Ghiocei de martie-aprilie 2009***208***
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bianca2503/Bianca2503.jpg)
Bianca2503 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inapreda Hola tucucuiete, L-am culcat mai tirziu pentru ca dupa programul artistic de azi noapte (fara plins sau miriit, numa' chef de joaca ![]() ![]() I-am facut azi sufleu dupa reteta Biancai ![]() ![]() In rest, toate bune, astept cu emotii ziua de miine cind merg sa-l vaccinez. M-am hotarit sa duc de acasa declaratie semnata si de mine si de Jambo cum ca noi -parintii ![]() Intre timp, citesc in draci despre vaccinuri in general si despre ROR in special si ma ia cu frig pe sira spinarii. Sint destul de multe mamici -chiar si aici pe DC- care considera ROR-ul fie inutil -pentru ca e mai ok, zic ele, sa faca boala care da imunitate pe viata, vaccinul nu, fie extrem de periculos datorita efectelor secundare extrem de invazive. In fine, eu m-am hotarit sa i-l fac si pe asta peste o luna. Stiu ca am mai intrebat dar mai intreb o data ![]() ![]() Gina lu' Ian Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard Ian are 1 an! Ian 1 an + |
INA, daca ai citit inseamna ca esti informata. Si daca ai decis sa ii faci ROR este cel mai bine.
Cred ca ai citit si complicatiile oreionului la baieti...deci mai bine cu ROR.
Intr-adevar nu imunizeaza pe viata, dar 7 ani nu ai dureri de cap.
Am explicat mai demult care a fost treaba de a aparut povestea aia cu autismul.
Ideea e ca si medicul de familie poate face vaccinul. asa ca poti face unul la pediatru siunul la medicul de familie.
Nu te mai stresa atat ca e ok. Noi l-am facut acum o saptamana si nu avem nimic. Evoluam la fel.
![](pupic.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Floric spune:
citat din mesajul lui Bianca2503 Floric, ma bucur ca a revenit consistenta. Dar am o intrebare. De ce ii dai branza dimineata, la pranz si seara? |
No, ii dadeam. Si vorba vine "dimineata, la pranza si seara"...ca sa subliniez cat de des ii dadeam branza. Atunci eram in perioada cand incercam sa vad ce il strica la stomac. Eu puneam vina pe alte alimente si meniuri...pe brocoli, pe dovlecei, de fapt pe semintele din dovlecei, pe ou, pe mancarea mancata de mine si care se putea trasnmite in lapte, etc...Si ca alternativa ii dadeam mancare usoara, adica branza. Mi se parea inofensiva.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel
![](aerobic.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inapreda/inapreda.jpg)
inapreda spune:
Bianca, multumesc.
De citit, am tot citit si ras-citit; problema e ca, indiferent de optiune, nu as fi cu sufletul impacat 100 % ca am facut alegerea CORECTA pentru ca imi lipseste cultura medicala si filtrele cu care am cernut informatiile au mai mult legatura cu bunul simt decit cu stiinta.
Daca as sti SIGUR ca vaccinurile dauneaza, de fapt, sistemului imunitar, slabindu-l, ca pot da boli grave, etc. etc. EVIDENT, nu le-as face. Si nu as fi singura. As prefera imunitate pe viata dobindita in urma bolii (dar am citit si despre persoane care au facut boala de 2 ori!) dar mi-e frica rau sa faca o forma mai grava, sau sa nu faca boala intr-un moment "neprielnic" (cind e SI racit, de ex!) Sint multe aspecte de discutat; dar, desi cu inima indoita, am hotarit sa facem si ROR.
Multu' inca o data
Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian are 1 an!
Ian 1 an +
dyana27 spune:
INA nu te stresa cu declaratii de la voi; pai medicul nu hotaraste ce si cum; adica poti sa nu faci ROR-ul deloc daca asa hotarasti tu, nici gand sa te oblige sa le faci pe amandoua; eu stiu ca e situatia "delicata", ca te duci in continuare la ea, dar asta e, de data asta te impui; sincer, cred ca varianta sa faci pe "senina" e cea mai buna; adica asa cu zambetul pe buze: "nu-l fac doamna si pe asta acuma" ... si ea incepe sa te contrazica si tu tot cu zambetul pe buze: asa o fi, dar nu-l fac acuma... si ea iar... si tu iar zambesti gales si senin si faci pe "tampa".... si tot asa pana se da batuta; nu o contrazice , mai ales sa nu-i zici ca ai citit si asa e mai bine.... ca e mai rau; zambesti gales la orice ti-ar zice si pana la urma trebuie sa abandoneze; ce zice dupa aia despre tine... treaba ei; macar nu mai stai sa dai explicatii si sa te umpli de nervi.... dar pleci satisfacuta ca o umpli pe ea
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009MINUNEA MEA
cum am venit pe lume
dyana27 spune:
l-am lasat pe mutzu la el in camera sa se joace singurel si la un moment dat era suspect de multa liniste ...cand am intrat in camera era in picioare langa canapea, nu stia ce sa faca
; el merge destul de bine si singurel, dar numai daca suntem langa el, adica nu pleaca de langa pat daca nu ne vede; si e prima data cand a avut tupeul sa se ridice singurel.... oare ce facea daca nu ma duceam la el???
