Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *263*
Raspunsuri - Pagina 6
roli25 spune:
La multi ani tuturor celor mici si mari care purtati numele Sfintilor Imparati Constantin si Elena! Sfintii sa va ocroteasca!
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Ginette, sigur nu e de la lapte constipatia, ca bea de mai bine de 1 an. Nu am inceput inca nici un remediu, dar vad ca s-a reglat singur. Sper ca a fost un episod trecator.
Ema, dar ai incercat la gradi de stat si nu ai reusit sa-i inscrii? Eu m-am panicat cand m-a trimis la plimbare in martie de la o gradi si am reusit sa gasesc o recomandare pt sect 2, insa nu a fost nevoie sa uzez de ajutor, pt. ca ne-a inscris la a 2-a gradi pe care o aveam pe lista. Au obilgatia sa primeasca copiii cu domiciliul in sect. respectiv. La prima gradi, unde am fost refuzati am inteles ca li s-au "taiat" din nr. grupelor mici cu program lung.
Stancutza...uau 5,6 masini/sapt? Si eu credeam ca spal mult 2,3/sapt.
Kalosalina sa aveti vacanta frumoasa! Mie mi-a placut mult in Halkidiki. Pe ce peninsula mergeti? Oriunde ati merge, va recomand sa faceti turul celorlalte, e superb.
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Eliza spune:
La multi ani! celor care poarta numele de Elena sau Constantin. Un special pentru Elle si Eleni.
Elle cum sunt piticutele? Le-a trecut raceala?
Laura, sigur ca ne vedem, o sa stam prin Buc majoritatea timpului.
Stancutza, cartea o citesc printre picaturi dar pot sa zic ca din cate am citit pana acum , asta mi se pare cea mai ok si mai logica. Aseara am citit despre autonomie si cat de importanta e. Trebuie sa facem distinctie intre ceea ce au nevoie(si la astea trebuie sa raspundem imediat pentru ca asa se dezvolta increderea) si ceea ce vor(unde trebuie sa le oferim alte alternative). De exemplu luatul in brate: daca e obosita dupa o zi de mers prin parc atunci e nevoie, daca vrea sa o duci in brate din casa la masina e ceea ce vrea asa ca oferim alternative "Tine-ma de mana si eu o sa merg incet cu tine pana la masina, sunt sigura ca o poti face", "Vrei sa duci tu geanta mea sau cheile pana la masina?", sunt trucuri simple dar care merg. Cu culcatul seara, trebuie sa ii invatam sa se calmeze singuri pentru ca asta o sa-i ajute si in alte situatii, daca tot cedam la plans, rugaminti, stat cu ei ore intregi pana adorm ii invatam arta manipularii si nu asta e scopul. Cu magazinul sfatul e sa le zicem de acasa: daca nu stai lanaga mamii sau incepi sa trantesti lucruri prin magazin mergem amandoua in masina si stam pana te calmezi. O pui sa repete ce o sa se intample daca nu face asa si daca incepe sa alerge prin magazin nu ii reamintesti ci o iei de mana si pleci la masina(daca plange si incepe sa se tranteasca pe jos o iei in brate). Stai la masina pana se calmeaza si apoi din nou in magazin. Cica dupa 3-4 vizite la masina invata lectia. Ideea principala e sa fim fermi si sa respectam ceea ce am zis. O sa va zic cum merge, de azi punem in aplicare. Cat despre dat corn sa rontaie la noi nu tine pentru ca e mai interesata de tras lucruri de pe raft sau alergat.
Oricum de cand nu se mai ridica tonul la ea am avut mai putine trantiri pe jos si mai multa cooperare. Eu sa va mai scriu ce mi se pare interesant si cum merge cu practica
Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii
ceska777 spune:
Seara buna,
merg acusa sa fac bagaje-vizitam soacra peste week end!
Cati,
sper ca esti bine, viroza trece ea ....
Stancutza,
5 masini am si eu pe saptamana. Ale gazei la spal separat si le sortez pe culori inchise si albituri. Dar de cand cu gradi avem cam doi pantaloni pe zi si vreo 2 bluze. Sosete si alte cele, jachete, pulovere, prosoape ba lenjerii de pat. Cat a vomitat in week end-ul trecut am spalat doua masini de haine si lenjerii de pat. Cand nu merge masina de spalat rufe merge uscatorul si tot asa.
In rest . Teoria o stiu acum incepem sa punem in practica. Azi am ramas masca de cat de cooperant a fost tati. Se apropie plecarea noastra in Romania si cred ca incepe sa ii fie dor de asta mic desi inca n-am plecat.
Eliza,
interesant ce ne povestesti tu. Cred ca de lucrurile astea toate suntem constiente toate mamele, sunt chiar logice si de bun simt dar practica bat-o vina! Tine-ne la curent cu evolutia aplicarii lor la Ema.
