Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (82)
Raspunsuri - Pagina 16
haircut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Geo76 Buna seara1 Mai intru si eu cand apuc. Am o fetita posesiva si alta distractiva...nu stiu la care sa ma tin. Pentru mandruta: s-ar putea sa ii fi fost cu adevarat sete si poate voia un ceiuc. Acum ei recunosc biberonul cu lapte si cand refuza inseamna cu nu aia vor....tr sa dibuiesti. Bucura noastra nu vrea decat san, nu ii trebuie biberon. Am incercat cu diferite tetine (de la Nuk, de la Chicco, Primii pasi) si degeaba. S-a ambitionat sa bea doar de la san, iar eu, uneori, am senzatia ca am putin lapte. I-as da si eu ceai pe caldurile astea, ca sa fie hidratata, dar se preface ca vomita...parca cine stie ce i-as baga in gura. Of! Si nu mai vrea sa stea singura si nici la orizontala, incearca sa se intoarca si ar vrea ridicata. Surioara ei era ridicata la 6 luni si la 6 luni si 3 saptamani a mers. Seamana bine amandoua, dar cea mica e mai plangacioasa...daca nu i se da atentie. Va pup! |
bine ai revenit
Felicitari pentru Bucura(superb nume) care stie ca tzitzi de mami e cea mai buna!!!
de Maia Ilinca (29.01.10)
ayanna_xem spune:
Salutare gagici…eu iar asa pe fuga. Nu stam deloc prin casa sau pe acasa. Ajungem acasa pe-ntuneric si desi v-am citit in fiecare seara eram prea obosita sa mai raspund. De-o bucata de vreme adorm foarte devreme seara, eu care eram pasare de noapte. Probabil ma moleseste caldura asta, habar n-am.
Noi suntem bine asa in general, nu avem planuita nici o vacanta ca nu avem finante. Cumnata mea pleaca acum la sfarsitul saptamanii in Grecia, pe Thasos, cu masina si au si cazarea asigurata acolo la niste prieteni asa ca ne-ar conveni si noua ieseala asta la bani, dar eu nu ma incumet sa plec atata drum cu bebelina. Nu mai sunt asa aventuroasa cum eram odata, ba chiar cred ca am trecut in extrema cealalta…si recunosc ca mi-e frica. Barbat-meu s-a cam ofticat si eu l-am repezit, i-am zis ca n-are decat sa se duca singur…si cica sa nu-i zic de doua ori. Ce vrajeala pe el! Ca n-ar pleca nici o zi de acasa fara zgubilice, dar crede ca ma „impresioneaza” pe mine si accept. Dar chiar nu cred ca m-as incumeta la asa un drum cu bebelas mic, mai ales ca sora-sa n-are copii, ei merg la distractie…n-au ei timp si rabdare sa stea dupa programul nostru si cand pleci cu copil mic la drum trebuie sa fii foarte flexibil in ceea ce priveste programul. Mai mult ii incurcam si ne chinuiam si noi teribil va dati seama. Intr-un final s-a lamurit si barbat-meu ca nu e de plecat si acum cica strangem bani pentru un concediu adevarat la anu’…(si la multi ani!)
Acum ar trebui sa ma apuc sa raspund din urma, dar nu pot fetelor…mi-ar trebui o saptamana sa-mi adun gandurile. Plus ca sunt foarte obosita. Eu niciodata nu m-am plans de oboseala, dar acum parca incepe sa ma ajunga si pe mine. Si nu neaparat ca as face nush ce efort, dar cred ca grija asta zilnica pentru copil este foarte solicitanta. Nu ma refer la ingrijit copilul, ci la gandul care e permanent la el. Chiar daca sunt concentrata pe altceva, chiar daca sta mama cu zgubilicea si eu ma relaxez, chiar daca dorm…undeva acolo in subconstient stiu ca am o grija, sunt responsabila pentru cineva. Cred ca stiti si voi cum e de fapt. Eu inca mai am momente cand mi se intampla sa ma uit la bebelina mea si sa ma trezesc gandind „wow, uite un bebelus acolo in mijlocul patului…de unde o fi aparut?! E al meu, eu tre’ sa am grija de el, eu sunt totul pentru el acum?”…si ma cam trec fiori pe sira spinarii… Dap, misto!
