Mamici ian-feb 2004 (12)
Raspunsuri
aramona spune:
Multumim Vilma!
Suntem tare harnicutze la scris!!!
Cum spuneam , fetelor, haideti sa vedem partea plina a paharului si sa lasam vremea asta frumoasa sa ne inseninenze gandurile!
Al meu bb-ic e tare zglobiu, ma incearca cu piciorushele cu putere, sunt tare mandra de el!
HAideti la taclale!
Pupici,
Ra (sapt. 26)
Lia70 spune:
Buna, Ramona! Buna, tuturor fetelor! M-a cam lasat cu un gust amar vestea de dimineata. Parca nimic nu mi-a iesit bine azi.
In fine. Ramona, am citit ce ai postat la "Clinica virtuala". Sper ca te simti mai bine. Eu sapt. trecuta am avut asa contractii, dar am incercat singura, "natural" sa scap: adica trag aer curat in piept, expir profund, relaxez burtica si ma gandesc ca-i fac loc mai mult lui bebe ca sa se joace, nu beau acidulat, indrept spatele (ca stau cam cocosata) etc. Vad ca n-am mai avut de cateva zile.
In schimb, de azi dimineata am altceva: ori ma loveste bebe in partea de jos a uterului, inspre col, ori sunt altfel de contractii. Poate imi spuneti voi. Am senzatia ca se misca ceva numai acolo si atarna cam greoi cand merg. Sa vad cum fac sapt.asta sa ajung la medic.
Va sarut pe toate si sanatate multa!
Lia
Andruska spune:
Fetelor, voi nu ati uitat de intalnirea de duminica - 19 oct de la Mall, nu Ca noi abia asteptam sa va cunoastem - va saluta si Matei - tocmai mi-a tras una .
Lia si noi mai patim asa si daca ne asezam la orizontala se potoleste. Ce sa ii facem daca suntem zglobiu ??? Dam si noi in ce apucam, nu ?
Va pupam si vorba Ramonei, haideti la taclale ca impreuna ne mai inveselim,
Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)
Andruska spune:
Saptamana trecuta am scris un capitol - 11 - pai asa vom iesi invingatoare la numar de puncte...ce frumos...
Stiti ceva - ne este pofta de manacarica de conopida Cum ajungem acasa asta gatim!!!!!!!!!!!!!!!!
Pupici
Andruska spune:
Voi stiti ceva referitor la ce scrie mai jos ?
"Intre saptamanile 24 si 28 se face un nou control medical amanuntit, incluzind o masurare a cantitatii de glucoza din organism. Cu aceasta analiza se poate descoperi diabetul gestational, o forma de diabet temporara pe perioada sarcinii, ce are ca efect un nivel scazut de zahar in sangele copilului. Prezenta acestei forme de diabet va creste sansele ca nasterea sa se faca prin cezariana, deoarce copilul poate fi foarte mare (macrosomia). Pentru masurarea nivelului de glucoza, va trebui sa bei o solutie de zahar si apoi ti se va lua o proba de sange. Daca nivelul de zahar din sange este anormal, vor urma alte analize despre care medicul iti va oferi mai multe detalii. In mod normal diabetul gestational poate fi controlat cu ajutorul unei diete stricte (asemanatoare cu cea a diabeticilor), dar uneori este nevoie de administrarea unei doze de insulina zilnic. "
Pupici,
ad_risnov spune:
Dragelor,
Bine v-am regasit! Azi nu am intrat decat sa citesc ce ati scris pt. ca am stat f. rau cu timpul. De vreo saptamana am mari probleme cu constipatia, iar azi am avut o hemoragie cumplita. De teama si la recomandarea dr. mele m-am dus la un medic chirurg sa ma vada si m-am mai linistit un pic. Trebuie sa fac un unguent dupa reteta data de el si sa am mare grija la ce mananc. Sper sa "ma repar" prin cele parti pt. ca am frisoane de cate ori merg la toaleta .
In rest suntem bine, dragalasul de Rares cred ca a suferit si el pt. ca mi s-a cam intarit burtica toata noaptea. Dar acum ne simtim bine si ne pregatim pt. colocviul de maine pt. admiterea la doctorat. Sper ca maine sa va dau vesti bune! Doamne ajuta!
Cu intalnirea de duminica cum ramane? Asa cum am stabilit? Mai trebuie sa vorbim despre combinatiile pentru masini.
Va pup si astept sa vorbim!
Adriana in 23 de saptamani
aramona spune:
Lia, am momente cand din senin mi se face burta ghem...asta se intampla cam de la 4 luni, pentru asta medicul mi-a si recomandat tratament cu Utrogestan, No-spa si Scobutil...De linistita nu prea stau, nu e felul meu, vin zi de zi la serviciu (m-or impaia astia, ca bani de statuie nu cred ca "arunca" pe mine) si cu tot tratamentul uneori simt nevoia acuta sa stau jos - intinsa - pentru ca ma "taie" cate-o durere la burtica cu senzatie de bolovan! Eu peste doua zile intentionez sa ajung din nou la dr. ginecolog, pana atunci am postat acea intrebare la "Clinica virtuala", in ideea ca unde sunt mai multe capete, ies idei mai bune...In principiu sunt bine, nici nu sunt panicoasa de felul meu si incerc totusi sa nu fac pe "viteaza"...cat pot!
Andruska, n-am uitat de intalnire, eu l-am anuntat pe sotul meu asha ca duminica am program...pana atunci stabilim exact ce si cum! Si eu il simt pe bb ca se lasa "greu" in jos, dar nu mereu, asta in principiu cand mi se intareste burta!
Miercuri cand vin de la medic sper sa vin si cu mai multe raspunsuri!
Cat despre testul de glucoza, am intrebat-o acum cateva zile pe dr. de fam. de el si mi-a spus sa stau linistita (superficialitate?)-ca nu e cazul sa-l fac-, am citit si eu de el, si ca o completare a celor spuse de tine, undeva era mentionat ca e bine de facut de cele ce au antecedente de diabet in familie. Cum bunica mea a avut diabet, nu pot sta chiar "nesimtita" si-l voi intreba si pe ginecolog! Nu ca as avea, dar e bine de stiut!
Un lucru e clar, dupa 1 noe imirefac toate analizele de sange si cele de urina si mai vedem atunci!
Pupicei pe burtici,
RA (sapt. 26)
dienuca spune:
Buna fetelor,
Dupa cum v-am promis sapt trecuta va dau ultimele noutati: n-am facut echo, deci nu stiu cum stau nici cu placenta, nici cu sexul lui bb, nici cu greutatea lui bb. M-a palpat, s-a uitat la mine, la picioare, intrebari despre greutate, umflatul picioarelor, despre dieta, ce trebuie si ce nu trebuie sa mananc, etc. I-am spus de durerile mele de spate, dar nu mi-a recomandat nimic. MI-a dat sa iau niste Ca efervescent si sa am la indemana un atispastic. S-a declarat multumit de evolutia noastra. O sa ne mai vedem la inceputul lunii viitoare.
Andruska, da, se face acest test, mai ales daca ai avut antecedente in familie. Eu mi-am facut acum 2 sapt. glicemia si mi-a iesit hipo 0.66 in loc de 0.7. Este important sa vezi daca te indrepti catre asa ceva.
Noi plecam, ca deja este tarziu si Juni a fost azi foarte agitat, nu stiu de ce.
Va pupam si promitem sa fim mai vrednici de acum incolo.
Diana si Juni (29 sapt.)
ad_risnov spune:
'Neata dragi mamici cu burtici,
Ce faceti in dimineata asta? Sunteti veseli si gata de o noua zi de munca?
Noi ne-am trezit de dimineata, am facut un pic de gimnastica prin burtica, am baut o cafeluta si ne pregatim de examen. Sa-mi tineti pumnii , va rog mult!
O sa venim la sporovaiala dupa-amiaza. Sper sa fim bucurosi!!!
Pupici.
Adriana in 23 de saptamani
Ioana Co. spune:
Multa bafta Adriana!!!! Sa nu ai emotii.........te asteptam cu detalii.........e dimineata si inca ne e somnic.........
Ioana si bibicu