bine, deznodamantul il stiu, era cu cucuie si urlete
... partea nasoala e ca probabil as fi crezut ca a cazut pur si simplu cu caputul de ceva, nu cred ca ma gandeam ca s-a ridicat....; gata, s-a terminat cu boieria, am bebe mare si independent; de acum doar sa-l mai pazesc cat de cat.... ca singurel in camera nu-l mai las; deeeeeci, am prins si eu 5 zilde de copil care a stat cate 20-30 de minute singur
; noi sa fim sanatosi, ca in rest e super bun diclofenacul pentru spinare..... ma "rasfat" la greu cu el seara
eu sunt uimita cum are cate o perioada de "achizitii noi"; ieri zic eu ca hai sa incerc sa-l invat si pe el unde sunt ochii, gura, nasul.... ca pana acum nu m-am stresat prea tare (bine, eu am si o idee fixa si daca cineva zice ca "trebuie" sa invete ceva.... fix aia refuz sa fac- asa am facut si cu potrivirea formelor in gauri, care mi se pare un etalon absolut idiot de comparatie a copiilor intre ei
, ca sa nu mai zic ca e o penibilitate de chestie de invatat.... ma rog, parerea mea); asaaaa, unde eram... a da, deci cica sa=l invat si pe el care e treaba cu fatza... i-am arat de 2 ori ochii, nasul, gura... si a fost de ajuns; imediat mi le-a aratat si el de m-am crucit si nu-mi venea sa cred; si nu e ceva de moment, ca a repetat figura cu tac'su aseara (si i-a bagat si un deget in nas de a craonit asta juma' de ora ca i-a rupt deviatia de sept
) si a repetat-o si cu mine azi; culmea, cand l-am intrebat unde sunt ochii mi-a smuls ochelarii de pe nas ca nu ajungea la ochi direct
PS refuz in continuare sa-l invat sa bage formele la locul lor- partea haioasa e ca a invatat singur sa bage steluta
... si chiar nu stiu cum, probabil ca e forma mai deosebita si i-a sarit in ochi
, ca de aratat chiar nu i-a aratat nimeni
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009MINUNEA MEA
cum am venit pe lume
inapreda spune:
Cu toate ca am facut in studentie teatru amataor, sa fac pe proasta nu-mi iese si basta
Senina, i-am spus de cel putin 7, 8 ori ca NU SINT DE ACORD sa le facem impreuna si ea, la fel de senina m-a asigurat de contrariu. Pina acum, am acumulat multi nervi si draci la adresa ei iar miine daca incearca AGAIN sa ma contrazca...cred ca / chem politia!!!!!!
Sa fac cum mi-a zis Bianca cu medicul de familie...iar nu pot! De ce? Pai simplu, ca-s io dashteapta: medicul nostru de familie e SI pediatru, numa' ca io-s mai dashteapta si nu am inscris copilu' la ea pentru ca asta, actuala, e "cea mai buna din oras". Doctora de familie e acum suparata si o tot intreaba pe socrella de cite ori "se cauta" de boli imaginare ce face copilu' DAR i-a spus, asa mai "la inceputuri" ca nu se astepta sa inscriu copilu' "in vecini|" (cabinetele sint alaturate
)
Nu stiu daca am fost coerenta ca iar "m-am ambalat" da-ti multu' si o sa incerc miine dimineata sa-mi aduc aminte postarea ta.
Voi ati facut ROR?
citat din mesajul lui dyana27 INA nu te stresa cu declaratii de la voi; pai medicul nu hotaraste ce si cum; adica poti sa nu faci ROR-ul deloc daca asa hotarasti tu, nici gand sa te oblige sa le faci pe amandoua; eu stiu ca e situatia "delicata", ca te duci in continuare la ea, dar asta e, de data asta te impui; sincer, cred ca varianta sa faci pe "senina" e cea mai buna; adica asa cu zambetul pe buze: "nu-l fac doamna si pe asta acuma" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009 ![]() ![]() cum am venit pe lume |
Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian are 1 an!