Ce sa va mai zic? Nu mai e nou-nascut si incep sa realizez asta din ce in ce mai mult. De la o zi la alta vad evolutia…ceea ce ma impresioneaza acum e ca a inceput sa ma recunoasca foarte bine, daca suntem intr-un grup ma cauta disperata cu privirea si cand ma vede se lumineaza toata la fata si zambeste, imi intinde manutele ca s-o iau in brate atunci cand este la altcineva, imi cauta tzitza prin tricou, pare ca stie exact unde e, daca sunt pe langa ea si nu-i acord atentie ma ‚striga’ (scoate niste sunete asa ascutite si cu intensitate din ce in ce mai mare) si insista asa pana ma uit la ea…atunci zambeste si gangureste incruntata ca si cum m-ar certa ca nu am bagat-o mai devreme in seama. Daca ne privim in oglinda si ii vorbesc a inceput sa intoarca capul sa ma vada…pana acum se uita la mine prin oglinda, dar acum se uita cand prin oglinda cand direct la mine, ceea ce inseamna ca recunoaste ca oglinda e doar o reflexie. Ce sa mai zic, imi vine s-o mananc toata!!! Si o pupaceeeeesc (stiu ca nu e prea indicat, dar…!), o iau asa de la talpi si o pup toata toata, nu ramane bucatica nepupata si nealintata. Si ii place si rade in hohote.
Vroiam sa va multumesc pentru voturile la concurs…si eu m-am mirat de cate voturi am. Eu nici n-am mai intrat in ultima vreme pe pagina aia, dar frate-meu cel mic si-a luat el responsabilitatea asta…cica vrea neaparat sa castige nepoata-sa si nu stiu ce face, si-a pus la statusul de mess linkul cu fotografia si ii tot abureste pe cei din lista lui (si are peste 1000 de id-uri) sa voteze. La un moment dat luase amploare destul de mare subiectul incat toti prietenii si colegii lui aveau acelasi status cu linkul respectiv la mess. Ce ciudat arata lista lui de mess la un moment dat…chiar am zis ca-i fac o poza. Mi s-a parut foarte amuzant…dar na, il las sa-si faca damblaua. Daca ii face lui placere sa o promoveze atat pe nepoata-sa, de ce nu? Eu nici nu stiu care e perioada de desfasurare a concursului, cate voturi trebuie sa aduni sau care-i regulamentul. Tot am zis ca-l citesc dar n-am mai apucat. In fine, nu cred ca vom castiga noi ceva ca nu prea avem noroace la capitolul asta. Barbat-meu joaca la Loto de cand s-a nascut crek si daca ar fi sa fac o socoteala cu suma pe care a cheltuit-o pe bilete cred ca ar iesi de-o casa…acum daca ar castiga ceva, ar fi de fapt recuperarea banilor, nu profit.
Legat de vuvuzele…deci nush cine le-a inventat, dar creata minte a mai avut. Atata amploare a luat subiectul asta ca ma si minunez. La mine in casa s-a ajuns pana acolo incat barbat-meu o striga pe fiimea de cand a inceput CM asta de fotbal numai „vuvuzica” si „vuvuzela”. Ma dispera!!!!!!! Nu-i destul ca ma bazaie atata in cap in timpul meciului, imi mai deruteaza si copchilul saracul de nu mai stie cum il cheama. I se pare lui amuzant apelativul asta, iar mie-mi ridica parul in cap cand il aud. Si mai nou, ca sa ma tachineze si mai tare, pe mine ma alinta ‚jabulanca’ (vine de la ‚jabulani’, adica mingea cu care se joaca). Deci, voi ati scapat usor la capitolul asta…noi insa suntem zuzi cu diploma.
La capitolul imbracaminte…la noi e cat mai sumar, uneori chiar deloc. O mai tin pe fii-mea si la pielicica goala, fara pampers fara nica…e cald de ne topim, noi n-avem aer conditionat, ca nu a fost una din prioritati pana acum, iar acum nu ne mai permite bugetul…asa ca tre’ sa ne descurcam fara…si uite asa facem nudism (numai fii-mea, nu va ganditi la prostii!...desi sincer asa mi-as arunca si eu hainele…of, of, mai, mai). Zgubilicea mea e toata iritata la fundulet, nici nu mai stiu cu ce s-o dau…pediatra mi-a recomandat dermocare in loc de bepanthen, dar mie mi se pare ca mai tare se irita…nush, am preferat-o s-o tin mai des la fifi goala. Bineinteles ca am primit botezul cu pipi, dar na…riscul meseriei. Cand e foarte cald ii ies si bubite din alea de caldura si se irita toata pe manute, pe piept si mi-e asa o mila de ea…desi nu da semne ca ar deranja-o, dar eu stiu?!
