Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (157)
Raspunsuri - Pagina 17
Simonix spune:
Elenuca - antibiotic doar de la pediatru. Cum sunt mucii ? Culoare, consistenta? Trei zile de febra moderata nu mi se pare mult. Aici se asteapta si mai mult de atat. Vaz ca starea ei este buna, asa mi-am dat seama din ce ai scris, deci eu una as mai astepta. Scos mucii la greu, daca sunt inspre verzi as incerca niste picaturi gen Fluimucil (nu stiu daca se dau fara reteta) care pe noi de multe ori ne-au ajutat si ne-au scapat de antibiotic. In rest aerosoli, batista bebeului, antitermice, lichide multe... Ceva sa o ajute sa respire ... Robert la cat de mult o fost bolnav anul trecut ar fi trebuit sa faca cura de antibiotice. Si totusi am reusit sa evit, desi nu l-am menajat si a mers mereu la cresa, ne "laudam" doar cu trei reprize de antibiotic. Acush e iar bolnavior (racit, de fapt) si un nou simptom a intervenit: curg ochii. Dimineata sunt cam murdari... nu prea stiu ce sa fac, deocamdata doar il curatz, nu ii dau nimic.
Atentie la genul de tuse, daca pediatra a zis ca e ok cu plamanii atunci e bine.
Atentie si la urechi. Otitele mie mi se par perverse, piticul mi-a facut otita perforata fara sa aiba muci multi
Nici nu mi-am dat seama !
Sanatate :)
Belleanne - condoleante
Uf ...
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Lilly79 spune:
elenuca la raceala Juliei din martie (prima datorita gradinitei
) a avut si ea vreo cateva zile in care-i crestea febra pana la 39,4, dar ceda pana la urma.Au vazut-o 2 doctori si nu avea nimic, nici la urechi, nici la plamani, deci a fost o viroza urata.A durat 2 saptamani si pe cand s-a vindecat s-a imbolnavit iar inca o saptamana.Si nu i-am dat antibiotic.
Acum e racita de 12 zile(de sambata e mai rau), si de luni diagnosticata cu otita.Tuseste urat, dar e din cauza secretiilor din gat, a avut febra 39 si cu toate astea eu nu ii dau nici acum antibiotic.Doar antitermice care le opresc maine, picaturi de nas si de urechi.Sper sa revenim luni la gradinita, daca nu cumva se va imbolnavi de varicela ca sa fie tacamul complet.
Daca crezi ca nu e viroza, fa-i Lizucai analize de sange.Dar eu zic sa ai rabdare ca trece.Nu ii da antibiotic fara recomandarea unui medic.
Multa sanatate.
cleo welcome back.Poze?
Iar nu pot scrie ca Julia imi tot spune ca nu mai ploua si sa iesim in parc, asa ca ma conformez ![]()
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
belleane spune:
Multumesc pentru sustinere.

Elenuca: Si eu ma gandesc ca in astfel de cazuri ar fi buna o hemograma. Daca starea ei nu este alterata si febra vad ca nu e mare este bine; Poate sa se vindece sau sa se agraveze. Asta trebuie sa urmaresti. Noi cu cea mare am patit cam asa: i-am dat nurofen si sirop de tuse vreo 10 zile. Am intrerupt, era ok si dupa cateva zile avea o tuse ....I-am dat erdomed si vad ca nu raspunde prea bine. Cred ca nu va scapa de antibiotic totusi. Bine intre timp a alergat, a mers cu bicicleta, rolele;
Lorich spune:
Elenuca aceeasi parere o am si eu, ca si mamicutele dragutele care ti-au raspuns - nu antibiotic fara recomandarea pediatrului. Cu analize e ideal, dar macar sa fie indicat de dr., chiar daca nu a luat sange. Oricum, antibioticele sunt f periculoase si nu ar trebui luate de nimeni fara indicatie de la dr., iar pt copiluti precautia e si mai si!
Din pacate 3 zile de muci si alea nu-s asa multe (da' stiu cat sunt de grele) - asa "explodeaza" virusul, zic eu [:d] Cam dupa 5 zile asa poate iti da pediatrul ceva sa mai diminueze din muci, nu stiu, noua ne-a dat niste ventolin dupa 6 zile asa, cica sa mai scape de secretiile alea care nu s emai termina. Starea aia febrila poate s-o aiba si de la mucozitati, eu asta am obs la noi, asa ca tras mucii cat cuprinde, aerosoli daca vrea pitica.
Sananate multa, multa !
Luminel vai draga sa ma sperii de big monkey si mai multe nu!!!
Big, big monkey si o fetita mica si scumpa!
Am pus si eu ceva poze noi incepand de aici
Sunt si pozele cu Elenuca si Lizuca (Alina, n-ai raspuns la pM si am zis ca am acordul tau hihih ![]()
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
elenuca spune:
Simonix, Luminel multmim de raspunsuri .Mucim la greu... cand sunt transparenti, cand sunt galbiori, cand spre verde deshis. Pediatra ne-a prescris pe reteta antibiotic dar ne-a spus sa mai asteptam sa vedem cum evolueaza si daca se agraveaza starea sa dam antibiotic. Ori starea ei a trecut de la un episod razlet de febra 38,2 acum 3 zile, la doua trei stari febrile pe zi; acum o ora dupa ce am scris mesajul a avut 39,4 si starea ei se inrautatea cu plansete, ochi tulburi, gemete... am recurs la solutie extrema novocalmin si a alergat mama la farmacie dupa algocalmin. Stiu ca la ea novocalminul nu prea are efect, nici dupa o ora nu-i scade febra, asa ca am dat si algocamin. Dupa 40 de minute a scazut de la 39,4 la 38,8 dar e tot mare, acum e dezbracata si se intretine cu bunica. Inca ceva: pediatra s-a uitat si la urechiuse si a sesizat ca sunt usor inflamate in interior- trompele cred. Ea isi tot duce manutele la urechi insa inca nu s-a plans de durere, probabil e doar o jena. Temerea mea este sa nu degenereze in ceva urat sa faca o suprainfectie. A si inca ceva, a luat-o si tati, acum se plange si el de jena in gat si in urechi, usoara febra. Of viata mea...
