"Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *138*"
Raspunsuri - Pagina 15
madalina84 spune:
Va si mi-a fost dor de voi dar din n motive nu am mai avut timp sa intru.De multe ori m-am apucat sa citesc capitolul la care erati dar pana sa termin se mai ivea ceva si trebuia sa plec sau sa fac altceva in casa sau sa stau cu Iri.
Binenteles ca si azi m-am apucat sa citesc capitolul dar s-a trezit Iri si nu am mai reusit dar scriu si fara sa citesc ca asa nu mai apuc sa intru niciodata si chiar ma simt prost.
In primul rand va scriu de IULIAPAPUSA care mi-a trimis mesaj acum 10 minute sa ma intrebe de voi ce faceti,daca sunteti bine si sa-mi spuna ca ea nu a mai intrat ca o are pe Luta bolnava si ca pe 3 mai se duce la Bucuresti sa-i faca analize.Am intrebat-o de ce o banuiesc dr dar inca nu mi-a raspuns la mesaj,daca imi da un semn va scriu si voua.Oricum o sun eu mai tarziu sa aflu mai multe.
De noi ce sa va spun ca eu am fost prinsa cu f multe treburi,curatenie dupa ce mi-au pus aerul ca au facut un praf mai rau ca pe santier,facut pasapoarte,drum la aeroport sa-l iau pe tata,stat cu baiatul afara sau in casa iar Iri cu mucisori de care nu mai scapam odata,cu 2 dintisori dati jos si in premergator cu care se duce peste tot si face numai prostii,adineauri l-am luat din baie dupa ce luase in brate un lighean,apuca tot ce vede si sta singur in picioare ceva timp.Tata ii zice "prigonel"ca e inebunit dupa gunoi,cand nu i se mai aude glasciorul si nu e langa noi e sigur la gunoi din care ia ce prinde daca e deschis
In principiu suntem bine,cu somnul tot la 12-1 pana a doua zi la 10-11 cu trezirile aferente,iesim afara zilnic cu bicicleta si papam bine.Ne pregatim sa plecam la sora-mea pe 8 mai si mie groaza ca nu sta in carut si nu stiu cum o sa ma descurc acolo cu el dar vedem la fata locului
Sper ca si voi sunteti bine toate si puii din dotare,imi pare tare rau ca nu am mai apucat sa intru dar probabil ca majoritatea aveti aceleasi treburi si stiti cum e
Revin cu vesti despre Iulia cand imi trimite mesaj sau vb cu ea,va si va dau un brat de
vias spune:
am facut enterocolita...si ma simt tare rau.. a venit soacra sa stea cu Flavius!
Multumesc fetelor!
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
raluk16 spune:
Hepi uau sunt super mega incantata si plina de mine ce faine cuvinte mi-ai spus . Multumesc mult!
Ai fost tare ca nu stii ce sa zici de laptic , dupa atatea cercetari, mami?
M-ai intrebat de care as folosi eu. Am doua variante, inca nu stiu pe care voi merge, oricum, daca ii place lui tzitzi, vom incepe destul de tarziu lactatele, si deci va fi mai putin nociv pentru el.
- varianta 1: cum zici tu si Andra suna bine: pana la 1 an lactate bio (poate chiar de capra daca as gasi, dar nu stiu unde), si apoi de la sursa, de unde papa si ma-sa .
- varianta 2 (mai hippioata): direct de la sursa, lapte crud, lapte prins, nimic fiert (a, ba da, laptele prins fiert pentru branzica), sa pastram acolo tot ce e bun.
As alege din start varianta hippioata daca am fi vaccinati (suna bizar, pentru ca daca nu l-am vaccinat am putea sa fim hippioti/sectanti/misa-isti pana la capat. Glumesc eu, dar asa mi s-a spus pana acum din cauza vaccinurilor, asistenta doctorului de familie e autoarea ). In sensul ca ma cam nedumereste pe mine tbc-ul ala de la vaci. Noi toata documentatia o avem din americi si europe si acolo nu au tbc nici vacile nici oamenii, deci pot afirma bine mersi intr-adevar ca laptele de la sursa e cel mai sanatos. Asa ca daca sursa ta e de incredere in ce priveste tbc-ul, as merge pe sursa de la inceput. O, sau mai ales daca ai de capra de incredere. Sa stii ca io n-am mai cercetat, daca ai zis tu alea de laptele de capra, ca nu au tbc, ca nu se vaccineaza, eu am luat-o de buna si mi se par foarte cool caprele astea! Nu stiu cum sa fac, ca daca imi iau una acasa, imi razuieste toti pomii daca scapa nemancata de Nero... De la altii oare ce ar trebui sa caut? Doar igiena omului care mulge?
A, si in afara de TBC nu ma enerveaza nimic la vaci, apropo. Daca va face ceva enterocolite, asta e, se mai intampla, mi se par beneficiile laptelui crud mult mai mari decat riscurile (excluzand treaba cu tbc-ul).