Suntem si noi la capitolul exclusiv tzitzi…deci nu va temeti ca ramaneti singurele la capitolul asta fetele care inca sunteti in aceeasi situatie. Ma gandeam ca totusi pe caldurile astea poate ar fi bine sa ii dau si un pic de apa, chiar daca se spune ca LM tine si de sete. Sunt momente cand vrea la tzitzi, dar o lasa repede ca nu-i ceea ce cauta…iar o ia, iar o lasa si tot asa. Ma gandesc ca i-o fi sete si laptele meu e prea consistent…voi ce ziceti? Sa-i dau un pic de apa? Macar sa incerc? Voi ce fel de apa dati la bebei? Plata sau de la robinet fiarta sau cum?
Si mai vroiam sa va intreb ceva legat de vaccin…cat se poate amana? Ca noi avem 4 luni si 3 sapt si inca n-am facut vaccinul de 4 luni…nu a venit!... si cand i-am zis medicului de familie ca suntem dispusi sa-l cumparam a zis ca e preferabil sa nu cheltuim banii aiurea ca oricum o sa vina pana la urma si nu are nimic daca intarziem…ca oricum si vaccinul de la 2 luni l-am facut cu doua saptamani de intarziere. Dar oare cat de mult se poate intarzia? O luna, doua? Acum tot stau si astept telefonul de la medic si parca-s nerabdatoare, vad ca voi toate ati facut vaccinul la termen. Nu stiu cum sa fac…sa-l cumpar chiar daca medicul mi-a recomandat sa nu? Voi ce ziceti?
LML pufuletilor care s-au aniversat in ultimile zile si cei care urmeaza sa-si aniverseze ziua ca sigur nu mai apuc eu sa intru sa felicit. La Multi Ani si mamicilor si taticilor care au sarbatorit aniversarea anilor, casatoriilor etc.
Am mai ADMIRAT si pozici noi…care si cum le-ati pus (pe cont sau la semnatura) imediat am intrat si noi si le-am vazut.
Pe pufii care participa si ei la concurs i-am votat si noi pe toti si le-am aratat si prietenilor care-s cei din gasca noastra ca sa stie pe cine sa voteze.
Si nush ce sa va mai zic…imi pica ochii de somn, iar neuronul doarme demult. Cred ca ar fi cazul sa ma retrag…si scuzoaiele mele pentru lipsa raspunsurilor nominale. Am pentru fiecare insa o si o imbratisare calda.
Va pup!
O noapte buna si odihnitoare, cu pufuleti dormiciosi!
mami de strumfita scumpa Daria-Ioana
Un vot pentru o strumfita cu codite!
cris_mario spune:
citat din mesajul lui mariucasara Uite aici maimutza la mare...Anul asta nu mergem la mare ca nu stiu daca putem sa respectam programul cu amandoi.... http://picasaweb.google.com/105613891286253016883/UntitledAlbum#5482624830386111458 Mamica de Sara si Sebi AMR 7.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate...... |
vaaai cat e de scumpa
Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
o printesa grabita...
aici puteti vota o printesa
cris_mario spune:
citat din mesajul lui cristies Danyelana, sa va fie de bine botezul! Intra si tu mai des sa nu ma mai simt ultimul samaritean care are ditamai copilul si nu a inceput diversificarea. la printul crestin al zapezilor si la mami frumusica foc. Pot sa ma mai vait putin? Ca azi numai asta am facut... Unchiul meu e .... mare microbist... acum se uita la meciul cu miza uriasa (pentru romani in general si pentru el in special) Japonia-Camerun. Doamne... _ Povestea unei . Cresc |
nici eu nu am inceput...dar voi sunteti mai mari
Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
o printesa grabita...
cris_mario spune:
citat din mesajul lui Ruxita am intrat sa mai vad ce faceti/ziceti ... HAIRCUT si XELA super tare sa descoperiti ca sunteti vecine de bloc... eu am o colega de servici (pentru ca am angajat-o eu), care... e scorpioanca ca si mine, amandoua avem fiice de 14 ani, amandoua cantam la pian, amandoua am lucrat ca ziariste, amandoua am divortat de primii nostri soti si ne-am recasatorit in Romania (amandoua suntem basarabence), amandoua avem fii din a doua casatorie, amandoua am facut traduceri (avem si carti publicate in acest sens) si in fine... amandoua am locuit pe aceeasi strada in Chisinau, dar ne-am cunoscut abia aici in Bucuresti... si cu toate acestea, nu ne mai vorbim de niste luni buni pentru ca ne-am certat... Mamica de Bilabong, fericiti amandoi! |
wow !!!!!
