Primul an de scoala 2009-2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 7
adinag spune:
Alba ca zapada,
off topic: ce ciudat ma simt sa te numesc asa ![]()
nu era pentru fiica-mea, ci pentru un baietel coleg de clasa care si-a serbat zius de nastere. Deci sper sa nu-mi mai ceara nimic. La fii-mea nu-i plac chestiile astea, ea are alte preferinte, i se par ciudati rau "monstrii aia mici si urati", cum zice ea ![]()
Va dores un sfarsit de saptamana minunat!
alba_ca_zapada spune:
adinag
nick-ul mi l-am pus cand era fi-mea setata pe povestea Alba ca zapada...
si eram in pana de alte idei ... 
Da nu-mi pare rau decat ca nu mi-am gasit inca piticii...
sorana spune:
Happi la multi ani fetitei tale.
Off topic: Adina daca tie ti-e greu, mie mi-e groaznic de greu sa nu-i zic pe numele real atat ei cat si fetitei ![]()
On-topic: Hai mai Alba ca Zapada, da-o incolo de treaba! Te-ai speriat de-o "tema neefectuata"?? Treci pe la mine si-ti arat vreo 3!
Eu i-am zis doar "altadata sa fii atenta" si-am lasat-o in pace.
Noi n-avem nevoie de caietel suplimentar pentru notarea temei. Daca e din culegere sau caiet suplimentar face "x" la exercitiu sau pagina de facut, tot ce e pe fisa data de doamna trebuie facut.
Numai ca fi-mea mai uita sa puna x-uri. Ea zice ca le spune tema dupa ce se suna si ca e deja galagie si nu aude.
Asa ca s-a intamplat sa aiba notate 2 exercitii si de fapt sa fie 3 ex. ca tema. Asta e. S-a intamplat, nu e o regula.
Pe mine mai tare ma enerveaza ca nu e atenta la teste. Adica face greseli din neatentie. Si asta e ceva constant. Adica are intr-un an de scoala doar 2 teste fara greseala. La tot restul ceva mic acolo tot a gresit. Si ma oftic. Dar n-am ce-i face. Orice i-as zice tot vine cu "96 puncte" in loc de 100. Deja am ajuns sa ma resemnez.
Saptamana viitoare dam teste si la romana si la mate. Dar pana atunci ... dansam
. Are concurs de dans duminica asa ca saptamana asta a fost la antrenamente zilnic, cred ca e deja moarta de oboseala cu scoala, teme, engleza, chitara la care s-a adaugat dansul zilnic. Am obosit eu de-atata dans ![]()
Sorana si Monica (7 ani)
adinag spune:
Si Jasmina mea mai uita teme, rar dar totusi...
Ei fac o casuta la exercitiile, paginile etc. care sunt tema acasa. Pana nu demult facea tare constiincioasa casutele, acum cica nu mai trebuie, ca stie oricum.... cateodata
. Daca o intreb imediat cand intra in casa, sa-i scot totul din geanta si sa-mi arate, e ok, daca nu, mai uita. Si tot asa, greseli din neatentie, mai ales la mate, unde-i vine oricum usor si atunci nu se concentreaza si calculeaza + in loc de minus si invers.
Happi, Sorana, nu aveti niste secvente ceva video de la dans? Tare mi-ar place sa ma uit! ![]()
Sorana, mult succes maine la concurs!
happiness spune:
Sorana,mersi de urari si bafta la concurs.
Adinaq,am cateva secvente de la dans dar sunt filmate aiurea,total neprofesionist,asa incat nu prea se vede asa cum trebuie.Astept un cd adevarat de la club,cu ultimul spectacol,care a fost filmat de un profesionist.![]()
Noi avem azi petrecerea pentru ziua ei,asa incat ne-am trezit de cu noaptea,si asteptam seara cu mare emotie.La scoala e ok,au trecut la ghe/Ghe,la mate tot la operatii pana la 100,la cunoasterea mediului au terminat deja manualul.Doamna a inceput sa ii taxeze si pentru scris urat,asa se face ca la o tema acasa unde nu si-a prea dat interesul sa picteze literele,desi a scris perfect corect,a luat -FB.Asta e,ma multumesc cu faptul ca scrie corect in 99%din cazuri.Ieri am lucrat un pic la diferenta intre grupurile de litere ce/ci/ge/gi,che/chi/ghe/ghi,si slava Domnului le stie foarte bine,asa ca putin imi pasa ca ia -FB la scris urat.Ea in general scrie frumusel,dar uneori,mai ales daca se grabeste,nu ii mai ies literele asa cum trebuie.Si cum sa nu se grabeasca fata cand o asteapta rolele,serialul cu Hannah Montana...
