Burtici cu ursuleti nov - dec 2010 (34)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Corina, smantana se tine 24 de ore la frigider inainte. Mi s-a intamplat si mie mai demult sa nu iasa, dar din cauza asta.
Eu sunt hipnotizata de posturile de stiri...

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Citat:
citat din mesajul lui Joy21

Daca va plac povestile despre nasteri va invit sa o cititi si pe cea pe care am scris-o Sofiei O gasiti aici, si este impartita in 2, o parte despre sarcina si o parte despre nasterea propriu-zisa.

Victoria, mami de Anna Sofia, 13+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Foarte frumoasa povestea. Daca tin bine minte suntem nascute la cateva zile diferenta, se vede . Si eu am suportat cu deminitate nasterea si am zis ca oricat m-ar durea nu scot un sunet. In acele momente cred ca depasim orice durere, suntem de zeci de ori mai puternice.

MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirunam

Foarte frumoasa povestea. Daca tin bine minte suntem nascute la cateva zile diferenta, se vede . Si eu am suportat cu deminitate nasterea si am zis ca oricat m-ar durea nu scot un sunet. In acele momente cred ca depasim orice durere, suntem de zeci de ori mai puternice.

MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 14 +

Multumesc . Nici nu remarcasem ca suntem nascute la 1 zi diferenta. Sunt total de acord cu ce ai spus.

Victoria, mami de Anna Sofia, 13+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

BraveGirl vezi ca acele cutiute de la Dorna sunt de mai multe feluri: una de 15%, una de vreo 28% si una cu bleu care scrie "smantana pt frisca" si are cam 30-35%. Cred ca tu ai nimerit dinaia cu grasime putina. Secretul la frisca este cata grasime are. Daca are 30 sau peste se va bate de sta batz. A si un alt truc, si trebuie sa fie super rece cand o bati.(eventual o tii la conge putin inainte).

sugubina +10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Joy, tare frumoasa povestea, m-a impresionat... Si eu am nascut tot la Giulesti, fara lacrimi, cu amintiri asemanatoare. Bine ca a tinut anestezia, altfel nu stiu daca rezistam.

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Victoria, am citit povestea si mi-a placut mult cum efectiv au "curs" propozitiile si frazele si cum a luat "nastere" povestea nasterii. Bineinteles, am ras si am plans. Ai scris incredibil de frumos si de real...
Oare toate cate suntem la aceasta odisee ne vom scrie povestea nasterii? Vom scrie la fel de frumos ca Victoria?
Sunt iar ultima, va pup si va doresc o noapte plina de vise frumoase!

Ana
15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanast

Fetelor nu am mai reusit sa intru. Iar a fost fetita mea racita, de data asta si cu febra, a avut o traheo bronsita, e pe antibiotic de alataieri, sper sa isi revina. Am impresia ca bb2 nici nu ma prind cand creste, o sa ma trezesc direct ca trebuie sa plec la spital, asa am sentimentul la sarcina asta.
Am fost la dublu test, a zis ca e fetitaaaaaaaa!!!! Dar incerc sa nu ma entuziasmez, desi doctorul asta deobicei nu spune sexul la 12 saptamani, probabil ca a stat copilul meu in pozitie favorabila. Oricum, am plans, a fost foarte emotionant. E bine, e totul ok.
Da Madanic, asa e, ne cunoastem, Cata m-a descoperit chiar inaintea ta, nu ii stiam talentele de detectiva:-))).

11+ mami de Irina (10.02.2007)

Pai ea mi-a aratat si mie site-ul asta .

Madalina
mami de Isabella Andreea si 11+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanast

Fetelor nu am mai reusit sa intru. Iar a fost fetita mea racita, de data asta si cu febra, a avut o traheo bronsita, e pe antibiotic de alataieri, sper sa isi revina. Am impresia ca bb2 nici nu ma prind cand creste, o sa ma trezesc direct ca trebuie sa plec la spital, asa am sentimentul la sarcina asta.
Am fost la dublu test, a zis ca e fetitaaaaaaaa!!!! Dar incerc sa nu ma entuziasmez, desi doctorul asta deobicei nu spune sexul la 12 saptamani, probabil ca a stat copilul meu in pozitie favorabila. Oricum, am plans, a fost foarte emotionant. E bine, e totul ok.
Da Madanic, asa e, ne cunoastem, Cata m-a descoperit chiar inaintea ta, nu ii stiam talentele de detectiva:-))).

11+ mami de Irina (10.02.2007)

Multa sanatate Irinei, sa se faca bine repede.

Madalina

Mergi la inceput

Fetelor, imi pare extrem de rau de ce se intampla acum in Romania cu indemnizatia de mama. Am fost extrem de furioasa cand au plafonat-o la 600, mi s-a parut extrem de inechitabil pentru mamele care muncesc.
Am semnat petiile pentru reintroducerea procentului de 85%, si m-am bucurat cand s-a intamplat asta chiar dca nu mai eram in Ro de ceva timp.
E adevarat ca nu toate tarile ofera posibilitatea mamei de a sta acasa cu copilul, in speta US reglemeteaza doar ca ai dreptul la Maternity leave neplatit, singurul avantaj fiind faptul ca firma nu poate sa faca restructurare la postul tau cat esti plecat sau sa te dea afara dupa ce vii inapoi. Ti se plateste concediul medical un procent din salariu depinzand de asigurarea pe care o ai (nu de la stat).
INSA aici cresele sunt autorizate, inspectate si ras-inspectate. Trebuie sa indeplineasca un set de standarde foarte strict. Toti cei ce au grija de copii trebuie sa fie certificati in CPR (acordare prim ajutor), si multi au chiar certificare in dezvotarea copilului (cursuri de pedagogie axate pe varsta copilului). Sunt crese foarte multe asa ca ai de unde alege si preturi variate, insa toate aste costa destul de mult
In Romania alternativa creselor nu exista, nu exista bone profesioniste, sunt doar femei la pensie care incearca sa-si rotunjeasca venitul. Nu poti sa ai incredere in oricine asa ca e de mii de ori mai greu pentru o mama sa se desparta de pui in conditiile astea.

Am lasat copilul la cresa la 4 luni, mi-a fost greu dar am facut-o fortata de imprejurari. Pentru linistea mamicilor asta nu afecteaza copilul atat de mult pe cat pare. Isabella a avut o dezvoltare destul de rapida, a mancat fara mofturi, doarme singurica fara rugaminti sau cineva langa ea, vorbeste bine (din pacate doar engleza), se joaca frumos, isi imparte jucariile cu alti copii fara probleme. Mai greu a fost pentru mine, care luni intregi am plans in birou ca mi-am parasit copilul, da trece si asta. Ce e important cu adevarat este sa ai 100% incredere in persoana cu care it lasi copilul.

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Frumoasa poveste, mi-au dat lacrimile asa la prima ora. Si totusi nu pot sa nu remarc cat de departe este experienta pe care ti-o ofera un spital romanesc de experienta nasterii pe care ar trebui sa o aiba orice mamica. Chiar tu ai punctat foarte bine lucrurile care intr-o tara civilizata s-ar fi facut/nu s-ar fi facut la cererea ta.
Sper doar foarte mult ca de data asta sa am si eu parte de nastere... cand nasti prin cezariana in nici un caz nu simti ca "ai nascut" doar ca ti-a fost copilul indepartat chirurgical... ramai cu o senzatie neplacuta de... dar mai trebuia sa fie ceva... s-a terminat prea brusc si aiurea...

Mami de (28.10.2008) si bb2 13+

Mergi la inceput