Pufuleti de ianuarie - februarie 2010 (56)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Buna dimineata!
Noi am terminat cu botezul si luatul mirului, acum suntem crestini cu acte in regula! Si pentru ca ieri am facut si trei lunite, poftiti de va serviti cu o felie de tort de aici
Sa va spun de la botez, care a fost unul mic (am fost 24 persoane in total): a fost SUPER!!! Exact asa cum mi-am dorit; ne-am simtit foarte bine, Sebi a fost cel mai cuminte pui din lume, n-a plans decat cand l-a scos din apa preotul si dupa aceea de foame (am avut un bibe cu LM si l-a papat dintr-o rasuflare). La restaurant s-a plimbat din brate in brate, a facut poze cu toata lumea, nu a plans deloc. In schimb, a inceput sa planga cand am ajuns acasa (probabil de oboseala). Petrecerea s-a terminat pe la 21.00, exact cum imi propusesem eu. Poze nu am decat cele facute de noi aici, vineri le vom primi pe cele "profi" Mi-a placut foarte tare DJ-ul, care a organizat tot felul de concursuri (inclusiv karaoke), cu premii constand in CD-uri cu muzica, si ne-a supus pe mine si pe tati la un test de compatibilitate (am raspuns diferit la o singura intrebare-cine cheltuieste mai multi bani; eu am zis ca eu, tati ca el )

Merg sa citesc din urma; am mai aruncat un ochi la voi duminica dupa ce am ajuns acasa, pentru ca eram curioasa daca v-ati intalnit pana la urma, dar am de recuperat tot cap. trecut si acesta. Sper s-o fac pana sa incepeti altul nou (daca ma lasa Sebi si se hotaraste sa )

din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai

cum a venit pe lume pustiu`
poze bebe Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Ruxita mai scrie-ne din carte pls!

Eu (droaba de sare) m-am gandit ca daca nu sta in fundulet are mai multe sanse sa se inece cu mancarea... se pare ca nu eram chiar cu vaca...

_
Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

Cresc

uite pentru cei cu droabele de sare:
e bine sa te gandesti la siguranta copilului tau inainte ca acesta sa mearga de-a busilea....ocupa-te de lucrurile evidente si importante precum instalarea senzorilor de fum, a portilor la scari si a sigurantelor la ferestre si ia-ti un telefon fara fir.
- pune toate cutitele si foarfecele intr-un loc in care copilul sa nu poata ajunge;
- blocheaza masinile de spalat si cuptorul astfel incat sa nu poata fi deschise (de copil);
- nu tine scaune aproape de aragaz
- pune manerul in joc pe cratita, atunci cand gatest (? ca de ce?) si foloseste ochiurile din spatele aragazului (asta da);
- pune sisteme de siguranta la toate usile dulapurilor;
- pune toate vitaminele si medicamentele in loc ferit de copii;
- ai grija la chibrituri si brihete;
- incuie toate solutiile de uz casnic (detergenti de vase, de rufe, de geamuri, de curata toaleta, inalbitori, etc.) (n.m. - copilul nasei a inghitit sampon o juma de sticluta);
- ai grija ca micutul sa nu ajunga la snururile draperiilor si la cablurile electrice;
-pune capace de siguranta la toate prizele (la noi e o problema, tre sa chem o electric sa-mi schimbe toate prizele ca am si cateva cu matzele pe afara);

Copilul pana la 4-6 luni isi dubleaza greutatea, iar la un an, greutatea se va tripla. De asemenea, fata de lungimea de la nastere, la 1 an va fi cu 50% mai lung, si de doua ori mai inalt la 4 ani;
Stomacelul - la nastere are capacitatea de cel mult 1/8 cana, la varsta de 1 an stomacul copilului suporta cam 3/4 cana.

cam pe la varsta de 6 luni bebelusul incepe sa tina mancarea cu palmele, mai apoi cu degetele. Este bine sa lasi copilul sa incerce sa se hraneasca si singur la aceasta varsta.

Prea multi parinti ofera copiilor un aliment nou doar de 2-3 ori, iar daca alimentul este refuzta, renunta sa il ofere bebelului - multi bebelusi trebuie sa incerce o mancare de 8-15 ori pana sa se obisnuiasca cu ea si sa o accepte.

Cantitate consumata de lapte matern/formula de lapte (0-6 luni) 500-950 in primele 3 luni, 850 -1350 ml de la 3 la 6 luni;
de la 4 la 6 luni cereale instant 4-8 linguri; lapte 850-1350 ml;

copii sunt mai predispusi la toxiinfectii alimentare si la boli provocate de mancare decat adultii, sistemul lor imunitar nefiind complet dezvoltat, de asemenea, stomacul lor mic contine mai putin acid, iar acidul gastric este una din armele organismului impotriva microorganismelor daunatoare; cea mai buna protectie pentru copil sunt apa si sapunul - foloseste sapun si apa calduta de cate ori crezi ca ai atins o suprafata murdara etc.

arunca orice cantitate de lapte sau mancare ce a stat la temperatura camerei mai mult de o ora. Laptele matern poate fi congelat pentru o perioada de o luna sau tinut la frigider 48 de ore.

Nu exista o schema perfecta entru a-ti hrani copilul. Unii bebelusi sanatosi au inceput sa manance mancare solida la 3 luni, altii au fost alaptati doar la san pana la 10 luni. Atata timp cat iti hranesti bebelusul cu lapte matern sau formula de lapte, poti fi sigura ca are o alimentatie adecvata!

De ce ai nevoie - un scaun inalt, solid si usor de curatat... care sa fie comod, sa iba tablie usor detasabila, iar picioarele sa fie cat mai departate, pentru stabilitate... si curea de siguranta pe care sa nu uiti sa o folosesti! In al doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

scuze ca am intrat neinvitata...va las acest link...cu rugamintea de a vota:http://www.petitieonline.ro/petitie-p43516046.html...se refera la propunerea ca pe 1 iunie sa se micsoreze imdemnizatia de crestere a copilului la 600 lei.
multumesc.

_
ALINAde Marie Rebecca Ayanna
Mariuca la tara
VIATA MEA PANA LA CAPAT...

" Sunt o pana de vultur pe coama unui leu/
O crusta de sare sub unghia unui zeu..."
Sum,esse,fui-by me

semnat...multumim

Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
o printesa grabita...

Mergi la inceput

continuare, am apasat aiurea pe buton de trimitere...

in al doilea rand, bavetzele ... de plastic, pentru ca sunt usor de curatat, o lingura speciala pentur bebelusi... o cana cu capac cu filet, la inceput cu un orificiu mic, apoi cana cu capac cu 2-3 orificii...pentru a bea repede... farfurii incasabile, cu ventuze...

pentru a preveni alergiile alimentare - pana la 2 ani evita toate tipurile de alune, arahide sau de padure, evita peshtele pana la 3 ani... evita alimentele solide pana la 6 luni;
daca alaptezi si copilul are reactii alergice, sau daca familia are istoric cu alergii - elimina lapte de vaca, ouale, pestele, toate tipurile de nuci si alune;

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

scuze ca am intrat neinvitata...va las acest link...cu rugamintea de a vota:http://www.petitieonline.ro/petitie-p43516046.html...se refera la propunerea ca pe 1 iunie sa se micsoreze imdemnizatia de crestere a copilului la 600 lei.
multumesc.

_
ALINAde Marie Rebecca Ayanna
Mariuca la tara
VIATA MEA PANA LA CAPAT...

" Sunt o pana de vultur pe coama unui leu/
O crusta de sare sub unghia unui zeu..."
Sum,esse,fui-by me

semnat!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui evyme

Buna dimineata!
Noi am terminat cu botezul si luatul mirului, acum suntem crestini cu acte in regula! Si pentru ca ieri am facut si trei lunite, poftiti de va serviti cu o felie de tort de aici
Sa va spun de la botez, care a fost unul mic (am fost 24 persoane in total): a fost SUPER!!! Exact asa cum mi-am dorit; ne-am simtit foarte bine, Sebi a fost cel mai cuminte pui din lume, n-a plans decat cand l-a scos din apa preotul si dupa aceea de foame (am avut un bibe cu LM si l-a papat dintr-o rasuflare). La restaurant s-a plimbat din brate in brate, a facut poze cu toata lumea, nu a plans deloc. In schimb, a inceput sa planga cand am ajuns acasa (probabil de oboseala). Petrecerea s-a terminat pe la 21.00, exact cum imi propusesem eu. Poze nu am decat cele facute de noi aici, vineri le vom primi pe cele "profi" Mi-a placut foarte tare DJ-ul, care a organizat tot felul de concursuri (inclusiv karaoke), cu premii constand in CD-uri cu muzica, si ne-a supus pe mine si pe tati la un test de compatibilitate (am raspuns diferit la o singura intrebare-cine cheltuieste mai multi bani; eu am zis ca eu, tati ca el )

Merg sa citesc din urma; am mai aruncat un ochi la voi duminica dupa ce am ajuns acasa, pentru ca eram curioasa daca v-ati intalnit pana la urma, dar am de recuperat tot cap. trecut si acesta. Sper s-o fac pana sa incepeti altul nou (daca ma lasa Sebi si se hotaraste sa )

din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai

cum a venit pe lume pustiu`
poze bebe Sebastian

wow tort! sexy mom!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Mara tocmai si-a primit primele drepturi banesti din viata ei.
Ne-a venit alocatia si ceva indemnizatie.

Mirela fericita de Mara Ioana

in ce data ai depus dosarul? ce inseamna ceva indemnizatie, pe cat? e intreaga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

am semnat si eu...btw CATALUTZA, pot sa modifice indemnizatia in timpul celor 2 ani? sau e pentru mamici care vor intra dupa 1 iunie in CIC? parca era o lege ca nu se aplica retroactiv
daca fac asta, tre sa ma intorc la serv, k 600 lei...
. minus 25la suta la mine, minus 25 la sotz....ma apuc iar de sondat netul dupa tari immigrant friendly...daca nu, ma duc la cuscra in nemtzia, k ea pleaca sigur si relativ curand (ma gandeam sa impart anul in 3, dar...pot si 1 un colo, 1 dincolo)

RUXITA, tre timp si bani sa faci toate ca-n carte. chiar, cum fac cele care au copii mai mari? io asta am stres, k o sa isi lase ana diverse chestii periculoase peste tot...

IOR, ok si vineri, si eu vreau gazela. numa ziceti, k eu fac 1 ora pana acolo, iar la ora de trafic intens.vad k nimeni nu a votat vreun parc mai aproape de noi...fierastrau, ceva

Cris, mami de Ema (13/01/2010), si Ana(4/4/2003)

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_y spune:

mandruta ..tare frumusica fetita ta...

Dastefa... pt Miruna.

semnat si eu petitia

31.12.2009 Roxi de Diana

Poze
Bebe Diana
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Mara tocmai si-a primit primele drepturi banesti din viata ei.
Ne-a venit alocatia si ceva indemnizatie.

in ce data ai depus dosarul? ce inseamna ceva indemnizatie, pe cat? e intreaga?

Am primit o indemnizatie, o alocatie si o restanta care nu stiu ce reprezinta. Dosarul l-am depus in jur de 14 martie, dar la mine nu e nimic de calculat pt ca eu sunt cu indemn de 600. Poate de aia mi-au venit mai repede.

Mergi la inceput