ochelarii de vedere -un lux in Romania

ochelarii de vedere -un lux in Romania | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

Sotul meu lucreaza in electronica si are nevoie acum de ochelari.Saptamana trecuta si-a pierdut o lentila de la ochelarii cei vechi ,care oricum trebuiau schimbati ca nu-l mai ajutau prea mult.Ca atare am ales o clinica cu renume ,un medic recomandat.
Consultatia a fost ok- 65 ron.A urmat alegerea ramei si sfaturile operatorului din clinica.Am ales noi ceva rame cu preturi mai ok,operatorul a zis ca nu merg la lentilele recomandate.Ramele care merg la lentilele necesare erau de la 350 de ron pana la 800 de ron.Intr-un final am gasit si rame ,ca sa arate si omeneste cu ochelearii pe nas.Rezultat final rame si lentile 1100 ron ca de, ce nu face omul pentru lumina ochilor.Alte variante nu aveau ,am ales rame de 378 ron.
Boon.

Face factura doamna ,incaseaza cu cardul toata suma ,apoi auzindu-l pe sotul ca mi se plange de faptul ca 8 zile nu va putea repara vreun telefon sau vreun televizor ,brusc isi da seama ca pana ce vin ochelarii ar putea sa-i faca in juma de ora o pereche de ochelari cu aceleasi dioptrii ,rame + lentile ,total 95 ron.
Am ramas masca .
Sotul n-a dorit sa-i mai satisfaca si vanzarea asta doamnei si a zis ca asteapta ,oricum nu prea are clienti.
Ii povestesc in seara asta surorii mele din Italia costul final al ochelarilor,aude si partenerul ei care lucreaza in domeniul medical si-mi explica ca 1100 de ron este bataie de joc, ca in Italia cu ramele cele mai fitzoase si mai de firma ,iesea la cel mult 150 de euro.
Am luat teapa sau am avut fetze de de prosti,sau si una si alta?.Exista vreun loc in Romania unde boala unui om sa nu fie o afacere si un motiv de bucurie pentru un altul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

mi-am facut ochelari anul trecut. Am nevoie numai la citit si la calculator. Vanzatoarea (optometrista?) mi-a oferit tot felul de rame intre 100-1000 lei. Si atunci i-am explicat: nu vreau sa fiu cea mai tare din gasca, nu vreau un look nou, vreau doar sa VAD. Sa-mi dea rame de plastic, nu metalice, simple, ca imi trebuie doar la citit. A inteles din prima, imediat mi-a scos sertarul si mi-a aratat cateva rame de 19 lei Insa la lentile nu merita sa negociezi, acolo musai sa fie de calitate.
Dar nu inteleg care era problema, ca nu se potrivesc lentilele cu ramele Si totusi care era diferenta intre ochelarii de 95 ron si aia de 1100?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Am patit-o si eu...eram cu copilul dupa mine care tragea de tot ce vedea in magazin si nu puteam sa ma concentrez la ce imi oferea vanzatoarea. Desi i-am explicat ca nu vreau rame de firma cu pretentii, ci ceva decent...ma trezesc dupa 15 mninute de calcule si paracalcule, timp in care eu fugeam dupa copil prin magazin ca imi tranteste vreo 10-11 milioane. Ma zapaceste...ai atat + aia atat+...aia si aia...eu si mai zapacita de copil, ii dau avansul si plec. Cand reusesc sa calculez in liniste si vad totalul imi sta inima.
Am renuntat si tot ea era mirata ca nu pricepe de ce renunt.
Ulterior mi-am gasit rame chiar de firma (intamplator) + lentilele de vedere (pretentioase, cu cilindru, adica scumpe) +lentile de soare ce se ataseaza pe ochelar+ consult amanuntit cu picaturi...total 2 milioane si-un pic.
Concluzia! Primii fac parte din categoria care te ametesc pana iti infig mana in buzunar.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Exact de asta am deschis subiectul ,pentru ca te fura pe fata ,te prosteste mai bine zis.
Care era diferenta intre cele doua perechi de ochelari?
Probabil mica ,doar ca inainte de a incasa suma ,n-a pomenit de varianta asta ,si nici nu existau rame sau lentile mai ieftine.
Dupa ce banii erau plecati de pe card ,n-am mai avut chef sa-i cer si explicatii ,ca stiam ca ma voi oftica mai mult si oricum totul era semnat ,platit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Chiar saptamana trecuta am fost la consult oftalmologic la cabinet privat recomandat de un dr oftalmo ca fiind cel mai bun din oras.
Consultul : 10 lei simplu si 15 lei cu dilatare de pupila.
Lentilele:10 lei sticla , 16 lei plastic , simple.
Anul trecut am fost sa-mi fac ochelari la alt cabinet. Consultul a fost 5 lei , ramele le aveam , pe lentile de plastic antireflexie , zeiss, am dat cu tot cu montare vreo 60 de lei. Baiatul de acolo s-a chinuit sa ma convinga sa nu imi fac ochelari , ca decat sa-mi iau 0,25 mai bine nu iau nimic. S-a lasat pagubas cand i-am spus ca vreau ochelari pt. ca imi place cum imi sta cu ei si ii mai folosesc la comp . :))
Si aici aveau rame de la Guess si Tommy Hilfiger cu 3-4 milioane, dar eu nu sunt omul care sa poarte firma si sprijinita pe urechi, asa ca ma voi axa pe ramele care costa 18 lei .

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

bun subiect. Si eu am gasit in Bucuresti numai cabinete unde consultul era in jur de 50 roni. E adevarat ca ochelarii m-au costat "doar" cateva milioane, in niciun caz sumele de care zice XIO.
Daca stiti vreun centru oftalmologic mai ieftin (si bun, desigur), ziceti-mi si mie, ca tocmai trebuie sa-mi schimb ochelarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

consult 130 lei
rame 150
lentile intre 800 si 2000

e drept sunt pentru copil si lentilele sunt din plastic si subtiri caci are dioptrii foarte mari si atunci incaercam sa i le mai subtiem

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Sincer nu cred ca cele mai fitoase si mai de firma lentile si rame ajung la 150 euro in Europa...
Inainte de lasik am comandat sotului ochelari din aia numai cu lentila, fara rame in jurul lor si rezultatul final a fost aproape 400 euro.

Vecina mea, i-a comandat fiicei ei ochelari, acum cateva zile, fata are 10 ani si a ales Vogue si a dat 200 euro...

Sunt foarte scumpi ochelarii, mai ales de firma.

Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Da , se poate sa nu se potriveasca lentilele cu anumite rame alese.Si noua ni s-a intamplat.
Problema nu este atat faptul ca pretul este mare in Romania cat faptul ca nu ai garantia a ceea ce se lucreaza de cele mai multe ori.
Noi ii facem fetei ochelarii in afara tarii, are 2,75 miopie si niciodata nu au fost mai putin de 300 euro pentru ca mai ieftin ar fi lentila groasa ( pur dezavantaj estetic nu calitataiv insa) si ar trebui tot timpul stearsa( fiind copil ne e mai usor cu lentilele astea care uneori arata pe dinafara murdare si pline de "degete" insa ea pe dinauntru sa zic asa vede perfect) Astea nici nu se sparg bineinteles.
Depinde mult de problema existenta si pretul insa calitatea produsului in Romania nu poate fi asigurata in multe magazine chiar daca pretul e mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

La mine la parterul blocului e un centru oftalmologic unde consultul si stabilirea dioptriilor e gratuita si au si rame pt orice buzunar. Eu i-am facut soacra-mii sapt trecuta 2 perechi, una pt aproape si una pt distanta si m-au costat 150 RON amandoua. Ai mei au costat putin mai mult (350 RON) pt ca am vrut niste rame mai "fitzoase".

Am luat si eu o mare teapa cu OPTINOVA, am reusit "performanta" de a-mi face o pereche de ochelari cu 1400 RON, nu va mai spun ca dupa vreo luna m-a lovit fimea peste ei, mi-au cazut si s-a spart o lentila

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

Madau si restul fetelor din Bucuresti, va rog din suflet dak stiti un centru de genul asta adik cu preturi mai decente spuneti-mi si mie, de 2 ani trebuia sa-mi schimb ochelarii dar niciodata nu am reusit sa strang o suma atat de mare. din pacate la lentile nu pot sa fac rabat de la calitate pentru k problema mea este destul de delicata dar la rame nu am mari pretentii. adevarul e ca stau in centru iar pe aici numai magazine fitoase gasesti, prin cartiere nu am ajuns, rame mai jos de 300, 400 de roni nu am gasit si sa fie cat de cat ok pentru ca trebuie sa port ochelarii permanent.

Mergi la inceput