cum sa-i invatam pe cei mici la olita?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Sfinte Sisoe, acum am dat si eu de enormitatile Mirelei, vad ca a incercat sa dreaga busuiocu' dar degeaba, ramane prima postare "pentru posteritate", eu am fost shocata sa vad cu cata naturaletze si lejeritate si-a descris ea "munca" de a pocni copilul la "fundulet" si a-l baga cu "nasucul" in ce a facut (imi place alaturarea diminutive + barbarisme).
Ce nu inteleg e de ce spuneti ca a descris metode "pentru catei", eu nici macar pe cainele meu nu l-am bagat vreodata cu nasul in dejectii si zau ca s-a prins relativ repede ca nu trebuie sa faca nici in casa, nici pe trotuar/asfalt de orice fel...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

brrrr, cum zice si ilinca, NICI MACAR CAINELE nu l-am tratat asa!!!

sa revenim la subiect, noi suntem in plina operatiune "olita" si vad ca merge binisor. il pun pe teo pe oala numai cand vrea el, cand e obosit sau irascibil nu il mai sacai si eu suplimentar. cand are reusite iese ditai circul: cantam, dansam, topaim de bucurie, apoi ii ducem pe pishu sau pe kaka sau pe cish (asta este mix ) in Tara Canalului si apoi ii spunem PAAA si tragem apa. toata operatiunea asta il distreaza la maxim. bine-nteles, ca are si un premiu: un dushulet dupa "succes", cu multa distractie: pleoscait in apa, jucarii, spuma.
problema e ca acum a inceput sa "inventeze" pipi si kaka imaginari, ca ii place show-ul .
cand nu doarme si nu calatorim ii pun pe el chilotei de antrenament la olita si imediat ce mai are un "accident" ma anunta. altfel, cand ii puneam numai chilotei simpli, evada cate un pishu sau un kaka si decoram casa cu ei. asa, nu avem parte de murdarii.
Daca este interesata careva de acesti chilotei, dati PM, ca nu pun link aici, sa nu fac reclama. insa, ce folosesc eu este pentru varste mai mari de 2 ani (cam pt 3,4 sau chiar de 2, dar mai grasuti).

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Fetele cu experienta, de ieri am inceput sa nu-i mai pun pampersul lui Ale , dupa ammiaza la nani. Ieri a facut pe el.Nu a simtit. Azi, la aproape o ora de cand a adormit m-am dus sa-l trezesc sa-l pun pe olita si nu a vrut frate! De obicei adora sa stea pe olita. Dar nu a vrut.Deci este rau de tot de somn. Ca a inceput sa tipe si sa planga ptr ca l-ma trezit.Acum ce fac?? Il las asa poate simte el? Sau cum trebuie sa procedez la somn??

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danangie

Fetele cu experienta, de ieri am inceput sa nu-i mai pun pampersul lui Ale , dupa ammiaza la nani. Ieri a facut pe el.Nu a simtit. Azi, la aproape o ora de cand a adormit m-am dus sa-l trezesc sa-l pun pe olita si nu a vrut frate! De obicei adora sa stea pe olita. Dar nu a vrut.Deci este rau de tot de somn. Ca a inceput sa tipe si sa planga ptr ca l-ma trezit.Acum ce fac?? Il las asa poate simte el? Sau cum trebuie sa procedez la somn??

Parerea mea personala si din experienta cu Adelise:

Cand a renuntat la pampers (la 2 ani si o luna) a renuntat singurica, ceva a facut clic in capusorul ei si nu a mai facut pe ea nici noaptea. Dupa vreo luna de pampers uscat noaptea i l-am scos, nu l-am mai pus. In concluzie nu facea pe ea insa se trezea singura pe la 12-2 noaptea plangand (fara sa zica de ce) moment in care eu o puneam pe olita, facea pipi, o puneam in pat si se culca la loc.

Totul fantastic pana acum vreo doua luni cand sotul meu, desi l-am avertizat ca nu cred ca e bine, s-a gandit el ca mai bine o pune pe olita la 10 seara ca sa nu ne mai trezim noi in miezul noptii. Totul bine si frumos dar dupa vreo 4 zile cand eu n-am pus-o pe olita la 10 seara, a facut pe ea.

In concluzie eu cred ca ea avea reflexul creeat insa noi am dezvatat-o pentru ca am pus-o noi pe olita fara ca ea sa simta nevoia si sa se trezeasca, nu stiu daca are sens ce spun, am impresia ca i-am format noi un nou reflex, acela de a conta pe noi ca o punem pe olita.

