Clasa a III-a, 2010-2011 *7*
Geneza, 1, 2, 3, 4, 5, 6
Avem un total de 47 elevi, din care 26
, 20
si 1 copil neindentificat.
?.?.2001 --- Alexandra --- speed, Sc. Catolica, Irlanda
?.?.2001 --- Alexandru --- mariana75, Bucuresti
? --- ? --- meru, Constanta
? --- Radu --- deli, Craiova
? --- ? --- mariasm22, Constanta
? --- Eva --- asimpetru, Sc. nr. 117, Bucuresti
Ianuarie:
03.01.2001 --- Vlad Tudor --- ELIZA MIRON, sc. nr. 13, Galati
10.01.2002 --- Nina-Cristina ---- Anina_n, Colegiul Nat. O. Goga, M-Ciuc
12.01.2002 --- Emma --- oLo, Franta - Paris
Februarie:
?.02.2002 --- ? --- evora, ?, Scoala privata
04.02.2002 --- Mara --- irinai, Bucuresti, Sc. nr. 12
04.02.2002 --- Ana --- roxana c., Ploiesti
14.02.2002 --- Raluca Ana --- Dana M., Bucuresti
17.02.2002 --- Bogdan Matthew --- ruxij, USA - West-Lafayette
19.02.2001 --- Vlad --- simali , Sc. Centrala, Campina
23.02.2001 --- Marcus --- danamiha, Oradea
Martie:
06.03.2002 --- Dan --- arminad, USA
17.03.2002 --- Andreea --- Christel, Germany - Queis
18.03.2002 --- Sara --- devoska, Ucraina - Kiev
Aprilie:
01.04.2001 --- Matei Tudor --- teo1970 , Sc. Catolica, Bucuresti
02.04.2002 --- Marie --- Alina, Germany
19.04.2002 --- Codrin --- adriana, USA - Nevada
27.04.2001 --- Anca --- vilma, Galati
Mai:
03.05.2001 --- Teo --- crisseis, Timisoara, Sc. nr 30
09.05.2001 --- Andrei Theodor lacr@, Colegiul national Iasi
13.05.2001 --- Remus --- ni-na, Focsani
17.05.2002 --- Lili --- Gabi_K, Oradea
17.05.2002 --- Gianina --- cici, Campulung Moldovenesc
31.05.2001 --- Vlad --- anka1, Brasov, Sc. gen. nr. 5
Iunie:
Iulie:
? .07.2001 --- George --- dennise , Sc. gen. nr. 194, Bucuresti
09.07.2001 --- Mara --- madadum , Colegiul German Goethe, Bucuresti
09.07.2001 --- Dona --- dona01, Romania
25.07.2001 --- Ruty --- alexxia , Colegiul Nat. Emil Racovita, Bucuresti
26.07.2001 --- David --- Amalia , Sc. gen. nr. 310, Bucuresti
August:
08.08.2001 --- Luca --- Cricor, Romania
? .08.2001 --- Vlad --- micha
21.08.2001 --- Ana Maria --- sanse, Liceul Teoretic "Jean Monnet", Bucuresti
Septembrie:
15.09.2001 --- Tudor --- ioana, Iasi
Octombrie:
03.10.2002 --- Andreea --- Daisy, Sc. Publica Calgary, Albert, Canada
24.10.2001 --- Diana --- danielac, Brasov, Sc. gen. nr. 25
Noiembrie:
? .11.2000 --- Andreea --- stefi68 , Bucuresti
? .11.2001 --- ? --- Tanaion, Colegiul German Goethe, Bucuresti
24.11.2002 --- Julian --- Gabbriela, LA, USA
Decembrie:
03.12.2002 --- Yasmine --- khristin, Toronto, Canada
12.12.2001 --- Claudia --- kokiy, Bucuresti, Lic. Teoretic N. Iorga
16.12.2001 --- Stefan --- stefanalex, Iasi
25.12.2001 --- Cristina --- zfcristina, Bucuresti
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Raspunsuri
Anina_n spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simali Am discutat cu invatatorea referitor la ortograme si mi-a spus CA SUNT IN PROGRAMA DAR NU SUNT IN MANUALE. De aceea dansa a organizat niste ore suplimentare (cateva saptamani au ramas lunea de la 12 la 13) special pentru a face ortogramele dupa niste fise. Cu alte cuvinte daca nu s-au predat la clasa si doamnele nu vor sa faca suplimentar e de dorit sa le predea parintele. Eu am decis sa fac cu copilul tabla inmultirii in vacanta de vara, ca sa inceapa clasa a III-a cu ea macar semi-stiuta. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Si eu, am sa fac tabla inmultirii in vacanta de vara, mai ales ca o intereseaza pe Cristina. Deja, sta si calculeaza inmultirile usoare cu 2 si 3.
Ortogramele le face doar din sem. II, din februarie. Cate ceva am vazut si in manualul ei de lb. romana, parca. Va spun mai tarziu, cand ajung acasa.
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

anka1 spune:
Si la noi s-au facut ortogramele, exact ce povestea Nina. Cred ca au inceput chiar in sem I cu ele, dar la noi totul s-a facut mai repede, asta nu e neaparat mai bine.. Vlad a inteles cum trebuie sa le scrie, dar mai sunt momente cand greseste, e normal.
La matematica ce mai faceti? Vlad este deja la elemente de geometrie, nu stiu zau ce vor face pana in iunie..
O zi faina,
Anca
simali spune:
La geometrie m-a surprins faptul ca se invata corpurile geometrice (spatiale, li se cere sa figureze cu linie punctata liniile care nu se vad, etc.). Este foarte bine ca se fac numai ca asta nu prea este ceva foarte usor de inteles pentru varsta 8-9 ani. Sotul meu a petrecut multe ore ca sa-l faca pe copil sa inteleaga cat de cat cum e cu reprezentarea in spatiu. Copilul nu intelegea pur si simlu notiunea iar din clasa venise aburit de tot.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
asimpetru spune:
A inceput si Eva geometria de luni. Fac cate-o figura pe zi. M-am uitat in manual si-am vazut ca, in plus fata de ce era acolo, invatz. le-a povestit, de ex. la triunghi, tipurile de triunghiuri (dar cred ca mai mult la nivel de informatie, in caiet nu era scris nimic).
De figuri in spatiu, nici vorba. Imi aduc aminte ca si cand eram printr-a cincea sau a sasea, la geometrie, erau cativa copii care, chiar si la varsta aceea, aveau probleme de "vizualizare" in spatiu (si erau copii buni la carte) si din cauza asta, evident, nu puteau sa rezolve problemele in spatiu. Foarte greu s-au obisnuit.
Ortograme au tot invatat, dar treptat. De ex. intr-un/intr-o l-au "facut" in cls 1 pe la sfarsit. Anul asta au avut periodic cate-o lectie, de ex. cu s-a/sa (dupa care acestea au tot aparut in texte/exercitii), apoi dupa o perioada au repetat dintr-un/intr-o etc. (din nou a urmat vreo luna cu propozitii si exercitii care le includ), apoi la/l-a etc. Mie mi s-a parut destul de naturala includerea lor in lectii, Eva nici n-a simtit ca le-a facut. Nici cand eram mica nu tin minte sa ma fi stresat vreodata in mod deosebit cu astea. Nici n-am stiut vreodata ca se numesc "ortograme", de cand a inceput fetita scoala am aflat denumirea lor. :d
anka1 spune:
Si la Vlad am vazut ca au facut cateva corpuri: cub, paralelipiped, sfera. Dar nu au pus accent pe ele, s-au axat pe elemente de geometrie in plan, ce m-a enervat este ca invatatoarea le-a dat niste pb din culegere care erau cu calcul de perimetru. Ori lor in clasa nu le explicase nimic despre perimetru. Si una dintre ele era chiar greu de explicat, era vb despre perimetrele triunghiurilor care alcatuiau un dreptunghi si de acolo sa afli permitrul dreptunghiului.Complicat pt ei, zic eu...
Noi de abia asteptam vacanta. Mai e 1 luna si jumatate, dar ne gandim demult la planuri de vacanta :-)
O zi faina,
Anca
asimpetru spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anka1 Noi de abia asteptam vacanta. Mai e 1 luna si jumatate, dar ne gandim demult la planuri de vacanta :-) O zi faina, Anca |
Eva mea deja s-a gandit... prin urmare, in premiera, merge la inceputul lui iulie in tabara. Va fi o saptamana destul de stresanta pentru noi, parintii :d.
Cricor spune:
La noi fac geometrie plana.
Mie mi se pare complicata geometria in spatiu la aceasta varsta. Pe de alta parte cred ca la orice varsta sunt copii care 'vad' pur si simplu in spatiu.
Cum spuneam, nici pomeneala de ortograme. Cred ca o sa-mi iau cartea de care zicea danamiha sa-i explic copilului ce e cu ele. Mereu mi-e teama sa nu explic ceva altfel decat se face la scoala si sa bulversez copilul.
Si Luca merge in tabara a treia saptamana din august...avem experienta, a fost si anul trecut.
Corina
Anina_n spune:

Intr-adevar, nu sunt ortogramele in manualul de romana. La Cristina se fac in timpul orelor de romana, intercalate intre lectii si de aceea aveam impresia ca sunt din manual.
La matematica si ei, sunt la forme si corpuri geometrice. Pe langa cele enumerate de voi, am mai vazut in caiet, cuboidul si conul.
Cristina le pricepe, ca i le-a aratat tati cu multa vreme inainte. Azi, au avut evaluare din geometrie.
Urmeaza lectiile cu unitatile de masura(lungimi, cantitati solide si lichide, plus timpul).
Maine au evaluare la romana din unitatea "Copilaria".
Nu vom prinde evaluarea de sapt. viitoare la stiinte, ca vom fi plecate pt. 12 zile, la Buzias, ca in fiecare an.
Dar plecam cu romana si matematica dupa noi, sa nu ramanem in urma. ![]()
Nina, mami de
Minunatele Scorpiute

simali spune:
Stiti,legat de "suntem la unitatea 1,2, etc." am si eu o mare curiozitate: vad ca acum la scoala in loc de Capitolul I, II, III se foloseste aceasta notiune, de unitate. Eu m-am uitat in DEX si am facut ceva cercetari si prin alte carti din biblioteca si am gasit ca in limba romana termenul UNITATE nu se poate folosi pentru a defini un grup de mai multe elemente. Prin urmare nu se poate folosi termenul "unitate" pentru a defini un grup de mai multe lectii. Voi ce stiti?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
meru spune:
Cum se lipseste de la scoala, de regula? O zi,doua merge la mica intelegere, pentru o raceala ceva, dar pentru mai multe zile?
Despre ortograme am intrebat in toamna daca exista lectie, in programa asa ceva. Mi s-a raspuns ca "Nu", ca fac printre randuri, cu toate ca urmaream caietele cu ce fac in clasa si nu erau. Drept urmare, am intrebat si daca depuncteaza notele pentru asta. Raspunsul firesc a fost ca:"Da"
. De abia azi am vazut ca au lucrat cate ceva in clasa.