Va lasati copiii in excursii cu scoala/gradinita?
Raspunsuri - Pagina 5
Qamar spune:
Monica, in excursie de o zi cu educatoarea si asistenta de educatoare as lasa-o..desi chiar si asa, 2 pers cu 15 copii de 3-4 ani e foarte dificil.
dar peste noapte in niciun caz- acum
Intr-adevar nu poti fi mereu cu ochii pe ei, dar eu, desi in ceea ce ma priveste sunt aproape inconstienta, in cazul Biei e better safe than sorry- asta nu inseamna ca sunt mereu in spatele ei sau ca o coplesesc cu grija, doar ca sunt anumite limite peste care nu pot sa trec. Nu o pot sti in acest moment departe de mine si dormind altundeva decat acasa sau la bunici.
Your heart is my piñata..
AdiS spune:
La prima excursie de o zi din afara orasului am fost foarte stresata. Am sunat educatoarea de vreo 3 ori. S-a terminat cu bine. La a doua nu l-am lasat ca mergea la Sinaia la Peles pe motiv ca il mai vazuse, ca e prea mic sa se prinda ce-i acolo ... dar de fapt imi era teama de drum. Mi se parea cam expus. Apoi au fost si altele pe care nu le mai insir.
"mister" merge maine cu gradi in excursie la Snagov. O excursie de o zi. Pe lista de bagaje au inclus si jucarii ce le pot lua la ei de genul: badminton, mingii, corzi. Corzi - clar nu ca nu stie ce este, badminton - nu ca l-am vazut cum manuieste racheta si nu e safe pentru ceilalti. Ma gandeam la minge. Dar cand am citit de minge in parau (adica apa) parca nu mai suna asa frumos. Ma mai gandesc pana maine dimineata, eventual ii mai adaug ceva la instructaj.
In iunie se face o tabara de cateva zile. Ar fi prima in care este pe cont propriu. Inca ne gandim dar eu as inclina sa il lasam. El vrea bineinteles.
Nu va spun cand a fost prima data cu gradi la biserica, la impartasit. Dar pot sa va spun ca tot asa am vorbit la gradi cu doamna care statea cu ei si am fost asigurata ca se merge un adult la 2 copii. S-a terminat si aceea cu bine.
Burtocika spune:
Citat: |
Eu cred ca o excursie -daca este bine organizata si copii sunt supravegheati cum trebuie - reprezinta o experienta extraordinara pentru copii |
Asa este, astea sunt cuvintele cheie !!!
Ar mai trebui facuta diferenta intre excursiile organizate de gradinitele de stat si de cele particulare. La stat, personalul este deseori insuficient si mi-e greu sa cred ca la 30 de copii cati sunt in grupa vor fi mai mult de 2 insotitoare - cele 2 educatoare ! Ori 15 copii de 4 ani la un adult ... mi se pare putin ! La particular, cu 1 adult la 4-5 copii, mai merge.
La noi, la stat, nici nu s-a pus problema sa-i trimitem singuri, automat s-au calculat locurile si pt un insotitor, cel putin pt grupa mica.
Nu e vorba ca nu s-ar descurca singura la 4 ani, e vorba ca eu nu m-as simti linistita, ori despre asta era subiectul, despre accidentele care li se pot intampla.
La anul o voi trimite si eu, dac se va organiza.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
monica70 spune:
La fetita mea in grupa sunt 25 de copii (gradinita de stat),dar prezenti sunt de obicei intre 15 si 20 si cam atatia cred ca au fost presenti si in toate excursiile.Ca insotitoare au fost mereu cele doua educatoare si cel putin una dintre ingrijitoare.Dar educatoarele lor au reusit mereu sa ii struneasca cum trebuie la gradinita,sunt ascultatori in general,asa ca am incredere ca si in excursii va fi la fel.
NOE nici eu nu prea cred ca as lasa-o inca sa doarma in alta parte de pe-acum,eventual o noapte doar,in mod exceptional.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
inlove spune:
Si baietelul meu a fost acum in prima sa excursie (are 4 ani si 10 luni/ grupa mijlocie), e adevarat ca nu s-au dus foarte departe. Toate mamicile am avut o mare incredere in educatoare dar si in copilasii nostri. De fapt la sosire au fost "pe bune" felicitati pentru modul lor de comportare. Chiar nici ele nu cred ca se asteptau la copii sa fie atat de disciplinati. S-a creat o legatura speciala intre copii si aceste educatoare inca din primul an. Dar se poate intampla orice grozavie si oricand. Doamne fereste-ne pe toti.