Va lasati copiii in excursii cu scoala/gradinita?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Pe langa taberele din Navodari unde era totul super organizat ,am mai fost cand aveam 12-13 ani intr-o tabara la Ocnita langa Ocnele mari.Eram 11 impreuna cu profesoara - copii intre 7 si 13 ani.Desi compartimentul trenului era de doar 8 locuri a preferat sa ne inghesuie pe toti acolo ca sa ne aiba sub stricta supraveghere,asta desi erau locuri berechet in tren.Am insirat valizele intre banchete si am facut paturi si acolo si a fost ok.La strandul din Ocnele Mari desi era super cald,din cauza ca o fetita era racita efectiv nu a lasat-o deloc sa se balaceasca.In cotrast cu profesoara asta super-grijulie,era o alta de la alta scoala cu care am plecat intr-o zi intr-o excursie prin padure peste dealuri.Eu si cu inca o fetita mai mica am hotarat sa ne intoarcem din drum si sa mergem cu alta trupa la stranduri.Pur si simplu nici macar nu a observat ca disparusem Nu ne-a intrebat nimeni de sanatate ,nici macar nu cred ca ne numarase la plecare ... Noroc ca nu ne-am ratacit ...
Inca odata e foarte important in primul rand cu cine trimitem copiii si inca o chestie: insotitorii cred ca ar trebui sa cunoasca bine copiii cu care merg, sa ii "tina aproape" pe cei mai nastrusnici car au tendinta sa nu respecte regulile.Mai ales cand vine vorba de mers la mare sau la un strand,sau de colindat prin paduri ...

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Da cel mai important e sa stii cu cine merg copiii in excursii/tabere sa ai incredere atat in ei cat si in copilul tau.

Eu pe timpul gradinitei nu l-am lasat pe baiat si nici nu o las nici pe fata in excursiile de o zi care s-au organizat anii trecuti/ s-a organizat saptamana trecuta la strand.

In schimb in tabara baiatul a fost si merge acum al treilea an este de varsta scolara si merge de ex. si acum cu cineva de la scoala cunoscut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

In fiecare an la gradi se face excursie de o zi in jurul zilei de 1 iunie. Anul trecut avea 4 ani si jumatate l-am trimis singur -era singurul copil fara insotitor si la grupa erau repartizate doua educatoare si o ingrijitoare, anul acesta la fel a fost singur. Ambele excursii au fost pe Valea Prahovei -un fel de picnic la iarba verde. Anul trecut mi-a povestit ca i-a cazut mingea in apa si era sa cada si el in paraul ala ca s-a dus dupa minge. Anul acesta l-am dadacit mai bine si nu s-a intamplat nimic.
O sa-l las in excursii si in tabere in continuare pentru ca sunt experiente deosebite pentru un copil.
Accidente se pot intampla oriunde chiar si sub privirile parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Si la noi s-a organizat o excursie la gradinita. Initial am fost foarte incantata si vroiam sa mergem si noi . Fetita mea are 4 ani, si nici prin cap nu mi-ar fi trecut s-o las singura !!! Este mult prea mica sa mearga intr-o excursie singura ! Nu te poti baza pe educatoare sau ingrijitoare sau cine va merge cu ei, pentru ca la varsta asta sunt ca argintul viu si femeile alea saracele nu pot sa-i supravegheze pe toti, oricat ar fi de atente, ca n-au 30 de ochi ! Poate ca sunt super-grijulie si protectoare, dar afirmatii de genul "Accidente se pot intampla oriunde chiar si sub privirile parintilor" nu ma incalzesc cu nimic in caz de Doamne-fereste !

Gabitza, cand spui ca "Anul trecut avea 4 ani si jumatate l-am trimis singur -era singurul copil fara insotitor" nu ti se pare ca e ceva in neregula cu situatia ? Adica toti ceilalti parinti s-au gandit ca e copilul prea mic sa mearga singur, tu nu ?
Nu vreau sa te judec, fiecare isi creste copilul dupa cum crede, dar ... ai avut noroc :)

Noi puteam sa mergem cu copilul (de altfel asa au fost toti, parinte + copil) dar am ales sa nu mergem pt ca programul mi s-a parut prea obositor pt un copil de 4 ani. Fata mea e obisnuita sa doarma la pranz, iar un drum de cateva ore cu autocarul, plus vizitele din excursie, plus plimbarile ... cred ca pur si simplu nu ar fi facut fata.

Mai tarziu vom mai vedea, si eu vreau s-o las in excursie si in tabara, dar toata la timpul lor.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Vineri , fetita mea care termina clasa I va merge in prima ei excursie. Si va merge singura. Initial am vrut sa trimit pe cineva cu ea (mama mea) dar m-am razgandit. Cred ca e destul de mare la aproape 8 ani ca sa invete sa fie mai independenta, sa se descurce fara sa fim noi cu ochii pe ea. Bineinteles ca nu o sa stau linistita dar asta e cursul vietii. Copii cresc si eu cred ca trebuie pregatiti usor-usor pentru momentul cand se vor desprinde total de noi.