aelita spune:
ELENUCA eu la febra de 38 stateam 4 zile,de obicei trecea.in a treia zi mereu avea inca febra,dar a patra trecea doar cu paracetamol.
daca e infectie,creste febra dupa 3 zile,nu cedeaza si nu scade .
prea bine se poate sa faca maine,din cauza mucilor,si sa incepi tratament cu antibiotice,nu inseamna ca azi nu e viral.eu zic sa astepti,stiu ca e greu,dar cu temperatura 38 nu e nimic grav,poti controla chiar daca e infectie si sa iti dai seama in cateva zile.
deci,daca vezi ca febra urca,apare iar 39 si se inrautateste ,posibil sa se fi facut infectie,dar asta nu inseamna ca trebuia sa dai de ieri,de alataieri...
LORICH ce frumos e Robert cu parul lui buclat blondut !!! superb !si asa cuminte!
si mami ce frumoasa e !
fetelor
nu e prea lunga pagina de inceput?am putea scoate ceva de acolo?poezia ?ca dam cam mult pagina in jos ...
zic si eu..nu dati![]()
si mai avem niste diacritice acolo care nu se citesc...
25+ 
Sofia (2ian2007) ,
Andres(22mai2008)
elenuca spune:
Belleane, de asta mi-e teama ca orice as face tot la antibiotic ajung, dar sa fac asta dupa doua saptamani in care muceste si tuseste si starea ei se agraveaza si poate sa o dea in infectie... Nu stiu zau.
Lorich scumpa, bineinteles ca ai acceptul meu, imi pare rau dar eu nu am primit nimic pe PM, sau sa caut pe yahoo?
Scriu la mesajul asta de juma de ora ... cand face Liz kk , cand ii mai iau temp ( are 37,7 acum).
Fetelor, noi avem deja Cedaz prescris pe reteta de catre pediatra, retinerea mea este legata de faptul ca e cam tare din gama antibioticelor si ca sa il dau doar pentru o viroza nu mi se pare ok. Noi avem si recomandare pentru hemograma dar la momentul respectiv nu mai luau probe pt ca se inchisese laboratorul, eventual sa mergem maine dimineata sa facem o hemograma si sa astepam o zi rezultatul. Intre timp sa speram ca o sa fie ok si febra nu o sa mai sara de 39.
Cleo, voi la Budimex ati facut hemograma pe loc parca si ati avut si raspunsul? Din degetel sau din vena? La voi cum s-a ajns la antibiotic?
elenuca spune:
Aelita scumpa, multumesc, asa cred ca o sa fac, mai asteptam o zi si facem maine hemograma, sa vad unde c anu vreau sa o traumatizez cu luatul sangelui din vena, la cat sunt de indemanatice asistentele (am mai trecut prn asta) poate reusim din degetel, sa vedem. Mai asteptam si ne rugam sa fi fost azi apogeul...
Robertel, te-am botezat Vlady zilele trecute cu gandul la Alish, ma ierti, da???? esti un scump si un dragalas si daca nu m-as fi incuscrit cu Simonacip
, tu erai pe lista, parol !
Va pup fete dragi, ma duc sa vad cum o pacalesc pe Liz sa pape ceva...
Doloress spune:
Elenuca aici regula e 3 zile cu febra peste 39 si apoi mergi la ei pentru mai multe investigatii, bine noua dupa 3 zile ne-au zis 5 zile, dupa 5 zile ne-au zis ca tot n-are nimic. L-au ascultat 5 doctori si nici unul nu a auzit nimic la plaman. Ba mai mult, ultima statea cu radiografia in mana unde se vedea clar ca e pneumonie si il asculta si zicea ca tot n-aude nimic. Deci eu zic ca si Bellanne o analiza ceva, pentru linistea ta ar fi mai bine. Eu una, m-am fript, a doua oara ma duc direct si le zic ca face febra de 7 zile si sa ma trimita la analize macar pentru ca uite nu se stie niciodata cu ascultatul asta. Eu una nu mai am incredere veci in simplul ascultat. Dar depinde de tuse, la al meu din prima am zis ca e penumonie ca ii rasuna si ii suiera asa pieptul, ce folos ca parerea noastra prea putin conta.
Oricum nu vreau sa te sperii, ti-am zis, la noi dupa vreo 2 saptamani de febra peste 39 s-a ajuns la radiografie.
Bellanne condoleante
, of e greu, si noi am trecut prin emotii mari ieri, bunica sotului a facut un atac cerebral, acum e mai bine, incepe sa-si revina, e greu ca nu are pe nimeni pe-aproape (adica are pe fata cea mare insa e ca si cum n-ar fi...) Bunicul e la pat de ani buni, nu mai vede nu mai aude, ne gandim cu groaza ce se va intampla cu ei. E greu, ce sa zic, cand esti departe si nu poti face nimic (am trimite bani sa angajam o femeie sa aiba grija de ei insa am mai trimis si banii au ajuns in alta parte din pacate... of sunt multe chestii complicate in familia lor)