o printesa grabita...
cris_mario spune:
haircut ms ptr vot
cris.d ...nu am idee dc nu voi folosi lotiune ptr alexa ,cum nu am idee dc nu am folosit nici la Mario knd era bb ...akm da ..pe cei mari ii dau k nu ii pot tine numai la umbra
o printesa grabita...
cris_mario spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mamidepuiuti
je avea lapte in cescuta ca a mamei si beam impreuna cafeluta mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
eu lapte cu cacao
o printesa grabita...
cris_mario spune:
citat din mesajul lui haircut Vaccinat copil. A plans 30 sec la intepatura si gata. Dr iar m-a bombardat ca-i mica, arata rau, trebuie diversificata, dat calciu...ma termina. Sper sa trecem cu bine de noaptea asta. de Maia Ilinca (29.01.10) |
nu stiu ce sa zic....eu din poze ...nu as fi vazut k e prea mica/slaba...mi s epare ok,dar tu stii cel mai bine...sa ii fie de bine vaccinul
o printesa grabita...
cris_mario spune:
citat din mesajul lui mandruta Buna, din nou. Abia am venit din parc (l-am sunat pe tati sa vina dupa noi ca nu ne mai intelegeam). Avem o problema, asa ca sfatuiti-ma ce sa fac. Ieri la pe la 7 m-am pregatit sa-i dau biberonul sa manance si nu a vrut. L-a plimbat de pe o parte pe alta, l-a dat afar si a inceput sa planga, desi era nemancata. Am plecat pe la mama, am luat alt biberon cu mine, cu gandul ca i se face foame, am crezut ca de la caldura nu i-a fost foame. Surpriza: nici acolo n-a vrut biberonul, aceeasi chestie. Noi avem 4 biberoane, din care mananca prin rotatie (sa pot sa le spal si sa le sterilizez). Nu am schimbat nimic, nici tetine, nici lapte, n-am avut probleme pana acum. I-am pus laptele din cel mare in cel mic, primul ei biberon, si l-a baut. Acasa a baut din celalalt, al 4-lea. Concluzia: cele de la nuk si cel de la avent au tetinele mai rigide, celelalte 2 au tetine foarte moi. Oare o dor gingiile? Dintr-o data, asa? Si e foarte maraita seara. Nu a facut febra, ultima data avea 37,3. Maine oricum mergem la dr., dar ce credeti? M-am uitat in gurita ei si n-am vazut nimic suspect (poate-i da vreun dinte, poate s-a zgariat cu manuta sau am atins-o cu lingurita... Nu stiu. M-a obosit foarte tare azi, desi pana pe la 4 a fost totul ok. Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010) |
pai daca pana akm a baut din ele...inseamna k asta e ...ii da sau cel putin se formeaza dintisoriii...si alexa baleste si baga in guritza tot ce prinde
o printesa grabita...
cris_mario spune:
citat din mesajul lui decenuela sunt in urma rau cu cititul... azi n-am fc nik...am zapacit netul; cu oferte de vacantza...e mai greu k pana acu am fost doar pe cont propriu...vazut..rezervat direct la ei etc...si acu prin agentii e mai greu. am vz oferta buna albena..bulgaria....dar jiji mare s-a umplut de bube cand a auzit cuvantul bulgaria....deja se vede fara masina cica anul asta nu ne permitem vacantza in strainatate....k turnam temelia la casa...DAR...nu vreti sa stiti cat cheltuie pt un pescuit. am gasit pt august 56 euro/pers , hoterl 5 stele, pensiune completa....iar camera e studio adik si bucatarie ( putand astfel sa fac papa pt jiji) cum vi se pare? Dar...IN ritmul in care mananca jiji...pe la 16 ani ii pasaez si io morcovul... suc vrea...azi mar+morcov + caisa...maine incerc si putin pasat. DAR...biberonul dalvator cu cereale este refuzat total de 3 zile. efectiv juma de cutie de LP..s-a dus la chiuveta... tre sa ma gandesc la alta shmecherie.... asa ca...din nou voi avea o seara romantica va pup fete dragi si...sa speram k va fi ok pt toata lumea nb Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret poze AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul... |
bafta sa gasesti ceva fain!
la 16 ani zici....
o printesa grabita...