Trombofilia o cauza a infertilitatii - 26 -
Raspunsuri - Pagina 8
mihaela_let spune:
Buna fetelor.
Ce mai faceti? Va pregatiti de concedii?
Eu, in cautarile mele unde sa fac analizele mai ieftin, am gasit centrul Matei Basarab din capitala unde pentru MTHFR cele 2 mutatii, Fact II si V Leyden se platesc 440 roni. Nu trebuie nici trimitere.
Te duci, iti ia sange, platesti si, in decurs de 1 saptamana, primesti rezultatul.
Poate va e de folos unora dintre voi.
Va pup. Voi merge si eu tot acolo.
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV
letzy81 spune:
Eu din cate stiu mutatiile genei MTHFR sunt descoperite dupa 1990 si probabil de asta multi medici nu au habar.Bine un hematolog ar trebui sa fie la curent cu toate noutatile.
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
20+
liana.berbec spune:
Dragele mele,
Vin si eu cu o intrebare.
La mine la analizele facute la Fundeni la 7 saptamani a iesit resitenta la proteina C activata 0.72 (off cut 0.8)+ acele analize de cuagulare care nu erau in parametri. La analizele de 14 saptamani s-au normalizat cele de coagulare mai putin fibrinogenul - singurul care era ok la 7 saptamani, acum este 517 fata de 331 dar am inteles ca el oricum creste pe sarcina). rezistenta la proteina C activata a iesit 0.7 (cut off 0.8).
Acum sunt pe Aspirin cardio, Omega 3, acid folic, vitamina C, Magne B6. Am facut mutatiile Factorului V si II.
Intrebarea mea este: cand se ia decizia de a se introduce Clexane, mai excat in functie de ce?
Multumesc frumos.
15+
floaredemac spune:
liana.berbec
Pot sa te intreb la ce hematolog mergi?
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
denisa220972 spune:
liana.berbec Offff draguta nustiu sa-ti raspund. Poate fetele te vor ajuta ..
Acum vesti despre medici mei si parafele mele, am rezolvat in sfarsit. Greu domnule, greu. Cand te duci si le explici ce doresti sa faci, le ies ochi din orbita si le joaca ca, la desene animate . Basca ca nu le ceream niciun ban de analize(trimitere din aceea cu reducere). Cred ca daca le spunem ca doresc "sa merg putin pe luna" rezolvam mai repede. Te trimit de la unul la altu si se codesc sa-ti dea un raspuns concret - "Nustiu 'domnule ce vrei dumneata dute si te cauta la cap", scapam mai repede de ei.
Va pup si va multumesc ptr.sfaturi si idei si va tin la curent cu rezultatele de la analize.
liana.berbec spune:
Merg la uscatescu, iar medicul ginecolog Dragos Albu.
M-a trimis sa fac analize de trombofilie doar pe considerentul ca am obtinut sarcina dupa 3 ani de incercari. Mai am un baietel de 10 ani nascut la termen la 2700 g - deci cu retard de crestere as putea spune.
15+
floaredemac spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aristica floaredemac dar de ce e mai "cuser" ca e hetero si nu homo ? |
uite aici: www.mthfrforum.com am mai aflat una si alta din povestile forumistilor de acolo. De asemenea, aici am citit ceva in sensul asta: http://forums.fertilitycommunity.com/1107360372-post9.html
Acestea sunt doar forumuri, pe langa ele am mai citit si aproape tot ce tinea de subiect, dar nu am pastrat adresele site-urilor. Am citit si ce am gasit in germana, am capul muuult mai mare de cand am aflat de "boala" asta. (Banuiesc ca si tu ai google-it cat ai putut! )Eu asa am tras concluzia pe care ti-am spus-o anterior, din ce tratamente am vazut ca se dau celor cu "one copy".
Gravidute cu trombofilie mai sunt, le gasesti la odiseea sarcinii, si ele mai intra pe la noi din cand in cand sa ne imbarbatezeIti tin pumnii sa fie bine!
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
floaredemac spune:
Citat: |
citat din mesajul lui letzy81 Eu din cate stiu mutatiile genei MTHFR sunt descoperite dupa 1990 si probabil de asta multi medici nu au habar.Bine un hematolog ar trebui sa fie la curent cu toate noutatile. FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap 20+ |
Asa e, sunt foarte recent descoperite. De-asta spun ca nu sunt deschisi la noutati...sunt reticienti. Ce sa mai zic de cel la care am fost eu, sef de clinica si chiar cu o saptamana inainte sa merg se tinuse nu stiu ce mare congres european acolo, speram sa fie mai la curent cu problemele astea! Ma gandesc ca intre timp s-o fi documentat si eu nu ma mai duc la el sa imi demonstreze cunostintele!
madyrizi spune:
eu ce sa va spun. am mers la un medic ginecolog care mi-a descoperit problema si m-a trimis urgent la fundeni. pt. ca medicul respectiv (dr. Torkashvan Cristina) era la clinica privata si nu stiam ca asista la nasteri, m-am orientat spre alt medic ginecolog, din spital. cu pile am ajuns la un medic renumit din bucuresti si cand i-am aratat analizele si tratamentul de la fundeni s-a uitat la mine ca la nebuni si l-a bufnit rasul. mai ca nu mi-a zis ca-s caraghioasa si sado-masochista.
in fine, ideea e ca medicii astia atotstiutori nici nu concep ca ei nu au dreptate si ca trebuie sa mai plece urechea si la alte idei.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
floaredemac spune:
Madyrizi, ce bine ai descris situatia! "mai ca nu mi-a zis ca-s caraghioasa si sado-masochista" Si ipohondra, as mai adauga eu! Si inchipuita, ca doar tu ti-ai inchipuit ca bebe nu e bine... Asa am simtit si eu cand am fost la ei! Ce daca puteai sa pierzi copilul sau sa se nasca Doamne fereste cum!...asa ar fi fost sa fie, nu? Cred ca asa gandesc unii dintre ei, din pacate! Si eu ma gandesc sa schimb medicul de familie, o sa vad cum va reactiona cand voi incepe sa ii cer retete compensate pt clexane. Cand am fost gravida nu a fost in stare sa imi faca hartiile pt risc maternal, iar inainte sa raman am tot rugat-o sa se intereseze de vaccinul antirubeola, si mi-a dat de inteles ca e o grozavie, ceva f. complicat... Am stat 9 luni cu stres, nici nu m-am apropiat de copii, nici de nepoatele mele macar, din cauza asta. Cum am terminat de alaptat, mi-am si facut vaccinul, sa nu mai trec prin asa ceva! A fost super simplu totul! Dar mi-e jena sa o schimb, stau intr-un oras mic si ma intalnesc des cu ea. O sa vad ce voi face. Hai ca m-am lungit de nervi! scuze