HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI ! (3)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/fulguta28/fulguta28.jpg)
fulguta28 spune:
Rallu, este super. Asa o sa facem.
Pupiciuta28 este
18+
http://zaleboutique.wordpress.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinaalex/alinaalex.jpg)
alinaalex spune:
fetelor sunt cu sufletul alaturi de voi maine, va multunesc pt. tot ce faceti, din pacate noi suntem prea departe de Buc. si n-avem cum sa participam maine la protest...
ADE, noa, dar nu-i problema, normal ca tu ai preluat niste date ca doara n-aveai de unde stii cum sta treaba cu CIC-ul in alte tari...
Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ade24
Eu am preluat informatiile de la Realitatea iar ei au afirmat ca au primit materialul de la Ministerul Muncii. Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008 Poze aniversare Olivia Poze Olivia Mos Craciun |
In aprilie 2009 inca era de 3 ani concediul dar atunci incepusera sa vorbeasca de reducerea la 2 ani, din cauza crizei. Se pare ca l-or fi redus. Oricum Ungaria avea (si probabil mai are) programe muuuult mai grozave de incurajarea a natalitatii decat noi...
Cat priveste provocarile unor persoane "nostalgice", gen "noi am stat 3 luni acasa"...nu merita bagate in seama. Spunea cineva ca a intrat o isteatza de-asta in dialog telefonic intr-o emisiune si perora ca ea a spalat scutece de finet si n-a murit, sau asa ceva. Eu as fi intrebat-o:"Dna, unde ati nascut, la ce spital?" si cand ar fi raspuns as fi zis:"aaaa, deci la spital!! Pai inaintasele dvs. nasteau pe camp si nu mureau!"
![](icon_smile_big.gif)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
![](images/user_woman.png)
annablue spune:
Hai ca tot n-am somn... asa ca am facut un pdf cu ceea ce a scris alinuk si le-am printat deja.
Nu stiu ce va iesi maine acolo - ca vad ca afara deja e un vant oribil si s-a lasta un frig destul de nasol.
Cel mare sigur n-o sa aiba probleme maine dar cel mic vad ca de azi are rosu in gat si tuseste, mai devreme avea febra 38 cu 9...
Dar nu ma las! Sper sa fim cat mai multe maine (adica azi) si sa le aratam "stimabililor" guvernanti ca SUNTEM MAME SI LUPTAM PT VIITORUL TUTUROR COPIILOR DIN TARA ASTA !
Luna9 spune:
Fetele, unde va avea loc intalnirea dinainte de protest? Daca e nevoie la ceva (chiar si la supravegheat copiii mici in timp ce mamele organizeaza diverse) va rog sa-mi spuneti si vin.
broscuta_80 spune:
Dragi mamici si gravidutze ( si alte categorii daca mai sunt )
De aici de la malul marii va urez " Vant din pupa!" si o vreme excelenta maine, fara ploaie si vant.
Sunteti cu adevarat temerare. Stateam si ma gandeam daca a mai existat in istoria Romaniei un astfel de protest, si din ce am gasit se pare ca nu.
Pastrati banderolele negre ( puteti pune aditional si tricolorul ) sau imbracamintea neagra - sunt de impact.
Trebuie sa fie un miting pasnic. Eu as fi optat pentru un miting MUT, un fel de : iata viitorul Romaniei, un viitor MUT, in care copii vor fi o raritate - iar asta ar fi ajutat si la linistea micutilor.
Pastrati si pampersii - este un simbol important - deoarece demonstram atitudine in fata ineptiilor declarate de Dl. Basescu.
Unitatea declaratiilor este de asemenea foarte importanta. Altfel ar fi un fel de : "Astea habar nu au de ce s-au intalnit aici..." sau " ce cauze sustin " si mai stiu eu ce...
In orice caz sunteti sufletul tuturor mamicilor care nu pot fi alaturi de voi maine la protest, printre care ma numar si eu.
Doamne Ajuta!
Pastrez un respect deosebit pt. dna. Sandru, datorita careia primesc cei 85% pentru cresterea printesei mele.
Ignor voit ultimele mesaje contradictorii tete-a-tete, poate vor dori sa se mute la privat...sau poate vor inceta definitiv la acest topic.
annablue spune:
Pt cine mai este prin prejma la ora asta, am citit pe miresici o modificare pe care a propus-o Rallu si pe care eu am facut-o deja in document. O sa le printez maine din nou 50 buc si vin cu ele asa cum am stabilit cu alinuk.
Ideea principala este (dau copy/paste din mesajul ei): Economia care s-ar realiza prin reducerea indemnizatiei de la nivelul de 85% este infima, avand in vedere ca din totalul de circa 193.000 de beneficiari ai indemnizatiei in luna martie 2010, doar 2.400 primeau valoarea maxima de 4.000 lei, iar cei mai multi (124.500 persoane) primeau 600 de lei.
Deci contribu#355;ia la buget este de sub 0,02%, insa masura constituie un sacrificiu considerabil pentru viitorul copiilor.
Astfel, prin diminuarea indemnizatiei, guvernantii lovesc in clasa de mijloc a societatii, care contribuie substantial la bugetul de stat. Masura ar determina descurajarea persoanelor din aceasta categorie sa aiba copii, ducand la scaderea natalitatii.
Pe de alta parte, reducerea indemnizatiei, a alocatiei pentru nou-nascuti si a copiilor pana in doi ani, precum si eliminarea trusoului pentru bebelusi ar avea ca efect direct cresterea numarului abandonurilor copiilor, dar si al avorturilor, in contextul crizei economice care afecteaza categoriile sociale vulnerabile, asa cum atrage atentia organizatia Salvati Copiii Romania.
asta pt cine nu citeste si acolo, ca daca printati sa luati in calcul. Hai ca acum chiar inchid laptopul si ma culc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Legat de treaba cu lipsa crese, iar bone nu ne permitem... la ultima varianta, adica bonele nu au un statut legal ca meserie, deci cine se risca sa angajeze o bona, care nu are nici calificarea necesara pt ca nu exista un program de pregatire profesionala, nici psiho nu sun verificate, deci cine isi angajeaza bona la noi in tara o face pe barba lui si pielea copilului.
Si eu cred ca nu trebuie sa se lase cu parul smuls si haine sfasiate, desigur ca prima reactie la auzul vestii ca ramai fara o sursa sigura de venit, dc mai ai si un tatic bugetar caruia i se scade 25%...este sa faci si sa spui lucruri la disperare, ca un soc. Dar NOI NU CERSIM, noi VREM DREPTUL NOSTRU PT CARE AM MUNCIT.
Legat de comparatia cu celelalte state UE nu s-a mentionat in reportaj care-i indemnizatia si care-i alocatia, unde perioada e mai scurta exista o alocatie mult substantiala fata de Ro pe o varsta destul de inaintata la copii, plus ca se tine cont la impozitarea veniturilor perintilor de nr copiilor acestora. Se stie ca cei fara copii in unele state de ex Germania sunt mai mult impozitati decat cei cu copii.
L Sandru a recunoscut la Antene ca meritul ei la lege a fost faptul ca reusit sa uneasca femei din toate partidele care sa sprijine aceasta lege. Fair playInsa e adevarat ca eu nu pt fi prezenta acolo, asa ca okii si urechile mele sunt fetele de pe cele 2 forumuri care manageriza aceasta actiune in care am incredere totala pt ca au demonstrat suficient in tot ce au facut pana acum ca [pt sa o faca ft bine. Nu trebuie sa primeze orgoliile, nu conteaza decat rezultatul:sa-i convingem sa dea inapoi, dar ideea e sa nu fie cu dus-intors toata implicarea politica si sa nu ne strice noua apele, pana la urma drumul spre iad e pavad cu intentii bune
Asa ca fetele citesc ce scriem noi, vad la fata locului cum stau lucrurile si sa aveti incredere in voi pt ca chiar aveti de ce sa aveti
Imi pare rau ca eu nu pot fi acolo. Maine voi fi pe metereze cat se poate de aici sa va urmaresc.
Luna spuneai ca dr te-a consemnat la pat. Tu faci cum vrei iubita, dar eu zic ca burtica are prioritatea in fata oricarui lucru, stiu cum e si e bine sa nu fortezi decat dc esti absolut sigura ca esti bine, iar la primul semn ca nu e in ordine te intorci acasa. Nimeni cred ca se supara si nu intelege.
NB! Nu am mai reusit sa gasesc exact acel text cu decizie CC postat pe forum. Dc reusesc in timp util, revin.
BAFTAAAAAAAAAAAAAA!!!
Luna9 spune:
Dragelor, eu ma retrag.
Fie vreme buna sau rea eu vin maine la "intalnire".
Sa ne vedem cu bine!!
IRA_LIZA spune:
Da, uite o capcana parsiva despre care am tot vorbit.
Ce treaba are cat ma costa per total pe mine cresterea copilului meu fatza de cat il costa pe altul. K orice raspuns ar veni, tot prost va cadea, la modul: daca suma pe care o spui este in jurul sumei de 600 RON (chiar, se poate??) "ei, vezi k se poate trai si cu atat?" daca spui o suma semnificativ mai mare "auzi, dar te intinzi mult prea mult, ia uite altii cu cat isi cresc copii!" - deci e extraordinar de periculos si total neproductiv sa dam sume.
Copilul meu poate creste bine-merci cu Bebelac - de ce? pt k e sanatos tun si nu are probleme, pe cand alt copil bea lapte mult mai scump (nu-mi vine nici un nume de firma in cap in secunda asta) NU pt k parintzii sunt plini de fitze ci, de ex, pt k acel copil e alergic la lactoza. Am dat un exemplu poate imbecil dar poate si relevant pt uzul nostru strict personal. Insa astea sunt adevaruri pe care le stiu exact acei care cresc copii mici in acest moment. Adica noi. Celorlalti din jur s-ar putea sa nu le spuna nimic ci, eventual, sa le dea apa la moara pt critici. Pt ceilalti in majoritatea lor totul se reduce la cifre si atat, pt noi lucrurile sunt infinit mai nuantate.
NICI UN COPIL NU SEAMANA CU ALTUL!
NICI UN COPIL NU ARE NEVOI IDENTICE CU ALE ALTUIA!
FIECARE CAZ ESTE UN CAZ UNIC IN FELUL SAU!
Invitam Guvernul, INSul sau pe oricine chiar n-are altceva mai bun de facut sa faca statistici & calcule, insa mi se pare complet irelevant sa ne referim noi la acest inepuizabil subiect. Inepuizabil si, in esenta, inept in contextul protestului de maine si al nemultumirii noastre.
Nu costul - fara indoala extrem de ridicat - al cresterii copilului este subiectul principal aici, CI flagranta incalcare a principiilor care dusesera, in sfarsit la o situatie echitabila la finalul anului 2008, an in care a fost promulgata legea ref la cuantumul diferentiat al indemnizatiei in fct de cuantumul veniturilor. Situatie care e pe cale sa devina inechitabila din nou. Iar aceasta inechitate e pe cale sa genereze PESTE NOAPTE grave consecinte atat asupra starii intregii familii cat si - mai ales si in primul rand - asupra copiilor nostri.
Ira, mamica Elizei