HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI ! (3)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
da Ilinca, asa e!!
vedeti fetelor ca aici
dupa mat despre protestul nostru de la min 9, peste inca o stire este si aceasta statistica la nivel de comparatie cu alte tari
http://webtv.realitatea.net/jurnale/realitatea-de-la-14-00-16-05-2010?autoPlay=true#ve_video_player_a
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ade24 spune:
Am gasit un material prezentat de Realitatea legat de durata si suma indemnizatiei in alte tari ale Europei. Se pare ca nu este chiar asa cum stiam noi - adica se sta 2 ani si in alte tari.
Cel putin doi ani - atat stau in concediu mamele din UE, iar indemnizatia difera de la o tara la alta, cel mai fericit caz fiind in Belgia, unde cunatumul sumei ajunge pān#259; la 685 de euro.Cea mai scurta perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului este in Belgia. Mamele stau acasa intre 3-6 luni. In aceasta tara, indemnizatia pentru mame se acorda in functie de perioada de activitate profesionala. Cuantumul poate fi cuprins intre 342 si 685 de euro.
In Austria, orice mama, indiferent ca a muncit sau nu, primeste aproximativ 15 euro pe zi, pina cand copilul implineste doi ani si jumstate. In cazul gemenilor, se acorda inca 50%.
In Bulgaria, indemnizatia se acorda pe o perioada de doi ani. Pentru primii trei copii, ajutorul este de 123 de euro pe luna.
In Cehia, alocatia parentala se suporta din taxe. Daca mama decide sa stea acasa cu copilul, statul ii da, timp de doi ani, 425 de euro pe luna. Daca insa tatal este cel care īngrijeste copilul, ajutorul se acorda timp de trei ani si este de 283 de euro.
In Ungaria, prestatia se acorda pana cand copilul implineste doi ani si reprezinta 70% din media veniturilor brute zilnice din anul anterior.
Danezii, in schimb, acorda indemnizatie pana cand copilul implineste noua ani. Suma este fixa, 1006 euro pe an.
Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008
Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui annablue Aprox 50 de buc crezi ca sunt deajuns? Sau mai multe? Ana, Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009) "De noi depinde sa avem o viata frumoasa..." |
e ok!!!
multumim Ana
![](pupic.gif)
fulgutza zic sa facem la fel ca si in cazul primului comunicat de presa
tu ai facut un mail comun, ia legatura cu Raluca (miresici) sa-l dati de acolo
Alinuk
![](copilas.gif)
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
![](pupic.gif)
maiestrita spune:
fulguta, rallu sunt de pe miresici ..
eu zic asa: scrisoarea pe care o depune maine o facem deschisa catre presedinte, prim-ministru si ministrul muncii .. aceeasi scrisoare o printam si o impartim maine la jurnalistii prezenti, iar dupa protest o trimitem si pe mail la baza de date de jurnalisti. cum vi se pare asa?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinaalex/alinaalex.jpg)
alinaalex spune:
citat din mesajul lui ade24 In Ungaria, prestatia se acorda pana cand copilul implineste doi ani si reprezinta 70% din media veniturilor brute zilnice din anul anterior. |
io stiu ca in Ungaria se sta 3 ani in CIC, asta daca nu s-o fi schimbat ceva intre timp..
(am cunostinte stabilite acolo)
Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009)
alinuk spune:
fetelor fug la nani, maine dis de dimineatza merg sa depun cerere la gradi pt baietelul meu cel mare (3ani!)
cine stie ce ma mai asteapta si pe acolo...
sa ne ajute Dumnezeu!!!!
ce sa zic, cred cu tot sufletul in demersul nostru
in aceeasta idee...ca viitorul merita ceea ce facem noi acum
nu doar copiii mei sunt importanti (peste juma de an face si cel mic doi ani, in ianuarie ma intorc oricum la serviciu)... si prietenii lor, anturajul pe care-l vor avea conteaza / iar asta depinde si de calitatea vietii pe care le-o ofera parintii lor.
noaptea e un sfetnic bun!!
Alinuk
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
Luna9 spune:
citat din mesajul lui alinuk uitati mat gasit de Ade pe net comunicat al Bisericii Romano-Catolice,in contextul in care multe mamici isi pot pune problema avortului in cazul diminuarii indemnizatiei. Masura propusa de guvern va incuraja cresterea numarului de avorturi intr-o tara care se afla deja pe un loc fruntas in Europa in privinta uciderii pruncilor in pantecul mamei. Masura propusa de guvern va conduce societatea romaneasca intr-o situatie asemanatoare celei relatate de Evanghelia dupa Matei, in care regele Irod cel Mare voia sa-l cunoasca pe Pruncul Isus de-abia nascut nu pentru a-L ocroti, ci pentru a-L ucide, ajungand astfel la masacrarea tuturor pruncilor de "la doi ani in jos" (Mt 2,16)", se arata intr-un comunicat al ARCB. dragele mele, va rog din suflet nu va lasati coplesite de tensiuni, nu are niciun rost sa polemizam acum va rog din suflet haideti sa ne concentram pe ce avem maine de facut, pe mesajele de impact pe care le avem de transmis! uitati, vi le reamintesc: -Copiii sunt viitorul tarii. Acest viitor nu se negociaza! Nu suntem dispuse sa renuntam la niciun procent din cei 85% stabiliti prin lege! - Noi nu cerem pomana nimanui. Cerem respect pt statutul nostru de mama si pt faptul ca am contribuit la bugetul asig sociale -Masurile pe care guvernul doreste sa le ia sunt inechitabile, ilegale, neconstitutionale, discriminatorii!! - AICI NU E VORBA DOAR DE INDEMNIZATIILE MAMELOR CI SI DE ALOCATIILE COPIILOR, DE TRUSOUL NOU-NASCUTILOR SI DE AJUTORUL PENTRU FAMILIILE MONOPARENTALE - CEREM MENTINEREA POLITICII DE SPRIJINIRE A CRESTERII NATALITATII. - SA LE REAMINTIM CA ECONOMIA CE SE FACE DIN BANII BEBELUSILOR E NESEMNIFICATIVA - 0.02% din buget - CEREM SA GASEASCA ALTE SURSE PENTRU SCOATEREA TARII DIN CRIZA. UNELE SUSTENABILE - VREM IMPIEDICAREA REVENIRII LA UN SISTEM DISCRIMINATORIU - SUNTEM SOLIDARE CU TOATE CATEGORIILE SOCIALE AFECTATE DE ACESTE MASURI - din indemnizatia mamei se fac cheltuieli atat pt ingrijirea/cresterea copilului cat si pt cheltuielile lunare ale casei (ca si inainte de intrarea in concediu de crestere copil)..nu este realist sa facem calcule gen...cat te costa copilul! MULT!!!! Alinuk ![]() www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei / Andu mik si Teo voinik ............................................................................ Nimic nu-i intamplator! ............................................................................ |
As vrea sa mai completez cateva lucruri, mai bine zis cateva rugaminti, la tot ce a zis alinuk mai sus:
- SA NE PASTRAM CALMUL
- SA NU INTRAM IN POLEMICI CU BATRANII SAU CU ALTI OAMENI CARE NE-AR PUTEA PROVOCA
- SA NU SCANDAM GALAGIOS - SA NU UITAM CA AVEM COPII MICI IN PREAJMA CARE S-AR PUTEA SPERIA FOARTE TARE
- SA "MARSALUIM" PASNIC SI TACIT (ca la o inmormantare, ca tot suntem in negru)
Daca am uitat ceva, mai revin
![](pupic.gif)
ade24 spune:
Vreau si eu scrisoarea sa o trimit la jurnalistii din Timis. Daca tot nu s-au mobilizat mamicile macar sa trimit la toata presa locala.
Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun
ade24 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinaalex
io stiu ca in Ungaria se sta 3 ani in CIC, asta daca nu s-o fi schimbat ceva intre timp.. (am cunostinte stabilite acolo) Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009) |
Eu am preluat informatiile de la Realitatea iar ei au afirmat ca au primit materialul de la Ministerul Muncii.
Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun
ade24 spune:
citat din mesajul lui alinuk fetelor fug la nani, maine dis de dimineatza merg sa depun cerere la gradi pt baietelul meu cel mare (3ani!) cine stie ce ma mai asteapta si pe acolo... sa ne ajute Dumnezeu!!!! ce sa zic, cred cu tot sufletul in demersul nostru in aceeasta idee...ca viitorul merita ceea ce facem noi acum nu doar copiii mei sunt importanti (peste juma de an face si cel mic doi ani, in ianuarie ma intorc oricum la serviciu)... si prietenii lor, anturajul pe care-l vor avea conteaza / iar asta depinde si de calitatea vietii pe care le-o ofera parintii lor. noaptea e un sfetnic bun!! Alinuk ![]() www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei / Andu mik si Teo voinik ............................................................................ Nimic nu-i intamplator! ............................................................................ |
SOMN USOR!
Multumim pentru tot ce faci!
Maine voi fi cu sufletul alaturi de voi si cu ochii in tv!
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Dumnezeu sa ne ajute!
Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun