Fulgusorii de nov.dec 2009 (74*)
Raspunsuri - Pagina 10
busymummy spune:
Neatza fetele... ajuns la job, fug la si revin.
Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.
vias spune:
am gasit un articol...i-am dat copy-paste
Ce manânca; bebelusul la 7 – 8 luni?
8. October 2008, 22:04Manu56 comentarii
Bebelusul dumneavoastra s-a obisnuit sa manânce cereale, pireu de fructe/legume si supa. S-a adaptat 7-8 luni foarte bine la acest program de hranire. La aceasta vârsta, puteti st introduceti mai multe alimente, dar trebuie sa fiti foarte atenti deoarece obiceiurile alimentare pe care si le dezvolta acum îi vor fi tipar pentru urmatorii ani. Asadar hraniti copilul dupa un orar fix si cât mai sanatos.
La începutul lunii a 7-a, meniul copilului devine mai bogat, introducând carnea de pui, peste si ficat. Carnea reprezinta sursa cea mai importanta de fier (3 – 5 mg / carne, 10 – 14 mg / ficat) si fosfor ( 250 – 350 mg ), iar pestele este cel mai bogat în iod. Carnea si pestele mai contin vitamine din complexul B, iar ficatul are foarte multe vitamine si saruri minerale. Carnea este digerata în 4 – 5 ore si are putere de saturatie. Carnea, chiar daca este congelata, îsi pastreaza proprietatiile nutritive si vitaminele.
Carnea fiarta de vita sau de pasare intra în alimentatia copilului de la aceasta vârsta. Pentru început, dati copilului 10 – 20 gr de carne fiarta tocata cât mai marunt ai adaugati-o în supa sau faceti un pireu de carne cu legume. La sfârsitul primului sau an de viata un copil manânca 30 – 50 gr carne fiarta.
O zi pe saptamâna înlocuiti carnea cu ficatul de pasare.
Singurele tipuri de carne care sunt folosite în alimentatia copilului sunt: carnea de vita, gaina, peste alb, ficat de pasare sau de vita. Nu sunt permise la aceasta vârsta carnea de porc, vânat, miel.
Folositi numai carne proaspata, fierbeti-o în apa si apoi o tocati.
La aceasta vârsta copilul manânca 4 mese pe zi, dar cantitatile sunt mai mari.
Dimineat : 1 biberon lapte
( 210 ml apa + 7 masuri lapte praf ) + 3 – 4 linguri cereale.
Ora 10 : 1 biberon lapte
( 210 ml apa + 7 masuri lapte praf )
iaurt + 1 – 2 biscuiti
Prânz : piure de legume + 10 – 20 gr carne + brânza de vaci rasa + 1-2 linguri lapte praf sau
pireu de legume + ficat
compot de fructe + biscuiti
Cina: cereale îmbogatite cu fier
1 biberon lapte
( 210 ml apa + 7 masuri lapte praf ) sau
brânza/mar/banana/para/piersica/caisa +biscuiti
De la aceasta vârsta, puteti da copilului si leguminoase (fasole, mazare, soia, linte) contin fibre, proteine si carbohidrati care furnizeaza; energia necesara; pentru celulele copilului.
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
My_Lady0091 spune:
neatza cucoanelor.
nu mai trec LMA-aurile pentru toti fulgusorii din lista(cu parere de rau,observ ca dispar in fiecare zi)....le urez doar celor care ink mai scriu aici(mamici)...restul primesc un LMA...unitar
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
A_driana spune:
mneata,
LA MULTI ANI SOFIA SI ANDREAS
mummy m-am inregistrat pana la urma, astept...
cryss m-am inregistrat si acolo........io n-am ce face
A_driana , de minunea mea David-Andrei
My_Lady0091 spune:
camy..eu zic sa pui pe prima pagina o listutza...cu ce meserie are fiecare mamica....in loc...de "fitness pana iese limba de-un cot" si "iubiri eterne neimpartasite"...ce zici iubita?
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
camy..interesan meniu..dar eu nu am inteles..la pranz..si supa..si lapte si compot..nu ca-s avea vreo trea..noi pana la 7 luni mai avem 3 saptamani
My_Lady0091 spune:
busydoc..am o curiozitate..tu stai pe forum/net cand esti PR..sau cand esti dentistdoc...ma gandesc la pacienti...si la tine...cum le scoti dintii..scriind pe forum..si cu o cafea in mana(cafeaua face rau la dinti)-nah ca is carcotasa in dimi asta.mai glumesc si eu.nu te superi doc, nu?
busymummy spune:
Nu ma supar, Lady... Sunt doc de profesie, dar de cand am intrat in PR nu mai practic... am lucrat in farma o perioada si acum lucrez in PR pe o divizie de igiena orala... Asa ca am munca mainly de birou... E mai bine pt mine si pentru job-ul principal de mummy
Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.
A_driana spune:
citat din mesajul lui My_Lady0091 busydoc..am o curiozitate..tu stai pe forum/net cand esti PR..sau cand esti dentistdoc...ma gandesc la pacienti...si la tine...cum le scoti dintii..scriind pe forum..si cu o cafea in mana(cafeaua face rau la dinti)-nah ca is carcotasa in dimi asta.mai glumesc si eu.nu te superi doc, nu? |
A_driana , de minunea mea David-Andrei
My_Lady0091 spune:
gata...am adormit pitica...ma duc sa calc rufe...si sa ii pun la fiert supitza.
ne mai citim diseara.azi e zi de "studiez cum pot"
"kiss-uri romanesti"seeeeeee yaaaaaaaaa!!!!!!!!!