Fulgusorii de nov.dec 2009 (73*)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Oana, eu i-am dat urmatoarele fructe crude:
mar
para
avocado
mango
nectarina
pruna la borcanel
Preferatul este marul simplu sau cu cereale.

Despre gluten vad ca ti-a zis Bmummy.

Voi dati banana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

fetelor..sa va zic ce i-am pregatit lui Flavius azi..si acum a terminat d epapat..i-a placut

i-am pus pe o foaie de staniol cateva cubulete mici de unt, am pus o bucatica mica de peste (pastrav am avut eu) si peste am pus o jumatate de morcov, un cartof alb nou, mic si broccoli) si am dat la cuptor..apoi am blenduit...a fost o nebunie la gura lui
Azi i-am dat prima data peste...si i-a placut.

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

eu dau banana...destul de des...i-am dat de la 5 luni si jumatate spre 6 luni.
fructe..eu am dat asa..

mar (nu-i place in nici un fel)
para
banana
cirese
nectarina
piersica
mango
pruna
portocala

dimineata cand dau fructele...eu le si amestec. azi de exemplu i-am facut o banana cu un pumn de cirese... a papat aproape tot..mi-a mai lasat si mie putin

Acum merg sa trec si data nasterii in listuta a lui Sunshine!!

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

Eu i-am dat banana doar la borcanel... pediatra mi-a zis ca e alergena si sub nici o forma sa nu-i dau cruda pana la 8 luni... De fapt nici peste nu mi-a dat voie pana la 7-8 luni.

Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Eu i-am dat ananas,banana(nu-i mai dau ca se constipa),portocala,mar,caise,capsuni,piersici si nectarine,para,struguri,mango,cred ca astea sunt.Vad ca suntem in urma,urmeaza sa-i dau cirese,prune(sa caut la borcan)proaspete n-am
vazut.Bmummy,sper sa nu mai fie nevoie de tratament la baietelul tau.Camy felicitari pentru peste,eu inca nu i-am dat,legat de asta stii ce spune soacra-mea?"Nu-i da peste pana la un an ca nu mai vorbeste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Va multumesc pentru raspunsuri,am plecat sa-i fac pranzul cat doarme,azi avem in premiera carne de vita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

Sunshine, am dat din intamplare la capitolul despre alaptare de un raspuns al tau:

Mi se pare foarte interesant. Stiam ca exista perioadele bruste de crestere, am mai citit ca in perioadele respective ritmul obisnuit de alimentare al bebeilor se modifica, dar nu stiam ca cunoaste numarul perioadelor, ca ele sunt aproximativ intre saptamanile x si y.

Daca ai timp, ne poti da detalii (daca sunt si restul fetelor interesate, desigur), te rog? Ai undeva descrierea perioadei de crestere care apare intre saptamanile 28 1/2 si 30 1/2 - evident ca asta ma intereseaza pe mine acum mai mult, pentru ca aici se incadreaza fetita mea.

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Dupa cum am scris déjà, sperioada de la 28-30 este o perioada scurta si de fapt de trecere intre 26 si 36. BB descopera ca Mami pleaca si pe el il lasain locul unde tocmai este. Invata astfel distantele si este o dezvoltare in evolutia lui.
Ce se poate observa la multi dintre BB:
- Tipa mai repede decat suntem obisnuite
- Sunt nemultumiti
- Cei care de obicei sunt foarte vioi si siguri pe ei, dintr-o data nu mai resista asa de mult
- De obicei tipa mai putin cand sunt la mami in brate sau cand mami se joaca cu ei
- Doarme mai putin, de-abia pot fi dusi la culcare, se trezesc mai devreme dimineata, unii chiar nu mai vor deloc sa doarma peste zi, se rotesc intr-una in pat, chiar si in somn
- Nu suporta sa fie vazuti, si sa se vorbeasca cu ei de catre straini, sa fie luati in brate de catre ei,
- Doresc foarte multa atentie din partea parintilor
- Nu suporta sa se dezlipeasca de mami, fie sus in brate, fie in poala, fie pe bratul ei
- Fetitele de obicei vor ca mami sa se joace mult cu ele, baieteii de obicei vor sa fie carati sa descopere din jurul lor
- Mananca mai rau, indifferent de modul de hrana, se arata neinteresati de hrana
- Unii nu mai scot sunetele „vorbaria“ de bb
- Unii nu suporta sa fie schimbat scutecul
- Isi doreste tot mai des jucaria preferata
- Se misca mai putin
- Isi sug manutele mai des
La aprox 26 de saptamani se observa ca BB are o noua capacitate si anume reuseste sa vada distantele din jurul lui, dintre persone sau obiecte. BB devine constient ca, ed exemplu jucaria pe care o doreste este pe un raft la care el nu ajunge. In aceasta perioada BB are senzatia ca atunci cand mami iese din camera, dispare in neant. BB care reusesc sa se tarasca la aceasta varsta si se tin dupa mami, devin constienti ca nu reusesc sa tina pasul dupa ea.
Jocurile preferate in aceasta perioada sunt “de-ascunsa” de toate felurile ( bb se ascunde, mami, jucaria,)”cititul” de carti la mami in poala, Jocurile de cantat si miscare, Zburatorul prin camera pe mana unuia din parinti, cutii de tot felul goale, care au ceva ascnuns in ele, “lasatul sa cada”, inotul, mangaiatul de animale, caseta cu muzica, cuburi de construit, jucariile pentru baie de umplut si turnat, , masinute la care se invart rotile sau se deschid usile, animale care scot sunete, telefon sau pian (de jucarie!)
La capitolul mancare B descopera ca unele mancaruri sunt mai gustoase ca si altele. Si incepe evident sa-si arate preferintele. Refuza sa manance. Iar mamicile se intreaba daca copilul se hgraneste sufficient. Nu fugiti toata ziua cu mancarea dupa el, pentru ca devine o mica “lupta”. Oricum, si daca intra mancaer in gura, nu poti sa oblige sa inghita. Mai bine puneti doua bucatele de hrana pe o farfurie, a fi curios sa o ia si sa o „motroseasca“ intre degetele iar in timpul asta de obicei se mai lasa hranit. Cateodata functioneaza si pusul unei oglinzi in fata lui.
Sunt pur si simplu nerabdatori in toate: cat mai repede sa scape de masa, cat mai repede la jucaria care o vor, samd.

Ce ne ramane este sa avem intelegere pentru ei si rabdare. Si sa-I satisfacem nevoia de contact cu mami si respective curiozitatile la joc

Sunt chiar foarte curioasa cate din criteriile de mai sus le-ai recunoscut la BB tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciandrea spune:

Buna fetele!
Mama, peste Camy?abia astept sa mai sachimb un pic menioul sa pot sa ii dau si eu peste.
Si eu i-am dat pana acum : mar, banana(la mine e efect invers, iese imediat cu scaun de la ea)prune, avocado,piersica, caisa, cirese,pere. Azi i-am faxut supita cu porumbel sa vedem daca o bea ca la inceput nu o vroia si a trebuit sa ii dau numai piure.

Mergi la inceput

Sunshine esti in listuta cu data nasterii!!

cat despre banana eu am citit ca nu se incepe cu ea..si ca nu se da pana la 6 luni...

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

WoW, Sunshine.... pai Vlad exact ca acolo face... si eu nu intelegeam de ce? de ce nu mai doarme ziua, de ce se trezeste devreme, de ce vrea plimbat prin casa, de ce urla cand ies din camera... etc.
pentru lamuriri... ca deja eram

Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.

Mergi la inceput