Cum tot am acuzat taticul ca ii da liber la dvd*uri tre insa sa recunosc ca au aplicabilitate. La pranz cand venim de la gradi e obosit dar tot s-ar mai da cu masinute bicic si trici prin curtea din fata casei, chiar sub geamul vecinei de sub noi care are un bb de 10luni. aia mica doarme si incerc sa il fac pe B sa priceapa ca nu trebuie sa faca galagie. Mereu il duc sus cu urlete ca nu vrea sa se desprinda de ele: ca ii dau 3 minute sau stau cu el 30 min tot aia e. Si am inceput sa ii propun sa ne furisam ca vikingii sau indienii in casa. Si seara trebuie musai sa ne spalam pe dinti cum face Wickie altfel o sa aibe dureri de dinti ca Snore-astia sunt niste vikingi....
Merge.... e ok.
Eu imi fac griji ca ii induc tot felull de chestii... sotul se cam uita crucis cand il momesc cu cate un plusat la baie sa ii aratm aluia cum trebuie sa se spele corect pe dinti, de exemplu.
Faceti si voi la fel sau am eu idei crete?
Nemary,
sa aveti maine totusi vreme buna, macar sa nu ploua. Increstinare frumoasa Iuliei!
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
roli25 spune:
Fetelor eu nu stiu unde sunteti si cum va simtiti, dar pe mine ma termina nervos ploaia asta. Asa o tine tot weekendul???
BAIETII MEI IUBITI
roli25 spune:
Nemary, botez frumos va doresc. La voi ploaia e cu noroc!
BAIETII MEI IUBITI
madalina28 spune:
La multi ani clopotelelor care poarta numele Sf.Mucenita Sofia!
La multi ani Sofia Elena, Clara Sophia si Sofiuca iubita mea care va invita la o felie de tort!
La multi ani Nicole!
Sa fi sanatoasa si fericita alaturi de baietii tai
Stancutza, Roli cred ca va intrec eu spal o zi da una nu 2-3 masini, in medie cam 10-12 pe sapt, mi-e rusine sa zic cat imi vine curentul, cata apa consum zici ca suntem o armata, eu am o boala schimb lenjeriile de pat la 3zile, bag si incaltaminte,pe Sofia nu o imbrac de 2ori cu o hainuta, o data si gata la spalat, binenteles ca aceeasi regula avem si noi adultii, sincer nici nu le pot baga amestecate ca si culori ma refer, chiar dc nu e masina plina cu o culoare eu tot o bag, nu zic femeia care imi calca ce fata face cand imi vede sacii cu haine pt calcat la saptamana.
Nemary presupun ca ati increstinat micuta : sa va fie sanatoasa si fericita, petrecere frumoasa in ciuda vremii!
Alinakalos vacanta placuta in Grecia!
Cati sanatate Mateiasului scump!Chiar imi era dor de voi!
Ellenuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aweya LA MULTI ANI ELLE! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de minumile tale mici! Nicole-mami de Mihai Alexandru (26.01.2008) Sunt baiat mare Blog - O lume minunata |
saru-mana din suflet!!
NICOLE
La multi ani, sa fii sanatoasa si iubita de baietii tai si sa fiti tare fericiti impreuna!!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe
emabucuresti spune:
buna dragelor,
v am mai citit printre picaturi dar timp sa mai scriu- abia la ora asta am uneori.
merci de raspunsuri la chestiunile asupra carora v am mai consultat in ultimul timp
la multi ani sarbatoritelor noastre dragi elene, mamici si fetite!
gatta imi pare tare rau de suferinta sarei cu manuta, trmit o imbratisare virtuala!
mary presupun ca ati avut deja botezul papusicii mici, hai ca vremea a fost in final ok, noi am iesit de doua ori azi si am stat pana la 9 afara acum seara. felicitari micutei crestine , pupicei voua!
sanatate tuturor bolnaviorilor!
roli in dulcele stil clasic nu a mers inscrierea la gradi vizata de noi, tb pile dom'le
de mult tineam sa te intreb cum face sotul tau cand iese cu baietii afara, de la ce varsta a lor se descurca cu amandoi in parc? si felicitarile mele!
stankuta merci , te sun duminica daca e ok. nu stiu de ce lumea intelege ca tb sa stea cu 2 copii, cand eu sunt mereu acasa cu ei. numai eu imi asum sa stau singura acasa cu ei, am nevoie de cineva ca sa fim 1 la 1,in niciun caz o pers pt amandoi
miutza si eladea sarcini usoare in continuare si mare grija la ridicatul in brate a fratiorilor ca vin caldurile si tb sa va menajati