HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI ! (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

undutch, relax si nu uita sa iei medicamentatia la timp.

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Imi dau si eu cu parerea...prin scaderea natalitatii eu inteleg nu ca se vor face avorturi, ci ca femeile nu isi vor mai permite copii, deci vor folosi metode contraceptive.
Adevarul e ca faza aia cu femeile care fac avorturi ca scade indemnizatia e groteasca...parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Si tot pt Ilinca, vad ca nu-ti convine cum ne organizam noi mai deloc si ca pe tine te intereseaza rezultatul...eu zic atunci sa iesi in strada, alaturi de noi! Vad ca la teorie stii...dar la practica?????? Hai ca aici e buba...chiar m-a enervat mesajul tau!

Daca vrei sa ajuti.....fa-o altcumva!@
Si

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

sa le dam la freza elegant
adica nu asa cum v-a dat-o voua? neelegant.

mamelor , incercati , in durerea voastra sa vedeti si padurea, nu numai copacii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Imi dau si eu cu parerea...prin scaderea natalitatii eu inteleg nu ca se vor face avorturi, ci ca femeile nu isi vor mai permite copii, deci vor folosi metode contraceptive.
Adevarul e ca faza aia cu femeile care fac avorturi ca scade indemnizatia e groteasca...parerea mea

Legea compensatiei echivalente, exact ca si legea lui Newton in fizica, este precisa, implacabila si imuabila

din pacate este adevarata...nu stiu daca tu ai citit de la cap 1..si toate paginile..EU DA!!
la un moment dat a scris o mamica care avea o prietena si nu stia daca sa faca sau nu avort! Pentru ca nu se mai putea descurca in situatia in care scade indemnizatia!

Ca ti se pare grotesc?????? Si mie!! dar totusi, se intampla!!!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

si nu uitati sa veti grija si de copii, ca ei nu stiu , si sper sa nu stie ce se intampla acum in romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Io n-am prins tot topicul, am doar o propunere. De banner, slogan, nush. Io prin scaderea natalitatii nu inteleg cresterea nr de avorturi, ca totusi exista si contraceptie destul de la indemana si bine promovata. Inteleg insa ca NUMAI FAMILIILE BOGATE ISI VOR PERMITE SA AIBA COPII. Si, de asemenea, ar trebui spus ca sunt discriminate, in acest fel, femeile singure, care trebuie sa se intretina si pe ele si pe copii din CIC. Prin femei singure inteleg si femeile care au ales sa fie singure, dar si cele abuzate, vaduve sau care au suferit alte nenorociri.

Lavinia Sandru, oricate bube de politican i-am gasi, a fost totusi singurul om politic care a avut un impact direct asupra demografiei si asta nu trebuie uitat.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Am citit cu interes topicul, felicitari fetelor cu initiativa; mi-a placut mult cum au reprezentat mamicile cele 2 fete, Alina si cea cu baietelul super simpatic cu zulufi, scuze, am uitat numele.
Mi-au placut mult unele interventii de la topic, au fost persoane cu argumente excelente, cu discurs rational, cu idei foarte bune (din pacate dupa atatea pagini nu am retinut decat interventia lui accept92 si a fetei din Belgia; poate ma mobilizez sa reiau toate postarile pentru a le gasi pe acelea care mi s-au parut foarte potrivite pentru integrarea intr-o argumentare unitara).
Eu inteleg perfect supararea, disperarea chiar, caci si eu am suferit la auzul vestilor proaste si sufar in continuare si am emotii pentru zilele urmatoare; totusi, sa ne pastram ratiunea, sa nu cadem in discursuri lacrimogene si isterii. Fraze gen "ducem copiii la guvern sa-i creasca ei/ lasam copiii pe treptele guvernului sa se descurce Base cu ei" etc. mi-au zgariat in mod absolut neplacut timpanele, nici ca "figuri de stil" nu suport asemenea afirmatii, sper sa nu le-apuce pe unele mame la miting sa spuna asa ceva ca e sinistru/ jenant/ oribil. In plus, recent a mai aparut o afirmatie, ca "in urma deciziei de scadere a indemnizatiei femeile vor face avorturi" Haideti sa nu deliram totusi si sa nu marsaluim cu asemenea ineptii sforaitoare rusinoase, sa ne pastram cumpatul.
In ceea ce priveste implicarea persoanelor politice: nici eu nu simpatizez cu niciun partid si niciun politician. Totusi stiu de multa vreme ca a se da 85% din venit mamelor aflate in CIC este un proiect pentru care a luptat Lavinia Sandru si inca vreo 2 femei din politica! Daca am beneficiat de aceasta lege a fost fiindca aceasta Lavinia a luptat pentru ea si mi se pare firesc si laudabil sa lupte in continuare pentru mentinerea ei! Deci nu inteleg ce le-apuca pe unele de-o vad acum ca dusman si mai si propun "s-o tinem departe de noi". Dar ce e aici, o lupta a orgoliilor, care sa iasa in evidenta? Dar sa iasa oricine in evidenta, pe mine ma intereseaza rezultatul: sa nu se umble la indemnizatia mamelor! Sau mi-a scapat mie ceva? Am urmarit si emisiunea de la Antena3 si mi-a placut interventia ei telefonica, afirmatii directe, concise...asta cu "nu negociem viitorul tarii" a fost ideea ei si in sprijinul acestei idei a fost facuta propunerea cu tricolorul. Un tricolor mic in piept ar fi un simbol pentru bebelusii nostri, "viitorul tarii, pe care nu-l negociem".
Sper ca demersurile noastre, ale mamelor, sa aiba finalitatea scontata si sa nu ne pierdem in amanunte si-n lupte de "care sa iasa in evidenta".

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Felicitari! F perinente, concise si pline de bun-simt randurile tale.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguta28 spune:

Eu v-as invita sa cititi un pic pe blogul Laviniei Sandru sa trageti niste concluzii de ceea ce o sa se intample maine la Min Muncii. Va rog sa cantariti foarte bine mesajul subtil pe care il face dansa.

uta28 este 18+

http://zaleboutique.wordpress.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguta28 spune:

MESAJUL RALUCAI de PE MIRESICI.Ro Pentru toti participantii de maine la MM.

stiu ca este deja tarziu, dar sper sa apucati sa mai cititi .. am terminat lista cu ce trebuie sa declaram la unison .. chiar daca vi se pare lunga, trebuie sa retinem mesajele de baza .. rog fiecare participanta sa-si printeze lista si sa vina cu ea la purtator, s-o aiba in caz ca este intrebata de presa .. vom mai printa si cateva exemplare in plus (cine poate??) sa le dam si la fata locului

MESAJE PE CARE LE SUSTINEM LA PROTEST:

1. Solicitam mentinerea indemnizatie la nivelul actual, de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni. Nu acceptam niciun compromis, nu negociem acest cuantum stabilit prin lege, intrucat copiii sunt viitorul acestei tari si trebuie sa avem o politica coerenta si constanta in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului.
De asemenea, facem apel la guvernanti sa nu elimine trusoul pentru nou-nascuti (in valoare de 150 de lei) si sa nu reduca alocatia pentru acestia (de 230 de lei in prezent) si cea pentru copii cu varste pana in doi ani, de la nivelul de 200 de lei.

2. Dorim sa fie foarte bine inteles de toata lumea faptul ca indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului NU ESTE UN AJUTOR SOCIAL!
Este un drept al parintilor castigat prin munca, dupa ce au contribuit la bugetul de stat si al asigurarilor sociale cu sume substantiale pe parcursul anilor de munca.
Reamintim ca, potrivit Legii 257/2008, beneficiaza de aceasta indemnizatie DOAR mamele/tatii care in ultimul an anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
(Spre exemplu, pentru un salariu net de 2.500 de lei, contributia la stat (angajat + angajator) reprezinta aproape 85% din acest salariu, respectiv 2.088 de lei).
Este normal ca statul sa-si respecte “contractul” si sa returneze parintilor aflati in CIC o parte din sumele cu care au contribuit la buget.

3. Nu acceptam sub nicio forma plafonarea indemnizatie la suma fixa de 600 de lei, intrucat incalca principiul egalitatii in drepturi si cel al nediscriminarii, prevazut de Constitutia Romaniei prin art.16 alin.1.
Pe de alta parte, indemnizatia nu mai are astfel caracterul unui drept de asigurare sociala, ci doar al unui ajutor social acordat de stat, ceea ce nu ne dorim! Vrem ca indemnizatia sa fie calculata in functie de veniturile obtinute si de cotizatiile la bugetul asigurarilor sociale.

4. Economia care s-ar realiza prin reducerea indemnizatiei de la nivelul de 85% este infima, avand in vedere ca din totalul de circa 193.000 de beneficiari ai indemnizatiei in luna martie 2010, doar 2.400 primeau valoarea maxima de 4.000 lei, iar cei mai multi (124.500 persoane) primeau 600 de lei.
Deci contribu#355;ia la buget este de sub 0,02%, insa masura constituie un sacrificiu considerabil pentru viitorul copiilor.
Astfel, prin diminuarea indemnizatiei, guvernantii lovesc in clasa de mijloc a societatii, care contribuie substantial la bugetul de stat. Masura ar determina descurajarea persoanelor din aceasta categorie sa aiba copii, ducand la scaderea natalitatii.
Pe de alta parte, reducerea indemnizatiei ar avea ca efect direct cresterea numarului abandonurilor copiilor, dar si al avorturilor, in contextul crizei economice care afecteaza categoriile sociale vulnerabile, asa cum atrage atentia organizatia Salvati Copiii Romania.