Bine, cel mai mult mi-ar placea sa-l cresc vegan, dar daca eu nu pot asta, nu-i pot pretinde lui, sa faca ce-a vrea cand va fi el la bucatarie .
Ahhh, stiam ca vreau sa te mai intreb ceva, regina apelor minerale! Am si eu un robinet in curte de la un izvor. Unde as putea s-o duc la analiza sa vedem cum e? Daca e safe pentru pui. Pot eu merge ca persoana particulara undeva?
Maia e pe drumul cel bun cu busilitul cu spatele! Asa a inceput si Ebru, daca mai tii minte!
Cu verdeturile adaugate, nu stiu, eu am citit ca sunt la fel ca morcovii, cu nitriti, deci bagate la fel ca morcovii cat mai tarziu (daca nu sunt din gradina). Dar cum deja voi toate folositi morcovi si spanac, cred ca pot urma bine mersi si astea. Mai ales ca sunt de sezon, si nu le mai prindeti mai incolo. Poate multe nici nu sunt hormonizate.
Pupicei
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
raluk16 spune:
Mada chiar azi ma intrebam de tine ca am stiut ca a avut si Iri mucisori! Pupici dragi! Si eu am pierdute cateva capitole (printre care si anteriorul,lasa-le in pace ). Abia astept sa ne spui de Iulia tinem pumnii!
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
mamideandrei spune:
fetelor, am facut prima ciorba din viata lui andrei. este la racit, sa vedem cum o va aprecia, i-am pus si rosii date prin sita si leustean . in rest am sarit peste frucet ca puturosul s-a trezit prima data la 9 dim si atunci a baut lapticul, deci nu mai aveam cand fructele ... ata ete...papam direct pranzul... va tin la curent ...
POZE
TOT ANDREI DAR PE PICASA
hepilica spune:
Raluk - da, caprele sunt cool! chiar nu fac boli si nu se vaccineaza. fac doar raie...stii tu...din "caprele irinucai" .
variantele tale sunt super inspirate.
stii, eu am ajuns la concluzia - dupa cat am citit despre lapte - ca as putea demonta cu argumente ambele afirmatii:
- sunt PRO lapte crud
- sunt PRO lapte procesat
...si unde ajung? cum iau eu o decizie pentru copilul meu? suntem prizonierii lumii in care traim.
si cand te gandesti ca e atat de simplu. pur si simplu ar trebui sa stim care e mai bun pt organism. sa ni se spuna. insa interesele sunt mai presus de orice in lumea asta. sunt un infinit de studii despre ambele variante. cand le citesti, crezi ca te-ai decis. de unde? e de-ajuns sa continui sa citesti....ca sa iti schimbi decizia. e un cerc vicios si evident fara o finalitate certa.
ma deranjeaza si faptul ca medicii, tocmai ei, sunt atat de oscilanti si fiecare are cate-o parere. ar trebui sa stim, macar in cazul bebelusilor ce e mai bun. ei bine, nu stim. iar ei, medicii, la fel ca si noi care nu avem legatura cu medicina (cel putin eu), nu stiu mai multe decat noi si de cele mai multe ori nici nu au argumente pertinente pentru recomandarile pe care le fac. eu refuz sa inghit orice recomandare fara sa "sap", cel putin cand e vorba de Maia.
m-a deranjat ca doc nu mi-a spus de la inceput ca nu am voie sa-i dau maiei oua din aceeasi zi. am fost stupefiata cand am aflat de aici...de pe forum, de la fete. n-am fost om 2 zile si m-am invinovatit pe mine ca nu am citit despre oua. hmmm. si am pretentia ca mi-am ales atent un medic. intelegi?
asta-i lumea in care traim. si cu cat citim mai mult, cu atat devenim mai selectivi. nu stim sigur daca facem sau nu bine.
mi-a placut un mesaj al lui luto de mai demult in care spunea ca nu ne ramane decat sa nutrim speranta ca alegerea facuta e cea mai buna si ca ea (alegerea) e izvorata dintr-o dragoste uriasa pentru copiii nostri. nimic pe lumea asta nu ne-ar determina sa le vrem raul.
asa e!
referitor analiza apei. stiu sigur ca in bucuresti (prin spatele magazinului cora militari) e un laborator de analiza apei. o sa-l rog pe sot sa se intereseze. oricum ne-am tot gandit sa ducem si noi apa la analiza. te tin la curent. e foarte tare ca ai un izvoras in curte .
ma duc, ca ne pregatim de masa apoi ne uschim afara .
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
happy_uka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hepilica Mai, citeam pe aici ca dati copiilor spanac, conopida, loboda, brocoli, patrunjel verde... Oare toate astea v-au fost recomandate de doc, sau ati ales voi? Am mai citit si eu una alta despre ele... si ca de obicei sunt pareri si pareri. Ma gandesc sa mai diversfic si eu meniul Maiei, ca de la 5 luni papa aceleasi: morcov, albitura, dovlecel, cartof, ardei gras...., cu toate ca asa cum spune doc..."rabdare". Hmmm, ne mai gandim, mai citim, ne mai sfatuim. Eram curioasa daca voua v-au zis medicii... |
Neata natiune!
