ca ma va chema la analize, si atunci se va putea sti ce e de facut. Deocamdata urmez tratamentul dat de doamna, plus cel de la endocrinolog, la care am adaugat Duphaston-ul ( 2/zi) si Utrogestanul intravaginal (2x2/zi).
E adevarat, sunt cam agitata, dar stiti cum e cu incertitudinea si, mai ales, cu pericolul care pandeste...
Singurele solutii sunt Doamne-Doamne si gandirea pozitiva, asa-i?
Va pup pe toate si va tin la curent!
P.S. Liana, cum e Dragos Albu? Am obtinut si eu o programare pe 7 iulie si te-as ruga sa-mi spui, daca poti, cum ar trebui sa-l abordez. Multumesc anticipat.
R
grety_niku spune:
liana.berbec
Din cate stiu eu la valorile astea de Proteina C se da aspenter (aspirin cardio). Uscatescu ce ti-a zis? Mie mi-a dat recomandare de fraxiparina la 0,5 cut off 0,8... deci destul de mare diferenta. Initial dr ginecolog ma trimisese sa fac analizele ca sa stie cat aspenter sa imi dea... Ca sa fii tu linistita mai bine suna la Fundeni la asistenta sau trimite-i mail lui Uscatescu. Dar parerea mea este ca e suficient ce tratament ai.
si sarcina usoara si un bebe sanatos!
nu stiam unde intrii mai des asa ca ti-am scris in ambele subiecte
31+ cu Eric Nicholas
AMR 8+ pana vine mic si iubit
Pozici
aristica spune:
ruxandra eu merg la Albu si e un om foarte calm, foarte atent la analize. Du-te cu toate analizele pe care le ai. Intreaba-l tot ce vrei, ca-ti va raspunde. El e doar la ML, e si asistent universitar si se documenteaza foarte mult despre sarcini normale, prin IA, prin FiV...aseara am vorbit despre noua mea mutatie descoperita si m-a calmat pe deplin.
P.S. tine si la glume, deci du-te cat se poate de linistita
Cand voi fi mamica, JUR sa nu-mi ranesc pruncii nici cu vorba, nici cu mana, nici cu fapta!
liana.berbec spune:
grety_nicu,
Multumesc de raspuns. Inteleg ca ai aceeasi problema - rezistenta la proteina C activata. Ai facut si mutatiile ori ba?
Urmaresc si eu indeaproape ce se intampla. Sper sa o duc asa doar cu aspirina. Vom veda.
Liana
15+