5. Solicitam autoritatilor sa respecte Strategia Nationala in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului 2008-2013, în care unul dintre obiectivele prioritare este „înt#259;rirea capacit#259;#355;ilor parentale prin asumarea responsabilit#259;#355;ilor fa#355;#259; de cre#351;terea, îngrijirea #351;i educarea propriilor copii”.
Statul trebuie sa sprijine in continuare natalitatea, care a crescut usor in ultimii doi ani (in 2009 numarul nou-nascutilor a sporit cu 176 fata de 2008, la 222.925, potrivit Institutului National de Statistica), tocmai datorita stimularii familiilor prin acordarea indemnizatiei de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.
Reamintim Guvernului ca problema scaderii demografice este alarmanta in Romania si ca trebuie sa incurajeze sporirea natalitatii prin politici sustenabile, in conformitate cu directivele europene in acest domeniu, asa cum procedeaza toate statele membre UE.

6. Banii proveniti din indemnizatie sunt atat pentru intretinerea copilului, cat si a mamei.
Deja 85% din venitul mamei sau al tatalui reprezinta o diminuare a standardului de viata cu care familia era obisnuita, intrucat veniturile scad de la 2 salarii pentru 2 persoane la 1 salariu plus indemnizatia pentru 3 persoane.
Familia si-a facut in prealabil un calcul daca poate sustine aceste cheltuieli in cazul aparitiei unui copil, bazandu-se pe legea care prevede o indemnizatie de 85%.

7. Vrem sa atragem atentia autoritatilor ca, in cazul diminuarii indemnizatiei, mamele vor merge mai departe si vor continua actiunile de combatere a acestei masuri, actionand statul in instanta, chiar pana la forurile superioare europene, intrucat reprezinta o incalcare a directivelor UE, dar si a drepturilor pentru protectia copilului, asa cum prevad Constitutia Romaniei si Hotararea 302/2008 a Consiliului pentru Combaterea Discriminarii.

8. Suntem solidari cu toate categoriile afectate de aceste masuri ale Guvernului. Credem cu tarie ca autoritatile pot gasi alte resurse pentru bugetul de stat, mult mai substantiale decat sumele atrase prin reduceri de indemnizatii pentru copii, alocatii, pensii sau salarii ale bugetarilor.
Spre exemplu, numai economia subterana cumuleaza peste 40 de miliarde euro, in timp ce contrabanda cu tigari se ridica la circa un milliard de euro.

9. Protestul a fost organizat la initiativa mamicilor de pe forumurile Miresici.ro si Despre copii . com, la care s-au alaturat asociatii, organizatii si persoane politice, sprijinind demersul nostru.
Mentionam ca acest protest nu poarta nicio culoare politica, ci este o actiune a PARINTILOR.

DE RETINUT:

- NU prezentam cazuri personale!
- NU ne referim la cheltuielile necesare pentru copii, intrucat acestea pot diferi de la familie la familie!

Raspunsuri la intrebari delicate / capcana:

1. In unele tari europene indemnizatia este stabilita la o suma fixa si pe o durata mai mica. De ce sunteti nemultumite?

Statul roman si-a asumat o politica de incurajare a sporirii natalitatii prin legea care prevede o indemnizatie de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni pentru cresterea copilului cu varsta pana la doi ani.
In Romania nu exista conditii pentru cresterea copilului asa cum ofera alte state membre UE. Cresele sunt aproape inexistente, parintii fiind nevoiti sa angajeze bone pentru a sta cu copiii daca se intorc la munca inainte de 2 ani de la nasterea acestora, servicii pentru care platesc sume substantiale si pe care unii nu si le permit.

2. De ce nu acceptati reducerea indemnizatiei si solidaritatea cu categoria pensionarilor, care au cotizat si ei, iar acum li se reduc pensiile?

Nu suntem de acord nici cu reducerea pensiilor, suntem solidari cu toate categoriile afectate de aceste masuri ale Guvernului.
Este meschin sa lovesti in doua categorii sociale foarte vulnerabile, precum copiii si batranii.
Autoritatile pot gasi alte resurse pentru bugetul de stat, prin combaterea evaziunii fiscale si a economiei subterane, prin reducerea cheltuielilor in institutiile si companiile de stat, precum si in administratiile locale.

3. Cat va costa lunar intretinerea copilului? De cati bani ati avea nevoie?

Nu este relevant cat cheltuim cu intretinerea copilului, intrucat aceasta suma variaza de la o familie la alta.
Nu este corect sa ne justificam in fata cuiva cum cheltuim acesti bani, cum nu trebuie sa te justifici in fata angajatorului cum iti cheltuiesti salariul. Trebuie sa intelegem ca indemnizatia reprezinta un drept castigat prin munca, suma primita de la stat fiind corelata cu veniturile obtinute, supuse impozitarii.

uta28 este 18+

http://zaleboutique.wordpress.com

Mergi la inceput