Mamici ian-feb 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 3
aramona spune:
Cris, ai atins un subiect sensibil cu aceste secretii...am uneori senzatia ca "scap" cantitati mici de lichid, ma si "infurii" ushor pe mine si ma intreb: "ce naiba, nu sunt in stare sa tin?"...
Si se pare ca sunt secretii...Aveti si voi aceste probleme? Il voi intreba si pe medic!
Misa spune:
Buna fetelor. v-am prevenit ca cu Diazepamul in sistem, voi scrie "Hello" si-atit. NU-s departe... BB e bine, dar e tare puturos. Am facut si a doua injectie cu Gravibinon si parca-s mai putin elefant. Cutia de no-spa am terminat-o si nu stiu daca sa mai iau sau ba. Voi ce stiti?
Am fost la eco vineri (a treia parere) si dr-tei nu-i venea sa creada ca nu vrem sa stim sexul bb-ului.... Totul e in parametrii, dar n-am pozele la mine sa va dau detalii dimensionale, dar le aduc miine.
Stim sigur ca daca este baietel ii va cheme Tudor, iar pentru o fetita lista ramine deschisa....va rugam sugestii!!!
Stef(4,8 ani)& Misuca azi 25 de sapt
ps. Daria e un nume super, dar nu-i place sotului meu...asta e.
Lia70 spune:
Fetelor, saru'mana pt. raspunsuri! Asadar, dupa ce am citit articolul, azi-dimineata am avut o contractie BH. Iar despre secretie: aceleasi manifestari ca si Ramona (nu pot sa plec fara tampon). Am si secretii nazale abundente si, mai intotdeauna, insotite si de cheaguri de sange (am citit undeva ca este normal, din cauza volumului crescut de sange din timpul sarcinii).
Andruska, te rog frumos, scrie-ne in ce act normativ apare chestia asta cu 6 ore de lucru pt. gravide? Multam.
Pupici, burtici!
Lia
Andruska spune:
Ce fetite harnicutze
Misa - mie imi plac numele Maria si Alexa. Acum voi trebuie sa cadeti de acord. Poti intra si pe cateva site-uri sa vezi etimologia numelor: www.behindthename.com.
Crisnemes - referitor la nastere, eu cred ca voi naste tot cu cezariana ca la Andrei. Oricum, macar stiu ce ma asteapta dar stiu ca trece si raman cu minunea in brate . Si DAAAAAAAAAAAA, am mancat ieri conopida !!!! Chiar fetelor, voi ce mai gatiti !!!????
Andra - stiu ca intra in vigoare peste 3 luni, insa oricum (asta cred ca difera de la serviciu la serviciu) cred ca trebuie sa fim protejate mai mult, mai ales acum cand burtica creste iar puterea noastra de rezistenta este mai scazuta. Poate nu m-am exprimat eu bine in mesajul anterior referitor la lege. Chiar am sa ma interesez daca dpdv legal avem anumite drepturi acum pe aceasta perioada. Eu la serviciu sunt oarecum privilegiata ptr ca colegii au mare grija de mine, daca imi este rau plec sau nu vin deloc la birou si nu ma agita f tare. Este f adevarat ca am renuntat la responsabilitatile mele si fac mai mult munca de birou (eu lucrez in vanzari) insa le ajut si pe colegele mele (care se bucura) si fac si ce imi place
Aramona- nu am fost la gimnastica ptr ca nu am voie din cauza de col scurt. Insa am vorbit cu Adriana si ea spunea ca poate mergem undeva sa facem exercitii doar de respiratie, sa stim cum sa ne dozam efortul atunci la momentul X. Eu zic ca este o idee buna, ce ziceti ?
Referitor la dr Iosup, eu am fost la dansul si mi-a placut f mult la el. NU am inregistrat pe caseta nimic - poate data viitoare. Stiu ca Adriana a facut inregistrare. Un nr de telefon de la Centru Medical Unirea este 212 0567 sau 68 la sfarsit. Eu am sunat de ex astazi si m-a program peste 5 sau 6 zile. Oricum mi s-a parut repede.
Va pupacim si asteptam cu drag intalnirea de duminica,
PS Oare ce o face Adriana ?
Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)
Crisnemes spune:
Dragele mele , sa va spun un exercitiu care l-am invatat la gimnastica si care o sa ne ajute pe toate atat acum in peroada de "gravidie", cat si in momentul nasterii si cel mai important este dupa nastere. Ajuta foarte mult uterul, pt. ca el e acum elastic si nu-si v-a reveni total dupa nastere si "scapatul" pe noi este f. frecvent la femeile insarcinate si la femeile mai in varsta.
Trebuie sa strangi tare sfincterele (ca si cum ai face pipi si opresti) tii contractat pana numeri la 4 si apoi dai drumul. La pisu de dimineata este bine sa incercati acest exercitiu sa opresti , tii strans , dai un pic drumu si dupa aia din nou se strange si apoi dai drumu.
Este f. important sa se faca aceste exercitii zilnic de cat mai multeori, 50 de ori seara, 10-20 de ori dimineata si de cate ori poti in timpul zilei. Am uitat sa va zic ca picioarele trebuie un pic desfacute. Acest ex. se poate face si stand pe scaun si in troleu , etc.
Daca se face acest ex. pt. cine naste normal nu v-a fi taiata in timpul expulziei decat f. putin si nu te rupi, iar recuperarea de dupa va fi mai usoara.
Sper sa va fie de folos.
Lia si eu am secretii nazale insoytite de sange dar la fel ca tine m-am interesat si sunt normale din cauza circulatiei sangelui.
Misa mie i-mi place numele de SARA iar pentru baiat in nu stiu desi medicul a zis ca o sa am baiat . Eu i-am rugat pe toti apropiatii mei ca pana la 1 Dec. sa vina cu o lista de nume si dupa aceea o sa ne hotaram. Totusi mie-mi place Matei sau David dar sotul meu nu e de acord din pacate .
Va pupicesc si va doresc multa sanatate.
Cris
aramona spune:
ei...se pare ca vrem, nu vrem, ne place au ba, trebuie sa ne consolam ca asha zisele "neplaceri" nu dureaza o vesnicie...
Mai secretii jos, mai secretii nazale, Lia, aici uitasem sa spun ca si eu am asha ceva, ma trezesc cu nasul indundat in fiecare dimineata...Asta sa fie tot baiul!
Andruska, oricum, dc. ne vedem duminica discutam mai multe atunci!
E interesanta ideea macar si pentru pregatirea pt. nastere, PRACTICA!
Misa, nume sunt gramada...idei? Si mie-mi place Daria...Alexandra (sunt multe....), Oana, Mara...Poate ajungi la un "compromis" cu sotul tau...
Pupici, Ra
Andruska spune:
Fetelor voi cum dormiti ? Eu dorm INCA f bine pe spate si sunt stresata sa dorm pe partea stanga ca sa se irige mai bine placenta.
Ce ziceti ?
Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)
aramona spune:
Eu dorm f. rau in ultima vreme, imi ia mult pana sa ma ia mos Ene cu el...Eu care cum puneam capul jos, cum eram "dusa"...Nici n-apucam sa-mi dau seama...
Acum sotzul meu (care sforaie uneori) e invinetit de la cate coate-si ia, ca dupa ce ma plictisesc sa fluier, trec la metode mai grele...
Da' nu-mi vine sa-l trimit in sufragerie...
Eu inca "simulez" un fel de dormit pe burta, de fapt lateral-ushor pe burta, dar fara sa ma las pe sani si burta...Chin, ce sa mai!
Pe spate la mine nu tine! Ma iau nervii si ma invart intr-una...
Ehe, am uitat sa va spun, zilele trecute am visat ca am un copil (nu-mi amintesc sexul...parea a fi baietzel), cu ochii tare migdalati, mari si negri! Asha eram eu mica...si sotul meu avea tot ochii negri...Parca era un mic chinezoi...Era tare scump! Si parul shaten deschis (asha l-am avut eu!)
Oare asha va arata bb-ul meu?
Pupici, Ra
anabordea spune:
Buna fetele, sunt o burticutza de 22 sapt., nou inscrisa, dar mai veche vizitatoare a site-ului. Abia azi am descoperit ca in forum sunt si burtici organizate dupa "varsta" si m-am bucurat ca m-am putut incadra si eu undeva. Apropos, burtica mea se pare ca e baietel. Sper ca voi sunteti bine toate. Eu ma simt bine, dar nu stiu de ce nu l-am simtit pe bebe inca miscind. In rest, totul e bine.
Va pupic,
Ana
Lia70 spune:
Buna, Ana! Bine ai venit! Poate vii si tu la intalnirea de pe 19, ora 10,30 la Mall-Biroul de informatii.
Andruska si Ra: eu m-am "invatat" incetisor sa dorm pe stanga, dar dorm si pe dreapta. Cel mai mult imi place pe spate, dar nici asa nu rezist prea mult. Cand stau pe o parte, imi pun un pui de perna un pic sub burtica si o pernita la spate, de parca as lua-o la vale. In sufragerie am lasat canapeaua desfacuta si am multe perne si acolo, inclusiv o plapuma facuta sul pe care ma sprijin cand stau la TV. Eh, lui bebe sa-i fie bine!
Pupici.