Primul an de scoala 2009-2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Multumim tutror de urari!Ieri a fost si petrecerea ,s-a distrat alaturi de prietenii ei si de azi gata cu ziua ei!De fapt ziua ei e in fiecare zi,si cam asa ar trebui sa fie pentru toti copiii.
Ai nostri nu au dat inca autodictare,de fapt poezii efectiv nu invata,au scenete pe care le fac la optional si pe care le stiu bine,dar de scris nu m-am gandit sa o pun sa scrie.Ar fi interesant.
Va doresc tuturor o saptamana minunata si doar note de FB celor mici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Happiness, la tine ma gandeam aseara in timp ce faceam lectiile cu ficior-mio. A avut de transcris pe caiet "Bondarul lenes" de Elena Farago. Prima data a scris cu picioarele, l-am pus sa o scrie din nou. Scria cam in doru-lelii, n-avea absolut nici un chef, facea greseala dupa greseala.

La al meu a dat invatatoarea autodictare de semestrul trecut. Imi povestea ca marea majoritate uitase ca au de invatat poezia, si absolut toti mosmondeau in banci sa caute in abecedar...., toti, dar absolut toti au incercat sa copie. Prima data nici nu intelegeau de ce nu au voie sa se uite in abecedar.

Astazi iar au autodictare la "Bondarul lenes", fireste, i-am dat mai intai acasa autodictare, pentru ca asa mi-a spus invatatoarea.
Cel mic a plecat stresat la scoala si im spunea "Dar daca pic la test?" Nu puteam sa il fac sa inteleaga ca nu e cu picat... Si faptul ca stie poezia nu are cum sa aiba rezultat o evaluare de genul insuficient. Pana la urma i-am zis asa :"Chiar daca pici, tot puiul meu esti si eu tot te iubesc". Doar asa s-a linistit, dupa ce a tras un oftat cat casa.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Film de la concurs am doar de calitate foarte proasta deocamdata. Am pus niste poze aici http://community.webshots.com/album/577620105cEyZnh . Au participat cu 2 dansuri si au iesit pe 1 si 2!

De acum ne reapucam de scoala

Asta cu punctaje la teste eu ii vad avantajele. In sensul ca oricum vezi greselile pe foaie, cu sau fara punctaj strict, dar nu cred ca as aprecia corect importanta lor - adica o greseala de 1 punct e minora, din neatentie, una de 5 puncte merita discutata pentru ca poate ascunde necunoasterea unei notiuni. In plus cu un sistem de punctaj strict e o corectitudine mai buna. Am vazut lucrari ale altor copii punctate cu "B" pentru 2 greseli minore ceea ce mi se pare exagerat - la noi nu se intampla. In general sunt 7 subiecte, fiecare 10 puncte + 30 puncte din oficiu. Ca sa iei "B" adica intre 65 si 84 puncte ar trebui sa nu scrii nimic la 2 subiecte plus eventual sa mai gresesti la celelalte. Sau sa ai greseli la toate subiectele.
Mie personal mi se pare mult mai folositor sistemul asta in sensul ca iti poti evalua foarte usor propriul copil si remarci foarte usor cresterile si scaderile - fi-mea avea prin februarie-martie punctaje de 100 sau macar 98-99 si acum are punctaje de 93-96. Desi are numai fb-uri scaderea este vizibila.
Si intrucat am mai trecut printr-o perioada de scadere prin decembrie mi se pare mai usor sa contracarezi o scadere atunci cand e foarte mica decat sa constati scaderea cand ajungi pe la 70 puncte din 100 (adica apar note de "B"). Sigur, asta e valabil pentru un punctaj corect si clar, nu pentru un "B" dat aiurea pentru lipsa unei virgule.
Una peste alta, desi este posibil sa fie mai stresant pentru copil, mie mi se pare o evaluare mai corecta plus o mai mare sansa sa realizezi exact cat a acumulat din materie si sa "umpli golurile" pe loc, nu sa ramana cu goluri pe care sa le constati poate la anul. Dar eu sunt probabil exagerata cu tinutul dupa fi-mea ca sa stiu sigur ca stie tot ce trebuie sa stie si nu cumva sa ajunga in clasa a II-a fara sa stie bine tot ce trebuia invatat intr-a I-a.

