Clasa a III-a, 2010-2011 *7*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dona01 spune:

Noi am intrat deja in materie. Si avem destule teme pentru acasa.
De citit, Dona citeste bine, dar este printre putinii din clasa. Invatatoarea chiar ne-a spus ca asta este problema nr 1.Copiii citesc din ce in ce mai putin si isi dau greu drumul la citit.
In fiecare seara citim o pagina, doua dintr-o carte.
Dar asta nu chiar de placere, mai mult de gura mea.
Sedinta, noi, avem astazi.
pentru mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Si noi am intrat in materie, zilnic teme la matematica, cateva exercitii, la romana au de citit f.bine lectia, de raspuns la intrebarile din carte, de formulat propozitii cu cuvintele date, etc. Manualele sunt de la Ed.Aramis.

Ieri a avut prima ora de muzica si a fost extrem de incantat, Marcus face pian si fluier de aproape 3 ani asa ca macar la materia asta e linistit...zice el.

De citit a citit in vara ce avea pt scoala, dar de gura mea si nu de placere. Citeste cursiv, dar mai poceste cate un cuvant, trebuie sa deduc eu cam ce e...

Are deja tema la engleza, sa copieze ceva din carte. Face exact cu profesoara cu care a inceput in particular anul trecut si la care va merge si in acest an(ea nu preda la scoala lui atunci asa ca a fost o surpriza placuta sa o revada in clasa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am venit si eu..bun gasit tuturor.
Remus citeste cursiv ce il intereseaza......de exemplu corespondenta mea pe mess sau forum,insa ce tine de scoala vai si amar.......
Miercuri si joi avem cate cinci ore,educatea fizica n-o mai face cu prof-ul de sport ci cu invatatoarea...si deja din trei ore de sport,doua au fost furate...se mira de ce e o generatie de copii plinuti
Tabla inmultirii a invatat-o pana la cinci inclusiv,insa nu memorat ci adunari succesive....trage de timp repetand cerinta cat timp socoteste in minte..
Trebuie sa-i cumpar Heidi,a citit fragmentul din cartea de lecturi si e prima carte cu personaj feminin ca erou principal pe care si-o doreste....pana acum erau carti"de fete".Cam atat din Focsani,predau stafeta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Bun gasit tuturor!
La noi toate bune.
Marea realizare la acest moment: vine singur de la scoala!
In rest, imprastiat si aiurit, tot cu gandul la vacanta.

La voi s-a dat de invatat o poezie idioata numita "Cartea" de Dragos Vicol? Una cu "Cartea este mama noastra..."?

"Calea de mijloc este calea ZEN"
http://barcapevaluri.blogspot.com/
Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Felicitari, simali. Mare realizare. Noi cred ca o sa o ducem la scoala pana in clasa a 8-a. In primul rand pentru ca trebuie sa traverseze un bulevard foarte circulat si doi din cauza ghiozdanului care este foarte, foarte greu. Ma cocoseaza pe mine, dar pe bietul copil.
Noi asteptam cu interes tabla inmultirii. Inca nu au incept sa o invete, iar invatatoarea ne-a rugat sa o lasam pe ea sa le explice metoda. Cica nu ar fi de memorat papagaliceste, ci de facut corelatii. Eu ma cam indoiesc, dar fie cum zice ea.

In week-end ne-am procopsit cu un peste si un acvariu. A primit de la scoala un talon din revista National Geografic si ne-am dus pana in capatul celalalt al orasului sa isi primeasca pestele si acvariul aferent. Asa ca acum avem preocupari de urmarit pestele.

La Romana au ajuns la povestirea cu Dacii. Dupa ce s-au chinuit cu textul din Amintiri din copilarie. O porcarie, sincer, cu o serie de arhaisme. Am inebunit ieri cand a venit plangand si mi-a spus ca "S-a balabanit cu Andrei". Noroc ca citisem textul din carte, si stiam ca "a se balabani = a se certa" caci altfel va dati seama in ce fibrilatii intram la asa o declaratie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Vlad are un ghiozdan cu roti (inca din clasa I-a) si cara mult mai putin. De traversat si el traverseaza dar pe la o trecere de pietoni semaforizata. Era mai scurt sa treaca pe la o trecere de pietoni nesemaforizata dar am discutat cu totii si am decis ca trecerea semaforizata este mai sigura. Iti dai seama ca in prima zi l-am urmarit fara sa stie...

Sa va traiasca pestele! Nu glumesc, este o urare cat se poate de seioasa...

E simpatic baiatul tau ca interiorizeaza regionalismele si arhaismele si le foloseste in vorbirea curenta. Dar acum ma gandesc ca era de asteptat sa le foloseasca copiii. Acum sa te vad pe unde scoti camasa ca sa-i explici ca da, uite niste cuvinte dragute, invata ce inseamna, osteneste-te sa le citesti si sa le intelegi DAR NU LE FOLOSI CA ZICE LUMEA DE TINE CA ESTI SARIT DE PE FIX. Naspa!

"Calea de mijloc este calea ZEN"
http://barcapevaluri.blogspot.com/
Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Cu scuzele de riguare ca intru peste topicul vostru, intreb si eu daca aveti copiii la una din scolile: 59 (Dimitre Sturza), 279 (Sf Arh Gabriel si Mihai) sau 121 (toate-n Dr Taberii). Imi puteti recomanda o invatatoare buna pt cl I din 2011? M-ar interesa si info despre after-school de stat daca exista la acest scoli.
Va multumesc anticipat.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Fetelor, dupa ce culegeri lucreaza la mate puiutii vostrii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Ana lucreaza dupa Mate 2000, deocamdata. Si pana acum tot Mate 2000 era baza, au lucrat-o din scoarta-n scoarta. Dar le mai da invatatoarea fise cu probleme din alte culegeri, iar anul trecut au lucrat si dupa Micul matematician.

Cu mersul singura la scoala...a avut cateva tentative si anul trecut, dar anul asta il am si pe cel mic care trebuie dus la gradinita, gradinita care e chiar langa scoala.
Saptamana viitoare incepe inotul, atunci voi merge doar sa ii iau ghiozdanul si sa-i dau geanta cu ce-i trebuie la inot, apoi va veni singura, de la scoala la bazin si retur au autobuz, apoi autobuzul scolii o lasa in statia de tramvai si vine acasa- are o colega care coboara la cateva statii dupa Ana, deci vor veni impreuna o parte de drum. Va merge si invatatoarea, dar tot am ceva emotii, ma voi duce si eu cand voi putea, dar nu intotdeauna ca pana acum, va trebui sa se usuce si imbrace singura, ceea ce va fi o mare problema, dar tot trebuie sa se obisnuiasca, doar nu o voi imbraca pana se marita, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dona01 spune:

Dona lucreaza dupa mate 2000, Axioma si un caiet special de mat pentru clasa a III a.
Deja mi se par destul de multe, in conditiile in care au culegeri sau caiete auxiliare la toate, chiar si la religie.
La voi au inceput evaluarile?

Mergi la inceput