Mugurasi si mladite de mai-iunie 2008 (160)
Raspunsuri - Pagina 6
YLARI spune:
Seara buna fetelor!!!!!
LA MULTI ANI SARBATORITILOR SCUMPI DE AZI:
ANDRA
DELIA ELIANA
ROXANA
DANIEL CHRISTIAN
BEATRICE
Sanatate multa puiutilor, o copilarie minunata va doresc si multa, multa fericire langa parintii vostri.
Laurita felicitari ptr prima zi de gradi! Doamne ajuta! Sa stii ca tot de aia am dat-o si eu pe Eva direct la program lung si n-am avut probleme. Dar depinde de la copil la copil...
Cleo multumesc de telefon.
Adriana, depre Muntean Oana vorbesc.
Am primt cadoul de la Iuby ptr ziua mea, o sa pun poze imediat
Revin ca mi s-a rupt o unghie
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Adriana_78 spune:
Elenuca, sa stapanesti sanatoasa masinuta!
E de mare ajutor, zic eu, desi iti faci si niste nervi prin traficul din Buc.
De ex. ieri cu celebra manifestatie s-a circulat surprinzator de bine. Azi insa a fost teroare ... cozi interminabile de masini la semafor -- aveam niste nervi
Esme, distractie placuta in weekend!
Fain cu jucariile alea de gradina - va iesi sigur super!
DanaH, toti copilasii vorbesc pana la urma. Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi.
Annika are tot cu 2 limbi contact, insa in germana nu poate face inca propozitii.
Oricum chiar stateam si ma gandeam daca evolutia din copilarie (mers mai devreme, vorbit mai devreme etc) are vreo influenta asupra comportamentului si intelectului din viata de adolescent si adult.
Eu cred ca nu are vreo importanta. Firea persoanei resp. in gen isi pune amprenta asupra dezv., zic eu
Voi ce credeti?
Prag, si eu stiam de micutele cadouri (loot bags) care se dau invitatilor la plecare.
La noi nu se practica asta -- eu am ramas f. surprinsa cand sarbatoritul a impartit mici cadouri celorlalti - de obicei prin alte tari se poarta.
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mi_bebelina Multumim tuturor pentru urari, sunteti niste dragute! Deliutza Broscutza Deliutza micutza |
Deci:
Creatia Evei de ieri
Si
Cadoul meu Ah abia astept sa ii port..............
Revin ca urla Eva
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Reallaura spune:
Pe de o parte sunt suparata ca a fost nevoie sa dau fetii completare, 120 ml. NU-mi vine sa cred, mi se parea ca am mai mult lapte decat la Mirci. In fine.
Pe de alta parte sunt incantata ca Mirci s-a descurcat bine la gradi, primeste cu calm ideea ca maine mergem acolo, cred ca i-a placut, s-a jucat fara restrictii etc. A plans la pranz nitel, mama, mama, de oboseala...dar se va obisnui si cu asta.
Apoi am fost cu el in parc, in RIviera la trambulina si tare incantat a fost. I-am spus ca dupa gradi mergem mereu la trambulina.
YlariYlari, ce cadou?? Asteptam poze.
Esme pai la ritmul in care gatesti tu m-as face cat malul. Nu pot sa ma abtin deloc, si daca nu gatesc pun pe mine, dar la bunatatile de care aud?? Eu acum sunt cu stres ca nu ma pot abtine sa dau si eu jos sa intru in haine.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010
YLARI spune:
Laurita... of... nu vreau sa te sperii dar vecina de sub noi a facut fractura prin tasare la tibie de la trampolina si s-a chinuit toata vara trecuta cu ghips... E cu un an mai mare decat Eva... Nu stiu ce sa zic, stiu ca sunt multi copii care sar la trampolina, poate ea a sarit prea tare... o fi atins marginea, care este rigida... nu stiu...
Elenucaaaaaaaaa sa stapanesti sanatoasa mashinaaaaaa. Doamne si eu imi doresc, dar pe de alta parte cand ma gandesc ca fac 20 minute cu metroul din Crangasi pana in Berceni, parca nu ma mai incanta asa tare. Dar ar fi buna sa dau o tura la ai mei, sa o duc undeva pe Eva, sa am libertate... Asa da, dar sa merg pana la Cuca Macaii cu ea la mine la servici... pas!
