Clasa a III-a, 2010-2011 *7*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dona01 spune:

Unde au disparut toate mamicile "din clasa a III a"???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

buna!
am vazut ca nu ati mai scris demult la acest topic...

as avea o rugaminte la ASIMPETRU: am vazut ca ai fetita la sc.117 si urmarind posturile tale, mi am dat seama ca aveti o invatatoare OK. baietelul meu urmeaza sa mearga in cls a I-a in 2012, deci ne am potrivi pe tura. poti sa mi spui te rog la ce invatatoare sunteti, TE ROG! daca crezi ca nu se poate spune aici, poate imi scrii pe PM.

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

M-am gandit sa surescitez subiectul cu furia mea.
Ma enerveaza o multime de lucruri in clasa a III-a.
In primul rand ma enerveaza materia "Educatie civica" care abunda de idei invechite de tipul:
- La lectia "Minciuna" - minciuna il injoseste pe om (2 luni de terapie au fost necesare pentru a-i scoate copilului meu din cap ca NIMIC nu-l injoseste pe om!)
- La lectia "Respectul" - copiii au obligatia sa-i respecte pe adulti. Nimic despre obligatia adultilor de a-i respecta pe copii sau "respecta pentru a fi respectat".
- La lectia cu "Grupurile sociale" - aflam ca grupurile de joaca au un lider si niste norme de conduita. Chiar nu a vazut nimeni copii care se joaca egal si liber? Sau grupuri de joaca in care initiativa este luata cand de unul cand de altul? Si chiar daca exista lideri in unele grupuri de copii de ce este nevoie sa constientizeze si copiii asa ceva?

O alta sursa de gust amar a fost alegerea unui asa-zis "reprezentant al clasei". Care are o singura sarcina: sa-i scrie pe copiii obraznici pe o foaie! Poate cineva sa-si imagineze cum arata o fetita de 9 ani inarmata cu aceasta "responsabilitate"? Va spun eu: ca o maimutica la butoane! Nu zic ca n-ar trebui sa existe in clase lideri, dar n-ar trebui sa le si spuna cineva ce este acela un lider adevarat? Sa fie invatati despre liderul care construieste, sprijina, inspira si nu despre liderul pedepsitor si razbunator?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Off,daca si invatatoarele ar citi forumul,ar evolua si ele.A mea pune note,ca asa a sugerat d-na directoare,mama de copil din clasa ei.Uite asa e mai importanta directoarea decat sufletelul copiilor...pe evaluari e nota,in carnet si catalog celificativ.
Eu am alta problema Vaccinul.Ce stiti despre acest subiect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Off,daca si invatatoarele ar citi forumul,ar evolua si ele.A mea pune note,ca asa a sugerat d-na directoare,mama de copil din clasa ei.Uite asa e mai importanta directoarea decat sufletelul copiilor...pe evaluari e nota,in carnet si catalog celificativ.
Eu am alta problema Vaccinul.Ce stiti despre acest subiect?

Marcus a facut luni vaccinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Este vaccinul anti-polio (rapel, pentru ca primul vaccin s-a facut in copilaria mica). Eu am fost la medicul de familie si am intrebat ce e cu el si mi-a spus ca nu este un vaccin nou, ca se face si inainte, numai ca cum se cere acordul parintilor - ceea ce mi se pare un lucru bun). Si pe mine m-a speriat vaccinul acesta pentru ca nu-mi mai aminteam ca noi sa fi facut vaccinuri la scoala. (il tin minte doar pe cel din liceu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Tudor face astazi vaccinul. Tot cu acordul scris al parintilor.

Pana acum, clasa a III-a mi se mare mai usoara decat ma asteptam. Nu are probleme cu tabla inmultirii si a impartirii, incepe sa-i placa din ce in ce mai mult sa citeasca (extra-scolar), cu engleza e mai greu, nu-i place deloc. Scrie ingrozitor de urat.
De o luna il ducem la fotbal, dificil pentru noi, ca trebuie sa parcurgem tot orasul, benefic pentru el, asa ca mergem inainte...

Voiam sa va intreb ce carti mai citesc copiii vostri, ce la mai cumparati.
Incep eu:
Cele mai frumoase basme bengaleze
Cele mai frumoase basme spaniole
Basme de pe Tigru si Eufrat
Califul Barza (Wilhelm Hauff)
Ce a visat Bufnita Nedibace? (Mef Brun-Cottan)
Calutul inaripat (Stephen Sander)
Cartea padurilor. Cartea Lacurilor (Wass Albert)
Povesti si legende din Europa

Si multe altele. As vrea sa-i cumpar de Mos Nicolae, Mos Craciun, sa aiba ce citi in vacanta. Ce ati mai cumparat pentru copiii vostri si le-a placut sa citeasca?

Numai bine,
Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

La noi s-a facut vaccinul luni..am fost mot acolo sa vad cu ochii mei ca schimba acul si seringa..n-a fost nevoie, ca erau monodoza si venea fiecare doza cu acul ei personal . N-a comentat nimeni prezenta mea, dar asistenta parca a tinut sa specifice ca unii baieti sunt mai rafatati ca altii..eh.. Eu personal cred ca e o tampenie vaccinarea in scoli, ar trebui sa se faca de fiecare parinte, la medicul de familie..stiu ca e contrar opiniei generale.

Simali, si la noi se pun diverse fete (prin rotatie 3) vataf la copii..tare ma enerveaza chestia asta. Copilul imi zice ca ei, baietii, nici nu vorbesc cu fetele "ca sunt paracioase si ii scriu pe lista aia doar asa ca se cred destepte". Fi-miu mai istet ca mine, a intrebat-o pe inv. de ce nu pune si baieti (asta era grija lui) si de atunci, parca s-a mai calmat cu actiunea "fetita cu listuta".

Ce a mai citit:
Basme spaniole
Bone
Diary of a wimpy kid
Muc cel mic (Wilhelm Hauff)- i-au placut si ilustratiile foarte mult
Seria cu Tin-Tin - am reusit sa cumpar doar 10 din cele 24 existente - mare succes
Revista Garfield - ii place tare mult, rade tot timpul cand o citeste.
a avut ceva incercari cu Jules Verne, dar cred ca e prea mic pentru asta. Mie mi-a placut foarte mult,dar cred ca eram mai mare 12-13 ani

Eu i-am cumparat pentru cei doi Mosi - Tolkien (ca el nu a citit pana acum), o serie de la Rao cu troli de Alan MacDonald

Ma bucur sa va citesc dinnou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Da, Toklien - Scrisori de la Mos Craciun, ii place foarte mult, a citit-o si anul trecut, o sa o citim impreuna si anul acesta. Succes garantat.

O sa ma uit si eu dupa seria cu troli de la Rao, multumesc pentru sugestie.

Au participat la ceva concursuri anul acesta? La noi inca nu, poate din iarna. I-am mai dat eu subiecte de concurs scoase de pe internet, nu are probleme mari, doar cele facute din neatentie (care pot fi insa catastrofale...).

Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Si noi am facut saptamana trecuta antipolio. Off, si eu ii explicam ca vor fi niste picaturi in gura sau pe biscuite, si ea a fost intepata...
Noroc cu ea, e tare curajoasa, a intrat prima (fiind prima din catalog), si doamna invatatoare a laudat-o ce frumos s-a comportat. Ea e mezina clasei, si ceilalti n-au mai facut circ din cauza ei. Noah daca ea a suportat, au rezistat si ceilalti

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput