Va lasati copiii in excursii cu scoala/gradinita?
Raspunsuri - Pagina 3
XIO spune:
Mie imi placea in tabere , am fost prin clasa a 4 la Nadrag. La un moment dat s-au urcat cativa mai mari pe munte , s-au speriat de un trunchi de copac ce arata ca un animal salbatic , au fugit care incotro si unii dintre ei ratacindu-se au ajuns pe versantul celelalt , in judetul CS , au coborat intr-un satuc , s-au dus la politie si ne-am dus sa ii recuperam.
E cam greu sa ai grija de atatia copii , mai ales cand fiind copil ti se pare amuzant sa te strecori pe nu stiu unde , sa faci ce e interzis samd.
Eu una nu m-as incumeta sa am grija de copilul altuia nici pt. un milion de euro . N-ai cum sa ii inchizi in camera si degeaba spui sa nu faca x,y si z, ca fix lucrurile alea le vor face.
Eu nu o pot invinui pe invatatoarea aia , i se putea intampla oricui.
***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
makydenis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Si dace semnez, inseamna ca educatorii nu raspund in caz ca ei stau la cafea si copilul meu isi sparge capul? Adica raspunderea ar fi tot a mea ca l-am lasat nu a lor ca nu l-au supravegheat indeajuns. Zau ca nu inteleg. |
Educatorii raspund pt copil, daca semnezi.
Adica iti asumi riscul si responsabilitatea in acelasi timp. Cine intelege, intelege.
Dar, daca stai cu frica drobului de sare....
Eu prefer riscul.
IOANA_MIRUNA spune:
In excursie am lasat-o pe Alexia din proprie initiativa ( e adevarat ca a mers cu bona pentru ca aproape toti copii erau insotiti...) dar in tabara...m-a batut la cap 2 saptamani incheiate pana ce am cedat nervos!Si am lasat-o singura... Bona n-a fost disponibila
Am inebunit toata perioada, era cam departe sa merg pana acolo sa vad ce se intampla- era undeva in Maramures...- asa ca am suportat toata saptamana....
A venit fericita si victorioasa !
Anul acesta merge din nou...si nu m-a convins greu..
De fapt prima data cand pleaca fara noi este cel mai greu
Qamar spune:
citat din mesajul lui faby57 Si baiatul meu a fost in excursie in acea zi(cls. a-I-a).Din fericire nu a patit nimeni nimc.Dar sunt copii care nu asculta de D-na.,asta povestit de o mamica care a fost si in excursie,si degeaba D-na are grija ca ei sa nu plece nicaieri daca el se furiseaza si pleaca, pentru ca nu conteaza ce zice D-na.Fetita ar trebui sa plece pe Dunare cu vaporul (grupa mare la gradi)dar nu se merge decat insotiti(un copil un insotitor).Anul trecut tot la gradi(grupa mi sa-l odihneasca ,parintilor sa le deaputere sa treaca mai departe,si binenteles si Doamneisa-i dea putere(sa nu credeti ca ei ii este mai bine) |
cat de cinic suna , "din fericire nu a patit nimic"
nu trimiti copilu'n tabara in ideea ca sunt sanse fifty fifty sa se mai si intoarca
copii care nu asculta- copiii sunt copii si "Doamna" tocmai de-aia e acolo sa aiba grija non stop sa nu plece niciunul aiurea sau sa nu sara in bazin daca nu stie sa inoate!
sunt f curioasa cine va fi tras la raspundere pt tragedia asta si in ce fel va plati; sper sa fie o sentinta cat mai dura, care chiar daca nu va alina durerea parintilor, macar ii va face si pe alti inconstienti sa caste ochii si sa isi faca meseria asa cum trebuie...
este foarte foarte trist ce s-a intamplat:-(
Your heart is my piñata..
grati.ela spune:
Ozi a mers singura in excursie de 3 zile anul acesta la olimpiada faza nationala. Profesorul insotitor a avut in grija 4 fete asa ca s-a descurcat. Cu colegii de clasa nu o voi lasa neinsotita mult si bine.
ellinia spune:
La noi inca nu s-a pus problema, e de abia in grupa mare la gradi. La ei "excursii" au insemnat plimbari pana la muzeu si inapoi. Si atunci am stat cu inima cat un purice. Daca se va pune problema de vreo excursie clar voi merge si eu. Chiar mi-as dori sa se organizeze iesiri. Si eu mergeam in tabere/excursii. Prima data am fost in clasa a doua. De departe, excursia care mi-a ramas in minte a fost intr-o iarna, eram in clasa a noua, mergeam cu trenul la Gura Humorului, in tren cam toti baietii s-au imbatat, deschideau geamurile, tipau, profesoara (era una singura) era clar depasita de situatie. Acum nu cred ca s-ar mai intampla asa ceva, acum merg mai multi profesori, parinti, etc.