La pericole si accidente nu vreau sa ma gandesc. Se pot intampla oriunde si la scoala, si pe strada chiar si in casa. Ar trebui sa stea numai cu mine de mana daca ar fi sa ma gandesc la pericolele din jur. Bineinteles ca imi fac griji si o dascalesc zilnic dar refuz sa traiesc cu frica drobului de sare.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Citat:
Gabitza, cand spui ca "Anul trecut avea 4 ani si jumatate l-am trimis singur -era singurul copil fara insotitor" nu ti se pare ca e ceva in neregula cu situatia ? Adica toti ceilalti parinti s-au gandit ca e copilul prea mic sa mearga singur, tu nu ?

El a fost singurul copil neinsotit din grupa lui au fost si alti copii neinsotiti de la celelalte grupe.
Prima mea excursie singura cu gradinita a fost cand ne-au facut soimi ai patriei - si atunci am fost toti fara parinti.
Nici nu ma deranjeaza daca ma judeci fiecare face cum crede dar intrebarea mea este -care mai este diferenta intre o excursie cu gradinita insotit de parinti si o excursie in familie?
Eu cred ca o excursie -daca este bine organizata si copii sunt supravegheati cum trebuie - reprezinta o experienta extraordinara pentru copii , o aventura ... calatoria cu autocarul , incolonarea , vizita , caratul rucsacelului de excursie, sa manance singur din pachetel , anul acesta era foarte incantat ca i-am dat niste banuti la el si si-a cumparat singur o jucarie ( bineinteles ca era sub supravegherea educatoarei care mi-a povestit cum vorbea el cu vanzatorul si se intreba daca ii ajung banii si il intreba pe vanzator cat ii da rest)
Daca l-as fi tinut eu de mana , toata excursia s-ar fi transformat intr-o plimbare oarecare cu parintele.

Mergi la inceput

Sa nu uit anul trecut ce motive au invocat ceilalti parinti: nu mananca singur, nu stie sa se schimbe in cazul in care se uda, nu face pipi decat la olita asa ca ce face pe acolo in natura, nu stie sa se incalte.....nu cred ca a zis cineva ceva de siguranta copiilor .
Din fericire eu nu aveam aceste probleme , baietelul meu se descurca inca de atunci cu toate aceste aspecte singur - cred ca datorita faptului ca nu l-am tinut tot timpul de manuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am un copil la gradinita (grupa mijlocie) si unul in clasa 1. Amandoi au fost (separat) in excursii cu scoala sau gradinita. Nu i-am insotit si nici-un parinte nu a insotit grupul. Ultima a fost cea de la gradinita, la Horezu. Au fost doua autocare si copiii au fost insotiti de educatoare, ingrijitoare, directoare...Nici nu m-am gandit sa intreb daca sa merg si eu...ce excursie/distractie e aia in care te duci cu parintii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

eu la 4 ani ai Biei NU as lasa-o in excursie neinsotita de mine, de tatal ei sau de unul dintre bunici
mi se pare mult prea mica
si nu e vorba ca nu se descurca singura, este independenta 100% , cred ca si mancare si-ar lua singura daca ar fi cazul:-)) dar mi-o stiu, in secunda 1 e visatoare, sta si viseaza cu ochii deschisi, in secunda 2 e catarata cine stie pe unde de-mi sta mie inima'n loc...
La 7-8 ani e cu totul altceva, in conditiile in care of course ar avea in jur adulti responsabili.
Nu as lasa-o in excursie cu profesori/educatori necunoscuti- de mine /de ea.

Your heart is my piñata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu am lasat-o inca de anul trecut de la grupa mica,semestrul 3 cand au inceput sa ii scoata "in lume".Avea atunci mai putin de 3 ani si jumatate.Intai au fost doar prin oras - la teatrul de papusi,la un centru de copii cu dizabilitati etc. apoi in imprejurimile Aradului la niste manastiri,un centru dendrologic,in padurea din marginea orasului etc. Recent au fost in Timisoara la zoo,catedrala si ceva muzee,dar fetita mea n-a fost.As fi lasat-o,dar tocmai era dupa un episod de mers des la wc (sa faca pipi) si ii era si ei teama ca o sa ii vina tot timpul in timp ce erau pe microbus sau mai stiu eu pe unde.Si cum fusese cu noi altadata la zoo Timisoara,am renuntat de data asta.
La ei la gradinita nu merg si insotitori in excursii,doar educatoarele si ingrijitoarele.Ne-au zis la sedinte ca prefera asa pentru ca daca vin si parinti,copiii respectivi nu mai asculta de educatoare si toata lumea s-a conformat.Dar daca insista cineva, se putea merge ... Si eu as fi mers ,dar m-am gandit mai bine si am ajuns la concluzia au dreptate educatoarele.
Pana acum a fost totul ok la toate iesirile,au avut grija de ei,le-au dus mancare rece de la gradinita sau le-au cumparat pe traseu una alta,au facut chiar si poze si ni le-au prezentat.
NOE la capitolul catarat se poate intampla orice chiar in curtea gradinitei la joaca,cel putin la noi au tot felul de fieraraie pe-acolo si se catzara care pe unde apuca,nu poti sa nu ii lasi ... dar la fel e si la orice loc de joaca,unde deja de la 4 ani incolo nu mai stau parintii chiar secunda de secunda cu ochii pe copii.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput