Mamici ian-feb 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 2
Lia70 spune:
Adriana, muuuuuuuuuult succes!!!!!!!!! Tine-ne la curent!
Buna dimineata, tuturor fetelor! Ramona, sper sa vii cu cele mai bune vesti de la dr. Oricum, spune-ne si noua parerea lui despre aceste contractii. Eu sper sa ajung la dr. vineri si sa ma lamureasca si pe mine (v-am mai scris, parca bebe da din picioruse exact in col; or fi mici contracții Braxton-Hicks?). Andruska, multumesc ca m-ai linistit (dac-ati sti voi ce mult insemnati pt. mine: imi dati mai multa incredere decat un medic!).
Acum, as vrea sa ma mai consult cu voi intr-o problema: multe voci din jurul meu spun sa mai stau pana ma duc la urmatorul control (plus eco), ca abia am intrat in luna 6 (am 24 sapt. si 5 zile), pt. eu ma simt bine, bebe se joaca, totul e OK. De la ultima consultatie a trecut cam o luna si cateva zile. La urmatoarea consultatie as vrea sa si repet analizele; deci, sa ma duc peste vreo 2 sapt.? Acum nu mai iau decat NoSpa si Scopantil (supozitoare) si Supradyn (cand o sa iau reteta gratuita). Voi cum stati cu secretia?
In alta ordine de idei, abia astept sa ne intalnim duminica. Repet, am 4-5locuri in Tico-letz si m-as bucura sa ne intalnim mai multe. O sa ne intalnim pe undeva pe la Favorit, poate chiar in fata benzinariei. Mai vorbim pana atunci.
Va pup, dragelor, sanatate multa si sa stiti ca fiecare zi e exceptionala cand o incep citind mesajele de la voi!
Lia (24 sapt)
Andra28 spune:
Dragi burticute,
Astazi e tare frig afara, asa as fi stat la caldurica.....
Adriana, bafta multa, multa, tinem pumnii stransi!!!!
Vreau sa va spun ca -in sfarsit- ieri mi-a venit zugravul si acum la mine in casa este un adevarat santier. Noroc ca dormitorul nostru nu a fost atins, asa ca patul mare este singurul nostru loc de refugiu, in fata televizorului. Am senzatia ca sunt intr-o camera de camin, fiindca nu prea pot sa ma misc in restul casei.
In week-end, am profitat de ziua frumoasa de duminica si am iesit un pic din Bucuresti, am fost la Valenii de Munte si a fost tare frumos si ne-am aerisit creierasii ptr saptamana aceasta.
Ieri mi s-a intarit si mie burtica de cateva ori, dar fara durere si cred ca sunt acele contractii Braxton-Hicks. Oricum, lunea viitoare merg la ginecolog si o sa-l intreb despre asta. Pe voi va doare si burtica cand se intareste sau nu?
Mama, ce harnicute suntem!!!! Cred ca vom fi campioane la nr. de "volume" pana nastem toate.
Bebe este foaret vioi incepand de ieri, am inceput sa-l simt chiar si noaptea in somn, ceea ce nu se intampla pana acum si am niste senzatii minunate atunci cand bebe se impinge in burtica si pot sa-i simt formele.Voi simtiti asa ceva?, sau este doar o impresie de-a mea?
Va pupicesc si va astept la povesti,
Andra-in 25 de saptamani
Coryydo spune:
Buna dimineata!
Ce harnicutze sunteti la scris!!!!!!Era sa nu va mai gasesc!!!
Noi ne simtim bine in dimineata asta: ca si voi si eu simt ca mi se intareste burtica: mi se face parca un ghem, dar daca ma mangai pe burtica si respir profund imi trece. Aseara am simtit o durere scurta chiar deasupra osului pubian, parca s-ar impinge bb (nu a durat decat vreo 4 sec, sper sa nu fie ceva de rau!!!!!
La cursurile la care mergem eu si Crisnemes ne-a zis ca daca ni se intareste burtica si nu cedeaza senzatia sa luam un No-Spa si trece. Cred ca sunt acele contractii Braxton-Hicks cand se contracta uterul - exerseaza pentru nastere.
Adriana, iti tinem pumnii - mult succes!
Va mai astept la taclale!
Pupici,
Corina si bb Bogdan de 25 sapt!
Andruska spune:
Buna dimineata si mult succes Adrianei!!! Sa ne aduci vesti bune doamna doctorand !!!!
Voi stiti ca astazi este Sf Cuvioasa Parascheva ? Eu as vrea la pranz sa ma duc pana la Casin sa dau un acatist si sa spun cateva rugaciuni. Poate mai "racolez" pe cineva ptr o plimbare in pauza de masa.
Bebelusul se misca f tare - aseara si eu i-am simtit formele parca juca fotbal cu inca cineva in burtica mea. Era asa de frumos L-a simtit si tati la manuta !!! Il simt asa de bine numai cand stau in pat si ma relaxez - la serviciu este mai retras - voi cele care lucrati vi se intampla la fel ?
Stiti ce am facut noi: pentru ca noi avem dreptul prin lege la doar 6 ore de munca/zi (in loc de 8), am vorbit cu sefa mea si am rugat-o o zi pe sapt sa ma lase sa stau acasa... si a fost de acord asa ca saptamana aceasta JOI va fi ziua cea mare. Nu situ cum sunteti voi, insa eu ma simt f obosita seara cand ajung acasa, asa ca o zi/sapt de odihna este binevenita.
Va pupam, va asteptam la vorba si sa dea Dumnezeu sa fie totul ffff bine pentru toate,
Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)
Andra28 spune:
Andruska, unde scrie ca avem dr la 6 ore de lucru pe zi? Sper ca nu in noua ordonanta de protectie a maternitatii ptr ca aia intra in vigoare peste vreo 3 luni.
Pupici,
Andra
aramona spune:
'Neata burticutze dragi!
Ce zi frumoasa avem azi...sa ne bucuram de ea!!!
Adriana, nu stiu dc. mai esti in fata calculatorului (sigur nu), eu iti urez bafta si-mi tin pumnii stransi, pentru tine! Doar cat va scriu voua, dau drumul la degetzele...!
Si pentru cand vei citi aceste randuri, eu pentru scaun cu probleme, dimineata beau o cafea ushor mai dulce, sau lapte rece...Evita painea, mananca doar coaja, daca nu poti altfel, si multe fructe si legume crude...Si apa, binentzeles...e bine chiar seara, inainte de culcare, un pahar mare, si dimineata la trezire, cu o linguritza de miere...
Si eu am ceva probleme, insa nu sunt chiar asha grave, mi s-au lenevit intestinele si incerc sa "ies" zilnic, sa nu am probleme...Plus ca e o senzatie tare nasoala sa te fortzezi...mie mi-e frica si pt. bb...
Lia, multumim pentru invitatie, daca s-au inscris prea multe la Tu-Tu-ul tau, poate-mi gasesti si mie un locsor in portbagaj...Important e sa-mi intre burtica, ca daca-mi ies picioarele afara, nu-i bai, barem ajut cu ele rotzile, sa urnim mai bine "tonajul" nostru!
Spuneai ceva de consultatie: medicul meu mi-a spus ca pe pe 6 luni jumate e bine sa-mi fac acea echo pt. morfologie fetala, de aceea vreau sa merg maine la control si sa vad exact cand ma duc - cat de rpd!
Dienuca, ai incredere in medicul tau, e adevarat ca unii sunt mai superficiali, cel putin asa-i percepem noi, si nu ne "omoara" cu analizele, insa acestia merg pe premiza ca femeile nasc de cand lumea si nu e obligatoriu sa existe probleme, mai mult, incearca sa nu ne bage in cap tot felul de panici inutile! Un stil ushor mai spartan, cu care noi nu prea suntem de acord, dar e mai bine uneori asha!
Andra, zugravitul nu duraza o vesnicie, acum e frumos afara, inca se mai usuca peretzii, plus ca inca nici noi (tu adica), nu suntem chiar asha greoaie...E bine ca o faci acum, ai grija, insa cu "meseriashii", majoritatea trebuie sa fie supravegheati, altfel fac treaba de mantuiala! Tinem pumnii sa iasa cum ti-ai dorit! Ai grija cu curatzenia de dupa, banuiesc ca va face cineva in locul tau!
Pt. fetele din Cluj, voi deja va cunoasteti, imi pare rau ca nu ne putem intalni toate duminica, pe 19...
Andruska, ai fost la gimnastica? Ai vesti si pt. noi?
Tu spuneai parca ca ai fost la dr. Iosup (sau altcineva???, sa ma ierte, n-am retinut!). Se face programare? Cam cat dureaza? Eventual mi-ar fi util si un nr. de telefon...In plus, am retinut ca poate inregistra echo pe caseta video! Din aceea normala? Cam cat dureaza inregistrarea, in medie? As dori sa stiu ce caseta sa-mi cumpar...
Uuff, ar fi multe de spus...multe dintre fete nu au mai aparut pe forum...sper sa nu aibe probleme!
Helen, speram ca te simti mai bine cu sinuzita, ai grija de tine si tine-te de tratament! Copilul va iesi sanatos si trebuie sa aibe o mamica sanatoasa!
Va pupic pe toate si sa aveti o zi minunata! Eu asha o vad!
Ra (sapt. 26)
aramona spune:
Andruska, acum am vasut mesajul tau, te rog sa ne spui exat unde scrie chestia cu 6 ore...Hmmm, la mine sunt tratata ca si cand nu as avea burtica, lumea e dragutza cu mine, dar... "Copilului care nu plange, nu i se da sa suga", stiti vorba ceea!
Andra28 spune:
Iata cate ceva despre contractiile Braxton Hicks. Scuze ptr spatiul prea mare ocupat, dar cred ca va intereseaza si pe voi. Scuze si ptr ca nu e tradus, dar sunt la serviciu si.......nu prea am timp.
A Braxton Hicks contraction is defined by Taber's Medical dictionary as an intermittent, painless contraction that may occur every 10 to 20 minutes after the first trimester of pregnancy. These contractions were first described in 1872 by British gynecologist John Braxton Hicks. Sometimes these contractions are also called prelabor contractions or Hicks sign. Not everyone will notice or experience these contractions, and some will have them frequently. Some mothers say that they notice them more in subsequent pregnancies than in their first pregnancy.
Usually women will notice them by casually brushing their hands against their protruding belly and notice that it has tightened, while other moms will notice the tight feeling without having to feel it with their hands. Don't panic if you don't notice them. Some women only notice them because they find them to be uncomfortable. While Taber's medical dictionary may say that they are painless, pregnant women tell a different story, though most would call it uncomfortable rather than painful. If you experience discomfort or pain with these practice contractions, try out techniques you've learned in class to deal with labor, such as breathing, relaxation, massage, movement and more. Often women will find that simply changing position can help with any pain from these contractions. A nice warm bath or shower can also help relieve any achiness and promote relaxation. So how would you tell the difference between a Braxton Hicks contraction and a true labor contraction? Generally true labor contractions will get longer in length, closer in frequency and stronger in intensity. A Braxton Hicks contraction might get closer together but not consistently, or they may feel stronger but go away when you move around. Some moms say that they only experience Braxton Hicks contractions when moving around and they cease when mom sits down. Calling your doctor or midwife should happen if you have contractions closer than 12 minutes apart prior to 37 weeks, as this might indicate preterm labor and not Braxton Hicks contractions. While these many seem like an annoyance, yet another thing to deal with in pregnancy, they are believed to be helpful in preparing your body for labor, even though no noticeable progress can be seen.
Andra- sapt 25
Crisnemes spune:
Buna dimineata dragi burticute,
Stiti ce nu am inteles eu - la contractiile Braxton-Hicks cat de dese pot fi si cat de intense?Ieri toata ziua mi s-a intarit burta, dar desi sunt cu No-spa in buzunar nu mi-a trecut nici o secunda prin minte sa iau o pastila. Abia aseara dupa ce am ajuns acasa am luat una si dupa aceea contractiile au incetat.
Andruska la mine bb este activ toata ziua , si la servici si seara cand ma intind in pat si noaptea .Mai face pauze de cate o ora si iar face sport. Ai mancat ieri conopida? Si eu am facut conopida la cuptor si a iesit bestiala.
Lia am vazut ca ai intrebat de secretiile vaginale. Ieri la curs s-a discutat destul de mult pe tema asta si pentru persoanele care nu au o sarcina cu risc se pot face spalaturi cu ceai de galbenele si coada soricelului o data pe saptamana. Secretiile mai abunndente sunt normale in aceasta perioada , important este sa nu fie infectie si trebuie facuta si o analiza a secretiei. In cazul unei scurgeri mai abundente cea mai mare problema poate aparea dupa nastere daca se face epizio... (nu stiu cum se zice exact , adica data te taie in timpul nasterii ), pt. ca taietura se v-a vindeca foarte greu din cauza ca este nediu umed.Cica acum in cazul secretiilor abundente se face tratament cu ovule doza unica inainte cu o sapt. de a naste pentru reducerea secretiei..
Adriana multa bafta si-ti tinem pumnii, sa vii cu vesti bune.
Sa va imbracati bine sa nu raciti ca afara vremea nu mai tine cu noi se tot raceste....
Fetelor voi v-ati gandit cum o sa nasteti?
Eu m-am gandit ca cel mai bine ar fi cu anestezie epidurala.
Multi pupici si o zi minunata.
Cris
aramona spune:
Andra, multumim pentru detaliere! In final...eu am contractii B-H ushor dureroase, trec, nu ma panichez, schimb pozitia...exact cum scrie! Dar oare Utrogestanul in cazul asta (daca tot e normal sa existe aceste contractii) isi mai gaseste utilitatea...in afara kilelor in plus ce apar???
Pupici, Ra