Am lasat-o vreo 2 nopti si a facut pisu pe ea, noi am schimbat-o cand am mers la somn, si acum se trezeste iarasi.

Ideea e ca in urma experientei de mai sus nu recomand pusul pe olita in somn ca nu cred ca ajuta copilul la creearea reflexului propriu. Mai degraba ori astepti pana are el pampersul uscat, ori il lasi sa faca pe el si-l schimbi.

Eu cred totusi ca e de preferat sa astepti cateva pampersuri uscate la somn pana renuntati la el.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Dana, si noi tot asa: am inceput sa il lasam fara pampers atunci cand am vazut ca dupa somn (inclusiv cel de noapte) era uscat.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

nu e regula. sa-ti fac cunostinta cu baiatul meu care a terminat cu pampers-ii de la 2 ani si 4 luni (cel de dupa-amiaza a fost scos inainte de 2 ani iar cel de noapte a fost folosit cateva luni in plus "just in case...").
am pus copilul pe olita devreme, pentru ca am constatat ca are ore aproape "fixe", cred ca pe la 7-8 luni. cand a inceput sa mearga am folosit mai multe olite pe care le-am lasat prin casa, la vedere, in calea lui. dragul mamei se ducea si se aseza pe olita asa imbracat daca nu eram aproape ca sa-l dezbrac. am apreciat intentia. important e ca a vrut. pe la doi ani se trezea noaptea daca voia sa faca pipi. rabdare si olite la vedere. !! foarte utile si acele capace speciale de wc dar singur...

Citat:
citat din mesajul lui Deus

toti baieteii pe care-i cunosc eu au scapat de pampers pe la 3 ani:-)
cand simte el ca poate sa tina o sa tina...
al meu nu a facut la olita, a stat direct pe WC cu capac suplimentar pt copii

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

secretul consta in a fi pus la olita cand inca nu constientizeaza ce inseamna
la 6 luni am inceput cu fetitele mele ,in fiecare dimineata la trezire si apoi din 2 in 2 ore

la 1 an amandoua nu ami aveau pampers
pe SARAH mi-au intors-o la pampers doamnele de la cresa
acum avem 3 ani si-i pune mami meu doar noaptea ca e foarte morocanoasa
si bea 1 l de ceai pe noapte

Mergi la inceput

Multumesc de raspunsuri. Deci ma mai dusesem la el o data sa incerc sa-l pun pe olita si am avut acelasi raspuns.Plans si tipete, la care m-am retras cu constiinta mustrata ca l-am trezit din somn. Cand s-a trezit el de buna voie, era pipilici. L-am schimbat.I-am spus ca olita oricum e langa pat si cand trebuie sa faca pipi sa faca. In casa atat timp cat stam in casa , el nu face pe el.Dar cand iesim , cand doarme face......

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danangie

Multumesc de raspunsuri. Deci ma mai dusesem la el o data sa incerc sa-l pun pe olita si am avut acelasi raspuns.Plans si tipete, la care m-am retras cu constiinta mustrata ca l-am trezit din somn. Cand s-a trezit el de buna voie, era pipilici. L-am schimbat.I-am spus ca olita oricum e langa pat si cand trebuie sa faca pipi sa faca. In casa atat timp cat stam , el nu face pe el.Dar cand iesim , cand doarme, face......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Dana eu nu l-as mai trezi, poate dezvolta o aversiune si sa nu mai vrea deloc olita. Nu cred ca e placut sa fie trezit pt pipi.

Cu pusul pe olita cat mai devreme este o greseala. Nu stiu daca ati citit dar ei abia in jur de un an reusesc sa se abtina voit. Inainte de aceasta varsta nu-si pot controla sfincterul. Si asta poate creea probleme. Stiu un copilas care a facut hemoroizi urati din cauza ca a fost pus pe olita mult prea devreme. E adevarat ca nu fac toti dar eu una nu as risca.

Ariel esti tare cu Tara Canalului si facut "pa" la produs.

Al meu nu vrea sub nicio forma sa faca la olita. Oricat am incercat cu distras atentia, incalzit olita, citit reviste etc nu vrea. L-am pus odata cand era pe punctul de a iesi kk si l-a tras inapoi. Am renuntat ca deja incepea sa se ascunda cand ii vine si nu vreau sa-l traumatizez. O sa incerc mai incolo.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput