Copil marginalizat la joaca

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Am uitat sa mentionez ca la noi cele mai spectaculoase rezultate le-a dat atentia tatalui. Nu va puteti imagina cata nevoie are de asta un baietas de 8-9 ani!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

eu nu-s sigura ca indepartatul copilului cu totul din grupul care il intimideaza e cea mai buna solutie.
sigur, ca nu trebuie cultivate astfel de prietenii, dar cumva trebuie invatat sa se descurce.
tot citeam ce ati scris voi si ma gindeam sa zic asta mai devreme, dar am zis ca poate nu am dreptate. si a venit ruxij si a confirmat ca un pic am.
eu zic ca-s de folos niste tactici combinate. numai asta de evitare nu cred ca e ok.
copiii cresc, sint independenti si cumva ar trebui sa reuseasca sa se descurce singuri. in plus si in viata de adult sint unii care procedeaza taman ca Mihai de la acest subiect si nu ai cum sa ii eviti, uneori tb sa le tii piept.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Combinatie, da, dar unde am zis ca nu tb indepartat de bullies? Eu cred ca trebuie fie indepartat complet si facut un alt grup cumva, fie atras un subgrup dintre ei si intimidati aia raii. Ca regula generala, cred ca nu e bine sa fie in preajma unora mai mari ca varsta, mai ales baieti.

Eu ca si copil eram cu bataia, pe ai mei nu i-a durut capul, ma supara cineva, trosc imediat doua, dar al meu e altfel asa ca trebuie lucrat altfel. Dar si eu am fost un copil f.f. timid, d'ala care statea pe la gardurile altora, solutia gasita de mine singura a fost sa ma joc cu copii mai mici de varsta, care ma acceptau drept lider si pe care ii tratam si eu f. frumos. Asta a fost o solutie buna pt. mine, poate o luati in consideratie. Niciodata nu am putut sa ma integrez in grupuri de copii cu 1 sau 2 ani mai mari ca mine.

Mergi la inceput

Simali, ai zis bine, cautat unul care e marginalizat, spart grupul liderului.

Deasemenea, nu cred ca tine cu dusul la karate, la mine n-a tinut, al meu nu vrea sa auda de nimic ce tine de "bataie", sub nici o forma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai eu ziceam ca nu cred ca e ok sa fie indepartat complet. din motivele pe care le-am enumerat.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Ruxi, si Vlad face tenis. Ma gandesc si la atletism. Este tot un sport individual. Pe alocuri si mai individual ca tenisul.

Si eu tot ca tine procedez: afara cu orice agresor, cautat copii cu valori similare, etc.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Caro, te rog sa ma ierti, nu imi amintesc precis-precis, a fost acum un an si ceva. parca pe fetita o chema britney sau cam asa si tot o imbrancea pe sonia si ii lua scaunul, jucariile, ii spunea sa plece ca nu e gradinita ei, etc. m-am imprietenit cu ea si o tot bagam in seama, pana la urma s-au imprietenit si ele. sa-mi termin cafeaua si poate imi revin detaliile. :-))

Lyada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Simali, si al meu e timid si are probleme sa faca el primul pas intr-un grup de copii si va citesc si anticipez probleme cu care s-ar putea sa ma confrunt si eu in cativa ani.
Acum de exemplu la gradinita evita singur copiii agresivi, culmea este ca anul trecut cand a inceput gradinita a fost el genul care se lupta pe jucarii si care mai lovea copiii. Dar nu la modul sa hartuiasca pe cineva pentru ca e mai slab ci pur si simplu asa rezolva el pe moment situatia care nu-i convenea. A scapat de obiceiul asta, slava Domnului! Dar acum are un copil bataus in grupa, multi parinti s-au plans de el, dar eu pana vineri nici nu am auzit despre el. L-am intrebat apoi pe Filip si mi-a zis ca nu a avut de-a face cu copilul respectiv ca nu se joaca cu el pentru ca e rau.

Anyway, nu sunt de acord cu tine, ca daca duci copilul la karate sau altceva ar putea sa perceapa ca ceva nu e in regula cu el. Am spus ca as vrea sa invete sa se apere, nu neaprat fizic, dar sa riposteze daca ceva il supara, sa stand up for himself, nu la modul "hai bai momaie sa inveti sa te bati ca esti ciuca bataii..."
Altfel pe acelasi principiu dus la extrem poate sa inteleaga foarte bine ca daca nu faci nimic si ii tot spui ca el procedeaza corect trebuie sa se lase hartuit si s-o tot incaseze, ca doar el face corect ce face, celalalt greseste. Altfel nu inteleg de ce ar tot vrea un copil sa se joace cu un alt copil care constant il necajeste, il bate fara mila, il umileste, da in el ca intr-un sac de box, ci doar pentru ca undeva ceva ii scapa, e ceva ce intelege gresit.
Iar daca e atat de pacifist incat nu vrea la karate cred ca orice sport care ii creste increderea in el e buna. Furia acumulata nu mi se pare benefica, eu as vrea sa-l invat sa se apere si sa-i sporesc increderea in el, sa inteleaga ca poate fi la fel de bun ca oricare alt copil, ca si alti copii pot sa tanjeasca sa se joace cu el nu numai invers, ca si el este placut etc. nu sa-si reverse furia acumulata ca nu vreau un schimb de tabere.

Oricum nu cred ca exista o solutie universal valabila.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Daca grupul in care nu se poate integra din cauza unui lider agresiv este singurul care i se ofera, copilul va persevera in dorinta lui de a fi totusi acceptat acolo. Decat sa stea singur, mai bine face inca o incercare, ca doar e copil si cauta compania copiilor. De aia am zis sa construiti, gasiti un alt grup de copii, civilizati si pasnici ca alternativa, ca doar asta facem si noi adultii, cautam/formam propriul cerc de prieteni, nu ne repezim sa socializam cu toti nebunii.
Simali, pare tare complicat ce zici tu cu rolurile alea. Copiii cresc, unii vor fi lideri la o materie, altii la alta, unii la sport altii la sah, prieteniile se lega si se dezleaga, nu vad la ce bun atata efort sa penetrezi un grup oarecare. Ideea e sa te inconjori de oameni care fac sa te simti bine, nu? Nu sa bifezi cercuri care te accepta...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu cred ca voi nu ati dus copii unde trebuia la karate. La karate nu-i totul despre bataie ... sau n-ar trebui sa fie. Uitati-va bine la instructor...daca vi se pare ca este genul de om pe care vi l-ati putea face prieten e ok ... altfel, locul ala nu-i de copilul vostru.

Eu as incerca sa-i fac un grup alernativ cu r colegii de clasa (asta in cazul in care scoala e relativ aproape de casa)...sunt cunoscuti de copil si mai usor de atras, mai ales ca probabil le cunosti si parintii.

A...am mai auzit de la un tata o teorie: copilul sa fie bun la ceva care nu-i chiar obisnuit, si ii impresioneaza pe copii. Copilul tipului ala luea lectii de baterie si era singurul din scoala care stia asta. Cand s-a facut ei un band in scoala....el era singurul baterist disponibil .

Mergi la inceput

E o idee buna asta sa fie bun la ceva ce nu mai stiu altii.
Eu nu l-am dus pe fi-miu la karate, doar am stat la usa si ne-am uitat in trecere la o lectie intr-un complex sportiv si al meu zicea ca el nu vrea sa faca asta. Oricum, noi am rezolvat fara karate si nici eu n-am mai avut motivatie sa incerc sportul asta.

Mergi la inceput