cum sa-i invatam pe cei mici la olita?
Raspunsuri - Pagina 4
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Natasa, eu nu pot sa cred ca o mama poate sa faca ad litteram ceea ce a scris acolo. Vicky si Printzesone |
Esti o fire optimista... DIn pacate, chiar daca nu i-a bagat cu nasul in caca si gestul de a le da sa miroasa, tot umilire se cheama. Iar palma la fund (atit de senin invocata) e si ea mentionata tot in legatura cu "scaparile" copiilor. Nu ai unde sa pui ghilimele la un asemenea comportament.
kariguld spune:
io trebuie sa recunosc, ca la varsta mea, nu mi-a trecut prin cap never ever sa caut metode cum sa-mi invat copii una sau alta. mai ales legate de nevoile fiziologice statul pe olita, mancatul singur, spalatul pe dinti, alergarea continua, ridicatul de la masa in timpul mesei de douaj de ori.....toate astea le-am considerat lucruri perfect normale, care se rezolva in timp, chiar daca nu in totalitate. n-am intrat in panica, nu mi-am facut probleme de ce spun cei din jur, nu m-au interesat comentariile rautaciase. sunt copii mei, poarta pampers pana la 4, 5 ani, alearga cat vor si unde vor, se ridica in timpul mesei daca simt nevoia, ii spal pe dinti eu daca e nevoie....a se intelege ca ma refer la copii mici, de la un an si pana pe la 7 ani.
copii nu se dreseaza, nu exista nici o metoda universal-valabila-aplicabila care sa-i faca sa fie asa cum vor nervii nostrii.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
kariguld spune:
citat din mesajul lui mcoca Natasa, eu nu pot sa cred ca o mama poate sa faca ad litteram ceea ce a scris acolo. Vicky si Printzesone |
bine, nu ad litteram cum a scris, dar numai gestul in sine aplecarea copilului cu nasul acolo, e un gest cumplit de umilitor
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
mcoca spune:
OK, ok, dar poate ca doar l-a chemat si i-a zis : uite, ai facut kk pe covor, vezi ce urat miroase? Nu cred ca trebuia sa-l si aplece ...
Vicky si Printzesone
Chuny spune:
Vicky, si tu cam ce crezi ca rezolvi daca ii arati unui copil de nici 2 ani ca caca miroase urat? cu ce scop ii arati mai exact? ca sa se abtina? sa faca curat? sa se simta vinovat si sa nu mai faca?
nu prea inteleg eu de ce tii sa-i pui comportamentul intr-o lumina frumoasa ? gestul e oribil si sper sa nu mai fie prea multi care fac la fel.
eu am o prietena care lua bataie la fundul gol cu urzici cand facea pe ea
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza
mcoca spune:
MAi Sib nu cred ca rezolvi problema, dar nici rau nu mi se pare. Asa cum ii aratzi ca o floare miroase frumos, ii aratzi prin opozitie ca KK miroase urat. Maya a invatzat la nunu ca kk miroase urat : dupa ce face, vine si imi zice tinandu-se de nas : bah cacaaa.
Si cum am scris imi vine greu sa cred/sa vad numai partea negativa. Ii las prezumtzia de nevinovatzie, desi vad ca nu mai intra la topic ... deci poate ma insel amarnic.
Vicky si Printzesone
Chuny spune:
Da, dar una e sa ii arati mirosuri diverse si alta e sa o "bagi cu nasul" ca sa se invete minte si sa nu mai faca. E o foarte mare diferenta. Si pt ca a scris ca a impartit si palme in scop educativ poti sa tragi linistita concluzia ca e o mamica naspa .
danangie spune:
Noi am inceput "operatiunea olita" pe 25 aprilie...cam asa. Si la inceput facea totul pe el.Si pipi, si kk. Cam dupa 3, 4 zile pipi a inceput sa faca numai si numai la olita. Dar kk nu reusesc sa-l conving. A facut doar de 3 ori. E prea terorizat. Cum lui ii place sa se ascunda atunci cand trebuie sa faca, kk, l-am si ascuns. Dupa perdea. Dar tot asa....nu vrea. Acum cand ii vine sa faca, kk, ii pun pampers ca nu-i chip sa-l conving sa faca la olita. Voi astepta cu rabdare sigur pana cand va fi pregatit. Dar afara se scapa pe el si pipi. Nu stiu de ce. Deci in casa nu exista sa aiba pampers sau sa faca pe el. Cateva zile la rand l-am scos si fara si il puneam periodic sa faca pipi la copacel si facea dar cand ne intorceam acasa si ajungeam la bloc cand il dadeam jos din masina era deja pisat. Cum sa procedez? Oare face afara pe el ptr ca e prea "furat" de ce vede, de ce face,etc?
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)
anca_a spune:
citat din mesajul lui mcoca MAi Sib nu cred ca rezolvi problema, dar nici rau nu mi se pare. Asa cum ii aratzi ca o floare miroase frumos, ii aratzi prin opozitie ca KK miroase urat. Maya a invatzat la nunu ca kk miroase urat : dupa ce face, vine si imi zice tinandu-se de nas : bah cacaaa. Si cum am scris imi vine greu sa cred/sa vad numai partea negativa. Ii las prezumtzia de nevinovatzie, desi vad ca nu mai intra la topic ... deci poate ma insel amarnic. Vicky si Printzesone |
Poate ma ajuti sa inteleg ce parti pozitive se vad de la tine in mesajul Mirelei. Pentru ca eu am numarat cel putin 8 mizerii intr-un singur paragraf. De fapt daca stau sa ma gandesc, mesajul bate de departe recordul la umilinte pe cm2. Cu nenorocitele alea de stimulente/atentii included.
alerazvan spune:
tocmai asta e problema,nu vrea sa se aseze deloc pe oliTA,si nici nu vreau sa il fortez....oricum multumesc la toate pt sfaturile ce mi le-ati dat,sper sa reusesc