David - steluta mea de mare
Raspunsuri - Pagina 19
Anuc spune:
Offf Ledi, nici nu stiu ce sa-ti mai spun...cica pe marti-miercuri ajunge coletul (sper intreg). Ma gandeam, daca n-ai incercat pana acum, daca-i pui sarurile (cate putin, ca sa nu simta gustul) in suc de mere sau morcov, portocala, ceva ce-i place lui? Scuze daca ai incercat deja, nu vreau sa te bat la cap...dar imi tot pun mintea la treaba, ma intreb ce-as face in locul tau, poate ne vine o idee simpla, dar salvatoare...nu stiu, ma gandesc la voi mereu..
Mami de Ioana, Filip si 8+
Leditia spune:
Anucu,sar;mana,eu cred ca va ajunge mai repede de la Bucuresti,dar vedem.Da' sar;mana mult ca mi le-ai luat,ca uite nu credeam ca in ditai orasul asta nu pot gasi asa ceva.
Sa stii ca am vrut sa-i dau in sucuri,insa pe prospect scrie k se pun doar in apa si se precizeaza sa se respecte cantitatea de apa,adik un plic la 240ml de apa...sau ceai neindulcit.Ceai nu vrea si n-a vrut in viata lui...si neindulcit e aiurea rau si sa mai pui si sarurile alea in el e si mai si.
Eu i-am luat de la humana,am cu doua gusturi,insa sincer,mai mult e miros,decat gust..si i-am mai luat prolyte si nu mai stiu,ca am farmacie in casa..insa nu le vrea si ii dau fortat cu seringa.Alta solutie nu vad,ca m-am tot gandit si eu ce si cum,mai ales ca tre sa le ia in permanenta.
Gata ca nu ma mai lasa David.
pup
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
madalinuza spune:
LEDI vin si eu cu o idee, te rog sa nu te superi ca-mi permit si sa nu dai cu rosii daca ti se pare aiurea: asa cum spuneai si tu, e greu pentru un copil asa mic sa bea atata lichid care, in plus are si un gust oribil.Eu am inteles argumentele legate de importanta sarurilor pt. Davi dar poate ca lui i se umple stomacelul cu apa asta cu saruri si de asta nu mai are senzatie de foame. eu nu am insistat la nici un copil cu sarurile astea, am avut si noi episoade cu varsaturi si/sau diaree. Eu am hidratat copilul la cerere, deci nu cu forta si am introdus mancarica solida cat mai curand. Si noi adultii avem senzatie de greata de la nemancat, e si normal datorita sucurilor gastrice si biliare. Lui David, zic eu, i-a pierit pofta de la boala insa cred ca si sarurile alea contribuie. Ati intrat intr-un cerc vicios.
Leditia spune:
Mada,teoretic cred ca ai dreptate,caci atunci cand esti la spital si ai perfuzie pusa nu simti nevoia de mancare...si totusi,el pierde saruri multe prin transpiratie,el pierde sare in orice conditii si atunci trebui suplinite cumva pierderile astea.Nu-l pot lasa asa k se poate deshidrata rapid si atunci nu am ce sa-i fac decat sa-l duc in spital si el are oroare de spitale..Sa zic ca-l pun pe picioare cu o perfuzie acolo,venim acasa si o luam de la capat din nou.Deci e musai sa-si ia sarurile,ca-i place sau nu,pt ca e in beneficiul lui.
Acum ce sa fac,el e un copil care trebuie sa ia f multe medicamente,sa faca si fizioterapie si aerosoloterapie si multe,asta e boala asta nenorocita si nu ai ce sa faci.
No,we placut tuturor,nu mai pot sta ca David e tare marait.
POZE CU NOI
de David Christian
rall spune:
Am trimis $10 (paypal) pentru http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=1444
Va doresc o zi buna
Leditia spune:
Buna fetelor.
David e tot in continua slabire,ceva nu e in regula si deja m-am saturat sa dau vina numai pe caldura.Nu mi s-a recomandat nici o analiza,desi sit dureaza de ceva vreme,asa ca maine mergem la analize din initiativa mea,ca nu se mai poate..Vreau sa ma asigur ca nu are ceva paraziti,desi numai ce i-am facut luna trecuta analiza asta sau ca nu are infectie urinara..sau nush.Ma iau toti nervii ca-l duc iar sa-i ia sange in conditiile in care luna trecuta i s-a tot luat sange,ba pt una,ba pt alta..Insa nici sa-l tin asa nu pot..
Recomandarea dr a fost antitermice si hidratare la greu..insa ce ma fac cu slabitul asta excesiv,cu lipsa poftei de mancare,cu varsaturile sporadice..Si nush,prefer sa-mi ascult eu instinctul si sa ma asigur ca e ok din alte puncte de vedere si ca nu are alte chestii,decat sa stau sa ascult cum k totul e de la caldura si sa innebunesc in casa cand il vad cum arata..:(
pup si o zi buna tuturor.
