Primul an de scoala 2009-2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ce copii cuminti... Golanul meu nu vrea sa faca nimic suplimentar...dupa multe parlamentari dam cate o dictare de 3-5 propozitii (pe care am eu grija sa le fac fraze ca sa cuprind cat mai multe cuvinte). La romana nu intelege de ce trebuie sa invete poeziile pe dinafara. La ce ii trebuie...desi el retine foarte usor. Ieri, desi a avut o zi foarte incarcata si obositoare pe la 10 seara a fost destul sa-i citesc o data poezia care trebuia invatata si mi-a reprodus-o aproape bine. Dimineata cand s-a trezit a stiut-o perfect.
Ca tot vorbeam de ziua de ieri, le-a dat la romana un test/evaluare de-au scris vre-o 4 pagini (exercitii si dictare). A mancat un i (la un plural) si vre-o 2 virgulite de la litere, asa ca a luat FB. Dupa scoala - lectii. La 4.30 s-a dus la gradi dupa fratele lui si in parc cu rolele. El nu stia sa mearga cu rolele iar ieri s-a ambitionat si a invatat. Dupa parc, la 6.30 -antrenamentul la karate. La 8.30 a venit acasa, i-am rupt foaia la mate sa scrisese urat sa ca a rescris o pagina de caiet + poezia + explicatii de scadere peste ordin.
Astazi si-a propus sa continue cu rolele....Eu nu stiu de unde are atata energie. Eu am obosit numai cat am povestit.
Referitor la cititul la televizor reuseste sa citeasca cam jumatate cand e randul mai lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi lipsim de marti de la scoala din motive de boala.Azi din fericire s-a simtit un picut mai in forma si a mai scris cate ceva,ca ramasese tare in urma.La romana a ratat un test de evaluare pe care l-a facut ca fisa,acasa,si la care singura greseala a fost ca nu a gasit repede sinonim pentru "zapada",si-a dat seama dupa ce i-am zis sa se gandeasca la fulgii de ...nea.Nu au trecut inca la chi,iar la mate sunt tot la operatii 0-100,exercitii si probleme diverse.Ea va merge la scoala abia luni,dupa ce va fi mai bine si mai puternica,caci am inteles ca vor avea un final de an destul de complicat,cu caiet doar de dictare,cu ramas dupa ore daca scriu urat...Tare ma tem ca va astepta cu mare nerabdare vacanta mare...

Mergi la inceput

Sanatate multa puiului!

Of...scoala asta!

Matei a avut ieri evaluare la mate si a luat FB fara nici-o greseala. Probabil ca le va da si la cunostinte evaluare, ca sa aiba note. El nu sta cu gandul la scoala. Sambata are examenul de centura la karate iar weekend-ul urmator merge la campionat. Duminica avem doua aniversari de onorat...asa ca lectii suplimentar...peste doua saptamani daca mai reusim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Mersi,Anya,deja se simte mai bine,de luni va merge la scoala.Succes puiului tau la campionate!
Am cam ramas in urma cu temele,ca are de facut si ce lucreaza ei in clasa si temele de acasa,dar o sa le recuperam,in timp.Oricum sanatatea e cea mai importanta.Am inteles ca azi au trecut la chi,Chi,si a inceput doamna sa insiste mai mult pe scrisul caligrafic.Saptamana urmatoare va fi si o sedinta cu parintii,deci voi avea mai multe detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sanatate Hapiness.
Iasmin - fi-mea incearca sa citeasca subtitrarile dar nu reuseste si ... se enerveaza. Daca e putin citeste dar daca sunt doua randuri pline maxim jumatate citeste.
Am fost la sedinta cu parintii. Nimic spectaculos. Toate bune :)
Cica la anul avem o gramada de concursuri: Winners, Cangurul si Nastasescu (evaluari in educatie).
Pana atunci excursie si serbare :)

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Multumesc Sorana.
Atunci n-o sa-l mai chinui nici eu cu subtitratrile. O sa le citeasca el intr-un final.. Sper.
Am fost si eu la scoala azi. Are numai note FB, doamna mi-a spus ca stie tot ce ar trebui sa stie, nu mai face greselile cu ''oa'' (scuala/ scoala). Avem insa probleme cu...rebeliunea. El e singurul care se trezeste ca e nedrept sa copie o propozitie de 5 ori, daca doamna le da asta. Cica i-ar fi spus : "Nu ne foloseste la nimic sa copiem de 5 ori o propozitie". Si de aceea este pedepsit.
Am intrebat-o pe doamna daca merge in tabara anul acesta. Mi-a spus ca ''La noi nu se merge in tabere la munte si la mare... La noi se merge in tabere in Grecia". Este 80 euro de copil tabara (n-am intrebat cate zile, dar se merge doar mama&copilu'. Oare sa merg si eu cu el? Ma tot gandesc...
Sanatate puisorilor bolnavi, bravii nostri scolarei.
Fetelor, voi va dati seama ca acusi avem copiii in clasa a doua???
Nu-mi vine sa cred, parca ieri l-am dus in prima zi de scoala

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Fetelor, dar cand se ia vacanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Fetelor, dar cand se ia vacanta?

Tisina

Tisina, teoretic nu stiu exact (15 iunie?), dar practic, doamna invatatoare mi-a spus ca e vorba de o luna (predat), atat ar mai fi incepand cu 3 mai.. Pe urma...atmosfera o sa fie probabil de recapitulari?
Am mai auzit un baietel de cls a IIa ca ei pleaca -toata clasa in excursie pe 4 iunie, si pe urma e vacanta, ca asa le-a zis doamna.
Eu personal sunt confuza, dar daca numai o luna de scoala mai e...simt ca si cum in curand va bate la usa, ca prea repede a trecut anul scolar pana acum (sau mi se pare numai mie?)

Revin ca vad ca 11 iunie este ultima zi de scoala (pe site-uri)

Oricum ar fi, scolareii nostri au trecut destul din an si au facut fata cu brio.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sanatate multa bolnaviorilor.
Si eu am constatat ca ne apropiem de sfarsitul tuturor manualelor si caietelor speciale.Da,se pare ca ne apropiem de clasa a doua.
Iasmin,dar de ce trebuie sa copieze de cinci ori aceeasi propozitie?La copilul meu n-am vazut chestia asta si chiar mi se pare motiv de rebeliune

As intelege partial daca greseste repetat aceeasi propozitie,dar asa
Referitor la tabere,daca te duci in Grecia ai grija cand anume pentru ca este foarte cald.Iar ca sa te duci sa le arati obiective turistice la 40 de grade la 7-8 ani zau ca nu merita,dupa parerea mea.Eu una prefer tabara la munte in Ro.Am avzut cateva oferte interesante.
Anya,bafta multa.
Un sfarsit de saptamana frumos

Mergi la inceput

Nici la Matei n-am auzit de copiat propozitii de 5 ori. La ei era o pedeapsa cu facut vre-un exercitiu de doua ori - doar pentru cei care faceau prostii. Noi n-am avut parte . El nici sa citeasca de mai multe ori n-are chef...ca e plictisitor.

Noi am ajuns la "chi" si am inceput formele geometrice.

Cat despre tabere....In Grecia mi se pare ok sa mergi cu parintii sau in tabara cand esti mai mare. La 7-8 ani mi se pare cam de "fitze" tabara in Grecia. O vila la munte nu ar putea fi mai buna? Ce tabara e aia in care mergi cu mama? Mi se pare mai degraba un mod "elegant" de dus invatatoarea gratis in Grecia, mai ales ca daca copiii sunt cu parintii, ea nu mai are nici-o responsabilitate.

Mergi la inceput