cum sa-i invatam pe cei mici la olita?
eu incerc de jumatate de an sa imi invat puisoru la olita si nu reusesc ...unele pers imi zic sa astept pana incepe sa vb ..a am uitat sa specific are 2 ani si vb in legea lui ,dar de inteles intelege si se face inteles.
Raspunsuri
floaredemac spune:
Eu l-am pus de la 7 luni, imediat cum a stat in fundulet. Intai imbracat, ca sa nu il stresez, statea pe ea ca pe scaunel si se juca. Incet, incet, cand stiam ca va face kk sau il vedeam ca se chinuie (cand statea pe scaun si facea acolo se inrosea tot si se chinuia de ziceai ca e constipat!), l-am pus pe olita, astfel incat la 9 luni a facut prima oara kk la olita si chiar i-a placut. Am continuat, apoi cand a inceput sa constientizeze ce si cum a fost mai simplu. Acum, la 2 ani si aproape 4 luni nu mai are scutec decat noaptea. Cand ii vine sa faca si eu nu sunt langa el, se duce si se asaza singur pe ea, daca face kk, dupa ce si-a dat jos hainele, sau si-o pune intre picioare pe cea speciala pt pipi (una mai micuta, ca sa poata face in ea din picioare). Este importanta si olita, lui nu i-a placut prima, nu era f. confortabila. Trebuie una care sa nu il "taie" la fundulet si daca e baiat trebuie sa fie destul de mare ca sa ii incapa si putica, noi aveam probleme ca tot statea lipita de olita. Chestia cu vorbitul... nu ii vad sincer legatura cu facutul la olita. Al meu vorbeste de la un an jumate, iar acum vorbeste coerent, propozitii din ce in ce mai lungi. Fiecare cu ritmul sau. Succes!
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
Deus spune:
toti baieteii pe care-i cunosc eu au scapat de pampers pe la 3 ani:-)
cand simte el ca poate sa tina o sa tina...
al meu nu a facut la olita, a stat direct pe WC cu capac suplimentar pt copii
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
anemona spune:
Metoda folosita la gradi la fetita mea si care mie mi-a usurat viata pentru ca nu a mai trebuit sa fac nimic, a fost sa ii scoata pampersul si sa o puna pe wc din 40 in 40 de min. Fie ca facea, fie ca nu, o puneau la wc si daca avea nevoie facea, asa incat nu mai facea pe ea. Dupa o luna de zile am inceput si eu sa ii scot scutecul ziua acasa, ca era nasol ca nu mai stia cand are si cand nu are scutec si asta nu o ajuta deloc.Dupa 4 luni, pe la 2 ani si 5 luni, i-am scos si scutecul de noapte, o puneam la toaleta la culcare si dimineata imediat ce se trezea si ii spuneam ca daca simte ca ii vine peste noapte, sa ma trezeasca, sa nu se scape.
S-a intamplat sa se mai scape noaptea si chiar si ziua, dar au fost mici accidente. Pana la urm totul a intrat in norml.
Olita a ramas nefolosita, pentru ca am nu a vrut deloc la ea.
adda_lili spune:
Eu zic ca cea mai buna metoda e cea cu scoaterea scutecului pt ca el e invatat mereu sa faca fara sa controleze sfincterele Eu am inceput sa nui mai pun scutec de vreo 3 saptamani caca face mereu la olita iar pipi se mai scapa mai face cate unu in pantalonasi dar cred ca daca pui scutec nu prea ai cum sa inveti copilul la olita iar daca sta cu fundul gol cum ai place sa stea se duce singur si se pune pe olita dar nu mereu mai face si unde apuca dar ce sa facem tre sa mai spalam daca vrem sa scapam de scutec. Baietelul meu are 1 an si 10 luni
rivali spune:
eu l-am pus la olita cand a implinit 2 ani. Ziua nu i-am mai pus deloc scutec si il tot puneam la olita , in doua sapt s-a invatat,iar noaptea nu i-am mai pus de la 2 ani si 2 luni.
trebuie sa recunosti semnele ca este pregatit pentru olita . Trebuie sa fie capabil sa se ridice si sa se aseze singur pe olita,merge bine in picioare, poate urca si cobori scarile singur, are pauze lungi cand nu uda pampersul, poate intelege notiunea de pipi si caca.
midasnu spune:
Of, nici eu nu am reusit sa-l fac sa faca pipi pe olita, nici nu cred ca m-am straduit prea tare, poate acum ca a venit caldura, o sa-mi fie mai usor, desi ma misc mai greu eu avand 35 de saptamani de sarcina.
Inca nu face diferenta intre pipi si kk, se pare ca tine mai mult de 2-3 ore pipi, sau asa mi se pare mie. In februarie am incercat sa-l dezvatam de pampers dar desi il schimbam imediat cum facea pe el si in casa aveam 26 de grade, pana seara mi-a facut muci
Elena mamica de Petru (17.03.2008) si cu
Laura25 spune:
La baietei merge de multe ori mult mai simplu daca sunt pusi sa faca pipi din picioare la olitza sau la wc. E mai distractiv pt ei si pot fi laudati ca fac ca 'baietii mari'.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
emaaimee spune:
alerazvan, nu te stresa pe tine si pe baietel, o sa poata sa se tina cand o sa iti dai seama ca nu mai uda nappy asa des. abia atunci iti dai seama ca merita sa il pui la olita, in rest il pui la noroc. fata mea a scapat de nappy la 3 ani si un pic si nu a facut deloc pe ea nici ziua,nici noaptea. a fost f simplu, nu m-am stresat deloc.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
rkarmen spune:
Buna.Fetita mea a primit olita cadou de craciun si de atunci tot incercam sa o facem sa o foloseasca fara prea mult succes,dar nu am fortat-o,o mai ascundeam din cand in cand.Acum o saptamana am incercat din nou de aceasta data cu succes a inceput sa-i placa mai ales ca arunca ea pipi in wc,nu mai folosim scutec decat atunci cand mergem la plimbare, nici macar noaptea pentru ca nu-l mai vrea.Va dorim sanatate si rabdare