Fulgusorii de nov.dec 2009 (73*)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

Cryss, pai eu nu am zis fara orez... ci fara gluten (adica gris, grau, orz, ovaz)... ca cele de 4 luni sunt cu orez, porumb, tapioca... si din acelea ii dau si eu.

Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.

Mergi la inceput

Nu mai sunt "nou-venit"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Felicitari...da au si gluten,eu ii dau de cand a facut 6 luni,deci de aproape 1 luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexa06 spune:

Buna dimineata !
Multumesc fetelor pt aprecieri
Laura B - poze de la serbare am doar cateva, in rest am filmat,dar sunt cam lungi filmuletele ,pt ca Razvan a avut continuarea unei poezii si nu stiam cand ii vine randul si nu am vrut sa risc sa pierd cateva versuri in momentul cand incepea sa recite...caci pana deschideam cameraaaa,asa ca am filmat vreo 6 copilasi pana cand i-a venit lui randul.Dar e bine asa,pt ca-si va vedea si el colegii de gradi cand va fi mai mare...

http://community.webshots.com/user/allexa06

allexa,mami de baietei Razvan Ioan si Stefan Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Busymummy felicitari pentru steluta!
Cat despre cereale si biscuiti..eu ii dau lui Flavius...dar atat cerealele cat si biscuitii sunt fara gluten.
cerealele sunt de la Humana si biscuitii...nu stiu cum kid's si le mananca cu placere!biscuitii sunt scumpi tare...12 bucati mici cu 14 ron

cryss_oana eu nu sunt de acord cu danone. la fabrica unde lucrez eu (de medicamente) la un moment dat la laborator au verificat un iaurt... te-ai cruci sa auzi cate tampenii baga astia in iaurturi...clar nu dau copilului Danone...niciodata!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Buna dimineata!

Mi-a placut expresia si o sa o folosesc si eu cu "drepturi de autor" platite in regula

Sa ma bag si eu in seama azi

O iau de la coada, caci neuronul meu asa functioneaza acum

Bmummy pt steluta!

Despre cereale:
- sa nu luati teapa ca mine! Am luat cereale Nutriben fara gluten, de la 4 luni, au orez si porumb si ZAHAR! Evident, am vazut acasa!
Noi am folosit pana acum orez cu roscove, iar acum de la milupa cereale cu fructe fara gluten, mai am tot milupa orez, porumb si tapioca, apoi bag cu gluten. Este marisoara si nu cred ca vom avea pb.
Pediatra mi-a zis sa ii dau mar cu biscuiti populari, deci....

Luciandrea, sa va traiasca finutul si sa va bucurati de el!

Laura, multumim de info! Graficul il aveam deja salvat de la prima postare a ta!
Ai doua papusele de fete vesele!

Sunshine, bine ai venit!
Despre scuturarea sticlei la prepararea lp, parerea mea e ca nu se scutura pe verticala, ci orizontal, circular cumva, pt a se evita formarea bulelor de aer.

Tiusca, Alexa, ce mame mandre de baieteii mari!

Alina, bafta la examene!

Adriana, te asteptam cu vesti bune! Pup puiul curajos!

Bmummy, ce pui sportiv ai acolo! E un scump! Si imi place mult ca il dai in tabere asa de mic, si eu tot asa visez pt Natalia, sa invete tot ce se poate, si sa faca mult sport.

Camy, uite un articol despre legumele din Turcia, Olanda si israel
http://bestbigdeal.com/rss/index.php/fructe-si-legume-cancerigene
este ales la intamplare, sunt multe articole de felul asta.

Ogutu, bine ai venit si sa iti traiasca tiza Natalia!

Lorelix, hai la o vorba, unde te-ai pitit?

Fug, s-a trezit gaza mai devreme.
Sa aveti o zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Camy,mai auzisem si eu ceva de danone,acum chiar ca n-o sa-i dau vreodata.Fetelor,eu am tot citit pana m-am prostit,asa ca va intreb pe voi,cu ce ii afecteaza glutenul?Voi ce fructe le-ati dat pana acum?Daca va plictisesc cu intrebarile mele,nu-mi raspundeti.

Mergi la inceput

Cryss, glutenul la varste mici (dupa unii autori 6 luni, dupa altii 8 luni) ii poate predispune la alergii si poate declansa o boala digestiva numita celiachie.

Eu lui Vlad i-am dat fructe la borcanel, din 3 motive:
1. suntem extra-sezon si nu ii dau fructe de la supermarket - "imbogatite" cu nitriti
2. varietatea e mult mai mare si il pot obisnui cu cat mai multe gusturi: banana, afine, mar, piersica, caisa, mango, ananas, strugure, capsuna (dupa 6 luni), portocala, fructul pasiunii, pere, prune, etc.
3. cele pasteurizate sunt cu potential alergen minim... pe mine ma intereseaza f. mult pentru ca amandoi baietii mei au predispozitie la atopii (Andi chiar a fost declarat cu astm infantil si a fost pe tratament, umblam mereu cu inhaler dupa noi... de 3 luni am intrerupt tratamentul si s-ar putea sa scapam de el, dar oricum ramane cu potential alergic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

Citat:
citat din mesajul lui sunshine2009
(...)La BB care primesc formula se evita scuturarea sticlei la preparare! (...)

Tot eu, de data asta sunt in ceata: cum adica se evita scuturarea sticlei la preparare?
Daca nu scuturi biberonul, cum dizolvi laptele praf in apa?
De asemenea, in sticlele cu formula ready-to-use, parte din formula se depune in timp pe fundul sticlei, se recomanda scuturarea temeinica.

E probabil ceva ce-mi scapa, scuze de insistenta, sunt obosita rau...

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

uite ti-am tradus aici un pic din literatura germna:

Colicii si hranirea de la sticla, dupa recomandarile medicilor nemti:
- Nu lasa copilul sa bea prea rapid si „disperat“ deoarece inghite prea mult aer
- Sticla se pregateste in timp ce copilului incepe sa i se faca foame, nu cand deja tipa de foame
- Se recomanda folosirea unei Tetine cu gaura cat mai mica, chiar daca BB va avea nevoie de mai mult timp in felul acewsta nu va inghiti prea mult aer
- Se incearca prepararea sticlei in asa fel incat sa nu apara Spuma deasupra, prin rotire si lasare stanga dreapta. Se poate incerca prepararea ca la o pudinga, in sensul ca prima oara se pune laptele praf, se adauga un pic de apa care se amesteca cu lingurita sa nu faac cocoloase si apoi se adauga restul tot de apa. Resturile de spuma nu se hranesc BB-ului
- Ragaitul este absolut obligatoriu
- Cateodata ajuta impartirea meselor in mese mai mici dar mai dese
- Cateodata se poate intampla ca BB sa strige dupa mancare, a inca le este foame. Exista la unii copii un fel de sindrom “ de hamster”, mai ales seara, cand incearca sa manance mai mult ca sa depoziteze pentru noapte o cantitate mai mare, in asa fel incat sa poata sa doarma mai mult. La BB hraniti cu formula se poate da seara cantitatea la cerere, la nevoie arunca ei afara cantitatea in plus.
- La unii copii ajuta tinutul intr-o pozitie mai ridicata la mancare(gen sezut), in felul acesta inghit mai putin aer si ragaie mai usor

Sper ca ceva din ele sa-ti ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

Sunshine esti in listuta.. te rog sa verifici si sa-mi spui daca este in regula. Si te mai rog sa-mi dai data ta de nastere sa o trec.

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Perfect! Multumesc mult! Sunt pe 09.09.1979 nascuta

Mergi la inceput