HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI ! (3)
Raspunsuri - Pagina 14
Ilinca_M. spune:
Camy, si eu inteleg prin scaderea natalitatii ce au spus gabidaniela si monnvass. Ca exista mame care se intreaba daca sa faca sau nu avort in functie de declaratiile lui Base...or fi existand, dar daca e asa, nu e vina lui Base ca unele femei sunt monstri! Mi se pare chiar foarte jignitoare pentru femei afirmatia ca "vor face avorturi datorita guvernului", adica o femeie care e acum insarcinata si se presupune ca a primit cu bucurie vestea ca va avea un copil va face avort acum?! Fereasca sfantul, ce afirmatie oribila
Camy, am dat idei: sa se sintetizeze ideile excelente de la acest topic; dar vad ca le-au sintetizat deja bine fetele, in frunte cu alinuk. Si eu sunt omul faptelor, dar sunt de parere ca si vorbele conteaza. Trebuie sa ne razboim cu argumente fondate, nu cu vaiete ca nu mai putem plati ratele si sa ne creasca guvernul copiii!
Nu am cum sa merg la miting fiindca sunt din alt oras; dar am mobilizat niste prietene din Bucuresti care nu erau la curent cu cele discutate pe acest forum. Camy, esti o persoana inimoasa dar si impulsiva in acelasi timp; calmeaza-te, n-are rost sa ne certam intre noi.
Sa ne gandim ca acum probabil ne citeste multa lume care a aflat de forum din stirile recente; ce ar zice vazand afirmatii de genul:"innebunesc, de 5 zile de cand cu stirea imi neglijez copilul, nu ma mai inteleg cu familia, stau toata ziua pe net, au preluat copilul sotul/bunicii/socrii, Base e de vina, din cauza lui plang/ ma stresez si nu mai pot avea grija de copil!"
Imi pare rau, eu cu asemenea stil de a reactiona nu pot empatiza; orice-ar fi, copilul e pe primul loc! Pot citi zeci de pagini si cand fata mea doarme (sunt si rapida, asta e adevarul), nu trebuies-o dau pe mana altora.
Deci ce mi-ar placea mie:
- sa ne mobilizam si in vorbe si-n fapte;
- sa avem un discurs ferm, argumentat, civilizat;
- sa nu ne certam intre noi;
- sa nu facem afirmatii gen "neglijam copiii/ sa-i creasca ei cu bani putini/ va fi coada la avorturi" fiindca ne descalifica!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
alinuk spune:
iata ce a rezultat din spicuirile, rezumatele discutiilor de aici si de la miresici, din discutiile mele private pe mess cu raluca si gabi de la celalalt forum
Ade a facut o munca de cercetare si ii multumim si ei
este mesajul sintetizat de raluca de la miresici
pe care o rog pe Ana sa-l printeze in cate exemplare poate:
acelasi text il au si fetele de la miresici.ro
si va sta la baza materialului de presa pt maine
MESAJE PE CARE LE SUSTINEM LA PROTEST:
1.Solicitam mentinerea indemnizatie la nivelul actual, de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni. Nu acceptam niciun compromis, nu negociem acest cuantum stabilit prin lege, intrucat copiii sunt viitorul acestei tari si trebuie sa avem o politica coerenta si constanta in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului. VIITORUL ROMANIEI NU SE NEGOCIAZA
De asemenea, facem apel la guvernanti sa nu elimine trusoul pentru nou-nascuti (in valoare de 150 de lei) si sa nu reduca alocatia pentru acestia (de 230 de lei in prezent) si cea pentru copii cu varste pana in doi ani, de la nivelul de 200 de lei.
2. Dorim sa fie foarte bine inteles de toata lumea faptul ca indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului NU ESTE UN AJUTOR SOCIAL!
Este un drept al parintilor castigat prin munca, dupa ce au contribuit la bugetul de stat si al asigurarilor sociale cu sume substantiale pe parcursul anilor de munca.
Reamintim ca, potrivit Legii 257/2008, beneficiaza de aceasta indemnizatie DOAR mamele/tatii care in ultimul an anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
(Spre exemplu, pentru un salariu net de 2.500 de lei, contributia la stat (angajat + angajator) reprezinta aproape 85% din acest salariu, respectiv 2.088 de lei).
Este normal ca statul sa-si respecte “contractul” si sa returneze parintilor aflati in CIC o parte din sumele cu care au contribuit la buget.
3. Nu acceptam sub nicio forma plafonarea indemnizatie la suma fixa de 600 de lei, intrucat incalca principiul egalitatii in drepturi si cel al nediscriminarii, prevazut de Constitutia Romaniei prin art.16 alin.1.
Pe de alta parte, indemnizatia nu mai are astfel caracterul unui drept de asigurare sociala, ci doar al unui ajutor social acordat de stat, ceea ce nu ne dorim! Vrem ca indemnizatia sa fie calculata in functie de veniturile obtinute si de cotizatiile la bugetul asigurarilor sociale.
4. Economia care s-ar realiza prin reducerea alocatiei si reducerea indemnizatiei de la nivelul de 85% este infima, avand in vedere ca din totalul de circa 193.000 de beneficiari ai indemnizatiei in luna martie 2010, doar 2.400 primeau valoarea maxima de 4.000 lei, iar cei mai multi (124.500 persoane) primeau 600 de lei.
Astfel, prin diminuarea indemnizatiei, guvernantii lovesc in clasa de mijloc a societatii, care contribuie substantial la bugetul de stat. Masura ar determina descurajarea persoanelor din aceasta categorie sa aiba copii, ducand la scaderea natalitatii.
Pe de alta parte, reducerea indemnizatiei ar avea ca efect direct cresterea numarului abandonurilor copiilor, dar si al avorturilor, in contextul crizei economice care afecteaza categoriile sociale vulnerabile, asa cum atrage atentia organizatia Salvati Copiii Romania.
Mai mult, sacrificiul este inutil din punct de vedere financiar, contribu#355;ia la buget fiind de sub 0,02%, dar imens pentru viitorul României.
5. Solicitam autoritatilor sa respecte Strategia Nationala in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului 2008-2013, în care unul dintre obiectivele prioritare este „întarirea capacitatilor parentale prin asumarea responsabilitatilor fate de cresterea, îngrijirea si educarea propriilor copii”.
Statul trebuie sa sprijine in continuare natalitatea, care a crescut usor in ultimii doi ani (in 2009 numarul nou-nascutilor a sporit cu 176 fata de 2008, la 222.925, potrivit Institutului National de Statistica), tocmai datorita stimularii familiilor prin acordarea indemnizatiei de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.
Reamintim Guvernului ca problema scaderii demografice este alarmanta in Romania si ca trebuie sa incurajeze sporirea natalitatii prin politici sustenabile, in conformitate cu directivele europene in acest domeniu, asa cum procedeaza toate statele membre UE.
6. Banii proveniti din indemnizatie sunt atat pentru intretinerea copilului, cat si a mamei.
Deja 85% din venitul mamei sau al tatalui reprezinta o diminuare a standardului de viata cu care familia era obisnuita, intrucat veniturile scad de la 2 salarii pentru 2 persoane la 1 salariu plus indemnizatia pentru 3 persoane.
Familia si-a facut in prealabil un calcul daca poate sustine aceste cheltuieli in cazul aparitiei unui copil, bazandu-se pe legea care prevede o indemnizatie de 85%.
7. Vrem sa atragem atentia autoritatilor ca, in cazul diminuarii indemnizatiei, mamele vor merge mai departe si vor continua actiunile de combatere a acestei masuri, actionand statul in instanta, chiar pana la forurile superioare europene, intrucat reprezinta o incalcare a directivelor UE, dar si a drepturilor pentru protectia copilului, asa cum prevad Constitutia Romaniei si Hotararea 302/2008 a Consiliului pentru Combaterea Discriminarii.
8. Suntem solidari cu toate categoriile afectate de aceste masuri ale Guvernului. Credem cu tarie ca autoritatile pot gasi alte resurse pentru bugetul de stat, mult mai substantiale decat sumele atrase prin reduceri de indemnizatii pentru copii, alocatii, pensii sau salarii ale bugetarilor.
Spre exemplu, numai economia subterana cumuleaza peste 40 de miliarde euro, in timp ce contrabanda cu tigari se ridica la circa un milliard de euro.
DE RETINUT:
NU prezentam cazuri personale!
NU ne referim la cheltuielile necesare pentru copii, intrucat acestea pot diferi de la familie la familie!
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
si mai sunt raspunsuri la intrebari delicate / capcana:
1.In unele tari europene indemnizatia este stabilita la o suma fixa si pe o durata mai mica. De ce sunteti nemultumite?
Statul roman si-a asumat o politica de incurajare a sporirii natalitatii prin legea care prevede o indemnizatie de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni pentru cresterea copilului cu varsta pana la doi ani.
In Romania nu exista conditii pentru cresterea copilului asa cum ofera alte state membre UE. Cresele sunt aproape inexistente, parintii fiind nevoiti sa angajeze bone pentru a sta cu copiii daca se intorc la munca inainte de 2 ani de la nasterea acestora, servicii pentru care platesc sume substantiale si pe care unii nu si le permit.
2. De ce nu acceptati reducerea indemnizatiei si solidaritatea cu categoria pensionarilor, care au cotizat si ei, iar acum li se reduc pensiile?
Nu suntem de acord nici cu reducerea pensiilor, suntem solidari cu toate categoriile afectate de aceste masuri ale Guvernului.
Este meschin sa lovesti in doua categorii sociale foarte vulnerabile, precum copiii si batranii.
Autoritatile pot gasi alte resurse pentru bugetul de stat, prin combaterea evaziunii fiscale si a economiei subterane, prin reducerea cheltuielilor in institutiile si companiile de stat, precum si in administratiile locale.
3. Cat va costa lunar intretinerea copilului? De cati bani ati avea nevoie?
Nu este relevant cat cheltuim cu intretinerea copilului, intrucat aceasta suma variaza de la o familie la alta.
Nu este corect sa ne justificam in fata cuiva cum cheltuim acesti bani, cum nu trebuie sa te justifici in fata angajatorului cum iti cheltuiesti salariul. Trebuie sa intelegem ca indemnizatia reprezinta un drept castigat prin munca, suma primita de la stat fiind corelata cu veniturile obtinute, supuse impozitarii.
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
a_alinta spune:
NU ne referim la cheltuielile necesare pentru copii, intrucat acestea pot diferi de la familie la familie!
in nici un caz! cheltuielile necesare pentru copii, platite de stat, trebuie gandite ca nu pot diferi de la familie la alta.
aveti grija, sa nu va pierdeti in discriminari. mare grija.
annablue spune:
Alinuk, am receptionat rugamintea (banuiesc ca la mine te refereai :D)).
Aprox 50 de buc crezi ca sunt deajuns? Sau mai multe?
Si inca ceva. Si pe miresici zicea cineva daca e nevoie sa fie trimise scanate semnaturile. eu azi am strans cateva pe foile luate la intalnirea de la ecologica.
Daca mai e nevoie de ceva, ziceti la tel (eventual da-mi bip si sun eu ca pot vorbi fara pb).
Va pup si va doresc somn usor (cine poate :D).
MAine sa fim in cea mai buna forma!
Ma duc si eu la nani, mai intru maine dimineata dupa ce il pregtesc de scoala pe Adi.
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Am citit cu interes topicul, felicitari fetelor cu initiativa; mi-a placut mult cum au reprezentat mamicile cele 2 fete, Alina si cea cu baietelul super simpatic cu zulufi, scuze, am uitat numele. mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 1 AN! Manole forever |
haha super asta..
baietelul cu zulufi e tot al meu
adica sunt una si aceeasi persoana
Alinuk
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
fulguta28 spune:
alinuk, noi ce facem, trimitem si noi informatiile la presa maine dimineata sau nu?
uta28 este 18+
http://zaleboutique.wordpress.com
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta NU ne referim la cheltuielile necesare pentru copii, intrucat acestea pot diferi de la familie la familie! in nici un caz! cheltuielile necesare pentru copii, platite de stat, trebuie gandite ca nu pot diferi de la familie la alta. aveti grija, sa nu va pierdeti in discriminari. mare grija. alina |
mai eu nu stiu daca e discriminare
mai ziceti si voi
dar parerea mea e asa:
eu am facut jde scoli si am proiectatintr-un fel educatia copiilor mei, am anumite asteptari
cum mai spuneam am o stea catre care ma uit
... e un standard undeva?? steaua mea e in acelasi loc ca al alteia?
copilul meu are aceleasi nevoi ca al altei mamici?
spre exemplu Cellia cu fetitza ei cred ca au niste nevoi materiale mai mari decat au baieteii mei.... e doar un ex
Alinuk
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
Ilinca_M. spune:
Scuze, Alinuk! Eu aveam impresia ca tu esti cea cu bebe mai mic
Eu as mai avea niste sugestii de raspunsuri la intrebarea 1.In unele tari europene indemnizatia este stabilita la o suma fixa si pe o durata mai mica. De ce sunteti nemultumite? daca e sa se puna accent pe asta de catre reporteri:
- in Ungaria si Estonia (ca mai degraba cu ele ne comparam noi, nu cu USA si Franta) CIC este de 3 ani! (anul trecut pe vremea asta sigur asa era; poate de atunci Ungaria sa-l fi redus la 2 ani, ca masura anti-criza); cineva zicea ca si in Bulgaria e tot 3 ani, dar despre asta eu nu stiu;
- dupa acesti 2 ani de "lapte si miere" protectia copilului e ca si nula, alocatia devine brusc 40 de lei, in timp ce in tarile europene la care face referire intrebarea sumele oferite minorilor sunt consistente.
1 AN!
Manole forever
Ilinca_M. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinuk
mai eu nu stiu daca e discriminare mai ziceti si voi Alinuk www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei / Andu mik si Teo voinik ............................................................................ Nimic nu-i intamplator! ............................................................................ |
Cu privire la aceasta si eu as zice sa nu se mearga pe ideea de nevoi diferite ale copiilor (ca pt. copii alocatia e egala) ci pe ideea ca aceasta indemnizatie e oferita unei persoane in incapacitate temporara de munca (da, e in incapacitate 2 ani, pentru ca trebuie sa alapteze, sa se ocupe de copil, pentru ca nu-i primeste asa mici in colectivitate si nici nu e indicat, pentru ca nu toti au bunici si nu toti isi permit bone etc) si acesta e un DREPT, a fi platit ca esti in incapacitate de munca, datorita faptului ca ai platit impozite la stat si vei mai plati si cand te intorci la munca; si aceste impozite au fost diferentiate, deci discriminare ar fi ca suma sa fie fixa, nu invers.
1 AN!
Manole forever