Intrucat saptamana asta avem teste si la romana si la mate de azi "ingrasam porcul in ajun" .
La mate asta va fi ultimul teste din numere 0-100 de care m-am plictisit si eu, nu numai fi-mea , de saptamana viitoare trec si ei la lungimi si alte masuratori.
La romana au facut "ghe" si practic mai au doar literele k, q, y, w. La romana mi-e chiar greu sa imi dau seama ce gen de exercitii la va da la test, in ultima vreme au facut multe exercitii de "gramatica", adica conjugarea vebului, declinarea substantivului, etc (lor nu le zice ca asa se cheama ce fac ci li se da un model dupa care trebuie sa faca ...). Fi-mea pare sa se descurce la astea fara probleme.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Noi n-am dat niciodata autodictare (slava Domnului as zice ca mi se pare tare greu). Dar presupun ca nu putem "scapa" pana intr-a IV-a, nu?

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sorana,felicitari fetitei pentru premii!Bravo!CE dragute sunt micile dansatoare!
Si mie mi-ar placea sa dea test cu punctaj,dar nu e asa,si ii mai fac eu fise cu punctaj.In general ia intre 95 si 100 de puncte,deci e ok,zic eu.Azi au facut ceva legat de masuratori si a avut tema sa masoare 5 lucruri si sa spuna ce scrie pe faina/lapte...adica kg,g,l....Deci tot acasa sa afle..Mmm...Voi ce ati facut la acest capitol?IN manual nu au asa ceva.Exista ceva legat de masurarea cu palma,cotul...Nici gand de m,cm,kg..
La romana fise ,tot la grupul ghe suntem,lucreaza pe sinonime/antonime/omonime,formulare si raspuns la intrebari,rebusuri...La mate deja vorbeste in termeni elevati,cu "succesor,predecesor,numere consecutive"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Ce faine pozele, Sorana! Si ce costumatii frumoase au! Mi se pare si tare inalta fetita ta, nu? Felicitari pentru premii!

Sorana, Happi, pentru mine nu conteaza daca nu e asa buna calitatea, stiu cum e :)

Si la noi se da autodictare, destul de des, insa nu poezii, ci au de invatat un scurt text pe de rost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Sorana felicitari.

Happiness, al meu a facut lungimea de la mm->km, la cantitate a facut g->kg, ml->l, a avut tot asa probleme in care sa calculeze diferenta in fructe, sa masoare lungimea curtii in pasi, lungimea camerei lui cu cotul samd. Dar cred ca asta a fost exces de zel din partea doamnei, ceea ce insa nu a picat chiar rau.
Astazi a dat autodictarea, doar cativa au facut de FB (pritre care si al meu) si atunci doamna a hotarat ca vor mai da autodictarea inca o data maine. Probabil vrea sa ii obisnuiasca cu ideea, marea majoritate inca nu intelege ce e autodictarea.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Multumim de aprecieri.
Da, si mie mi se pare inaltuta fi-mea. Are 129 cm. Ce e insa mai aiurea este ca poarta 34 la picior. Si asta din toamna (macar nu i-amai crescut din toamna pana acum). I-am si zis in gluma "potoleste-te cu crescutul piciorului ca n-o sa gasesti 41 cu toc". Dar ma tot gandesc ca se va opri din crescutul piciorului, eu port 36 si taica-su 41 deci n-are cu cine semana.

Iasmin inca n-am ajuns la lungimi si alte masuratori. De-abia saptamana viitoare pot sa-ti povestesc ce vom face.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Felicitari ,Sorana.
Fiica-mea a dat pana acum vreo trei autodictari,trei poezii,ultima a fost cea mai grea "Bondarul lenes",dar s-a descurcat.Pentru astazi au avut de invatat o poezie de doua strofe dictata de invatatoare si scrisa de copii cum s-au priceput si din care probabil vor da autodictare.Munca grea....Colegii ei se descurca binisor,nu sunt tentative multe de copiere,cel putin asa zice doamna.
Se apropie cu pasi repezi de finalul tuturor caietelor speciale si manualelor ,in curand incep recapitularile de final.La mate,vad ca este la masurarea timpului,tot felul de exercitii cu luni,zile,ore si evident cunoasterea orei.
Un nou pas inainte:trecerea la caietul de tip II.
Am primit doua din cele patru caiete de vacanta ,astea sunt editate de Paralela 45.
Vad ca invatatoarea face multe cu ei,chiar daca o mai boscorodeam eu din cauza de fav.Acum totul a revenit la normal.M-a surprins zilele trecute cand vroiam sa-i povestesc despre "m" inainte p si b si mi-a spus ca stie deja de la doamna.

Mergi la inceput

Si fi-mea a facut p si b inainte de m. Ultima chestie facuta este dintr-o si dintr-un.
Si noi am trecut pe tip II. Si parca scrie si mai urat (desi inainte nu mi se parea posibil ).
O sa avem si noi un caiet de vacanta. Am mai platit culegeri de mate, rom si italiana pentru cls II dar nu mi-e clar daca le primim inainte sau dupa vacanta.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput