Primul an de scoala 2009-2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 5
Iasmin08 spune:
adinaq
, nu stiu cu ce se joaca alti baieti, pot sa iti zic insa ce prefera al meu: trusa de walkie-talkie (are doua statii prin care vorbeste cu alt baietel -cand se joaca), trusa de ''biochimie'' cum ii spunem noi, mingea e inca la mare cautare (si probabil va ramane mult timp), mai are un joc (nu stiu cum se cheama dar e cumva ca ''dame'') in care pune fiecare jucator piese intr-un anume fel, fireste ''nu-te-supara-frate", care e de fapt ''bine-ca-te-ai-suparat-sa-ma-supar-si-io", puzzle-uri, lego, constructii (de masini sau de case), avioane (care se pot demonta si reconstrui) cu telecomanda sau fara, palete cu fluturasi, etc
Sper ca ti-am dat o idee. Distractie placuta!
Editez, ca am fost intr-un tur prin camera lu' fii-mio: busola, binoclu, glob pamantesc... Sunt alte sugestii (pe langa cartile cu dinozauri, vulcani, reptile etc).
Tisina, daca ''te-ai incapatana" si ai vorbi o bucata d evreme numai in engleza cu el? Zic si eu. Adica pur si simplu sa vorbesti normal in casa (chiar si cu sotul) numai in engleza. Si eu am o problema asemanatoare, dar eu o pun pe baza lipsei de pedagogie (a mea).
(Daca incerci ceva si merge, zi si mie)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Nicoleta spune:
Salut.
Adina, lui Stefan ii plac Lego-urile, daca sunt din Razboiul Stelelor, cu atat mai bine! Ii plac si cartile de povest, si enciclopediile, ii mai plac trenuletele cu magnet din Thomas, castele de cavaleri, sabii, acasa avem foarte multi cavaleri de la Playmobil. Masini, avioane, trenurile de toate felurile... Fetita ta l-ar putea intreba pe baietelul respectiv care este personajul lui preferat si apoi sa mergi sa cauti carti, tricouri, jucarii etc. cu acest personaj. Sper sa te ajute ideile mele sau sa iti dea altele :). Felicitari pentru feed-back-ul de la invatatoare.
---------------------------------------------------------
Munca nu a omorat niciodata pe nimeni... dar de ce sa risti?
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui loryi1974 Cu vorbit engleza-subtitrarea romana a functionat perfect pe canalele de stiinta la emisiunile favorite.Retinea si engleza si i s-a marit vizibil viteza de citire.De ce sa nu mearga si cu engleza-engleza-mai ales ca la inceput va fi pentru o perioada scurta?Doar si unii dintre noi au invatat franceza din dragoste de Pif Eu habar n-aveam de exemplu ca Disney si Cartoon au si varianta asta,doar ca ea nu se uita .A fost o tentativa mai demult cu Scooby ,dar a renuntata si la el.Deci,care sunt serialele favorite ale unei fetite de 7 ani si pe la ce ore?Fiica-mea a aauzit la scoala de H Montana ,dar nu-i place.Altceva (ca nu vreau sa fie in ton macar un picut cu generatia ei)? Bravo ,Stefan ,este un exemplu incurajator de adaptare.Si germana si engleza si franceza la partea scrisa intr-adevar ies din tiparele noastre. Am citit prin multe locuri ca e bine sa le dai copiilor saptamanal macar 10 cuvinte pe care sa le invete dpv spelling.Asta se face si vorbitorilor nativi in clasele de inceput din cate inteleg. |
Fi-mea se uita la Hanna Montana, la Jonas Brothers, la Suite life (Zack si Cody ce viata minunata) si la Magicienii din Waverly Place. Toate sunt pe Disney Channel. Ultimele doua imi plac si mie (chiar foarte mult) asa ca de multe ori ne uitam impreuna. Mai rar se mai uita la Sonny si Steluta ei Norocoasa. La Scooby s-a uitat si ea pana acum vreun an, acum nu-i mai place.
