Fulgusorii de nov.dec 2009 (73*)
Raspunsuri - Pagina 20
vias spune:
mai...eu in cartea pe care o am si o citesc....si ma iau dupa ea, scrie ca de la 7m+ putem sa le dam si peste (salau, cod, pastrav) si ficatel de pui
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
sunshine2009 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camy_pus mai...eu in cartea pe care o am si o citesc....si ma iau dupa ea, scrie ca de la 7m+ putem sa le dam si peste (salau, cod, pastrav) si ficatel de pui Cami, de Flavius Cristian in ------------------------------------------------------------- ingerasul Darius-Andrei Poveste si POZE |
Si eu am citit cam tot asta. In Asia si Africa se pare ca este cam printre primele alimente care primesc BB pe langa lapte.
Pana de curand s-a considerat, ac din cauza ca exista unii oameni care reactioneaza alergic la peste, ar trebui evitat pestele la BB sub un an.
Intre timp s-a descoperit ca din contra, cei care mananca devreme peste, au riscul la alergii redus...
Pana la urma cred ca trebuie tinut foarte mult cont si de mediul cu care este obisnuit copilul. In Asia si Africasi ca BB sunt deja obisnuiti cu gustul asta de vreme ce mami mancat preponderent asa ceva in timpul sarcinii si alaptarii!
Noi suntem inca foarte departe de asa ceva...Ne facem incet curaj pentru primul pireut...
A_driana spune:
zua buna,
david pana acuma a mancat: mar, para, nectarina si urmeaza avocado, crude...
mie pediatra mi-a zis ca pana la 8 luni fara banana...eu ma conformez...
azi i-am facut la amiaza dovlecel cu cartof dulce (sper din suflet sa nu aiba ceva de la cartoful dulce, i-am mai dat o data si a facut saracu o iritatie la fundic si zbiera de numa...nu-s 100% convinsa ca de la aia a fost) a mancat ca fomila 150 ml....si a si supt inainte ff bine
si sunt foarte fericita de nu-mi incap in piele
sunshine, f interesant...dar mai spune-ne ceva despre voi...ce ,zice' bebe tau, despre tine, etc...cu ce te ocupi? ca esti foarte documentata... sau n-are nici o legatura?
sper sa nu te superi ca te-am luat la intrebari .....oricum daca nu te interogam eu o facea lady, dar ea ii prinsa cu examenele, si mi-am permis eu......lady
cryss nu deranjezi pe nimeni cu intrebari ...........si eu de multe ori ma gandesc ca atatea intrebari pun...si de multe ori idioate
A_driana , de minunea mea David-Andrei
vias spune:
bai...gata...aici nimeni nu pune intrebari idioate...siiiiiiiii ma bucur ca nu toate dam la fel mancare copiilor..
cred ca niciuna dintre noi nu detine adevarul absolut... poate am facut foarte bine ca i-am dat peste...DAR poate i-am facut rau...
Poate la fel si cu banana..i-am facut bine...sau poate i-am facut rau...
cine poate stii????????
Dar ma bucur de nu mai pot ca toate spunem aici cum facem si ca niciuna nu sare la gat frate...sa iti spuna ca nu faci bine...
cum spunea cineva "nene..pt asta va iubesc!!!"
Si acum ma duc sa fac capitol nou!!!
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
sunshine2009 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_driana zua buna, david pana acuma a mancat: mar, para, nectarina si urmeaza avocado, crude... mie pediatra mi-a zis ca pana la 8 luni fara banana...eu ma conformez... azi i-am facut la amiaza dovlecel cu cartof dulce (sper din suflet sa nu aiba ceva de la cartoful dulce, i-am mai dat o data si a facut saracu o iritatie la fundic si zbiera de numa...nu-s 100% convinsa ca de la aia a fost) a mancat ca fomila 150 ml....si a si supt inainte ff bine si sunt foarte fericita de nu-mi incap in piele sunshine, f interesant...dar mai spune-ne ceva despre voi...ce ,zice' bebe tau, despre tine, etc...cu ce te ocupi? ca esti foarte documentata... sau n-are nici o legatura? sper sa nu te superi ca te-am luat la intrebari .....oricum daca nu te interogam eu o facea lady, dar ea ii prinsa cu examenele, si mi-am permis eu......lady A_driana , de minunea mea David-Andrei |
m-ati luat tare deja la intrebari!
Dar nu face nimica.
Noi, sotul si cum mine, ne-am dorit un bebe foarte mult, care spre fericirea noastra nu s-a lasat foarte mult asteptat. Anul trecut ne-am hotarat sa incercam, iar din incercare a devenit..siguranta. Iar "siguranta " este sanatos si tot un zambet!
Nu sunt de specialitate, am citit in schimb foarte mult, pentru ca am fost mereu nemultumita de informatiile foarte lapidare pe care mi le livrau doctorii (mai corect zis majoritatea doctorilor cu care am avut eu de-a face!)Si de cele mai multe ori mai esti si pus pe deasupra sa iei decizii in necunostinta de cauza.
Problema asta nu se poate elimina complet, dar macar se poate in mare parte ameliora!
Asa ca am pus mana pe carte si pe internet, iar avantajul meu este ca, locuind aici si vorbind limba am ocazia sa ajung la niste carti care din pacate nu inteleg de ce nu se traduc si se raspndesc si in Romania. Am ajuns evident si la unii oameni care, ca spre bucuria mea,sunt pe aceeasi "lungime de unda" la capitolul asta cu noi.
Nasterea a fost cum a zis moasa, de nota 10, fara nici o complicatie, doar un pic inainte de termen.
Ca si mod de viata si gandire incercam cat mai "natural", fara medicamente si "chimicale" sa tratam copilul, sa mergem cat mai mult pe nevoile lui, fara a ajunge in nici o extrema. In plus ascult pe la toti, probez si trag singura comcluzii, daca sa aplic sau nu ce am auzit. Nu prea cred in schimb in "basmele populare romanesti" cum le numim noi, de genul "leaga-i picioarele strans unul de altul la BB sa nu aiba picioare strambe", care in final il procopseste pe saracul copil cu o deformare urata de solduri...
Sper ca am satisfacut un pic din curiozitatea voastra!
Cu ce examene se "distreaza" Lady?
vias spune:
Sunshine, da click pe 74 pe mesajul de mai sus...ca sa scrii la subiectul nou, ca dupa 20 depagini, facem alt subiect..si ca sa fii citita!
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE