Primul an de scoala 2009-2010 (8)

Primul an de scoala 2009-2010 (8) | Autor: loryi1974

Link direct la acest mesaj

Continuam aici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Noi am trecut la litera z.
Si de cum a dat caldura nu mai avem chef de nimic decat de joaca. Si desi nu ma mai asteptam, avem probleme din ce in ce mai mari dimineata la trezire. Chiar daca suntem in pat la ora 21.00, suntem tare tare necajiti ca trebuie sa mergem la scoala. Ba inca mai si zice dimineata: "Mami, iar ma trimiti la torturaaaaaaaaaa?"
O saptamana usoara va dorim!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

acum v-am descoperit. am si eu un baietel in clasa I. am reusit sa citesc doar cap.7 si pe acesta (pt. ca mai am un baietel de 6 luni care nu-mi da pace deloc).
ma bucur sa va cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Bine ai venit, madyrizi!
Noi am mers ieri la scoala dupa un weekend prelungit (inceput de miercuri), ca ne-am luptat cu o viroza. S-a cunoscut ca era dupa o pauza mai lunga, ca a lucrat mai lent in clasa. A iesit ultimul, pentru ca nu terminase de scris de pe tabla. Sper sa intre mai repede in ritm.
La abecedar au facut che/Che, iar la mate fac recapitulare. Imi place sa constat ca citeste bine la prima vedere (la a doua chiar perfect).
Pupici scolareilor si mamicilor lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si noi suntem tot la Z,iar la mate la formele geometrice.Dupa rezultatul de la concurs,este "rulata"categoric mai mult la scoala.Inainte ridica mana si nu era scoasa prea des,acuma s-a schimbat situatia.Mie mi se pare o chestie trista schimbarea astta de atitudine,dar asta este.
Si ,pentru ca s-a vorbit in urma cu ceva timp despre varsta de dat la scoala,fiica-mea data la 6 s-a descurcat infinit mai bine ca si concentrare si autocontrol al emotiilor decat colegul ei de banca care are 8 ani jumate si a luat aproape dublu ca numar de puncte fata de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Am avut si noi Cangurul...Una facut perfect, iar cealalta a avut o greseala din neatentie. Mi s-a aparut destul de usor... ele sunt tot la adunari si scaderi pina ala 100, respectiv la chi...
Cristina si gemenele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Am observat si eu la Stefan ca a inceput sa citeasca in romana destul de fluent, desi nu am insistat deloc si nici nu a citit in ultima vreme. Le mai germanizeaza el uneori... Dar ii iese bine in general. La a doua vedere nu vrea, a zis ca de ce? Doar a citit deja...

-------------------------------------------------------------------------------------
Caloriile sunt animalutele mici care vin noaptea cand tu dormi si iti cos hainele mai stramt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buciurlerica spune:

Ne confruntam cu o problema:la mate se lucreaza de vreo 2 luni,numai pe caiete mici.doamna scrie la tabla, ei in caiete. sunt intrebati rezultatul, si scriu. Fetita mea, ramane in urma, si la un moment dat se rupe filmul si nu mai scrie deloc. Ora este intr-adevar consistenta, se lucreaza mult, in ritm alert. Mai sunt si alti copii care raman in urma dar nu stiu daca in fiecare zi, asa ca noi. Cred ca ora s-a transformat pentru fata mea intr-un stress. Eu acasa fac simulari-eu la tabla ea in caiet,cu volum asemanator si dificultate un pic mai mare, ea tine ritmul in general, se descurca, si pentru ca o pun mereu sa spuna rezolvarea, dar ma si uit,eventual ma opresc un pic . Eu zic "vezi ca poti?" "la scoala ce faci de nu poti?".Spune ca doamna scrie cam repede si ea se uita de multe ori la tabla pana sa scrie. Daca are cineva timp, imi dati detalii despre cum se desfasoara ora de mate la copilul dvs? cam ce? cam cum? cam cat? se lucreaza, sa vad daca cumva ei lucreaza mai mult decat alti copii de clasa I ? sau daca nu, nu stiu cum sa rezolvam problema.Cu doamna am vorbit si spune ca "este timp suficient".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Buciurlerica - la noi nu scrie doamna la tabla ci copiii. Scoate pe cineva si acel copil scrie la tabla. Dupa ce se intoarce in banca ii mai lasa 1 min apoi scoate alt copil si tot asa. Si la noi la sedinta a zis un parinte ca nu apuca copilul sa scrie si doamna a zis ca mai rar de atat nu se poate. Adica tot un copil din clasa scrie la tabla, ii mai lasa un pic si intre (ca sa apuce sa copieze cel care a fost la tabla) si asta e.
Fi-mea scrie tot, foarte rar s-a intamplat sa aiba un exercitiu neterminat in caiet si mi-a zis ca pe ala l-a facut ea la tabla si n-a apucat sa-l scrie in caiet.
Loryi - pana la urma asta e. Adica este o competitie scoala si e cumva normal ce se intampla la voi. Nu corect, dar normal.
La noi doamna ii scoate pe toti la tabla pe rand. Pana acum fi-mea nu s-a plans ca ar fi cineva favorizat.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Da, si la noi e intocmai ca la Sorana, ies la tabla copilasii si scriu. A fost amuzant la un moment dat ca a iesit puiul meu la tabla si era o adunare cu trecere peste ordin (numere pana la 100). Ei nu facusera la scoala, desi doamna le daduse ca tema pentru acasa. Eu ii explicasem cam cum se face(gen 8+7, scriem 5 la unitati si 1 il punem deoparte sa tinem minte sa il adunam). Bineinteles ca al meu asa a rezolvat exercitiul si pe invatatoare a pufnit-o rasul cand a vazut cum a rezolvat al meu, si-a dat seama, fireste, ca ii explicasem acasa modalitatea de rezolvare.
Am si eu o intrebare: copiii vostri citesc la televizor subtitrarile? Apuca macar sa citeasca vreun cuvant, au un asa interes? Ca al meu n-are si ma enerveaza, dar nici nu stiu exact daca e normal sa nu poata sau ba.
Tisina multa sanatate.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ii scoate si pe ei relativ pe rand,dar mai des pe acea fetita.MIe imi este mila acum de ea pentru ca este un model de cumintenie ,are caiete perfecte si muuuuulte exercitii etc peste ce trebuie sa faca.A mea in schimb merge snur la evaluari de toate felurile,dar caietele ei sunt perfecte doar gramatical,dpv caligrafic nu prea.FAce si suplimentar dar din propria intitiativa sau cu mine sau sotul meu cand vrem sa-i explicam diverse chestii mai speciale.
Bine ca a venit vremea frumoasa sa mai stea si copiii nostri afara sa invete sa se si joace

Mergi la inceput