M-a cutremurat stirea aceea ... nu stiu cum poti trece peste asa ceva.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Pozele_mele
BazarGeneral
roxy spune:
la mine, cel mare a mers prima data in excursie fara mine, in grupa mare la gradinita si asta mai mult fortata decat de buna voie, pentru ca aici in fiecare an la gradinita se fac cate 3 zile pe an o excursie la o ferma de animale, si merg doar educatoarele cu copii.
Eu nu am vrut sa-l las pe al meu pentru ca el nu prea stie sa se descurce singur, si nici nu a iesit fara noi pe undeva, dar m-am simtit atat de prost ca eram singura mama care nu lasa copilul, ca mi-am calcat pe inima si l-am lasat.Numai eu stiu cum am stat cele 3 zile, mai eram si insarcinata cu cel mic.A fost ok, dar el e un copil de genu care sta lipit de educatoare, nu o scapa din ochi nici la wc, asa e si acum cu invatatoarea.
Acum l-am inscris pe cel mic la gradinita si printre primele lucruri legate de ce vor face ei in grupa mica, mi s-a spus ca au prin mai parca de facut o excursie la o ferma.M-a luat instantaneu durerea de cap ,da stiu ca peste tot e la fel.Am intrebat daca nu e prea mic pentru plecat asa fara parinti, dar mi s-a spus razand ca nu, sa stau fara grija.Fara grija nu pot sta, ca asta e total diferit de fratesu, este intr-o continua miscare, unde nu te astepti acolo e, si nu sta de mana nici cu mine pe strada, e independent dar in acelasi timp nu constientizeaza pericolele la care se expune.
Pai intr-o ferma cred ca-l vor gasi si sunb coada vacii, la cat e de neastamparat.
Ma strange deja in spate, mi se pare prea mic, dar nu vreau nici sa-l dezavantajez fata de ceialalti copii.Nu stiu nici eu cum e mai bine sa fac.Dar stiu ca au o grija de ei , dar oricum stai cu inima in gat(eu ca alte mame nici in cot nu le doare, ci dupa cum ziceau au 3 zile de concediu cu ocazia asta).
Dar la mare sau unde e apa si de inotat nu cred ca i-as lasa.
Ca fapt divers si cica amuzant, pe mine m-au lasat la mare prima data singura cica, cand am intrat la facultate, da si atunci am fost singura cu o prietena, doar pentru ca ne-am luat bilet prin studenti, si cu toate ca aveam amandoua camera la un hotel, taica-miu si-a facut de lucru si zicand ca o duce pe sora-mea la mare si-a luat fix in aceeasi zona camera, dar treceam si noi dimineata unii pe langa altii, ne salutam si cica eram singura la mare ...
l_carmen2003 spune:
citat din mesajul lui roxy Ca fapt divers si cica amuzant, pe mine m-au lasat la mare prima data singura cica, cand am intrat la facultate, da si atunci am fost singura cu o prietena, doar pentru ca ne-am luat bilet prin studenti, si cu toate ca aveam amandoua camera la un hotel, taica-miu si-a facut de lucru si zicand ca o duce pe sora-mea la mare si-a luat fix in aceeasi zona camera, dar treceam si noi dimineata unii pe langa altii, ne salutam si cica eram singura la mare ... roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
l_carmen2003 spune:
Alex are 6,9 ani si voiam sa il las in tabara de engleza in august - cand ar fi avut aproape 7... nu il las caci vom fi in concediu atunci... initial am spus da, apoi sotul m-a intrebat daca m-am gandit bine si am ajuns la concluzia ca nu...
Deci NU.
Ruxi, imi amintesc cand am plecat la prima intalnire si tata avusese o curiozitate si a vrut sa vada cu cine ma intalneam... Ii spusesem unde plec - eram prieteni foarte buni eu cu tata! - dar a vrut sa fie sigur... Doar in seara aceea a venit dupa mine... dar m-am distrat bine!!!