POZE CU NOI
de David Christian
Anuc spune:
Ledi, de cat timp nu mananca? La noi lipsa poftei a durat cam o luna (timp in care eu am dat din colt in colt, plus anlize, etc). Si slabise si F cu peste juma de kil. Stiu ca la voi e altceva, TREBUIE sa manance...Stiu si ca e groaznic sa vezi cum pierde masa dupa masa...
Leditia spune:
Anuc,el mananca putin si rar,f rar..De ex,ieri dim a mancat 50ml de lapte,la pranz nu a vrut deloc laptic,desi era nemancat de 3 ore si ceva..seara 10ml..asta nu e mancare..La mesele principale,cateva lingurite si gata..k i se intoarce si prefer sa-si pastreze alea cateva lingurite in stomacel decat sa insist pe mai mult si sa-mi verse.
Evident ca medicatia lui nu a mai luat-o,ieri am incercat sa-i dau si mi-a vomat medicamentele.Noroc ca trecuse destul de cand mancase si el ceva si nu a vomat mancarica,insa tot n-a fost bine.
Azi a mancat de dim 80ml de lapte..la ora 7 fara ceva,iar abia acum la 11 a mancat un pic de banana cu mascarpone.
Ieri am vrut sa-l duc la urgente k tot maraia si nu stiam ce tot are,ca nu-i puteai intra in voie cu nimic,ba mi-a facut un show de zile mari cand am vrut sa-l culc la ora 14,desi el ar fi trebuit sa doarma de la 12..Si cand s-a trezit era tare tacut,apatic,nu zambea,nu nimic,ca m-am si speriat..
Azi i-am recoltat proba de scaun si de urina si i le-a dus taica-su la synevo pt analize si maine dim sper sa pot ajunge cu el sa recoltam si sange,ca azi nu pot.(stau si astept k proasta in casa de 3 zile sa vina sa-mi instaleze si mie ac-ul la David in camera..si telefoane peste telefoane..ca mai ca-mi venea sa-l duc inapoi,ca le-am si explicat ca-l iau numai dk il instaleaza repede explicandu-le despre ce e vba)
Pupam fetele.
O zi frumoasa tuturor.
ps:s-ar putea ca totul sa fie intr-adevar de la caldura si dra sa aiba dreptate,insa ma simt eu mai bine dk ma asigur ca in rest e ok.
edit,Anuc,David ieri avea 10,8kg cu pampers si tricou dupa ce mancase un pic si bause apa la greu..in iunie avea peste 12kg..diferenta e enorma zic eu.
POZE CU NOI
de David Christian
allexa06 spune:
Leditia - nici eu nu cred ca toate astea sunt doar din cauza caldurii,ceva pt pofta de mancare i-ai dat ?Daca in cursul zilei este asa...seara cand se mai racoreste,iesiti la plimbare ?Asa poate mai oboseste un pic si mananca un pic mai bine.Nu stiu..zic si eu.
Sa speram totusi ca analizele vor fi bune, si ca se regleaza si el incet,incet.Sanatate multa va doresc
http://community.webshots.com/user/allexa06
allexa,mami de baietei Razvan Ioan si Stefan Teodor
Anuc spune:
Ledi, da, a slabit destul de mult.
Laptele de la pranz i-l dai dupa ce papa cele cateva lingurite? Ma gandesc sa nu-i taie pofta de mancare. Din ce stiu eu, ar tb sa pape lapte doar dimineata si seara.
Eu dimineata de ex ii dadeam lui F numai lapte cu cereale si m-a certat dra ca il umfla cerealele si d-aia nu mai vrea nimic dupa aia. A zis sa-i dau mic dejun normal: painica cu unt, cascaval, ou, gem, sunca (ceva din ce-i place) si apoi lapte simplu. Bine, a fost mai drastica si mi-a zis ca daca nu vrea sa manance, sa nu-i mai dau nici laptele (sa vada ca-l primeste doar daca papa)...dar stii cum e, ca nu te lasa inima...sunt zile cand papa f bine de ma si mir, si altele in care refuza, nu-i place nimic. Asta a fost ex ptr mic dejun. Ti-am zis ca si eu am umblat de nebuna cu el pe la tot felul de medici, ca nu manca...Iau si eu din sfaturi ce ni se potriveste, deci sa nu te superi ca-ti spun. Iei si tu ce ti se pare bun.
Oricum, cand au perioade dintr-astea de nu le trebuie nimic, cred ca poti sa te dai peste cap si nu-ti mananca...au ei ceva. Doamne ajuta sa treaca repede si sa va reapucati de pus carnita pe voi.
Inca ceva...trebuie sa ai rabdare ca va creste si va veti intelege altfel...n-o sa mai refuze fara drept de apel. O sa mai negociati, etc...Eu asta sper cu Filip :)....Vad ca e altfel cu Ioana si mai prind curaj, ca o sa-i dau de capat si lui :)