Iasmin08 spune:
Sorana
, multa bafta.
Eu tot tind sa cred ca ei s-au cam saturat de scoala si o trag de par de-acuma. Al meu are de transcris un text din abecedar pe caiet. Fireste ca n-a adus de la scoala caietul, n-a adus nici penarul, are numai abecedarul. Ma si intreb in conditiile astea (mai ales ca noi am fost plecati si aseara la 23.30 am ajuns de pe drumuri) ce mai pot face sa nu se duca la scoala cu tema nefacuta.
Adina
, si fii-mio e mare fan Bakugan, e o nebunie cu mingile astea. Si vazuse el un magazin in care se vindeau la 6 lei bucata. Avea acasa ramasi vreo 8 lei, si fara sa stiu eu, a luat banii a doua zi. In drum spre casa se opreste la magazin si il intreaba pe vanzator: "Cat costa un bakugan?" Si ii raspunde vanzatorul:"6 lei costa unu". La care fii-mio ii zice "Uite care-i treaba, facem o afacere: eu iti dau 8 lei si tu-mi dai doi"
. Si omul incepe sa rada, ii raspunde:"Nu se poate, nu pot sa las mai ieftin ca ma da afara din servici patronul daca vand mai ieftin".
Mooooaaaaaaama ce s-a enervat asta micu', vine acasa si face :"Dom'le, unii patroni sunt asa de rai, uite nu il lasa pe omu' ala sa-mi dea 2 bakugani cu 8 lei"
![]()
La noi sunt si desene animate bakugan pe nu stiu ce post. Cand stie ca este un nou episod, gata e pierdut pentru spatiu, acolo e absorbit de desen si ce fac aia cu monstruletii respectivi. Grea boala, recunosc.
Happiness
, eu nu stiu ce sa fac cu al meu, n-are deloc rabdare la scris, si desi nu mananca litere si nu face greseli de scriere, zici ca a executat tema in graba si neaparat cu picioarele... Am convingerea ca ceea ce spui tu da printesica ta- ca scrie urat, eu as inrama si as pune pe perete ''uite ce scris frumos'', daca ar fi scris de fii-mio.![]()
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
alba_ca_zapada spune:
Sorana, succes Monicai la concursul de dans!
Cu testele scolare nu cred ca va fi problema daca ia 94p si nu 100p. Cel putin in momentele de fata cand fi-mea nu prea mai are chef de scoala, eu m-as multumi cu atat...
La noi nu se noteaza la punct, ceea ce cred ca este in favoarea copiilor deoarece scade presiunea parintilor.
happiness spune:
Iasmin,daca are timp si nu e grabita,scrie frumusel.Nu e scrisul acela perfect,armonios,cu toate literele pictate,ca e un copil energic si practic scrisul iti cam seamana caracterului.Scrie mai putin frumos daca are de facut prea multe intr-o ora.Uneori vine cu 3,4 pagini scrise in cele doua ore(de fapt 90 minute)de romana,si daca ma gandesc ca mai si vorbesc,mai si citesc,cat ar avea timp de scris fiecare pagina?Eu am observat ca ii trebuie cam 25 minute sa scrie un text de 10 propozitii asa cum trebuie,asta e cam o pagina jumatate,sa zicem.Daca in aceeasi ora mai si vorbesc despre ceva(cuvinte cu litera invatata,raspuns la intrebari),mai si citesc,se verifica si tema,mai au si fisa uneori...E cam mult de lucru ca sa apuca sa scrie si corect si frumos,tocmai de aceea eu acasa insist sa scrie corect in primul rand.Si ca sa o motivez sa nu mai faca atatea greseli din neatentie,am un sistem de stelute pentru tot ce face perfect la scoala-fisa/test/munca independenta,si la un numar de stelute(100)isi poate alege un premiu-premiu care nu e neaparat ceva cumparat,poate fi o iesire la teatru,la film...De cand cu acest sistem are maxim o greseala pe foaie,si anume un punct uitat sau o caciula la a...Dar merge si am de gand sa il continui si in clasa a II a.
Pe mine ma bucura cel mai tare ca a inceput sa citeasca efectiv,a terminat in doua zile "Povestea unei sirene"de Shirley Barber si maine a decis sa se apuce de "Jack si vrejul de fasole".A primit multi pupici si o diploma de merit pentru "Cea mai harnicuta cititoare",ceea ce a bucurat-o enorm.
Sabina spune:
Happi,. la multi ani fetitei tale! O pupam cu drag.
Raportam si noi primul suficient;)
A uitat sa-si invete poezia pt autodictare.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
Trebuie sa vina si o astfel de intamplare ca doar nu sunt robotei ...Nimeni nu-i perfect....
Distractie placuta sarbatoritei.