Hepi, mie asa mi-a zis pediatriciana mea : spanac, mazare, fasole verde, loboda, brocoli, conopida..toate astea dupa 7 luni, insistat cu ele pt ca daca acum prinde gustul lor, le va papa toata viata cu placere -si e inutil sa spun cat de bune sunt pentru sanatate. De patrunjel si scortisoara nu stiu ce sa zic, am uitat s-o intreb.
Alex, nu mai fii mami tristuta ! Tu esti o mamica atat de preocupata, faci tot ce e mai bun pentru bebele tau, ar trebui sa fii mandra de tine! Ia da-te doi pasi inapoi si priveste ce fata frumoasa ai, cum ti-a schimbat viata! Si zambeste, auzi??!
Raluk,, minunat (si) noul blog. Si eu i-am scris micutei mele de pe la 3 luni.. dar e banal, cu cuvinte simple..n-o sa-l fac public, e DOAR pentru ea. I-am spus acolo ce n-am spus nimanui cred..legat de toate cele Si ma bucur ca am reusit sa notez acolo primul zambet, prima masa de oameni mari, primele cuvintele borborosite..
Astazi am pus-o in leganusul electric -cred ca de 2 luni statea nefolosit- si a adormit instant !! Doarme deja de o ora in el.. Oare e ok sa-l mai folosesc? Ea are 8,3 kg ..parca era pana la 9,nu? E haioasa cum ii atarna picioarele afara si nici centurile nu-i vin prea bine, o strang un pic..
Voi ma folositi la bebe?..ca-s cam crizata cu adormitul, deja tztz nu mai e de mult suficient pentru a adormi..vrea plimbata, leganata , eventual si un tztz in guritza ar fi beton.. Daca o pun in patutz singurica..jaleee! Nush ce sa fac zau..pe picioare nici atat nu mai vrea ..
Oare Santo de ce nu ne mai scrie ? Si nici Luto..nici Monica, nici Cristina..Eeeeei..ce-i aici?! Ia, adunarea pe terasa toata lumea ! Cand ma intorc de afara sa vad cate un rand scris de fiecare ! Hepi, sper ca ai notat absentele ?
Uka, cea mai fericita mamosenie de C a r i n a - 14 septembrie 2009
selen80 spune:
la Santo ma gandeam si eu aseara...cred ca e in plimbari toata ziua...
Raluk mie mi-a zis chiar dr de salata/spanac/ loboda/brocolli...de patrunjel nu mi-a zis, dar nu vad de ce sa nu-i pun...
Elle uite, am gasit aici suport de baie ca al meu http://www.pro bebe.ro/suporturi-baie-bebe/scaun-baie-cu-jucarii-454018--2325 ..fara spatii, stii tu..
Irina si noi mai sarim prima masa, dar eu decalez mesele si tot ii dau fructe...mai ales ca stiu ca-i plac si mananca mai mult...plus ca mi se par mai pline de vitamine decat legumele
cum ai facut ciorbita?
Mada bine ai revenit, si noi ti-am dus dorul...asteotam vesti de la Iulia...
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA 0-6 luni
POZE URSULICA 6 LUNI +
nunta
mamideandrei spune:
Citat: |
citat din mesajul lui selen80 Irina si noi mai sarim prima masa, dar eu decalez mesele si tot ii dau fructe...mai ales ca stiu ca-i plac si mananca mai mult...plus ca mi se par mai pline de vitamine decat legumele cum ai facut ciorbita? |
am pus intr-o craticioara la fiert osul de la pieptul de pui (de tara) vreo jum de ora, l-am scos, apoi am adaugat ceapa, morcov, patrunjel, telina, dovlecel, cartof, taiate cat de fin poti tu, lasate sa fiarba inabusit vreo jum de ora, 40 min, dupa care am oparit 2 rosii mai micute si le-am dat prin sita, si zeama aia am adaugat-o la ciorba; am mai lasat la fiert 5-10 min, dupa care am pus putin bors de putina(tot de la tara ) si cateva frunze de leustean taiate marunt....aaaaaaa. si am adaugat si putin piept de pui , ce am mai luat de pe osul fiert, pe care bineinteles l-am maruntit. andrei a mancat dar nu de speriat...oricum am facut mai multa, mai incercam si maine...daca ziceti ca dovleceii vostri nu mananca bucatele, cred ca ciorba poate fi data la blender si iese o crema mai subtire...
POZE
TOT ANDREI DAR PE PICASA
mamideandrei spune:
referitor la subiectul testarea apei, am gasit www.casa-gradina.ro/eco/laboratoarele-pentru-testarea-apei-2524" target="_blank"> ASTA sper sa va fie de folos
POZE
TOT ANDREI DAR PE PICASA