Ian 1 an +
inapreda spune:
Muzunel dragutz, felicitari! Baiat mare, deja!
Ian nu arata unde-s ochii sau nasu'; nu vrea si basta iar eu nu ma stresez ca...n-am de ce Eu nu ii arat (sau, ma rog, nu des!
) dar maica-mea si socrella toata ziua il biziie cu "unde-i nasu'?", "unde-s ochii?"
Nici formele nu le potriveste; pune doar diferite forme una-ntr-alta.
Gina lu' Ian
Ian are 1 an!
Ian 1 an +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Ina, noi am facut ROR (pina la urma).
Dar sa stii ca la noi dr care i-a facut vaccinul de 1 an i-a scris in fisa ca "ROR nu a fost administrat simultan in urma refuzului mamei" (sau ma rog, ceva asemanator in limba de lemn) asa ca nu cred ca iti trebuie vreo declaratie de vreun fel. Depinde doar de tine, cit esti de convinsa ca faci bine ce faci si cita incredere ai in tine - si nu ai de ce sa nu ai. Exact cum spunea Diana, nu te arunca in discutii neproductive, sa ii spui ca ai citit e ca si cum i-ai spune ca ea nu e destul de citita, si nu e o cale de succes :D. Pur si simplu ea zice da, tu zici nu, multumesc, ne vedem luna viitaore. Nu are ce sa iti faca...o sa raporteze la Sanepid (cica) situatia, o sa o raporteze inca o data peste o luna cind o sa-l faceti...si gata.
Denisa, Diana, Cativ, felicitari !
Floric, felicitari si tie ca ai invatat sa apreciezi importanta lucrurilor marunte din viata :)) Acu pe bune, da-i brinza facuta in casa sau pasteurizata si cind vrei sa ii dai iar din piata, schimba sursa. Noi mincam brinza de vaci de la o femeie cunoscuta, de la care luam si oua pentru noi, dar Ilincai nu i-am dat niciodata de-aia...si oua ii dau numai de la gainile bunicii mele. Asa nu stau cu ochii pe ceas daca le-am fiert 10 minute, pot sa ii mai dau si cite un ou fiert moale, sau omleta fara sa visez salmoneloze... Si mai incolo oi renunta eu la pretentiile si mofturile astea, dar deocamdata merg pe principiul ca un copil de 1 an e mai greu de tratat decit unul de 3 ani.
Florinela, am vrut si eu sa iti sugerez sa schimbati decorul la masa, ca a noi a functionat trucul, dar stiu ca voi sinteti cu interdictii si precautii si la iesitul pe afara, asa ca am zis mai bine sa ma abtin. Oricum, stiu ce inseamna mofturi la mincare si sa nu manince nimic toata ziua. Si il inteleg si pe Platinat saracl, ca i s-o fi aplecat de atita morcov cu carne. Cind, sau ce trebuie sa asteptati ca sa mai schimbati meniul? Multa sanatate si pofta de mincare !
Aris, daca esti cu testoasele...cum recunosti femelele de masculi si in ce conditii se puiesc orataniile astea? Si-a luat sora-mea doua, a mai adoptat inca doua, si acu s-a plictisit de ele ca musca si le pute apa prea repede, si nu se mai ocupa de ele....
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dodo-pui/Dodo-pui.jpg)
Dodo-pui spune:
citat din mesajul lui inapreda e cineva care nu face ROR la bebe? Multu' frumos. ![]() |
Bazar general pe DC
Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
florinela79 spune:
Deci ca sa-mi smulg parul din cap....ca si asa arata ca dracu.
Am diversificat de luni cu mar copt, l-a tolerat organismul , nu si Victoras
.
Printre diversificari am primit, orez, galbenus, mar, luni ficatel.
Asa sa nu ma abat, astazi vin de la plimbarea de dim., o gasesc pe soacramea in casa, incerc sa-i dau marul copt la copil si sa-l culc....refuza. socra lasa-l ca-i dau eu...l-a enervat mai rau si a inceput sa planga.Zic lasa ca incercam mai tarziu.."mrrrrr".
Pun in frigider, peste o ora il scot il incalzesc cam tare si il pun pe masa intr-un bol cu apa la racit......bai nene vine asta cu lgta.cu mar si ii baga astuia pe gat tinandul de maxilar .
Doamne zic ce faci, ca arde ca dracu...nu zice ca am gustat eu - imi zice...de unde tocmai ce pusesem sa raceasca. Am gustat si era fierbinte ; De la un timp simt ca-s inconjurata de nebuni si nu pot scapa, sau asa incepe nebunia...
Intrun final i-am dat obligat,razand...cete 2 lgt.de mar copt.