Edit: Sunt chiar curioasa cum va merge cu 2 limbi deodata. Fi-mea face la scoala italiana si acasa engleza. Si le face varza intre ele. Intrebi in engleza si raspunde in italiana si invers. Iar la scris la nasol rau. Scrie in italiana cu "w" de cate ori aude "u" (quattro poate deveni cwatro)
Eu sper ca e doar o faza "de inceput" si ca le va separa cumva la un moment dat.
Sorana si Monica (7 ani)
Nicoleta spune:
Stefan se uita la desene, orice desene. Voi cat timp ii lasati la TV? Pe saptamana?
---------------------------------------------------------------------
Un prieten este acela care se apropie cand intreaga lume se departeaza.
loryi1974 spune:
Le-a facut in paralel si constant de la gradinita-de la inceputuri.Uneori le mai incurca ,dar acum din ce in ce mai rar.Recent a inceput si partea scrisa la germana,dar,normal,este mai dificil.Dar nu face mult,cred ca tocmai constanta i-a ajutat mai degraba decat cantitatea.Are vocabulare pentru ambele cu cateva cuvinte pe saptamana si scurte propozitii pe care trebuie sa le invete dpv al scrisului.Si ii mai dau sa copieze din seria Ladybird-sunt povestile clasice in engleza dar pe scurt-nu ca pentru copii foarte mici dar oricum pe scurt fata de varianta originala.
Am inteles ca o alta metoda ar fi cu casetofonul ,un dialog destul de scurt ale carui cuvinte le-a invatat deja prin vocabularul saptamanal pe care trebuie sa il reproduca,asa cum se pricepe.Sau autodictarea,ca la scoala la romana,un text relativ scurt invatat cu voce tare si corect dpv al pronuntiei apoi scris pe caiet din memorie.
anya spune:
Ce am cumparat pt baietei de 7/8 ani: Joc PSP, niste role (de fapt sunt niste roti care se ataseaza la adidasii obisnuiti), tricou+jucarie cu "Cars" pentru cineva pasionat de asa ceva, lego (al meu e fan Razboiul Stelelor), sabie laser (tot Razboiul Stelelor), un joc cu circuite electronice de construit.
adinag spune:
Va multumesc foarte mult pentru idei, sunteti fantastice! 
Azi sper sa ajung la magazin (daca nu ma lasa in pana masina), si sa vedem ce hotarasc pe loc.
Am aflat ca e pasionat de Transformers, numai ca nu stiu ce-s aia
.
Va anunt diseara ce am gasit si multumesc mult!
loryi1974 spune:
In mod sigur stiu vanz de la jucarii.
De dimineata,am auzit de alte chestii gasite pe la elevi de clase mici:gume Shock ,daca tragi lama iti produce un soc electric.Voi stiti de asa ceva?Cica exista si pixuri ...
Nicoleta spune:
http://www.google.at/images?num=100&hl=en&newwindow=1&q=toy+transformers&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=hVLhS8vlH9SssAaG97Qg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=6&ved=0CDwQsAQwBQ
Sper sa nu se lateasca pagina raaau.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu te ingrijora pentru oamenii din trecutul tau. Exista un motiv pentru care ei nu se afla in prezentul tau.
alba_ca_zapada spune:
La noi s-a ivit o noua situatie...
Fi-mea uita temele.
E drept ca si doamna nu are o constanta zilnica si le da multe si marunte, de ex. o fisa, 2-3 exercitii din manual uneori si 2-3 ex. din culegere.
Cand vine de la scoala si facem inventarul temelor, imi spune mereu la fiecare materie, dar in ultimele 3-4 zile a uitat ca le-a dat si de completat pe culegere.
Mai mult, dupa ce ieri a venit cu notarea "tema neefectuata" pe culegere si am ajuns la concluzia ca isi va nota temele pe carnetel, azi intra pe usa si imi spune ca a uitat si ieri sa-si transcrie 2-3 ghicitori....
Sa fiu sincera m-am cam infuriat si i-am "arestat" toate jucariile pana la vacanta...
Suferiti si voi de "uituceala acuta"???