Dana H nici Eva nu vb sa stii. Spune doar cateva cuvinte, mie imi vine sa ma duc in lume cand citesc aici de unii copilasi ce vb (de ex Annika de dimineata cand a zis ca nu stie ce culoare are catzelul... ma rog nu mai stiu exact formularea... si altele, gama muzicala, etc... Eva nexam... Dar asta e, ea a mers la 1 an si doua luni, deci cam tarzior, presupun ca si de vb o sa vb un pic mai tarziu. Dar intelege tot tot tot, asta sunt sigura si interactioneaza perfect, are initiativa, etc. Dar nu vb asta e.
Pe 18 iunie are serbare, si ea cu o colega de-o seama vor deschide spectacolul, vor fi fluturashi, abia astept.
Aoleu am avut de predat o situatie azi (daca n-avem ce face, acem situatii si sedintze ) mi-au iesit okiiiii, dar am reusit sa o termin. Pe 2 iunie e Board Meeting si or sa ne purice aia pana in
Revin... Scuzeeeeee
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
simonacip spune:
Ylari sunt su-perbi pantofii!! Sa-i porti sanatoasa!!! CU ce ocazie? Ziua ta??Pt 1 iunie??
Elenuca, e super misto masinutza, si-mi place ca-i rosie, ti se potriveste nemaipomenit. S-o stapiniti sanatosi.PUp Lizuca, mi-e tare dor de voi...
Prag, petrecere frumoasa sambata si mie-mi place treaba cu loot bags, am fist si noi la o astfel d epetrecere, dar era o singura jucariuca, baietii cite o masinuta si fetele nu stiu ce(n-am cercetat cadoul pt fetitze)
SIs, ma bucur nespus pt voi, pt Mirci, vei avea si tu o vara calma, Mircea la fel acolo intre copilasi, sunt sigura ca va fi muuult mai bine decit in oricare alte conditii.
Dana, nici Mati nu prea vb, acum vad ca a inceput sa mai repete dupa mine cam totul, leaga si 2 cuvintele , dar e muuult inferior lui Mirci de ex. Nu imi mai fac griji insa din asta ci din facutul la olitza. La cresa sta in chilotei si acasa la fel, dar dc nu-l pun eu la WC el nu spune niciodata. Asa ca...cam spal la greu perioada asta...Sper sa se invete odata.
SImonix, cu crizele nici eu nu mai stiu cum sa le gestionez. Incerc sa-i explic, sa fiu ferma, sa fiu categorica, dar le cam face in ultima vreme...Sare in pat si arunca asternuturile pe jos. Scuipa (nu mincare -ci apa, de am ajuns sa ascund apa de el)...si inca muuulte altele, astept sa mai treaca timpul poate se mai linisteste. AM vazut pozele superbe. Parcul ala e minunat si la fel dragalasenia voastra fata d eRobert. Nu ca finii, nu as putea asa.
Desi uneori ma gindesc ca sunt si eu prea dragastoasa cu ei si ca o sa-i handicapez pt ca viata e mult mai dura si nu se vor obisnui cu ea. De ex David a vazut acum 2 zile o stire la TV cu o mamica care a murit salvindu-si fiul de la inec. A inceput imediat sa plinga, avenit la mine si se tinea peste tot dupa mine prin casa...L-a impresionat atit de tare stirea asta, dragul de el. Mi-a zis ca s-a gindit la mine, ca asa as face si eu pentru el...Si-i tremura buza...Of, puiul scump, ce ma fac cu el ca-i prea sensibil!!!!
Esme, ti-am vazut zinele cit de bine arata!!!
MsBB, felicitari pt ca ati scapat de gips!!! Si Doamne AJuta sa va faceti repede bine!!!
Andrada, ce scumpic e Tiberiu in poza de consurs
Nici nu mai stiu ce voiam si cui sa zic. Vestea buna e ca am reusit sa obtin decalarea de program deci la 3.30 am terminat programul, vestea nasoala e ca am foarte mult de lucru, dar una peste alta e bine ca imi ramine ceva timp si nu mai alerg ca nebuna ca sa ajung sa-i iau d ela cresa-gradi...
Acum seara m-am enervat ca a venit un vecin cu gura mare sa coboare Cip sa parcheze altfel masina ca sa aiba si el loc...A sculat si copiii, David s-a si speriat ca nu-i plac certurile si situatiile astea...Bai frate, parca barbate-miu bate la usa altora ca nu-si gaseste el loc. Mi se pare nesimtire, cu atit mai mult cu cit daca o pune prea inghesuita nu mai avem loc dimineata sa ne suim cu copiii, cu carut, etc(ducem si carutul la cresa)...Mi se pare mare nesimtire sincer...ASta e..
Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
Luminel spune:
Laura, felicitari lui Mirci pentru acomodarea atat de rapida la gradi! Doamne ajuta sa fie si la noi la fel! Vezi, ce baietel cuminte! Sa stii ca si mie mi-a zis patroana de la gradi ca dupa parerea ei e mai bine sa-l lasi pe copil la program lung de la inceput, pentru ca altfel se obisnuieste sa-l iei acasa la pranz si daca-l treci la program lung e mai greu. Dar depinde de fiecare copil, bineinteles. copilasii.
Ylari, sa porti sanatoasa pantofii! foarte aratosi. "desenatoarea".
Elenuca, sa stapanesti sanatoasa si fara incidente masinuta! Cu tot traficul infernal din Bucuresti, e buna o masinuta!!!!
Simona, ma bucur pentru tine cu programul...wow, la 3:30 termini!!! pai ai destul timp liber dupa-amiaza ...dar dimineata la cat incepi? si copiii cand ii duci la cresa/gradi?
Adriana, eu zic ca n-are mare influenta asupra comportamentului de mai tarziu vorbitul devreme, de ex...sunt multi alti factori maiimportanti care influenteaza...
Aly, wow ce bine vorbeste Vlad!!! sunt verde de invidie
S-o laud si eu pe carliontata mea: n-a plans mai deloc la analize, si i-au luat sange din vena...cand au intepat-o a "bagat" vreo doua-trei hohote si doar cand ii schimba flaconul mai miorlaia...in rest, radea cu asistentele si o doctora care-i faceau zgoande cu niste papitzoi. manca-o-as de cuminte!!!
am luat si rezultatele la exudat si copro...n-are nimic nici in gat nici in kk
Si am si inscris-o la gradi azi, de marti incepem (ca luni e inchisa)...Doamne ajuta!
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Doloress spune:
A, nici Patrick nu vorbeste cine stie ce, nu face propozitii inca. Numai cuvinte asa, si nu prea inteleg nimic din ele. Eu nu ma stressez prea tare, eu am vorbit foarte tarziu, ma bucur ca intelege si comunicam. Nu e mut ca o lebada, asta ar fi mai ingrijorator, el vorbeste de ne capiaza, insa pe limba lui.
Adriana nu stiu daca are vreo influenta cat de repede vorbesti, mergi asupra capacitatilor de mai tarziu. Eu una am vorbit greu, am mers greu spre deosebire de sora-mea care a fost copil minune si la una si la alta.
Ce sa zic, intelectual vorbind eu aveam mai mare capacitate de memorare, judecam mai repede, etc. Ea statea cate 3 ore sa invete o lectie, eu o citeam odata si era de ajuns. Eu acasa nici nu prea deschideam caietele, ea buchisea si facea tone de exericitii si probleme. Acuma nu ca ma laud, asa ne ziceau si profesorii, si parintii. Eu eram insa aia lenesa, care nu invata decat ce-i placea, imi aduc aminte cum stateam cu romanele ascunse in cartea de scoala, eu cica invatam, insa eu citeam la greu, tot felul de chestii mai mult sau mai putin recomandabile pentru varsta mea. Ma asiguram de un 10 la inceput, apoi ma durea in cot si nu mai invatam nimic, eu voiam numai sa-mi iasa media si sa ma lase lumea-n pace la cartile mele. Numai la romana - filosofie- psihologie, istorie, la astea aveam note bune ca astea imi placeau.
Apoi iar cu mersul, eu am mers greu insa am avut mult mai multa dexteritate decat sora-mea, eram mai buna la sport (bine, ea era si bolnava si sportul nu era recomandat) Ea nu stie nici acum sa mearga cu bicicleta, cu patinele, eu stiu.
In schimb... ea are o mare usurinta de exprimare, vorbeste mult, se exprima bine in public, are un talent deosebit la limbi, americanii se mira cand aud ca e imigranta, ar fi jurat ca e nascuta in America, la inceput cand a ajuns acolo toti o intrebau daca e englezoaica pentru ca vorbea cu accent englezesc, iti imita perfect orice fel de accent. Franceza nu prea stie, insa cand citeste are un accent super ca mor de invidie, eu nici dupa vorbit 6 ani de franceza aici incontinuu si nu reusesc sa vorbesc asa.
Deci e o legatura zic eu intre vorbitul ei precoce (cica pe la 8 luni zicea bradul, la 2 ani facea scenete, in loc de cantec de leagan ai mei ii puneau cuvantarile lui Ceausescu la radio si era cea mai fericita) si usurinta in exprimare de acum.
Eu in schimb, stau foarte prost la capitolul exprimare, mereu ma pierd in explicatii, in ganduri, ma balbai, nu sunt atenta niciodata la forma, la gramatica, ma surprind facand greseli elementare, mereu am avut probleme cu vorbitul in public, nici in sedinte de 10 omuleti nu reusesc sa-mi stapanesc emotiile si sa vorbesc coerent. prefer de o mie de ori sa scriu 100 de e-mailuri decat sa vorbesc 5 minute.
Laura bravo pentru prima zi de gradi trecuta cu bine!!!!
Ylari nu pot sa vad pozele deocamdata, recuperez eu mai tarziu...
Adriana_78 spune:
Buna dimineata!
Wow, Doloress, ce explicatii interesante. Mi-a placut, stiu ca ai mai povestit de voi doua
Si eu zic la fel -- intrebarea am pus-o, ca tocmai, mamicile ai caror copilasi nu spun inca poezii- sa nu-si mai faca ganduri, ca nu cred ca e imp. daca copilul vorbeste 4 luni mai devreme sau mai tarziu decat vecinul/vecina.
Acum citind ce-ai povestit tu, da, cu siguranta, nu strica sa fii precoce, insa cred ca si alti factori intervin mai tarziu in dezv. copilului.
Ylari, f. frumosi pantofii! Sa-ti porti sanatoasa!
Eu nu m-as descurca cu asemenea tocuri.
Ref. la trambulina si accidentul vecinei tale -- eu zic ca oricand se pot intampla mici/mari accidente: si cu bicicleta si alergand in parc, si in leagan si la inot etc. -- ar insemna sa nu mai lasam copiii sa incerce nimic, numai pt. ca lui X sau Y, i s-a intamplat ceva anume.
cred ca am fost si noi odata la Muntean, nu mai stiu ecat cum mi s-a parut. Oricum in afara de dr. Bulacu nu mi-a placut nici una de acolo.
Laura, dar de ce ii dai completare Ilincai? Plange cand o iei de la san de foame?
Succes mai departe cu gradinita!
Simona, poate ar trebui ca David sa nu se mai uite la Tv la stiri din astea -- stirile de la TV nostru sunt mereu groaznice
Desenele sunt sigur mai potrivite
Si unii sunt intr- adevar mai nesimtiti si cu tupeu, vin la usa la orice ora cu gura mare; data vitoare nu i-as mai deschide
MsBB spune:
Buna dimineata si o - avem multi sarbatoriti astazi
Tuturor celor ce poarta numele Sfintilor Imparati Constantin si Elena LA MULTI ANI !!!
mamicii Mihbut - si un pt SARA ELENA
mamicii GD - si un pt MIRUNA ELENA
mamicii Luminel - si un pt ELENA CRISTIANA
mamicii BELLEANE - si un pt ELENA RUXANDRA
mamicii Elenuca - si un pt ELIZA ELENA
mamicii Iulia83 - si un pt ARIANA ELENA
mamicii Andreap - si un pt SARA ELENA
mamicii DaniCris - si un pt tiza noastra draga Andra Elena
si deasemenea LA MULTI ANI scumpei mele Andra . Astept sa faca ochi sa o albesc cu hihihih!
Un calduros LA MULTI ANI si celor nascuti astazi PATRICIA MAYA si TUDOR-ANDREI - multa sanatate, bucurii in viata si dragoste! si mamicilor!
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...