cum sa-i invatam pe cei mici la olita?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Parerea mea e ca atunci cand sut pregatiti va vor uimi si pe voi cat de repede se intampla totul.

Noi olita am cumparat-o in jurul varstei de un an jumate. Sa o avem acolo. Pana la doi ani am pus-o de vreo doua ori cand am prins-o ca se pregatea sa faca. Ca sa stie ce e. Apoi am lasat olita prin casa, de mobilier.

Ei si cum a facut doi ani (inainte cu o luna mai exact) a apucat-o cerutul, dar la modul ACUM. Ori nu puteai mereu sa scoti olita instantaneu. In august a facut doi ani, in septembrie, intr-o zi cu musafiri, si-a dat singura chilotii jos si s-a asezat pe olita, si a facut. De atunci gata, nici nu imi zicea, mergea la olita si se dezbraca si facea. Atunci a realizat ea ce se intampla, atunci a avut control. O luna mai tarziu am renuntat si la pampersul de noapte.

Ideea e ca unii sunt pregatiti mai devreme, altii mai tarziu. Stiu si eu copii care nu mai au pampers de la un an dar de fapt poarta pampers la cumparaturi, in oras, in vizita, etc. Asta alta greseala, copilul e confuz, cand am voie sa fac pe mine si cand nu?

Eu nu am pus-o pe olita deloc pana la un an jumate, si atunci doar pentru demonstratie. Nu m-am stresat si cum ziceam cand a zis gata, pai gata, i-am mai pus eu pampers in sapt aia ca nu aveam increderea ca nu va face, la drumuri lungi cu masina de ex, dar n-a facut.

Parerea mea, nu e nicio graba, copil sanatos cu pampers peste 3-4 ani vezi rar. Pentru ce sa-l stresezi de la 6 luni si pe el si pe tine, cand, daca este pregatit copilul intr-o sapt este totul gata?

Succes

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Asta spuneam si eu, cand sunt pregatiti, in cateva zile/saptamani nu mai poarta pampers. In schimb, daca sunt luati prea devreme dureaza procesul cateva luni. Si maica-mea zicea ca m-a pus pe olita cand am invatat sa stau in fund si faceam, dar sunt convinsa ca faceam pentru ca aveam ore fixe de "creeat" si stia maica-mea cand sa ma puna. Si cu toate astea tot a durat cateva luni. Al meu niciodata nu face la aceeasi ora. Toate la timpul lor.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput